Pastoraat nieuwe stijl?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Praten met kinderen over de wereld !
Advertisements

11 december 2013 Herinrichting Liturgisch Centrum - een verdere toelichting -
Presentatie Centrum voor Jeugd en Gezin Hattem
Jeugdouderlingen op weg ……… Naar de toekomst. Bezinningsdag Wat willen we bereiken??? • Jeugd betrekken bij de kerk • Jeugd in contact brengen.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
levenslessen 7 % Steeds even klikken om verder te gaan !
  Droogbed (+) cursus.
Workshop. Weet je het nog? Gemotiveerd? Geïnformeerd? Geïnspireerd? ACTIE!
Karoen in Thailand Thailand. Singapore orientatie cursus De eerste maand hadden we een speciale orientatie cursus op het hoofdkantoor in Singapore.
Open en toch duidelijk Week van Gebed: er is meer wat ons samenbindt dan wat ons scheidt! Komende synode: hoe blijven we samengaan? Mensen verlaten de.
Protestantse Wijkgemeente De We ide ‘De hartslag van het leven’
Voorbereidende les Praat je Plaatje
28 januari 2010 Ouderavond Schiedam
Kiekeboe! Hoe gaat het eraan toe, in de kleuterklas!
- 1. Waar wordt u, als u naar onze jeugd en ons jeugdwerk kijkt, nu echt blij van ? Gesprekken met jongeren Samen dingen doen Veel kinderen naar de tienerdienst.
Zorgzame Kerk Kerk zijn in een participatiesamenleving.
Pastoraat nieuwe stijl. Wat was ook al weer de aanleiding? Wat is er na de vorige keer gebeurd? Hoe ziet het er nu uit? Help! Tips hebben we nodig. Hoe.
Welkom bij deze mini-beurstraining.
Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)
Jeugd Pastoraat Westerkerk.
Introductie op het thema
Heren, het makkelijkste is het om van de ouderen te pikken.
Startweek 2015 Zondag 6 september tot en met zaterdag 12 september.
Basisschool Op De Horst
We lezen Matteüs 13: De preek gaat over Matteüs 13: 47 – 50 Het Koninkrijk van God als een sleepnet – wat kunnen we daarmee? Alle liederen worden.
We lezen Kolossenzen 2: 16 – 3: 5 Marcus 2: 23 – 3: 6 De preek gaat over zondag 38 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied:
Welkom in deze kerkdienst
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
Mensen die een hoge leeftijd bereiken, zitten veelal thuis. Veel ouderen verliezen zo gaandeweg het contact met anderen, met de maatschappij, met het leven.
Een gezegende sabbat!. Wat kunt u de komende periode verwachten?
Een gezegende sabbat!. Wat kunt u de komende periode verwachten?
Ambtsgroep Vieringen Werkplan Ambtsgroep Vieringen Beide voorgangers. Evenredige afvaardigingen vanuit de Kerkboerderij en Vredehorst. Taken:
Het Eetcafé Zwolle Sinds 1994 Handen en voeten geven aan het geloof vanuit de liefde voor Jezus.
Een lach op het gezicht van kinderen in Nederland.
Gemeenteavond 3Wijken donderdag 28 januari Programma Opening:20.00 uur Structuur wijkkerkenraad20.10 uur Jeugd- en jongerenwerker20.20 uur Koffie20.45.
V. Wij danken voor de doop van Sep en van Jurre. Wij bidden voor hun ouders, Eric en Tannita, en Wijjert en Monique, met Matthijs. Zegen deze ouders en.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 3 Hoe zijn we georganiseerd.
Vroegtijdige stotterbehandeling Het Lidcombe Programma De behandelgids van het Lidcombe Programma kan gedownload worden van de website van het Australian.
Terreur in de klas. Eerst een minuut stilte. Tips van Klasse: leerlingen-over-terreur-en-geweld/
KINDEREN VAN DE STRAAT Zondagsscholenactie voor kinderen in Colombia.
Wat gaan we doen in 2012? We zoeken nieuwe oplossingen. En we vertellen er over.
Instructies Gebeden en bezinningen worden aangevraagd tussen streeplijnen kunnen over meer dan één kolom worden aangevraagd regeleinden worden hier gerespecteerd.
Deze presentatie gaat over:.  Hallo,  Wij hebben een onderzoek gedaan in de wijk.  Wij hebben uiteindelijk gekozen voor het gebied bij de kinderboerderij.
Welkom in groep 2!.
Welkom in groep 7! Informatieavond 5 september 2017.
‘Aan de slag met ouders als onmisbare partner’
Naar zondagsschool in een sloppenwijk
Over herverdeling van de gemeente in huiskringen
Het huisbezoek.
JEUGDWERK NGK NUNSPEET
Opzet nieuwe structuur
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
Preek over Matteüs 18:1-6 Jaarthema ‘Trouw’ (6).
Christus’ project: de kerk
Zingen Psalm 20 Vers 1 Moge de HEER u antwoord geven,
3 – Hoe belangrijk is het om te genieten?
GASTLES “ Vrijwillig Dichtbij ”
Tactus Verslavingszorg
Thema 4 : wat voor een type ben jij?
Welkom in deze kerkdienst
Voor Mekaar Ouderen in Beeld Eenzaamheid de deur uit
blok 2 les 4: contact met elkaar
Geef licht aan kinderen in gewelddadige wijken in Zuid-Afrika
1 vmbo-T/havo 1 bevolking, §2 en 3
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
Welkom in deze kerkdienst
Oudervereniging van Dijck
JAARPLANNEN 2018 –
Single zijn, bijbel en gemeente
Transcript van de presentatie:

