onwetend van Gods gerechtigheid

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Advertisements

Welkom.
Paulus en Israël Romeinen steen des aanstoots, rots van ergernis Rom.9:33.
Paulus en Israël Romeinen Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid.
Zegen & vloek deel II.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1. 33 GERECHTIGHEID GODS 21 Thans is echter buiten de wet om GERECHTIGHEID GODS openbaar geworden, waarvan de wet en de profeten getuigen, 34.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
31 okt Urk 1. 2 tegenover traditie en kerkleer ALLEEN DE SCHRIFT tegenover verdiensten: ALLEEN GENADE tegenover werken van de mens: ALLEEN GELOOF.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Het Goede Bericht & de GayPride Romeinen 1.
16 april 2015 Rotterdam het Evangelie van de vrede.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
16 aug Rotterdam.  middelste bijbelhoofdstuk?  Psalm 118 laatste psalm van de 'Hallel'  Psalm 113 t/m 118  Matteüs 26:30  de naam van de schrijver.
25 oktober 2015 Zoetermeer. 1Korinthe 1 18 Want het woord des kruises is wel voor hen, die verloren gaan, een dwaasheid, maar voor ons, die behouden.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
1. ZONDAG 5 God wil aan Zijn gerechtigheid genoeg geschiede Antw. God wil aan Zijn gerechtigheid genoeg geschiede a ; daarom moeten wij aan haar, óf door.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
14 februari 2016 Urk. 1Korinthe 1 1 Paulus, een geroepen apostel van Christus Jezus door de wil van God, en Sostenes, de broeder, Paulus, geroepene, afgevaardigde.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
26 juni 2016 Zoetermeer. de voorzegging in Jesaja 28 1 de voorzegging in Jesaja 8 2 Paulus' commentaar in Romeinen 9/10 3.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Brief aan de Galaten -32- Vrijheid in genade. Wij hebben in Christus Jezus eonisch leven: Hoe?
Brief aan de Galaten -22- belofte-verbond-genade.
DE WEG TOT HET GELOOF Les 7 voor 12 augustus 2017.
Brief aan de Galaten -23- belofte – geloof - zonen.
De levende GOD & de dood 15 januari 2017 Urk.
verblinding & verlichting
Bidden en vragen ...om wat? 30 april 2017 Zoetermeer.
Het Evangelie naar JOHANNES studie november 2016 Bodegraven.
De eenheid van de geest 19 februari 2017 Urk.
de ark van het verbond (2)
“Allereerst nu dank ik mijn God door Jezus Christus voor u allen, omdat uw geloof in de hele wereld wordt verkondigd.” (Romeinen 1:8)
de vrucht van de geest: geloof - 3
Paulus & de verbonden 15 oktober 2017 Urk.
500 jaar Reformatie 28 oktober 2017 Garderen.
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
Adam & Christus (2) in Romeinen 5
de brief aan de Romeinen
Judaïseren? 3 december 2017 Rotterdam.
Paulus & de verbonden (2)
Het erepodium 24 december 2017 Hendrik Ido Ambacht.
de brief aan de Romeinen
“En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid  om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke.
de loopbaan van het geloof
de brief aan de Romeinen
Psalm 32 Mijn oog is op je 4 maart 2018 Den Haag.
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
waarom gelooft de één wel en de ander niet
de brief aan de Romeinen
Steen de des aanstoots 26 juni 2016 Zoetermeer.
broodkruimels van de tafel
de brief aan de Romeinen
IN PAULUS' VOETSPOREN 46 Paulus in 'Handelingen' 31 mei 2018 Katwijk.
Bidden en vragen ...om wat? 30 april 2017 Zoetermeer.
Niet onder de wet 5 augustus 2018 Urk.
DE GELUKKIGE GOD! 3. aan Paulus toevertrouwd
Het zaad van Abraham 18 maart 2018 Hendrik Ido Ambacht.
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
God rechtvaardigt de goddeloze!
de verborgenheid van Zijn wil
Geloof spreekt.
Dienen en liefhebben Romeinen
de brief aan de Galaten (3)
de brief aan de Galaten (5)
Transcript van de presentatie:

onwetend van Gods gerechtigheid 4 december 2016 Urk

Romeinen 9 30 Wat zullen wij dan uitspreken? Dat natiën, niet najagende rechtvaardigheid, grepen rechtvaardigheid. Rechtvaardigheid echter vanuit geloof.

