De ‘grote leiders’ van Noord-Korea Zoon.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De beroemdste persoon die er is …
Advertisements

N PowerPointsite-bep Leo presenteert.
Godsdienst.
Huiswerk gemaakt!?.
Keizer Augustus volkstelling.
Het leven van Jezus. Hier leefde Jezus.
De opkomst van het christendom
De theoretische cultuur (3a)
God en ons.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Kerst 2010 Micha 5: 1-4a Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein voor iedereen. Uit jou komt een herder voort, bekleed met macht van de Heer, Hij brengt.

De Romeinen en het christendom
Tijd en ruimte voor GODS koninkrijk
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Romeinen 1:1 (NBG) Koenen-Endepols, Verklarend handwoordenboek der Nederlandse taal, Wolters Noordhof, Groningen 1966 dienstknecht : 'een ondergeschikte'.
Opkomst van het christendom
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
6. Van Davids zonen sprak de HEER: Bewaren zij mijn woord en leer, blijft mijn verbond bij hen in eer, dan zal van hen altijd een zoon gezeten zijn op.
Burj Khalifa, Dubai, hoogste gebouw ter wereld, 828 meter. Kingdom Tower, Saudi-Arabië, moet 1 km hoog worden!
Ga dan op weg… De missie van de Verlosser
‘Gristenen’ Ben jij christen of ben je christelijk?
Gezang101:1, 2, 3 L. Psalm47: Psalm47:3, 4 Handelingen1: Korintiërs15: Psalm110:1, 2, 3 Gezang68: Gezang67: Gezang111: Gezang 182D:Amen Collecte:ZOA.
Dada tegenover Popart Dia vervangen omdat het ik de opmaak lelijk vind en ik de werken op een actievere manier kan gebruiken Kenmerken Pop Art Figuratief.
Door de poort van het bloed de vrijheid tegemoet! 1. Vóór de poort; 2. Door de poort; 3. Achter de poort.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
(3. Kunstwerken – beeldhouwwerk)
Vrucht van de Geest THEMADIENSTEN DE INNERLIJKE GESTELDHEID VAN CHRISTUS.
H2.2 Het Romeinse Rijk Grieken en Romeinen.
Wij zijn allemaal wereldburgers Moderne wereldwonderen.
AanZet Bidden. Introductieopdracht (1) Zoek verschillende Bijbelgedeelten op die over bidden gaan. Wat staat er in dit gedeelte over bidden? Wat betekent.
VERTEL JE LEVENSVERHAAL ALS VERHAAL VAN GOD - ALLES UIT HEM, DOOR HEM, VOOR HEM. Rom.11:36 1.
3 Tsarina Catharina Catharina de Grote. Catharina was geboren als Duits prinsesje en ze werd tsarina van Rusland. Om te laten zien dat ze tsarina was,
Tijdvak 2 De tijd van Grieken en Romeinen Paragraaf 2.2 Het Romeinse Rijk.
SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn.
Romeinen (6) WELKOM.
Hoe ga je om met de ATLAS Met behulp van deze presentatie leer je hoe je moet werken met de de Grote Bosatlas.
Tennis elitesport, voetbal volkssport. Is dat aan de bekers te zien?
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Persoonlijkheid van de Geest
VRIJHEID IN CHRISTUS Les 11 voor 9 september 2017.
De levende GOD & de dood 15 januari 2017 Urk.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Keith haring
God is zo groot. Kun je wel iets zinnigs over hem vertellen?
Paragraaf 4.3 De strijd tussen paus en keizer
In haar werk maakt ze gebruik van alledaagse beelden om haar heen
Houvast t.m.v. moeiten 1: Ellende onder ogen zien
Homofilie: je seksueel aangetrokken voelen tot
Gods Koninkrijk: een Paradijs!
Dit komt uit Psalm 91 : 15 ‘Roep je mij aan,
De waarheid is een feit! De opstanding als vaste hoop verankerd in de historie! 1) Strijden om de waarheid 2) Lijden aan de waarheid 3) Verblijden.
Jezus, Hij is Koning! Wij zullen gaan om de wereld…. 1/6
Skyline van New York.
Het Vrijheidsbeeld France Vande Cavey.
Filippenzen – 2 1:2-6 God, Heer Gebed.
. 1.
Een Goddelijk 'maar' 16 oktober 2016 Den Haag.
Wat is de zin van je leven?
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Arme(n van) Venus van Milo
Ontdekkingen in de tijd van pruiken en revoluties
Griekse en Romeinse verhalen
Gods doel met ons Alles wordt nieuw
Mogelijke Jezusbeelden
Kunst kijken.
voor heer en knecht, voor dochters en voor zonen.
Wij geloven in de goede Vader
Wereldkunst: kijken en vergelijken
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Transcript van de presentatie:

