FRUITLAAN We maken in deze presentatie een korte wandeling over de Fruitlaan. Een relatief jonge weg nog met veel variatie. De weg is een belangrijke doorgaande.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
gezamenlijke bewonersavond Dijkverbetering Amstelkade
Advertisements

het gezicht van Leiden in de jaren vijftig
Wijkconferentie Zuiderburen 2011 ….. Presentatie project Drachtsterweg e.o. ….. 13 april 2011.
De naamgeving van het burgerinitiatief van Actiegroep Unaniem Woudhoek AUW! Presentatie in wijkcentrum De Blauwe Brug Schiedam 19 mei 2011.
Herontwikkeling locatie Oosteinde 241/243/245 Informatieavond 29 oktober 2012 Project herontwikkeling locatie WZH De Sonneruyter - Informatieavond 4 december.
Informatieavond Toelichting 2e herziening bestemmingsplan Bouverijen Séverine Blok - projectmanager Gemeente Breda Ad Neele - juridisch planoloog.
Delft delft open huis 18 november 2009 tak architecten arnhem.
Informatieavond bestemmingsplan herontwikkeling maisonnettes aan de Malvert 81e – 91e straat 13 juni 2013 Welkom!
Herontwikkeling Industrieterrein Amerongen
Samen sterk voor de buurt Inloophuis ‘t Trefpunt Velp-Zuid.
In de Atlas der Buurtwegen van Belsele van 2 april 1845 wordt voetweg nr.36 als volgt omschreven: Richting:Sentier de Belcele à Waesmunster par le hameau.
In de Atlas der Buurtwegen van Belsele van 2 april 1845 wordt voetweg nr. 54 als volgt omschreven: Richting: Sentier de Belcele à Sinay (van Koutermolenstraat.
Mijn klas (4 Havo) heeft op 11 oktober parijs bezocht, in deze presentatie laat ik foto’s zien en recensies. Gemaakt door Gilian Sanders 4hna.
Onderwerp 1 NvR / Schetsontwerp Havenkwartier 8 juli 2009 Informatieve bijeenkomst Deelnemers burgerparticipatie, raadsleden en belangstellenden 8 juli.
Kinderboerderij Waspik 3 november Aanleiding Kinderboerderij In Dorpsontwikkelingsplan (DOP) omvorming naar kinderboerderij Realisatie van Medisch.
Aan Kinderboerderij Waspik in samenwerking met Platform Waspik.
Molenstraat – Muldersweg - Groeneweg
Informatieavond 22 sept Herontwikkeling Veurse Achterweg 26
Welkom Bij de onafhankelijke partij voor elke Bestenaar.
Aanpak N629: één project, twee delen
Het praktisch verkeersexamen start vanaf
Centrumplan Geffen (door projectleider Anne Zaadnoordijk) Centrumplan Geffen bestaat uit: Centrumplan zuid Centrumplan noord Voormalig gemeentehuis Geffen.
Opening en voorstelronde. Terugblik: - Oktober 2014: duidelijk dat Schoorl Klopt in de gewenste vorm niet uitgevoerd kan worden - Oktober 2014 – februari.
Blaak Rotterdam Door de eeuwen heen.
Bestemmingsplan Buitenwatersloot voormalig Combiwerk Presentatie voor de Commissie Ruimte Verkeer en Wonen 27 oktober 2014.
Troelstralaan De Troelstralaan loopt van Ringbaan-West tot Van Hogendorplaan en is een doorgaande weg in de wijk Goese Polder. Deze wijk, waar de bouwactiviteiten.
Oplossingsrichtingen onderwijshuisvesting Reek.. Ontwikkelingen Stichting Maashorst ambieert naast uitbreidingsmogelijkheden van de Vlinder, ook.
De financiële aanspraken bij bedrijfseconomisch ontslag Alexandra Krop jurist werkgeverszaken OPOF, 16 februari 2012.