30 Wat zullen wij dan uitspreken? Romeinen 9 30 Wat zullen wij dan uitspreken? Dat natiën, niet najagende rechtvaardigheid, grepen rechtvaardigheid. Rechtvaardigheid echter vanuit geloof. grepen = begrepen Str. 2638 - Hand.4:13, 10:34, 25:25, Ef.3:18

30 Wat zullen wij dan uitspreken? Romeinen 9 30 Wat zullen wij dan uitspreken? Dat natiën, niet najagende rechtvaardigheid, grepen rechtvaardigheid. Rechtvaardigheid echter die vanuit geloof [is]. = het horen van een bericht

najagende een wet van rechtvaardigheid, is tot in wet niet gekomen. Romeinen 9 31 Israël echter, najagende een wet van rechtvaardigheid, is tot in wet niet gekomen. = druk doende om door 'wet' rechtvaardig te worden

najagende een wet van rechtvaardigheid, is tot in wet niet gekomen. Romeinen 9 31 Israël echter, najagende een wet van rechtvaardigheid, is tot in wet niet gekomen. = zonder benul van waar de wet werkelijk over gaat

Romeinen 9 32 Vanwege wat? Omdat het niet vanuit geloof [gaat] maar als vanuit werken, stoten zij zich aan de steen van de aanstoot.

Omdat het niet vanuit geloof [gaat] maar als vanuit werken, Romeinen 9 32 Vanwege wat? Omdat het niet vanuit geloof [gaat] maar als vanuit werken, stoten zij zich aan de steen van de aanstoot. m.a.w. de wet zou niet gewerkt maar geloofd worden!

Omdat het niet vanuit geloof [gaat] maar als vanuit werken, Romeinen 9 32 Vanwege wat? Omdat het niet vanuit geloof [gaat] maar als vanuit werken, stoten zij zich aan de steen van de aanstoot. = struikelblok

33 Zoals geschreven staat: "neem waar!, Ik plaats in Sion Romeinen 9 33 Zoals geschreven staat: "neem waar!, Ik plaats in Sion een steen van aanstoot en een rots van een valstrik en die vertrouwt op Hem, zal niet beschaamd worden". = in Jesaja 28:16 zie ook Ps.118:22; Jes.8:14,15

33 Zoals geschreven staat: "neem waar!, Ik plaats in Sion Romeinen 9 33 Zoals geschreven staat: "neem waar!, Ik plaats in Sion een steen van aanstoot en een rots van een valstrik en die vertrouwt op Hem, zal niet beschaamd worden". = God wekte Jezus Christus op - te Sion

33 Zoals geschreven staat: "neem waar!, Ik plaats in Sion Romeinen 9 33 Zoals geschreven staat: "neem waar!, Ik plaats in Sion een steen van aanstoot en een rots van een valstrik en die vertrouwt op Hem, zal niet beschaamd worden". vergl. de steen voor Jezus' graf de steen waarop Jakob rustte de rots waarop Mozes sloeg de steen in de hand van David "de steen zonder handen afgehouwen"

33 Zoals geschreven staat: "neem waar!, Ik plaats in Sion Romeinen 9 33 Zoals geschreven staat: "neem waar!, Ik plaats in Sion een steen van aanstoot en een rots van een valstrik en die vertrouwt op Hem, zal niet beschaamd worden". vergl. weer Jakob in Bethel!

het welbehagen van het hart van mij en de smeekbede naar de God toe, Romeinen 10 1 Broeders! Inderdaad, het welbehagen van het hart van mij en de smeekbede naar de God toe, ten behoeve van hen, is tot in redding, vergl. 9:2 "een grote smart en een voortdurend hartzeer"

het welbehagen van het hart van mij en de smeekbede naar de God toe, Romeinen 10 1 Broeders! Inderdaad, het welbehagen van het hart van mij en de smeekbede naar de God toe, ten behoeve van hen, is tot in redding, God is hun Redder = hun redding is gegarandeerd maar slechts "door geloof"

Romeinen 10 2 Want ik geef getuigenis aan hen, dat zij hebben geestdrift van God, maar niet overeenkomstig besef.

