Studie zegt EU-gegroeid koolzaad biodiesel daalt onder 35% marker, gewicht toe te voegen aan oproepen tegen voedsel biobrandstoffen De groeiende rij over.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
oorzaken v/h wereld- voedseltekort 3. ongelijke voedselverdeling
Advertisements

Duurzaam productie-en materialenbeheer waarom? 8 Dec 2008 Kristof Debrabandere.
De biobased economy: dilemma’s van sturen op optimale waardecreatie
SHS Securities Holdings Statistics - Algemene Presentatie Roger DE BOECK Senior Expert Brussel, 18 december 2012 Presentatie voor kredietinstellingen en.
Pwc Onderzoek scenario's nationale verdeling Kyoto- verbintenissen Platform Milieu Economie, Leuven, 22/01/2003 Studie voor het Kabinet van de Staatssecretaris.
De Europese Unie: vloek of zegen voor bedrijven? Annemie NeytsMinister van StaatEuropees Parlementslid.
Workshop IMCORE - CLIMAR 21 April 2009 “De mogelijke gevolgen van klimaatsverandering in het mariene milieu en de kustzone”
H4 Klimaatbeleid in de praktijk
Rechtshandelingen van de Unie
Godsdienst.
HoekscheWaardDuurzaam
Hoofdstuk 1 Het begin van Europese samenwerking.
Ontwikkeling en duurzaamheid in het Zuiden? Herziening richtlijn brandstofkwaliteit en richtlijn hernieuwbare energie CCIM-stakeholderoverleg 25/02/08.
Rondetafel Biobrandstoffen 8 maart 2005 BIORO NV BIODIESEL Lode Speleers BIORO NV.
Europees Parlement en Energie-Efficiëntie in Bouwen en Wonen Mini-conferentie Energiezuinig Bouwen en Wonen Rosmalen - 11 april 2008 Lambert van Nistelrooij.
Ontwikkeling door industrie
Women in Europe for a Common Future WECF Moving People for a World in Balance Moving People for a World in Balance
Subel1 Is de productie van biobrandstoffen een alternatief voor de export van bietsuiker?
Mijn Huis van de Toekomst
De Verenigde Staten en hun federale overheid Een wereldmacht in wording § 2.1 & 2.2.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Inleiding herziening richtlijn brandstofkwaliteit 98/70/EG CCIM- stakeholderoverleg.
CCIM- stakeholderoverleg Europese milieu- transportdossiers Greenpeace.
Voorstel Richtlijn Hernieuwbare Energie 2020 Vlaams Energieagentschap Lieven Van Lieshout CCIM-stakeholderoverleg 25 februari 2008.
VOORSTEL EU RICHTLIJN HERNIEUWBARE ENERGIE 2020 Ontwerp Boerenbond standpunt François HUYGHE Boerenbond.
Hoofdstuk 6. Een duurzame aarde..
Hoofdstuk 6. Een duurzame aarde..
Energielandschap 1: Riet en wilgen in het veen Tom Kuhlman Nga Phan-Drost René Verburg Janneke van Dijk.
Ir. Joël Vandamme Europese Commissie DG Landbouw en Plattelandsontwikkeling Brussel – EP – 1 december 2009 Energie & Duurzaamheid vanuit het perspectief.
3.3 landbouw in Oostenrijk
Mid Term Review van het EU Witboek 2001 Standpunt van de Spoorwegen Marie-Ghislaine Henuset, NMBS Holding Hoorzitting van de Commissie voor Openbare Werken,
Buitenlands Beleid - Beleidsbrief 2003 ontvangst federale stagiair-attachés 14 maart 2003.
Netwerk voor sociale inclusie European Anti-Poverty Network EAPN Europees Netwerk Armoedebestrijding.
EAPN De EU Strategie Sociale Inclusie
Voedselsoevereiniteit, ook iets voor Haaglanden? Flip Vonk ASEED Europe
Commerciële landbouw in de VS
Naar een eerlijke voedsel- voorziening duurzame kleinschalige landbouw en fair trade als deel van de oplossing Oxfam-Magasins du monde, Oxfam Solidariteit.
Ronde Tafel “Landbouw en Ontwikkeling: coherentie in het beleid” 14 februari 2008 EU Coherence Programme.
Hoofdstuk 6 Energie, milieu en ruimte in Brazilië.
Werken aan een nieuwe internationale overeenkomst EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Klimaatverandering.
Internationalisering kernpunten. internationalisering ► Verbondenheid met de “wereld”.  Via de media  Internet  Satelliet  Via verdragen  Instanties:
Hoofdstuk 3 Arm en rijk in de VS en Nigeria.
1 Onderscheid Ethish beleggen, Duurzaam beleggen en Verantwoord beleggen Ethisch beleggen Hierbij is sprake van een zuiver idealistisch motief. “Ethische.
Voedsel geproduceerd met respect voor mens en milieu. Zonder gedoe. Iedereen wil lekker eten op z’n bord.
2VMBO Mens en Maatschappij
Basistraining: Verklaring van Genève 1940 Januzs Korczak 1959 VN Verklaring inzake Rechten van het Kind 1989 VN Verdrag inzake Rechten van het Kind.
Hoe kijkt de FRDO naar het klimaatprobleem Vlaams Parlement 16/1/2015 Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling.
Wat betekent bodem voor de landbouw en landbouw voor de bodem?
Australie, en zijn “ reuzen op de weg “
Stakeholdersmeeting CCIM - XII Belgische EU-Voorzitterschap 1 juli 2010 – 31 december Michael Voordeckers.
Basistraining: Verklaring van Genève 1940 Januzs Korczak 1959 VN Verklaring inzake Rechten van het Kind 1989 VN Verdrag inzake Rechten van het Kind.
Vooruitblik op het Sloveense voorzitterschap van de Europese Unie inzake Leefmilieu Marjan Decroos Vlaams milieu- en energieattaché – Afdeling Internationaal.
Milieuvluchtelingen Een zoektocht naar bescherming.
Afbeelding voorkant advies. Opdracht voor de werkgroep “Op welke wijze kan gescheiden inzameling van huishoudelijk afval worden verbeterd zodat recycling.
Groningen Internationaal Kansen benutten via Europese Programma’s EU-coördinator Jenny Otten Provincie Groningen.
M AATSCHAPPIJLEER Paragraaf 9 Bladzijde D E E UROPESE UNIE Kijkvragen: Waarom besloten Europese landen om samen te gaan werken? Welke twee namen.
TTIP: Een nuchtere analyse
Blok 3 Nooit meer oorlog Deelvraag:
Instructie hoofdstuk 8 Internationale ontwikkelingen
OCMW GENK – VINCENTIUS GENK
SAMENWERKING OCMW GENK - VINCENTIUS GENK
Plannen voor 'Post-Authorisation Efficacy Studies' (PAES's)
Het 24 spel.
Het Wereldhandelsspel
Blok 3 Nooit meer oorlog Deelvraag:
Zonnebloem op zonne-energie
Buitenlesdag Donderdag 25 april 2019 Met de steun van:
De bevordering van gelijkheid voor LGBTI's in de Europese Unie
3.7 Amazonia: de betekenis (SE)
Het verbod op (fiscale) staatssteun
Transcript van de presentatie:

