Sales versnellen met Volgroen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wonen, werken en zorgen 50plus de financiële aspecten.
Advertisements

DÉ PORTAL VOOR ISOLEREND NEDERLAND
9 BOUW STENEN Alex Osterwalder heeft negen bouwstenen ontwikkeld waar dit proces mee is te beschrijven. Deze bouwstenen worden samen het ‘Business model.
Ondernemen in de praktijk
XELION HOSTED PHONE SYSTEM
De kracht van HBSoftware B.V Als uw markt verandert, verwachten uw klanten dat u daar snel op reageert. Wij kunnen u daarbij helpen. Vanuit onze branchefocus.
Waarom op afstand samenwerken? Omdat het ….. Ronald Scherpenisse Information Worker Microsoft B.V.
Welkom e.v.a.. Energie Gilze Rijen is een initiatief van Club Klimaatneutraal Gilze- Rijen Opgericht in 2009 met als doel een beweging te starten naar.
Business Modeling Koppeling - SharePoint & CRM. Value Proposition Breed inzetbare koppeling met veel mogelijkheden, hierdoor is geen maatwerk nodig. Deze.
De ondernemersclub voor energiebesparing.
Inhoud presentatie  Problematiek  Doel “PB-inkoopshop”  Het concept  Conclusies  Planning.
H10: Prijsmanagement.
Hoe zelfstandig is verstandig ? Training Interactie Management 23 januari 2003 Saskia van Leeuwen Henk Donker Jan Cauberg.
Energiebesparing organiseren, hoe?; Nieuwe energie in bedrijf, een uitgelezen KANS Martin Kloet Datum: 17 juli 2014.
Gijs van Leeuwen Inkoper/adviseur
De kracht van SBA Business Solutions Vanuit een oplossingsgerichte gedachte, waarbij de klant altijd centraal staat, koppelen wij innovatieve producten.
Wat kunnen wij voor uw organisatie betekenen ? Even voorstellen
Investeerders in duurzame energiesystemen
1 CORPORATEi FINANCE.. 2 FINANCE Welkom bij Solar Finance. Solar Finance is een internationaal werkend onafhankelijke adviseur gespecialiseerd in corporate.
Waarom de Campagne Energieke Scholen?  Energiebesparing en verbetering binnenklimaat  Verbetering leerprestatie  Vermindering ziekteverzuim  Besparing.
Financiering en kengetallen
TransActie Netwerk Nederland …. traag betalende overheden en grote bedrijven worden een deugd voor het MKB bedrijfsleven.
“practical advice that works” Drs A.D. van Buuren Tel:
Excellent adviseren Mr. Paul F. Heuperman
Sales Tips.
Stadsvernieuwing Esco als manier om gemeentelijke gebouwen energiezuinig te maken Brussel, 25 februari 2015 Als Vlaams multi-utilitybedrijf,
Hoe optimaliseer ik de bereikbaarheid voor mijn organisatie.
Jacqueline Zuidweg 5 november Mijn ondernemerscarrière
Benchmark MPZ werkgroep monitoren Over gegevens 2011.
Premium Cloud Backup Makkelijk.Veilig.Betrouwbaar.
Start event Nul op de Meter Twentse corporaties. Programma Opening Onderdeel 1 9:05-09:45 uur: initiatief, ambitie en aanpak a. Toelichting op het initiatief.
Tafel dagbesteding gemeenten
Mid-market servercampagne – Thru Partner- presentatie: Dia voor presentator: niet laten zien Spreker: Partner Titel van de presentatie: We geven u het.
Elektronisch factureren: de volgende stap in online zaken doen Datum 14 september 2006.
Energie en Duurzaamheid Stichtingsraad SBO, werkgroep Energie en Duurzaamheid 4 april 2013.
Door de bomen het bos weer zien Henk Post Bedrijfsanalist ISZF November 2005.
Alles draait om jou ! Startconferentie G32 12 juni 2014 Een sluitende keten van leren, werken en ondernemen.
SFEERIMPRESSIE TRAININGEN Wij geloven dat het echt anders kan! Wij, Mariel Koopmans en Jan Wijnand Hoek, oprichters van TrainingenLean.nl, werken dagelijks.
Deventer Verlicht? 23 maart 2016 Deventer Kring Werkgevers.
16 oktober 2012 Raadsvergadering Gemeente Alblasserdam.
Presentatie. Wie zijn wij? Sun & Wind energy solutions B.V. Geschiedenis Vestigingen CO 2 -neutraal Project: Benut je ZON.
TRIJNTJE LUCASSEN Van IBL naar managementinformatie: ideeën en plannen.
RatingPartners en benodigde informatie Een korte handleiding © RatingPartners 2015.
De ondersteunings- en financieringsmogelijkheden van het rijk Gerko Slotman Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Deventer, 10 oktober 2016.
INFORMATIE BIJEENKOMST VERDUURZAMEN SPORTACCOMMODATIES
Er is een revolutie nodig op het gebied van circulariteit, duurzaamheid, functionaliteit en digitalisering. Er moet structureel beter, goedkoper en sneller.
SAMEN STERK VOOR UW CLUB
een toekomst zonder gas
website pakket Je Bedrijf Onbezorgd Online!
Affiliate Menu - Statistiek
Verschil offerte/factuur
Welke leerpunten nemen we mee van de eerste twee jaar?
De Nieuwe Leest Is een Gezonde Leest.
Beleids plan Beleidsplan wat in het Grommertje staat is richting gevend. Bestuur wil graag uw mening weten. De uitgangspunten / keuzes van.
Stichting De Waaier Presentatie 30 november 2017.
Alle OV-bussen binnenkort zero emissie: Lessen van een green deal.
Welkomstwoord Korte herhaling: Uitleg coöperatie en doel
Office 365 Cloud Computing SaaS
Subsidies & alternatieve financiering
Financiering Onderneming
Enquête energiebesparing
Milieuplatform Zorgsector vereniging van en voor de zorg Green Deal: Nederland op weg naar een duurzame Zorg landelijke en regionale samenwerking met.
Werksessie Energietransitie: Instrumenten voor implementatie Linda van Hilten, BOM.
Duurzaam ondernemen.
BaTe Financiële Dienstverlening B.V.
Voorlichting zonnepanelen: Wijkvereniging zonderwijk 8 maart 2018
Flexibiliteits opties in Energie Prestatie Contracten
Bas van den Brenk Directeur Klimaatroute KLIMATROUTE.NL.
Leden enquête Otto Philipse
OPBR Duurzaam 16 september 2019
Transcript van de presentatie:

