Leven vanuit Gods troon

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Advertisements

Is er leven na de dood?.
Presentatie Muziek en zang Paul Wilbur.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Hij is de almachtige ! Voor uw dreigen, o God van Jakob,
God en ons.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Hout, hooi & stro 1Korinthe
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
De Ben Adam Psalm 8.
14 maart 2013 bijbelstudie nr. 6 Vanaf hoofdstuk 3:4.
28 maart 2013 bijbelstudie nr. 7 Vanaf hoofdstuk 3:15 1.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
24 augustus 2014 Tollebeek. 'DE TWAALF ARTIKELEN VAN HET ALGEMEEN ONGETWIJFELD CHRISTELIJK GELOOF'... Die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd,
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
DE DRIE GERICHTSTRONEN ( vindt plaats vóór de Grote Verdrukking )
Wat is "de rechterstoel van Christus"? Worden zonden straks alsnog opgerakeld? Worden we beloond op prestaties? Wat is de erekrans? Staat het gaan voor.
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
1 donderdag 16 mei 2013 vanaf Hebreeen 4 14 donderdag 16 mei 2013 vanaf Hebreeen 4 14.
26 oktober 2014 Zoetermeer deel 1. het (direct) voorafgaande in 'Openbaring'  19:11-21 verschijning van de Koning der koningen aan de volkeren  20:1-6.
Het evangelie van de opstanding
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
DE GROTE WITTE TROON deel 2 9 november 2014 Zoetermeer.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
Redding, Loon & Kroon En onze Heere Jezus Christus Zelf en onze God en Vader, Die ons heeft liefgehad en ons een eeuwige troost en goede hoop gegeven heeft.
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
29 november 2015 Zoetermeer. 1Korinthe 3 10 Naar de genade Gods, die mij gegeven is, heb ik als een kundig bouwmeester het fundament gelegd, waarop een.
5 november 2015 Bodegraven. terugblik...  Johannes 3: het nachtelijke gesprek tussen Nicodemus, "de leraar van Israël" en Jezus  onderwerp: wedergeboorte.
Vanavond: Heeft zuid een sing – in! Iedereen is welkom! Let op! 19:00 Voor jong en oud.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
The only book God ever wrote 1 Johannes Leven, licht en liefde.
De goede Herder Pinkstergemeente de Schuilplaats Spijkenisse, 3 juli b PGS De goede Herder / 1 van van 9.
Levensweg NBG Bijbelvertaling
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Welkom in deze kerkdienst
Leven vanuit Gods troon
Hemels denken.
Jezus komt terug! Jippie!... of toch niet?
Pasen is aanstekelijk Daar en toen  Hier en nu.
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
Leven vanuit Gods troon
In Perspectief.
ieders werk zal openbaar worden
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
wat staat ons straks te doen?
“ En de draak [Satan] werd boos op de vrouw [God’s kerk], en ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen [Gods volk] van haar nageslacht, die de geboden.
De luister van God.
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Opvoeden - 24 juni
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
JEZUS boven MOZES verheven
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
Hij is de almachtige ! Voor uw dreigen, o God van Jakob,
de dood: haar functie & einde
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
Week 3 Prangende vragen, het overwinningslied en het avondmaal met het Lam (Openbaring 19)
Bevrijd uit de leugen Hoe werkt verwerken? Waar was God? Vergeven: plicht, optie of noodzaak ISBN
Week 2: Wat is je eindbestemming?
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

Leven vanuit Gods troon JAARTHEMA 2017-2018 Wat is de troon van God? - Bijzondere beschrijving in Ezechiel …

Want wij hebben geen hogepriester, die niet kan medevoelen met onze zwakheden, maar een, die in alle dingen op gelijke wijze (als wij) is verzocht geweest, doch zonder te zondigen. Laten wij daarom met vrijmoedigheid gaan tot de troon der genade, opdat wij barmhartigheid ontvangen en genade vinden om hulp te verkrijgen te gelegener tijd. Hebr. 4:15-16 Centrale tekst dit jaar!

Boven het uitspansel boven hun hoofden was wat er uitzag als lazuursteen, dat de vorm had van een troon; en daarboven, op hetgeen een troon geleek, een gedaante, die er uitzag als een mens. En ik zag iets schitteren als metaal; vanaf wat op zijn lendenen leek naar boven als vuur omvat door een hulsel; en vanaf wat op zijn lendenen leek naar beneden, zag ik iets als vuur omgeven door een glans. Zoals de aanblik is van de boog, die in de regentijd in de wolken verschijnt, zo was de aanblik van die omhullende glans. Aldus was het voorkomen der verschijning van de heerlijkheid des HEREN. Toen ik haar zag, viel ik op mijn aangezicht, en ik hoorde de stem van Een, die sprak. Ez. 1:26-28 (NBG1951) & Openb. 4:2-6 Wie zit er op de troon? JEZUS?

(… wat de allesovertreffende grootheid van Zijn kracht is aan ons die geloven …) die Hij gewerkt heeft in Christus, toen Hij Hem uit de doden opwekte en aan Zijn rechterhand zette in de hemelse gewesten, ver boven alle overheid en macht en kracht en heerschappij en elke naam die genoemd wordt, niet alleen in deze wereld, maar ook in de komende. Ef. 1:20-23 (HSV) Wanneer dan de Zoon des mensen komt in zijn heerlijkheid en al de engelen met Hem, dan zal Hij plaats nemen op de troon zijner heerlijkheid. Mat. 25:31 (NBG1951) Wie zit er op de troon? Jezus zit ernaast (rechts) Maar Jezus zit ook op een troon!