Studie zegt EU-gegroeid koolzaad biodiesel daalt onder 35% marker, gewicht toe te voegen aan oproepen tegen voedsel biobrandstoffen De groeiende rij over biobrandstoffen is klaar om te flare up opnieuw met Duitse onderzoekers beweren te hebben gevonden bewijsmateriaal dat biodiesel Europese- geproduceerde niet voldoet aan de doelstellingen van de duurzaamheid opgeëist door Brussel. Twee deskundigen Friedrich Schiller Universiteit in Jena zeggen acht uit hun 10 tests op lokaal geproduceerde koolzaad biodiesel niet aan te tonen de 35% broeikasgasreducties beloofd. In de meeste gevallen was het onder 30%. Het gebruik van biobrandstoffen worden verder ondermijnd wanneer het doel van de emissies van de EU toeneemt, zoals gepland, tot 50% in vijf jaar tijd. Gernot Pehnelt en Christoph Vietze ook beweren dat hun werk is ondermijnd door een gebrek aan samenwerking van de Europese Unie die zij is op het defensief geloven over opkomen voor lokale energiegewassen.

“Onze resultaten wijzen erop dat de ‘duurzaamheid’ van koolzaad biodiesel in de interpretatie van de [EU] richtlijn inzake hernieuwbare energie is op zijn best twijfelachtig en in de meeste gevallen gewoon niet te rechtvaardigen,” zei Pehnelt. “Wat we nodig hebben is transparantie. De Europese Commissie aarzelt om alle achtergrondgegevens van de te publiceren en belooft te komen met nieuwe berekeningen voor individuele biobrandstoffen maar zij hebben niet komen met alle waarden die nog.” Biobrandstoffen zijn beschuldigd door de VN en anderen duwen van wereld voedselprijzen, en verergert het effect van de meest ernstige droogte in de Verenigde Staten in een halve eeuw. ONS wetgevers opgeroepen de bescherming van het milieu agentschap deze maand op te heffen haar ethanol mandaat dat 40% van de Amerikaanse maïs gewas wordt omgezet in biodiesel is bepaald. Het Amerikaanse ministerie van landbouw zei dat de maïs opbrengst zou de laagste voor 17 jaar, verhoging van de graanprijzen van als het betekent dat er meer vraag naar tarwe als diervoeder worden gebruikt. Van de EU gebrek aan transparantie op biobrandstoffen heeft al aangevochten door niet- gouvernementele organisaties (NGO’s) zoals Client aarde, en de Duitse academici zeggen hun problemen spelen in de handen van degenen die geloven dat Brussel de voordelen van lokale koolzaad opzettelijk is overdreven om politieke redenen.