Pastoraat nieuwe stijl? Pastoraat in Goes

Afscheid en begin Titia en Aarnoud Nieuwe wijkindeling Nieuwe plannen

Pastoraat Nelleke van der Linden Het Erasmuspark (voorheen Titia Valk) gaat behoren tot de wijk Noord-West-Centrum van ds. Nelleke van der Linden. 
  Goes-Zuid (voorheen ds. Aarnoud Jobsen) wordt verdeeld: 
 - het gedeelte tussen de spoorlijn en de Beukenstraat (inclusief Beukenstraat even nummers) valt onder de pastorale zorg van ds. Nelleke van der Linden.


Pastoraat Rob Kamermans De adressen van Titia Valk in Goes Oost (Het Gasthuis met aanleunwoningen, de Wolfshoek, de Nassauhof) gaat behoren bij de wijk Oost-Noordhoek-Goese Meer van ds. Rob Kamermans; evenals geheel Randhof. 
  Goes-Zuid (voorheen ds. Aarnoud Jobsen) wordt verdeeld: 

 - alles ten zuiden van de Beukenstraat (inclusief Beukenstraat oneven nummers) valt onder de pastorale zorg van ds. Rob Kamermans.

Pastoraat: bezoek van een predikant Een telefoontje naar hen is genoeg.

Pastoraat: zorgen?

Pastoraat: herder/(be)hoeder zijn Hij gaat ons voor Zoals Hij het ons voordeed, aan ons allemaal

Pastoraat: elkaars hoeder zijn

Pastoraat: oog en oor en hart voor elkaar Individueel pastoraat: door predikant, ouderling en wijkbezoekers door onderlinge zorg Als iedereen twee of drie mensen zou bezoeken, zou dat een enorm aantal pastorale contacten geven

Pastoraat: overal waar mensen zijn Ook in de supermarkt, bij het uitlaten van de hond, op je werk, in de bus… OVERAL

Pastoraat moet de tijd krijgen om te groeien Waarom moeten we nu ineens nieuwe plannen maken? Daar komt toch niets van terecht... Zijn er wel mensen genoeg dan? Als we allemaal meedoen....Ja!

Pastoraat in overleg met elkaar Pastoraat is veelvormig Verschillende leeftijdsgroepen hebben ook verschillende verlangens Daarover met elkaar in gesprek gaan is geen slecht idee

Pastoraat: samen doen wat bij je past Wat je plezierig vindt kan een ander je niet vertellen. Laten we in de doelgroepen van onze gemeente samen bedenken wat goed bij ons past

Pastoraat in doelgroepen: een voorbeeldindeling Jongeren, van 6 - 18 Gezinnen met (jonge) kinderen Jonge volwassenen van 18-35 Echtparen van 50-80 Alleengaanden Ouderen vanaf ongeveer 80 jaar Ouderen die niet meer thuis wonen

Pastoraat: verbinding Samen eten Samen genieten

Pastoraat: elkaar vasthouden en steunen Door middel van elkaar zien, elkaar bezoeken, samen in de kerk zijn Maar ook door thema-avonden over verkiezingen, voltooid leven en bezinning over alle mogelijke zaken die ons raken

Pastoraat: er zijn, ook zonder woorden Er zijn voor elkaar in tijden van rouw in tijden van verdriet in tijden van eenzaamheid

Pastoraat: vieren Samen vieren In het Huis van de Heer zijn

Pastoraat Activiteiten voor ouderen Samen eten? Samen zingen? Gespreksgroep koffie-ochtend met thema? Wat denkt u? Vraag aan de mensen zelf wat zij zinvol vinden, liefst met wat voorbeelden, dat praat makkelijker.

Pastoraat met een hapje en een praatje Eens per maand: een gezellige inloop? Jongvolwassenen? Daar zijn er 250 van in onze gemeente...

Pastoraat: samen naar de film, met nazorg Bijzondere films: en daarna een bijzonder gesprek Voor allerlei doelgroepen: alleengaanden, echtparen, jonge ouders

Pastoraat: (geloofs)opvoeding en steun voor jonge ouders voor ouders van tieners voor ouders van studenten gesprekken activiteiten (kamperen?) Whatsapp-groep(en)

Pastoraat: Taakgroep doet voorstellen Verschillende doelgroepen niet allemaal tegelijk

Pastoraat: Taakgroep en wij allemaal Pastoraat, dat doe je samen De taakgroep: denktank Pastoraat is zoals wij zijn: wij zijn van onze Heer

Pastoraat: wij mogen elkaars hoeder zijn Nieuwe wegen vinden Trouw zijn Ieder is in beeld Ieder wordt gehoord We hebben elkaar nodig We zijn allemaal verantwoordelijk