20 februari 1965.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De houding van een discipel
Advertisements

… en wat wil Jezus van jou?
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
De barmhartige Samaritaan: de parabel uitgewerkt
Jezus geneest Jezus genas iedere ziekte en elke kwaal. Toen hij de mensenmenigte zag, voelde hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos.
Groot geloof 1.
Wie is mijn naaste? Lucas
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
…..overrompeld door verdriet
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
Met de bijbel in de klas.
Een relatie met God Hoe dan?.
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Kerst 2014: een kind is ons geboren
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
Hou (je) vast aan Gods hoop
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
17 december 2015 Bodegraven. terugblik Johannes 3:  gesprek met Nicodemus  : 'wedergeboorte'  : aardse en hemelse dingen  : Johannes'
21 januari 2016 Bodegraven. terugblik  Eerste drie hoofdstukken besproken:  Jezus' doop (1)  het eerste teken in Kana (2)  de tempelreiniging (2)
De verlamde genezen Lucas 5: Lucas 19:10 Want de Zoon des mensen kwam om zoeken en te redden wat verloren is.
Liturgie ♪ 139:1,4,14 ✝ LUC22:39-53 ♪ 562:1,2,3 ✝ LUC22:54-62 ♪ 575:1,2,4 ✝ LUC23:13-26 ♫ 181:1,2,4,5 ✝ LUC23:32-47 ♪ 590:1-5 » Goede Vrijdag
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
Vluchtelingeneditie Bijeenkomst 3
Waar kijk je naar uit? Handelingen 1:1-14.
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
Het verhaal van Pasen.
Ben je blind of zo? Intro: Blind zijn, is ook Al ziende blind zijn.
Praten met God Wat zou jij vragen?.
Les 3 Goed nieuws Wat doe ik hier vandaag?
Les 18 Wow! Wat doe ik hier vandaag?
Les 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? Ik leer mijn Vader beter kennen.
Blok I Jezus ontmoeten – toen
Les 4 Jezus kijkt anders Wat doe ik hier vandaag?
Les 12 Waar het hart vol van is…
Wat doe ik hier vandaag? Ik krijg een heleboel tips om de Bijbel te lezen. (En misschien denk ik aan het eind wel: ‘Hé, dat ga ik ook écht doen!’) Les.
22 – Ik, een zegen voor anderen?
Hier gaan we het levende-dia-spel doen!
Les 13 De training Wat doe ik hier vandaag?
De leider van de Joodse kerk kwam naar Jezus toe.
Izebel zei tegen Elia: ‘Ik zal ervoor zorgen dat je morgen dood bent!’
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
Blok III God de Zoon In de komende zes lessen leer je God de Zoon beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Daniël 1:3-16 Koning Nebukadnezar zei tegen zijn knecht:
Lucas 10 : Er kwam een wetsleraar naar Jezus toe. Hij wilde Jezus iets verkeerds laten zeggen. Hij vroeg: ‘Meester, wat moet ik doen om het eeuwige.
21 – Ben ik bekeerd?.
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Lucas 7: Jezus was op weg naar Jeruzalem.
Jezus liep met zijn leerlingen naar een tuin die Getsemane heette.
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Blok II Jezus ontmoeten – nu
Tempel reinigen schoonmaken, wassen.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
DELEN.
Pesachmaaltijd Proef hier alle onderdelen van de Pesachmaaltijd!
De Barmhartige Samaritaan
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan
Wandelen voor Wandelen achter Wandelen met de Heer Jezus
Jezus is een bijzondere Leermeester
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Genesis 44:18-47:27 Ezechiël 37:15-28 Lukas 24:30-48
Lukas – 37 De barmhartige Samaritaan
Welkom op 14 juli Voorganger: Ds. Ko Sent Ouderling van dienst:
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Streek van Dotan, tussen Galilea en Samaria
Transcript van de presentatie:

20 februari 1965

Jezus en het “kleine” lijden De “basis” Bijbel (Zakbijbelbond) Drie verhalen: Het evangelie is “inclusief” het sluit niemand uit. “Verhaal vooraf: Jezus stuurt zijn twaalf leerlingen op pad…  Mattheus 10:5-10 v 6-7 …“Ga niet naar niet-joodse mensen. Ga ook niet naar de steden in Samaria. Ga alleen naar de verdwaalde schapen van het volk Israël 7 Vertel overal dat het Koninkrijk van God eraan komt”…