Sales versnellen met Volgroen Financieringsoplossingen voor energiebesparing in het MKB Energie 2015 Emiel van Sambeek

Sales versnellen door financiering Welke impact heeft het op uw LED propositie als u uw klanten een directe besparing kan aanbieden in plaats van een investering? Door de mogelijkheid van financiering te introduceren geeft u uw klant een “no-regret” optie: direct energie besparen zonder te investeren Hierdoor kunt de klant een andere afweging laten maken: waarom zou ik het eigenlijk niet doen? Waarom vragen klanten om externe financiering? Werkkapitaal is schaars en wordt door ondernemers liever ingezet in zaken die belangrijk zijn voor de ‘core-business’ Financieringsaanvragen bij de bank duren lang en komen met veel haken en ogen (uitgebreide onderbouwing van het plan, bedrijfsplan, persoonlijke garantstelling) Ondernemers houden graag financiering “off-balance” zodat hun kredietprofiel niet wordt aangetast

Wat biedt Volgroen? Volgroen is de specialist in financiering van energiebesparings-projecten van € 5000 tot €100.000 en heeft een eigen in-house financieringsvehicle gericht op energiebesparende verlichting. Naast LED financiert Volgroen ook andere energiebesparende apparatuur, zoals bijvoorbeeld energiezuinige perslucht apparatuur, motoren, zonne-energiesystemen Onze financieringsoplossingen versnellen en vermeerderen de LED sales van onze partners. Wij zoeken actieve samenwerking met bestaande LED aanbieders, installateurs, leveranciers en adviseurs Financiering aanbieden werkt het meest effectief als het is afgestemd op het sales-traject van de LED-offerte. Onze focus is daarom gericht op informele samenwerking, snel schakelen en gericht op resultaat Volgroen wordt daarmee uw sparringspartner in het sales-proces. Het aanbieden van onze financiering helpt u de klant over de streep trekken om tot de aanschaf van LED verlichting over te gaan

