4 dagen weg van werk en thuis van idee tot werkbaar plan.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wil jij ‘je ongekende vermogens’ leren kennen?
Advertisements

Doen, denken, willen Workshop voor opleiders en begeleiders
Daltonontwikkeling op Kapteynweg
1 Workshop voor maatschappelijke organisaties ter voorbereiding op de Beursvloer.
INITIATIECURSUS COMPUTER EN INTERNET VOOR ONTHAALOUDERS.
Hogescholen in Dialoog
De kaart is niet het landschap
Oplossingsgericht coachen
Iedereen coach naar Jef Clement.
Feedback bij de strategieën van de werkgroep drugs Gezondheidsconferentie dag 2 30 november 2006.
CREATIVE MARKETING WC 4, jaar 2, Herfst 2009 Brand management en pitchen Groepsopdracht Auteur: Ayman van Bregt Docent: Toine Nagel.
Planning Dinsdag 4 september 10:00-11:30 Kick Off en Briefing Little Chicken (GDD), Butterfly Games (GAR), IJsfontein (IAD) Woensdag 5 september 11:30-13:00.
plaats datum naam trainer
Ledenenquête 2013 Uitkomsten. Statistieken 23 vragen 91 leden begonnen 50 volledig ingevuld.
Het maken van een spreekbeurt
Methodiek om input voor Visie te verzamelen
Laat deze trainingsdag niet op zichzelf staan, maar werk daarna verder aan het ontwikkelen van je interactievaardigheden. De Kinderopvang Academie doet.
Burgerinitiatieven.
‘NLP Basiscursus Je ongekende vermogens’
Welkom bij de dialoogbijeenkomst Het familieteam Gastvrij in de zorg.
Hartelijk welkom op het vierde Platform Sportclubondersteuning
Team Psycholoog “Versterk uw gewoontes!”. Onze visie "Vooral geschikt als u wil werken aan concrete oplossingen zonder eindeloos te praten" → Weinig kosten,
Max Havelaar.
Ouderavond mavo 2 Dinsdag 15 september 2015.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Social work: Het verschil dat jij maakt.
Houtens : welkom, begroeting en ontmoeting
De rode draad in opleiden binnen AAOS
PRAKTIJKERVARING EN REFLECTIE HAFIDA EL GHARBAOUI KAMER L
COACHEN; zelf aan het werk! HELICON MBO Den Bosch W43
Wiskunde op het Cygnus OPEN HUIS.
Van praktijk naar theorie: de aanpak van Dilemma.
Lectoraat Eigentijds Beoordelen in het Onderwijs (EBO) Jos Castelijns, Marja Wijnen, Mark Wouters & Willem Heldens Interactum 8 april 2011.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Green Banana Ondernemers traject Bijeenkomst 11. Terugblik  Wat hebben we vorige bijeenkomst gedaan?  Wat vonden jullie ervan?
Tekstcontact samenwerken toekomstperspectief contact samenwerken toekomstperspectief contact samenwerken toekomstperspectief contact samenwerken toekomstperspectief.
Intensieve contextbegeleiding "De Vuurvogel" Informatiebrochure voor de jongere Hallo daar! Dit is onze informatiebrochure. Lees hem aandachtig door en.
Workshop verkiezing student-ondernemer 2014 maart/april 2014 Albert Kraaij Kamer ST 3.77 Tel
Inzet universitaire studenten op de werkvloer. Programma Voorstellen Hoe is het idee ontstaan? Een student aan het woord. Hoe zijn we te werk gegaan?
De genetwerkte docent Bieke Schreurs, Monique Korenhof & Maarten de Laat.
09/11/2009 Interactie met studenten Workshop opleiding Psychologie 9 november 2009.
Bijeenkomst 4. Leerdoelen  De student is zich bewust van eigen kunnen, interesses en ambities  De student kan een pitch geven over zichzelf en over.
Hoe profileer ik mezelf digitaal? -minilecture-.
JCI VLAANDEREN #EXCHANGE. INLEIDING JCI bestaat enkel en alleen door de toewijding, de ideeën, de passie en de inzet van de individuele leden.
Hoe maak je een presentatie die mensen kan overtuigen van jouw idee.
HAN Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap
Schoolopbouwwerk Menen
Inzet universitaire studenten op de werkvloer
AANBOD STARTERSLABO FASE 4
Vluchtelingen, duurzaam, op weg naar een eigen zaak
Anders kijken, anders doen
Creatief Ketengericht Ondernemen
‘Ontwikkelen doen we samen’
Covey trainingsavond.
Leren op de werkvloer Leren gebeurt niet vanzelf Wij ondersteunen deelnemers daarom in hun eigen praktijk. Hiervoor hebben wij een innovatieve methodiek.
Vakmanschap voor jongeren in het sociale domein
Praktijk Opleiders Cursus
BVMBO: Aan de slag met collegiaal leren!”
Logo gemaakt voor Eye Opener door Taco Bals
Training Netwerken Een project van: In opdracht van:
Fabels en feiten 1ste bachelor psychologie
Boek op Bezoek een project van de Stedelijke Openbare Bibliotheek en Brede School Gent.
Zelfevaluatie Raad van Toezicht
Methodisch handelen Week 1. Methodisch handelen Week 1.
Uitkomsten vorige keer, life events
Richting geven aan Teamontwikkeling
Bouwen aan succesvolle teams LSD en Casuïstiek
MOOC IN CLIL Kathy Demeulenaere
Interactief presenteren - checklist
Programma van de avond Opening Voorstellen Doelen en kaders ouderklankbord Delen van ervaringen diverse activiteiten Wat leeft er onder de ouders? Vervangersproblematiek.
Transcript van de presentatie:

4 dagen weg van werk en thuis van idee tot werkbaar plan

Wat?  Enkele dagen weg van school en vertrouwde omgeving  Intensief en uitdagend programma  Focus op praktijk; theorie enkel ter inspiratie  Van idee tot werkbaar plan  Hulp vooraf (1 kennismakingsgesprek) en bij verdere stappen (2 opvolggesprekken)

Wat?

Waarom? "We wisten het al, maar het werd hier nog eens overduidelijk bevestigd: je leert het meest van elkaar." “Iedereen legde zijn pijnpunten bloot. Confronterend, maar wel cruciaal.” “Zeer belangrijk om je project te kunnen voorstellen aan mensen die jou of je project niet kennen. Strenge maar faire en bruikbare feedback van jury gekregen en er achteraf ook interessante gesprekken mee gehad.” “De interactieve oefeningen en het pitchen vond ik zeer interessant.” Deelnemers aan het woord van Bootcamp Sociaal Ondernemen van De Punt, waarvan met succes al 5 edities georganiseerd werden

Waarom? Lorenzo Colle aan het woord, deelnemer aan Bootcamp Sociaal Ondernemen 4 De familie Colle heeft reeds jaren ervaring met het creëren van olijfoliesmaken op ambachtelijke wijze, voor de eerste wereldoorlog zijn enkele familieleden uitgeweken naar Frankrijk (Bordeaux) en Spanje (Somontanostreek). De twee broers vertrokken naar Frankrijk en specialiseerden zich in de wijn, de andere verdiepten zich in de Somantanostreek vanaf de jaren 80. In die tijd nam de kleinzoon het over en begon olijfoliecreaties te maken. Hij stond erop de meeste kruiden zelf te kweken en legde gedurende jaren contact met buitenlandse kruideniers. In het jaar 2010 heeft Lorenzo Colle de interesse van olijfolie overgenomen en is zelf begonnen met het idee "waarom niet op de Belgische markt ?".

Waarom? Uit uitgebreide evaluatie na de 5 afgelopen edities blijkt dat de deelnemers o.a. volgende aspecten enorm appreciëren: Werken aan eigen sociaal ondernemingsidee Bouwstenen van een ondernemingsplan komen aan bod Praktische aanpak doorheen de hele week Interactie met lotgenoten Effectieve stappen vooruit op korte tijd Ervaring die je niet snel vergeet De algemene score die ze geven is 89,8%. Maximum tot hier

Voor wie?  ondernemende studenten met een concreet, haalbaar en innovatief idee  Open staan voor sociaal ondernemen  Uiteenlopende richtingen zijn een meerwaarde en kunnen zelfs versterkend werken

Wanneer?  Weekend tot midweek  Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat  De intersemestriële week of paasvakantie is een interessante periode

Stappen? 1.Creëer draagvlak 2.Overtuig partners 3.Kies periode en locatie 4.Stel een programma samen 5.Contacteer juryleden en sprekers 6.Communiceer naar studenten 7.Voer kennismakingsgesprekken 8.Doe de briefings en zet alles klaar 9.Vertrek op bootcamp, olé! 10.Evalueer en voorzie nazorg

Tot slot... Hulp nodig bij het creëren van je eigen bootcamp? We denken graag mee! Pieter Werrebrouck Coördinator bedrijfsadvies 09/