De ‘grote leiders’ van Noord-Korea Zoon Kim Jong-Il als tevreden vader Opa Kim Il-Sung wijst de weg Kleinzoon Kim Jong-Un voert zijn volk aan De Kim-dynastie lijdt aan grootheidswaanzin. Welke beeldende aspecten gebruiken ze daarvoor?

Andere tijden, andere beelden De wereld verandert, kunst verandert. Hoe verschillend zijn de kunstwerken? Den Haag Petersburg ModernTraditioneel Absolutisme Democratie Nicolaas 1

Petersburg Figuratief Figuratief-abstract Andere tijden, andere beelden De wereld verandert, kunst verandert. Waarom past beeld 1 niet in de ruimte van beeld 2 en andersom? Peter de Grote Den Haag Traditioneel Modern Hoe verschillend zijn de kunstwerken?

Opgebold Uitgehold Te mager, te dik. Waar is dat aan te zien? Paarden zonder ruiter

Macht en onmacht Franco Lenin Fernando Sanchez Castillo maakt alleenheersers onmachtig. Met welk aspect van de voorstelling?

Kikvorsperspectief Vogelvluchtperspectief The sky is the limit meter 30 meter 8 meter 40 meter 10 meter Dzjengis Khan de Veroveraar Jezus Christus de Verlosser Figuratief-abstract

Verplichte persoonsverering Keizer Augustus President Niyazov Turkmenistan Romeinse Rijk Gestorven 14 Gestorven 2007 Idealistisch Realistisch Onoverwinnelijk zijn ze allebei. Maar wat zijn de verschillen in vormgeving? Goddelijke afkomst Roemrijke prestaties

Vrijwillige persoonsverering David, 2012 David, 1504 Menselijk Goddelijk Symbool van onoverwinnelijkheid Sexy zijn ze allebei. Maar wat zijn de verschillen in voorstelling?

Obama als supersterke wereldleider VoorstandersTegenstanders

Mensen die als standbeeld op een voetstuk worden gezet hebben iets voor de wereld betekend. Hebben iets gedaan waarvoor de mensheid ze voor altijd dankbaar is. Hoe hoger het voetstuk, hoe meer eer ze door andere mensen wordt gegund. Goede staatkundige, militaire en religieuze leiders komt die eer vaak toe. ‘The sky’ is dan werkelijk ‘the limit’. Een gebouw of berg als sokkel is dan een ideale oplossing. Van je voetstuk vallen betekent dat het met je reputatie gedaan is. Meestal overkomt dat machtsbeluste leiders die als een bloeddorstige god hebben geregeerd. Alleenheersers die denken te weten wat goed voor het volk is. En dat is? Juist! Zijzelf! Totdat het volk het niet meer pikt en die leiders van hun voetstuk stoot. Letterlijk ook, zoals in Irak, Libië, Syrië en laatst nog met Lenin in de Oekraïne. (Ruiter)standbeelden zijn er om beroemde personen of gebeurtenissen te eren. 1.Fonteinen staan symbool voor eeuwig leven en dus van macht. Een mooie oplossing om beroemde leiders onvergetelijk mee te maken. Klik op de links ature=player_detailpage en Vergelijk dit positieve eerbetoon met de fontein van Fernando Sanchez Castillo uit 2008: ‘Spitting leaders’ ofwel ‘Spuwende leiders’. ature=player_detailpagehttp:// 2.Op de site ‘The tallest Statues of Jesus Christ in the world’ staan de hoogste beelden van deze leider aller leiders. Bespreek er drie die wat vormgeving betreft van elkaar verschillen. 3.Amerika en Rusland hebben allebei een beroemd vrijheidsbeeld. Die staan in New York en in Volgograd. Laat zien wat over deze beelden te vertellen is. 4.Bespreek een Nederlands ruiterstandbeeld naar keuze. Betrek in de bespreking het beeldend aspect ruimte (om het beeld). Van een voetstuk Op een voetstuk