2 Want ik geef getuigenis aan hen, dat zij hebben geestdrift van God, Romeinen 10 2 Want ik geef getuigenis aan hen, dat zij hebben geestdrift van God, maar niet overeenkomstig besef. = hun besef houdt geen gelijke tred met hun ijver/geestdrift Spreuken 19:2 Zonder verstand deugt zelfs ijver niet, wie haastig is met zijn voeten, begaat een misstap.

[omtrent] de rechtvaardigheid van de God, en de eigen rechtvaardigheid Romeinen 10 3 Want onwetend zijnde [omtrent] de rechtvaardigheid van de God, en de eigen rechtvaardigheid zoekende te doen staan, werden zij aan de rechtvaardigheid van de God niet onderschikt. = God doet recht ... aan zijn belofte (van redding)! >

1 Romeinen 1 16 Want het goede bericht beschaamt mij niet, want het is Gods vermogen tot in redding, voor een ieder die gelooft, eerst voor een Jood maar ook voor een Griek. 17 Want rechtvaardigheid van God wordt daarin onthuld, vanuit geloof, tot in geloof... 1 nl. dat God Redder is. Om niet!

1 Romeinen 1 16 Want het goede bericht beschaamt mij niet, want het is Gods vermogen tot in redding, voor een ieder die gelooft, eerst voor een Jood maar ook voor een Griek. 17 Want rechtvaardigheid van God wordt daarin onthuld, vanuit geloof, tot in geloof... 1 = in het goede bericht

2 Romeinen 3 21 Nu echter, los van wet, is rechtvaardigheid van God openbaar gemaakt, waarvan getuigenis gegeven wordt onder de wet en de profeten, 22 echter, rechtvaardigheid van God door geloof van Jezus Christus, tot in allen die geloven, want er is geen onderscheid. 2

2 Romeinen 3 21 Nu echter, los van wet, is rechtvaardigheid van God openbaar gemaakt, waarvan getuigenis gegeven wordt onder de wet en de profeten, 22 echter, rechtvaardigheid van God door geloof van Jezus Christus, tot in allen die geloven, want er is geen onderscheid. 2

2 Romeinen 3 23 Want allen zondigden, en hebben tekort van de heerlijkheid van de God. 24 en worden om niet gerechtvaardigd, in de genade van Hem, door de verlossing die in Christus Jezus is... 2

2 Romeinen 3 23 Want allen zondigden, en hebben tekort van de heerlijkheid van de God. 24 en worden om niet gerechtvaardigd, in de genade van Hem, door de verlossing die in Christus Jezus is... 2 Gods rechtvaardigheid = allen worden om niet gerechtvaardigd = gelovig

= iets doen om rechtvaardig te worden Romeinen 10 3 Want onwetend zijnde [omtrent] de rechtvaardigheid van de God, en de eigen rechtvaardigheid zoekende te doen staan, werden zij aan de rechtvaardigheid van de God niet onderschikt. = iets doen om rechtvaardig te worden

[omtrent] de rechtvaardigheid van de God, en de eigen rechtvaardigheid Romeinen 10 3 Want onwetend zijnde [omtrent] de rechtvaardigheid van de God, en de eigen rechtvaardigheid zoekende te doen staan, werden zij aan de rechtvaardigheid van de God niet onderschikt. = iets doen om rechtvaardig te worden versus: geloven dat God rechtvaardigt om niet