AANBOD STARTERSLABO FASE 4

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
SCO Rijk woensdag 13 juni 2012.
Advertisements

Vrijwillige van werk naar werk fase 1. Van werk naar werk onderzoek2. Van werk naar werk plan U besluit dit plan niet op te volgen: u houdt dit plan voor.
Eindwerk zesde jaar.
door de introductie van MAGIE Meer en Anders Gaan Implementeren van Expertise door de introductie van KENNISDOMEINEN.
Workshop: ‘Opvoedcoach vanuit eigen praktijk’
Zelfstandige activiteit OCMW- begunstigden Werkgroep activering 7 juli 2012.
1 GRUNDTVIGPROJECT VORMINGSACTIVITEIT “GROOTOUDERS & KLEINKINDEREN AAN DE COMPUTER” Welkom!
Congres Uitvalpreventie en studiedag KDG oktober 2010
Het dynamisch ondernemingsplan
WE GAAN VOOR GOUD! Voor ondernemers die durven dromen! Peter Blokland.
Scouting 2010 Trainingen 2.0. Disclaimer Wij weten (nog) niet alles Wij baseren ons op de informatie van het projectteam van Scouting Nederland Wij zijn.
Geïntegreerde integriteit: hoe werkt u daaraan?
ARMOEDE =  Netwerk van sociale uitsluitingen die elkaar versterken.  Meerdere domeinen van individueel en collectief bestaan.  “Binnenkant”: kwetsuren.
Workshop intrapreneurschap Ondernemerschap binnen de bedrijfsmuren.
18 november 2008 Aan de slag met een OPO. 18 november 2008 Onderwijsondersteuning: NETwerk in ontwikkeling Aan de slag met een OPO 2 1. Zelfinschatting.
Ondernemen na je studie!
Dienst Wonen - Stad Gent
0 Filename/RPS Number KIVI NIRIA 21 november 2008 Emma Meurs & Raffi Balder.
De Marketingroute In vijf stappen naar succes. Thema marketing leeft bij veel ondernemers Project De ToekomstBedrijven: 1281 termen COMMERCIEEL bij 774.
Instap en integratie van laaggeschoolde en langdurig werklozen in het reguliere arbeidscircuit de Dip-methode als instrument voor detectie van knelpunten.
Welkom Workshop: Vereniging van de Toekomst Programma: -Voorstellen -Introductie Huis voor de Sport Limburg -Vereniging van de Toekomst.
Congres Appreciative Inquiry
Faillissementspreventie Oproep Wat? De oproep geeft via een wedstrijdprocedure steun aan projecten van werkgeversorganisaties, beroepsfederaties.
erkend door de Vlaamse regering ISO 9001:2000 gecertificeerd COCON- project “Tegelzetters” WELCOME TO THE CLUB! Brugge, 12 oktober 2009.
Starten met je eigen zaak! markant – netwerk van ondernemende vrouwen.
Informatiesessie Ateliers voor het Actief Zoeken naar Werk (AAZW) Projectoproep
WAT GEBEURT ER NU MET WERVINGEN EN SELECTIES IN DE VLAAMSE OVERHEID ? Transitie Jobpunt Vlaanderen HR-netwerk 21/11/2014.
Wanneer draai ik break-even en hoeveel ga ik overhouden
Hoe stel ik een ondernemingsplan op?
22 september Tender POP Thomas Bossuyt & Maarten Andriessen.
ZIN!JA ANTWERPEN 29 OKTOBER 2015 Coaching in de Vlaamse Overheid.
Naar een duurzaam HRM beleid
ESF Vlaanderen OP Sociale Economie Karel Vanderpoorten
Hoe bereiden we ons optimaal voor? HR-uitdagingen tijdens een doorstroomtraject Thomas Bossuyt Partner BDO #SamenStromen.
Een start van jouw groene idee In de duurzaamheidsweek klas 11 Een start van jouw groene idee In de duurzaamheidsweek klas 11 Februari 2016Jan Paul ter.
& Onze Staatvandienst Landelijk werkend, regionale focus – Hoofdkantoor Deventer – Kantoren in Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen, Doetinchem,
& Mobiliteit binnen Sociaal Plan Mobiliteitsperiode duurt 9 maanden 3 pijlers benoemd in Sociaal Plan 3 fases gedurende de mobiliteitsperiode Brede dienstverlening.
Syntens als duurzame verbinder in de bouw Workshop MVO Kies je MVO kleur Hans Lievense.
Alles draait om jou ! Startconferentie G32 12 juni 2014 Een sluitende keten van leren, werken en ondernemen.
JUNIOR COMPANY TRAINING LEERLINGEN. MISSIE Jongeren inspireren en uitdagen te bouwen aan een ondernemende toekomst.
Sociale vaardigheden leren door buitensport. 1. Inleiding 2. Buitensportactiviteiten 3. Theoretische achtergrond 4. Inschrijvingsprocedure 5. Trainingsbijeenkomsten.
Werkgroep MOF-MOD 28 mei 2013 Hugo Hoogwijs, afdelingshoofd MOD DAR-iV Bijlage 5: PROJECT INTEGRATIE MANAGEMENTONDERSTEUNENDE DIENSTEN MOD DAR-iV - MOD.
VERHOOGDE STAATSTOELAGE Focus op sociale activering.
Wist u dat? ons cluster al jaren meer formatie krijgt dan waar we recht op hebben (1 : 25)… de krimp al een paar jaar gaande is… we ieder jaar maanden.
Noodopvang & Asielzoekerscentrum 1 Enschede. Inhoud  Stavaza COA Enschede  De actualiteit  De asielprocedure en de opvang  Wonen en werken op een.
Ondernemerschap VECON 14 juni Welkom Even voorstellen Gerard Aaftink.
Programma vandaag Economieprogramma Onderneem ! Jaarrooster Kennis ophalen De Grote Verandering Stage-opdracht.
EVENTZ Nieuw profiel, nieuw voorbeeldlesmateriaal
Dienst Wonen - Stad Gent
Vluchtelingen, duurzaam, op weg naar een eigen zaak
Introductie Specialist: Exchange vzw
Forum Ondernemend hoger Onderwijs
Fontys Career event 15 maart 2017.
Vluchtelingen, duurzaam, op weg naar een eigen zaak
Hoe toekomst bestendig ben jij
Ketenmanager & Innovatiemakelaar
Lectora als ontwikkeltool voor interactieve multimedia programma’s
Bernadette Rutjes.
De 2030-agenda voor duurzame ontwikkeling in Vlaanderen
OCMW Brugge Goede praktijkervaring
Curriculum.nu: veranderingen in het (economie)onderwijs
Ondernemerschap Jullie zijn gestart aan het laatste studiejaar en met nog een paar maanden te gaan komt een diploma steeds dichterbij. Om dit diploma te.
De 2030-agenda voor duurzame ontwikkeling in Vlaanderen
Kennismakingsavond brugklas 2B 2018 – 2019
MOVE UP! OCMW VAN BRUSSEL.
Basiskennis Ondernemerschap
Basistekst : Talentontwikkeling
Collectieve sessie Financieel plaatje.
Contextrijke taaltaken en vakoverschrijdend werken Marie-Anne Baert Tom Storme.
Leiderschapsontwikkeling
Transcript van de presentatie:

AANBOD STARTERSLABO FASE 4 WERKGROEP 18 JANUARI 2017 AANBOD STARTERSLABO FASE 4

haalbaarheidsstudie Instrument om na te gaan of er potentie zit in het idee van de kandidaat- ondernemer Werkt via collectieve en individuele begeleiding aan de basiskennis en het opmaken van een ondernemings- en financieel plan Er is voorzien in 88 trajecten (personen) Een traject loopt over ongeveer 7 à 8 weken 5 groepen in 2017 en 6 groepen in 2018 Aanpak houdt rekening met taalbarrière, al of niet vertrouwdheid met ondernemen in Vlaanderen, digitale capaciteit, ….

Haalbaarheidsstudie - methodiek Wij geloven in een interactieve en coachende begeleiding van mensen met een ondernemersdroom De kandidaat-ondernemers leggen het traject af in een vaste groep van 8 personen. Deze interactieve en coachende aanpak zorgt voor snelle en duurzame opbouw van kennis en vaardigheden voor toekomstige ondernemers Per week is er 1 workshop – tussentijds werken aan de voorbereiding en opdrachten

haalbaarheidsstudie HOE Collectief Workshops Toets aan de markt Co-working Individueel Haalbaarheidsadvies Opvolging

haalbaarheidsstudie PROGRAMMA Workshop 1: projectvoorstellingen Workshop 2: Omgevingsanalyse Workshop 3: Sociale zekerheid zelfstandigen Workshop 4: Commercieel en organisatieplan Workshop 5: Financieel plan

haalbaarheidsstudie Toets aan de markt ONDERNEMINGSPLAN Slaat mijn product/dienst aan op de markt? Toets aan de markt Voorstellen van product of dienst, prijzen, … alle relevante informatie aan externen Hoe reageert de markt hier op?

haalbaarheidsstudie IS MIJN ACTIVITEIT HAALBAAR OP LANGE TERMIJN??? Op basis van: ONDERNEMINGSPLAN DOODPUNTOMZET TOETS AAN DE MARKT HAALBAARHEIDSADVIES

haalbaarheidsstudie NAZORG Op basis van feedback toets aan de markt en haalbaarheidsadvies Verder verfijnen van het ondernemingsplan Herwerken van het ondernemingsplan Individuele bespreking Herevaluatie

Beschermde testomgeving Kan uitgevoerd worden binnen een activiteitencoöperatie Kandidaat-ondernemer heeft een haalbaarheidsstudie achter de rug met potentie tot zelfstandig ondernemen Kandidaat-ondernemer gebruikt de ondernemersnummer, het administratief platform en de begeleiding van de activiteitencoöperatie Er wordt een begeleidingsovereenkomst van maximum 12 maanden aangeboden

Beschermde testomgeving Er worden 16 trajecten aangeboden in Vlaanderen. Theoretisch zou het laatste traject op 1 november 2017 moeten starten Vanuit geloof in peer-learning wordt er in groep gestart. Aantal per groep nog te bepalen. Eveneens integreren in lopende begeleidingen om extra netwerk en kennis te bevorderen

Beschermde testomgeving AANBOD 6 Collectieve meetings over aspecten van het uitwerken van het ondernemingsplan door kandidaat-ondernemers te bepalen Sessie over gebruik administratief platform en administratieve verplichtingen Sessie om verder te werken aan de competenties en het verder verfijnen van het Business Model Canvas met trendkaartjes en competentiekaartjes uit project Allo Inno (eventueel doorverwijzing naar Zenitor) Individuele coaching

Beschermde testomgeving Uitstroomzorg met grondige evaluatie – (lessen te trekken door KO en AC) Kans om pop-up locatie in te schakelen Aandacht voor financieringsdossiers bij aanvang en uitstroom