STATION GOES. Het station door de jaren heen Het was 1867 toen de Ganzestad aangesloten werd op het spoorwegnet. In juli dat jaar werd de lijn Bergen.
Resultaten enquête Agenda Inleiding door de voorzitter (1/6 enquêtes retour) Bespreken van de enquête Volgorde van belang bepalen door u?
DE RINGBRUG De uitbreiding van het havengebied, de vestiging van industrieën en de bouw van nieuwe wijken als Goese Polder en Noordhoek bracht met zich.
Ontmoetingsplek De Kloosterhof Weurt. Doel van de avond Stand van zaken totaalproject Stand van zaken ontwerp gebouw Werkatelier openbare ruimte.
Evaluatie Centrum Parkeren 1 Banakkers. Programma Toelichting project Kaders In groepen uit elkaar Terugkoppeling 2.
Evaluatie Centrum Parkeren 1 Grauwe Polder. Programma Toelichting project Kaders In groepen uit elkaar Terugkoppeling 2.
BERGWEG In deze presentatie maken we een wandeling over de Bergweg. Dit is een belangrijke ontsluitingsweg in de wijk Goes-Oost. De straatnaam werd bij.
Restauratie en gebruik Jeruzalemkapel en Schoolmeesterwoning Presentatie Siebe Keulen 5 februari 2010.
L.A. Springer en het groen op de Oostwal. Leonard Adriaan Springer ( )  Leonard Adriaan Springer was een vooraanstaand tuinarchitect die voor.
De ziekenhuiszorg in Zeeland en Schouwen- Duiveland Algemene ledenvergadering 15 november 2011.
16 april 2012 Informatieavond Reek-Zuid “t Wapen van Reek”
klankbordgroepbijeenkomst1 Welkom leden van klankbordgroep Bergerhoflocatie.
Toelichting zienswijze van de fam. Van Hal en Haerkens Ontsluiting gebouw plan Elzenstraat 60 naar de Elzenstraat goed gepland? of is er een veiliger alternatief?
Centrumplan Schaijk Informerende presentatie ten behoeve van de stand van zaken en stappenplan in de voorbereidende raadsvergadering van 22 juni 2010.
Lucht- en panoramafoto’s van Goes
Evaluatie Centrum Parkeren 1 Centrum-West. Programma Toelichting project Kaders In groepen uit elkaar Terugkoppeling 2.
Aangesloten bij: Welkom bij Reinaerde - Dennendal.
19 september 2016 Herinrichting Stevensbeekseweg door Bas Verwayen.
Zuidvlietstraat De straatnaam is jonger dan de straat zelf; pas bij raadsbesluit d.d. 28 april 1937 werd de naam vastgesteld met de volgende begrenzing:
De stad verandert Blok 3.
Prinsenbosch Gilze Omwonenden-bijeenkomst 5 april 2017.
Stichting Zaandamse Gemeenschap
Het praktisch verkeersexamen start vanaf de Dolderweg in Steenwijk
Blok 3 De stad verandert Deelvraag: Hoe de stad verandert na 1870?
Specht en de wezel samen door de lucht
Het praktisch verkeersexamen start vanaf
op de Utrechtse Heuvelrug
Architectuur.
Bestemmingsplan Buitengebied
Welkom bij de Wijkraad De Groote Wielen
Werken met ladders en trappen
Gemeentelijk Rioleringsplan Haarlem voor periode 2018 t/m 2023
volgende bladzijde terug
Wat heb je nodig: Pen en papier en een fototoestel.
Blok 3 De stad verandert Deelvraag: Hoe de stad verandert na 1870?
foto 1:(kasteel) foto 2: torenkamer foto 3: foto 4: Nummer t/m 24.
A woningen Industrie gebied A 12 industriegebied A 2.
Klik hier om verder te lezen
volgende bladzijde terug
volgende bladzijde terug
volgende bladzijde terug
Informatiebijeenkomst PrimA4a
Transcript van de presentatie:

FRUITLAAN We maken in deze presentatie een korte wandeling over de Fruitlaan. Een relatief jonge weg nog met veel variatie. De weg is een belangrijke doorgaande weg waaraan relatief weinig woonhuizen staan. De naam fruit herinnert ons aan het grote veilingcomplex dat hier ooit stond. Ook de straatnaamgeving in de aan de ten zuiden van de Fruitlaan gelegen wijk Goes-Zuid refereert aan fruitsoorten. Naast de veiling zijn en waren er veel bedrijfspanden, garages en enkele scholen. De straatnaam werd vastgesteld bij raadsbesluit van 20 mei 1959 voor een weg, lopende van Anthony Fokkerstraat tot Kloetingseweg (nu Poelplein).

Eén der oudste foto’s van de Fruitlaan (Iinks vooraan) is deze zwartwit-opname uit De bouw van de wijk Zuid is volop aan de gang en de eerste woningblokken aan Bessestraat, Kersenstraat en Appelstraat zijn reeds opgetrokken. Op de voorgrond is alles nog woest en ledig. Foto: Gemeentearchief

In de inleiding werd al over het veilingcomplex gesproken. Dit complex werd in 1960 in gebruik genomen. Begin jaren 90 van de vorige eeuw werd het complex gesloten i.v.m. de concentratie en vorming van grotere veilingen. Het terrein en omgeving kreeg een functie als kantorenwijk en is inmiddels reeds grotendeels volgebouwd. De kantorenwijk kreeg de naam Stationspark. Het behoeft geen discussie dat het aanzien van de Fruitlaan met de sloop van de veiling een heel ander aanzien heeft gekregen. De foto met het praktisch voltooide veilingcomplex dateert van Foto: Gemeentearchief

We zijn bij het oostelijke gedeelte van de Fruitlaan beland en kijken richting Kloetingseweg. Deze weg werd rond 1970 aanmerkelijk verbreed om qua profiel goed aan te sluiten op de Fruitlaan. De foto werd in 1971 gemaakt. Foto: Gemeentearchief

Uit de hand gelopen kinderspel leidde op 5 april 1982 tot een felle brand bij de opslag van veilingkisten en die twee loodsen in de as legde. Vanaf het stationsemplacement was de brand het best te zien en onze fotograaf repte zich met zijn apparatuur naar het spoorperron om de vlammenzee op de gevoelige plaat vast te leggen. Het blussen van de de brand nam vele uren in beslag en de brandweer van Goes kreeg assistentie van vele korpsen uit de omgeving. De schade liep in de miljoenen guldens. Foto: collectie Bitter-van Opstal

Fruitlaan noordzijde met iets verderop rechts wijkgebouw De Pit op de hoek met de Appelstraat. We schrijven Op het open terrein links staat nu het gebouw van het Groen College, een opleiding voor hoveniers e.d. Ook het wegprofiel is intussen gewijzigd waarbij in 1999 werd op de voorgrond een rotonde aangelegd dat de naam Poelplein kreeg. Foto: L.M. Hollestelle, Gemeentearchief

Na sloop van het veilingcomplex in het kader van het plan Stationspark was één van de eerste Activiteiten de bouw van het Agrarisch Opleidings Centrum, ook wel Groen College genoemd. Op deze foto uit 1990 zijn de werkzaamheden nog maar net van start gegaan. Het centrum werd op 15 februari 1993 officieel geopend. In 1998 werd het complex nog uitgebreid. Op de achtergrond het uit 1982 daterende NS-station. De bewoners uit zuidelijke contreien kregen een kortere (loop)verbinding toen in 2002 het bestaande perrontunneltje werd doorgetrokken naar het Stationspark. Foto: Gemeentearchief.

In 1964 werd aan de Fruitlaan het gebouw van de katholieke scholengemeenschap Sint Willibrord College in gebruik genomen. Het pand is in de loop der tijd diverse malen uitgebreid, maar de voorzijde van het gebouw is vrijwel ongewijzigd gebleven. Het college fuseerde enkele jaren geleden met het protestantse Buys Ballot College aan de Bergweg. Bij de fusie werd de naam de nieuwe scholengemeenschap veranderd in Ostrea College, maar zowel de lokatie aan de Fruitlaan als die aan de Bergweg bleven in gebruik. De foto werd gemaakt in Foto: collectie B. v.d. Plasse

Deze lokatie van deze foto, gemaakt in 2001, is slechts op een steenworp afstand verwijderd van die van de vorige foto. Links zien we wederom het schoolgebouw van het Sint Willibrord College. De foto is gemaakt door een ambtenaar van de afdeling Openbare Ruimte van de gemeente Goes ter inspectie van het wegdek en andere infrastructurele zaken. We kijken in westelijke richting. Foto: afdeling Openbare Ruimte gemeente Goes.

Tot besluit en relatief recente foto van de Fruitlaan, gemaakt op 31 juli We bevinden ons hier t.h.v. de hoek met de Wilgenstraat waar een dame met de fiets aan de hand netjes oversteekt. Iets verderop rechts enkele blokken met woonhuizen (de enigste aan de Fruitlaan!) en enkele kantoorpanden die gebouwd zijn in het kader van het plan Stationspark. Foto: J.J. Kloos, Gemeentearchief