Wie is Volgroen? Wij zijn een klein bureau van energieprofessionals, geleid door Emiel van Sambeek en Jan-Willem Martens, en hebben ruim 15 jaar ervaring in energiebesparingsadvies, duurzame energie projectontwikkeling, financiering, CO2 reducties voor grote projecten en klanten in binnen en buitenland. In 2012 hebben we de stap gezet om kant-en-klaar financiering aan te bieden voor individuele energiebesparingsmaatregelen in Nederland. Wij zien al jaren het potentieel van energie besparen voor zakelijke klanten en begrijpen niet waarom de financiering van dit soort projecten niet makkelijker wordt gemaakt. Dat is ons doel met Volgroen: Financiering voor energiebesparing simpel en heel eenvoudig toegankelijk maken. Hierdoor kan de klant meteen een afweging maken tussen de Total Cost of Ownership van een technologie over haar levensduur en de energiekosten over die levensduur. De kracht die hier vanuit gaat is: “Je kan direct besparen zonder investering”. Daarnaast geloven wij dat financiering “kant-en-klaar” moet zijn, simpel uit te leggen en rechtstreeks gerelateerd moet zijn aan de energiebesparing. Daarom is ons contract slechts 2 pagina’s lang, streven wij binnen 48-uur uitsluitsel te geven over financiering en kunnen wij ook installatiekosten mee financieren.

Doelgroepen LED lease partners Klanten Installateurs en leveranciers van verlichtingsproducten die sales willen doen groeien Adviseurs die de opvolging van adviezen willen versterken Aannemers die sales trajecten van duurzame renovatie willen versnellen Vastgoedeigenaren die een Greenlease willen aanbieden MKB ondernemingen Retail Musea Kantoren / vastgoedbeheerders Publieke instellingen Scholen Maatschappelijk vastgoed

Hoe werkt het? Klant Volgroen LED lease partner Volgroen Levering, (installatie) en service Prijs verlichtingsproducten Lease betalingen Volgroen heeft een direct operationeel leasecontract met de klant De LED Lease partner werft de klant en levert de verlichtings-maatregelen. De LED Lease partner is verantwoordelijk voor after-sales service namens Volgroen Volgroen betaalt de LED Lease partner (of de leverancier) voor de te leveren verlichtings-maatregelen (en eventueel de installatie) De klant betaalt Volgroen de maandelijkse lease bedragen

Van lead tot deal in vijf stappen Initiele kredietscreening: Volgroen geeft indicatieve kredietlimiet klant obv aangeleverde gegevens partner: Naam, adresgegevens, KVK nummer Indicatie omvang investering, energiebesparing per jaar Partner bespreekt mogelijkheid van direct besparen met klant en kwalificeert interesse van klant (motivatie, betrokkenheid van besluitvormers) Business case van direct besparen Volgroen werkt financieringsbusiness case uit obv besparingsplan van partner Partner presenteert business case van direct besparen aan klant Volgroen is beschikbaar voor verdere toelichting via telefoon of ontmoeting met klant Eventuele verdere ondersteuning aan klant bij vergelijken van financiering-opties Offerte traject: Klant vraagt om offerte Volgroen doet uitgebreide kredietscreening en neemt investeringsbesluit over klant Volgroen presenteert offerte Geldigheidsduur offerte: 4 weken

Voorbeeld Business Case Operationele Lease LED: Klant B.V. BRUTO BESPARING PER MAAND € 162,- LEVENSDUUR EQUIPMENT 15.9 jaar BRUTOBESPARING OVER LEVENSDUUR € 30.800,- DIRECTE MAANDBESPARING € 73,- LEASEKOSTEN € 89,- LEASE PERIODE 60 maanden NETTO BESPARING OVER LEVENSDUUR € 25.500,- Cash flows Alleen eerste 10 jaar van het project weergegeven CO2-besparing: 78,1 tCO2 over de levensduur van het project

Interesse? Felix Gruijters Tel: 06 421 461 75 Emiel van Sambeek Of bel/mail voor meer informatie Felix Gruijters Tel: 06 421 461 75 Emiel van Sambeek Tel: 06 542 328 83 Jan-Willem Martens Tel: 06 247 547 85 info@volgroen.nl www.volgroen.nl