De drie verhalen De Samaritaanse vrouw bij de waterput van Sichar Johannes 4:1-9 De Handelsreiziger uit Samaria Lukas 10: 30-37 De Samaritaanse lepralijder. De man die terug kwam Lukas 17:11-19

De Samaritaanse vrouw Johannes 4:1-9 1 De Heer Jezus hoorde dat de Farizeeërs hadden gehoord dat Hij méér leerlingen maakte en doopte dan Johannes. 2 (Hij doopte trouwens niet Zelf, maar Hij liet dat door zijn leerlingen doen.) 3 Daarom vertrok Hij uit Judea en ging weer naar Galilea. 4 Hij moest daarbij door de streek Samaria heen. 5 Hij kwam bij een stad in Samaria die Sichar heette. Die stad ligt dicht bij het stuk grond dat Jakob ooit aan zijn zoon Jozef had gegeven.

De Samaritaanse vrouw (2) 6 Daar was ook de bron van Jakob. Jezus was moe van de reis en ging bij de bron zitten. Het was toen ongeveer twaalf uur 's middags. 7 Een Samaritaanse vrouw kwam water halen bij de bron. Jezus zei tegen haar: "Wil je Mij wat te drinken geven?" 8 Want de leerlingen waren naar de stad gegaan om eten te kopen. 9 De vrouw zei tegen Hem: "Hoe kunt U als Jood te drinken vragen aan mij, een Samaritaanse vrouw?" Want Joden willen niet met Samaritanen omgaan.

De lepra lijder die terugkwam. Lukas 17:11-19 11 Op weg naar Jeruzalem trok Jezus door Samaria en Galilea. 12 Toen Hij ergens in een dorp was, kwamen daar tien mannen naar Hem toe die een besmettelijke huidziekte  hadden. Ze bleven op een afstand staan. 13 Daar riepen ze: "Jezus, Meester, help ons alstublieft!" 14 Jezus keek hen aan en zei tegen hen: "Ga naar de priester. Laat hem zien dat jullie weer gezond zijn."  Terwijl ze onderweg waren naar de priester, werden ze gezond. 

De lepra lijder die terugkwam. (2) 15 Eén van hen kwam terug toen hij zag dat hij was genezen. Hij prees God luid. 16 Hij liet zich voor Jezus' voeten op zijn knieën vallen om Hem te bedanken. Dit was een man uit Samaria. 17 Jezus antwoordde: "Alle tien de mannen zijn toch gezond geworden? Waar zijn dan de andere negen? 18 Is er dan niemand anders terug gekomen om God te prijzen, dan alleen deze man die niet eens een Jood is?"  19 En Hij zei tegen hem: "Sta op, je geloof heeft je gered."

De handelsreiziger uit Samaria (1) Lukas 10: 30-37 30 Jezus antwoordde: "Er reisde eens een man van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij overvallen door rovers. Ze sloegen hem halfdood en beroofden hem van alles wat hij had. Daarna gingen ze weg en lieten hem zo liggen. 31 Er reisde toevallig ook een priester langs die weg. Hij zag de man wel liggen, maar liep met een boog om hem heen. 32 Daarna kwam er een tempeldienaar langs, maar ook hij liep met een boog om hem heen . 33 Daarna kwam er een man uit Samaria langs. Toen hij dichtbij was gekomen en hem zag, kreeg hij medelijden met hem.

De handelsreiziger uit Samaria (2) Lukas 10: 30-37 34 Hij ging naar hem toe en verzorgde de wonden met olijf-olie en wijn. Daarna verbond hij hem, zette hem op zijn ezel en bracht hem naar een herberg. Daar verzorgde hij hem verder. 35 De volgende dag gaf hij de herbergier twee zilverstukken en zei tegen hem: 'Zorg voor deze man. En als zijn verzorging méér kost, dan zal ik je dat betalen wanneer ik terugkom.' 36 Wat denk je. Wie van deze drie mensen is nu een broeder geweest voor de man die door de rovers was overvallen?" 37 De wetgeleerde antwoordde: "De man die goed voor hem is geweest." Jezus zei tegen hem: "Ga, en doe hetzelfde."

Jezus en het “kleine” lijden Het evangelie is “inclusief” het sluit niemand uit.