De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Fabels en feiten 1ste bachelor psychologie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Fabels en feiten 1ste bachelor psychologie"— Transcript van de presentatie:

1 Fabels en feiten 1ste bachelor psychologie

2 algemeen Paasvakantie: blokperiode! ER zijn nog maar 7 weken voorbij, maar plan deze periode zeker efficient in! De hoeveelheid leerstof zal anders als een shock komen tijdens juni Plannen, plannen, plannen Monitoraat! Vppk website, afdeling “studie”

3 Differentiële psychologie
Leerstof Lessen Handboek Samenvattingen VPPK site examen Leerstof en lessen De lessen lijken soms saai, de leerstof zelf is wel interessant! Op de VPPK-website: verschillende samenvattingen. Enorm handig en vaak uitgebreid! Je kan deze erbij nemen tijdens de les om aan te vullen, op die manier ben je zeker het volledig zal zijn. De les is toch wel een aanrader! Handboek Twee handboeken. Personality psychology heb je later nog nodig. Ze dienen eerder ter illustratie als je de slides niet goed begrijpt. Examen Gemiddelde moeilijkheid! Het is vrij gedetailleerd omdat de cursus redelijk gedetailleerd is. Leer zeker de tabellen goed!

4 fysiologie Leerstof Lessen Handboek examen
Opmerking: academiejaar was het een andere prof, dit jaar zelfde prof als de jaren daarvoor Leerstof en lessen Veel leerstof! Laat dit vak zeker niet liggen! Het vergt tijd en aandacht om de processen te begrijpen. Probeer goed de lessen te volgen! De prof legt dit heel goed uit. Moeilijk? Stukjes herbekijken via slidecast! Handig om filmpjes op youtube te bekijken zodat je het juiste inzicht verkrijgt! (inzicht in belangrijk!!) Herbekijk ook zeker de examenvragen van vorige jaren. Handboek Ter illustratie! Wel ontzettend handig om de prentjes beter te begrijpen (met kleur en uitleg) Examen Moeilijk! Probeer inzicht te verschaffen. Werk jezelf helemaal in het vak!

5 filosofie Leerstof Lessen Handboek examen
Leerstof Veel! Bijna het volledige handboek is te kennen (soms vallen delen weg). Niet laten liggen  Via handboek leren duurt wel eventjes (gaat traag) Enorme overload aan namen: zoek ezelbruggetjes, maak flashcards, bekijk Youtube filmpjes over filosofen,… Lessen Niet noodzakelijk. Wel toffe les om te zitten. Je zal het vak op een andere manier appreciëren. Probeer jezelf ervoor open te zetten, want anders zal er heel veel gezucht worden op de hoeveelheid leerstof! Handboek Goed kennen! Examen Dit jaar is het een nieuwe prof: Moeilijk om in te schatten hoe het examen zal zijn.

6 Maatschappelijke structuren
Vroeger: sociologie Nu: nieuw vak! Luister goed naar de prof over tips

7 methodologie Leerstof Lessen Handboek: vernieuwd Samenvatting! examen
Leerstof Dit vak wordt gezien als gemakkelijk, maar vergeet niet: Alles is gemakkelijk eenmaal je het weldegelijk hebt geleerd! Dit is een vak dat redelijk snel geleerd kan worden. De lessen zijn niet noodzakelijk Het handboek kan gebruikt worden om hogere cijfers te halen, of met meer gemak te kunnen slagen. Handigste om dit vak via een samenvatting te studeren.

8 Psychologische functieleer
Leerstof Lessen Handboek examen Leerstof Sterk gebaseerd op theorie. Dit vak kan je niet op 3 dagen studeren: herhalen, herhalen, herhalen! Als je het goed leert, kan je goede punten halen. Het is een ‘eerlijk’ vak. Lessen Kan je herbekijken, eventueel op een hogere snelheid zodat je aandacht er meer bij blijft. Prof is heel aanspreekbaar, je kan altijd hem een vraag stellen indien nodig! Handboek Als je naar de les gaat, en grondig noteert wat hij zegt  boek lezen hoeft dan niet. Wel handig om je Engels te oefenen en soms een stukje te lezen indien je de slides niet goed begrijpt. Examen Op de website van het handboek: Engelse oefenvragen per hoofdstuk Maak deze zeker! Er komen telkens enkele vragen terug op het examen. Groot oefendocument! Maak zeker deze vragen!! Er zijn gemakkelijke en moeilijke vragen, eerlijk verdeeld.

9 Grondslagen van de psychologie
Nieuw vak! Succes: goed luisteren naar de prof!

10


Download ppt "Fabels en feiten 1ste bachelor psychologie"

Verwante presentaties


Ads door Google