Wanneer dan de Zoon des mensen komt in zijn heerlijkheid en al de engelen met Hem, dan zal Hij plaats nemen op de troon zijner heerlijkheid. En al de volken zullen vóór Hem verzameld worden, en Hij zal ze van elkander scheiden, zoals de herder de schapen scheidt van de bokken, en Hij zal de schapen zetten aan zijn rechterhand en de bokken aan zijn linkerhand. Mat. 25:32-33 (NBG1951) Wat gebeurt er bij de troon? Het oordeel Daarom is de troon van belang, we zijn allemaal op weg naar de troon

En ik zag een grote witte troon en Hem, die daarop gezeten was, voor wiens aangezicht de aarde en de hemel vluchtten, en geen plaats werd voor hen gevonden. En ik zag de doden, de groten en de kleinen, staande voor de troon, en er werden boeken geopend. En nog een ander boek werd geopend, het (boek) des levens; en de doden werden geoordeeld op grond van hetgeen in de boeken geschreven stond, naar hun werken … En wanneer iemand niet bevonden werd geschreven te zijn in het boek des levens (van het Lam)*, werd hij geworpen in de poel des vuurs. Openb. 20:11-15 (NBG1951) * Openb. 13:8 Wat gebeurt er bij de troon? De boeken worden daar geopend

Het boek des levens … ? Evenwel, verheugt u niet hierover, dat de geesten zich aan u onderwerpen, maar verheugt u, dat uw namen staan opgetekend in de hemelen. Lucas 10:20 (NBG1951) Laten zij uit het boek des levens worden uitgedelgd, met de rechtvaardigen niet worden opgeschreven. Psalm 69:29 (NBG1951) Ieder mens staat in principe in het het ‘boek des levens’ Zonde van een mens zorgt dat je naam daaruit wordt verwijderd. Door Gods Gratie en Genade kom je er weer in!

Ik (Jezus) ben de Opstanding en het Leven; wie in Mij gelooft, zal leven, ook al was hij gestorven, en ieder die leeft en in Mij gelooft, zal niet sterven in eeuwigheid. Gelooft u dat? Joh. 11:25-26 (HSV) Ieder mens staat in principe in het het ‘boek des levens’ Zonde van een mens zorgt dat je naam daaruit wordt verwijderd. Door Gods Gratie en Genade kom je er weer in!

En ik zag een grote witte troon en Hem, die daarop gezeten was, voor wiens aangezicht de aarde en de hemel vluchtten, en geen plaats werd voor hen gevonden. En ik zag de doden, de groten en de kleinen, staande voor de troon, en er werden boeken geopend. En nog een ander boek werd geopend, het (boek) des levens; en de doden werden geoordeeld op grond van hetgeen in de boeken geschreven stond, naar hun werken … En wanneer iemand niet bevonden werd geschreven te zijn in het boek des levens, werd hij geworpen in de poel des vuurs. Openb. 20:11-15 (NBG1951) Twee soorten boeken gaan open Boeken met de werken van mensen Het boek des levens

Maar Ik zeg u: Van elk ijdel woord, dat de mensen zullen spreken, zullen zij rekenschap geven op de dag des oordeels, want naar uw woorden zult u gerechtvaardigd worden, en naar uw woorden zult u veroordeeld worden. Mat. 12:35-37 (NBG1951) Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult gij behouden worden; want met het hart gelooft men tot gerechtigheid en met de mond belijdt men tot behoudenis. Romans 10:9-10 (NBG1951) Als iemand in het boek des levens van het Lam staat (in de Here) dan zijn de werken daarna alleen maar plus… Al je woorden staan er in…

Naar de genade Gods, die mij gegeven is, heb ik als een kundig bouwmeester het fundament gelegd, waarop een ander voortbouwt. Maar ieder zie wel toe, hoe hij daarop bouwt. Want een ander fundament, dan dat er ligt, namelijk Jezus Christus, kan niemand leggen. Is er iemand, die op dit fundament bouwt met goud, zilver, kostbaar gesteente, hout, hooi, of stro, ieders werk zal aan het licht komen. Want de dag zal het doen blijken, omdat hij met vuur verschijnt, en hoedanig ieders werk is, dat zal het vuur uitmaken. Indien het werk, dat hij erop gebouwd heeft, standhoudt, zal hij loon ontvangen, maar indien iemands werk verbrandt, zal hij schade lijden, doch hij zelf zal gered worden, maar als door vuur heen. 1 Cor. 3:10-15 (NBG1951)

En ik hoorde een stem uit de hemel zeggen: Schrijf, zalig de doden, die in de Here sterven, van nu aan. Ja, zegt de Geest, dat zij rusten van hun moeiten, want hun werken volgen hen na. Openb. 14:13 (NBG1951)

Leven vanuit Gods troon Toekomende eeuw † P R Het christenleven Deze eeuw Eschaton

Leven vanuit Gods troon Toekomende eeuw Het christenleven Deze eeuw Eschaton

Leven vanuit Gods troon Toekomende eeuw Deze eeuw Het christenleven Eschaton