Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Is er leven na de dood?.
Advertisements

´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Romeinen 8:11 En indien de geest van Degene, die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont…
De doop?. Johannes ‘de doper’ Matteüs 3:1-6 In die tijd trad Johannes de Doper op in de woestijn van Judea. Hij verkondigde: ‘Kom tot inkeer, want het.
Geloven en nu….
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
In deze presentatie staan beide.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Het hart van een mens is als een spons
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Niets zonder Gods zegen
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Blz. 718 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten we eerst.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Levensweg NBG Bijbelvertaling
De doop geeft hoop.
Persoonlijkheid van de Geest
Verbondenheid.
de doortocht door de Jordaan
Filippenzen – 6 1:2-3 F6 Heer Jezus Christus.
Spelregels en het spel Grammatica en praten Theorie en praktijk.
Les 7 De Vader straft Wat doe ik hier vandaag?
. 1.
Pasen is aanstekelijk Daar en toen  Hier en nu.
Les 19 Alles helemaal nieuw
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
1.
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
16 – Waarom gereformeerd?.
Les 21 Jij en Genotsmiddelen
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Les 12 De Zoon verlost Wat doe ik hier vandaag?
Les 5 Geloven is zo gek nog niet
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Welkom in deze kerkdienst
Les 3 Gedoopt leven.
Na de dienst is er een deurcollecte
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
de brief aan de Romeinen
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
De vlieger van de Heilige Geest
De vlieger van de Heilige Geest
de brief aan de Galaten (3)
Bijbelse doop Met de doop in de knoop.
HET EVANGELIE.
Transcript van de presentatie:

Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven!

Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven! Om, zoals Christus door de macht van de Vader uit de dood is opgewekt, een nieuw leven te leiden.

gezinsdoop

Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven! Om, zoals Christus door de macht van de Vader uit de dood is opgewekt, een nieuw leven te leiden.

Dopen is diep doen ondergaan, dopen is diep de dood ingaan. Dopen is nacht, is blinde schrik – nimmer gedacht: zo dood ben ik. Dopen is nat met handen hol scheppen - een bad, een grafkuil vol.

Dopen is dág, is moederschoot – kom maar en lach, je bent niet dood! Dopen is droog aan land doen gaan – trek voor Gods oog het feestkleed aan! Dopen is diep, is de Jordaan open en niet meer dicht zien gaan!

Begraven worden met Christus om nieuw met hem tevoorschijn te komen (Romeinen 6:4 en Kolossenzen 2:12). Christus aantrekken zoals je een nieuwe jas aantrekt (Galaten 3:27). Je komt op naam te staan van de Drie-enige God, de Vader en de Zoon en de Heilige Geest (Matteüs 28:19).

Zinspelingen op de doop Het afleggen van de oude mens en het aantrekken van de nieuwe mens (Kolossenzen 3:9-10). Het bad van de wedergeboorte en de vernieuwende kracht van de Heilige Geest (Titus 3:5). Christus reinigt ons met water en woorden (Efeziërs 5:27). We zijn voorbestemd om met het bloed van Jezus Christus besprenkeld te worden (1 Petrus 1:3).

“In de ark werden slechts enkele mensen, acht in totaal, van de watervloed gered, en dat water is een voorafbeelding van het water van de doop, waardoor u nu wordt gered. De doop wast niet het vuil van uw lichaam, het is een vraag aan God om een zuiver geweten” (1 Petrus 3:20-21).

De doop is een wegwassing van zonden (Handelingen 22:16). De doop is de inlijving door de Geest in het ene lichaam van de kerk (1 Korintiërs 12:13). 

Ik zal water uitgieten op dorstige grond, waterstromen over het droge land. Ik zal mijn geest uitgieten over je nazaten en mijn zegen over je telgen. (Jesaja 44:3) Ik zal zuiver water over jullie uitgieten om jullie te reinigen van alles wat onrein is, van al jullie afgoden. Ik zal jullie een nieuw hart en een nieuwe geest geven (Ezechiël 36:25-26)

Ik zal mijn geest uitgieten over al wat leeft. Joël 3:1 Keer u af van uw huidige leven en laat u dopen onder aanroeping van Jezus Christus om vergeving te krijgen voor uw zonden. Dan zal de heilige Geest u geschonken worden, want voor u geldt deze belofte, evenals voor uw kinderen en voor allen die ver weg zijn en die de Heer, onze God, tot zich zal roepen. (Handelingen 2:38-39).

Johannes de Doper heeft gezegd: Ik heb gedoopt met water, maar Hij die na mij komt zal u dopen met Heilige Geest en met vuur. (Lucas 3:16) Laten we God dan naderen met een oprecht hart en een vast geloof, nu ons hart gereinigd is, wij van een slecht geweten bevrijd zijn en ons lichaam met zuiver water is gewassen (Hebreeën 10:22)

Romeinen 14:10: Wie bent u dat u een oordeel velt over uw broeder of zuster? Wie bent u dat u neerziet op uw broeder of zuster? Wij zullen allen voor Gods rechterstoel komen te staan!

Hoe heeft deze kerkdienst je geholpen om je eigen doop te waarderen?