Specifiek voor Volledige versie op BB! PREVIEW Digitale collectie: handboeken, bordboeken, leerplannen en ander digitaal materiaal Laatst bijgewerkt: 18.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hogeschool PXL – Elfde-Liniestraat 24 – B-3500 Hasselt Samenwerking met andere bibliotheken Informatie over de mogelijkheden.
Advertisements

Zoeken in limo VIVES bibliotheken.
Toegang tot de databanken van de PHL-bibliotheek.
Wegwijs in de Nationale Bank van België
Ebook Library – Eenvoudig zoeken. In deze demo EBL Eenvoudig zoeken: •Snel zoeken •Browsen op categorie of onderwerp •Volledige tekst doorzoeken NB: EBL.
Digitale handboekencollectie van uitgeverij De Boeck en uitgeverij Van In specifiek voor Leerkracht Secundair onderwijs.
Vul de gegevens in die u hebt ontvangen. Surf naar de website
Wegwijs in Belfirst Handleiding voor het gebruik van deze databank en het opslaan van informatie eruit.
WorldCat Local – Eenvoudig zoeken. In deze demo Eenvoudig zoeken: •Zoeken naar titels •De sortering van de resultaten aanpassen •De beschikbaarheid van.
1 Samenwerkend leren met Google Docs Werking en mogelijkheden van online tekstverwerken.
EDSO Software. Wat is de nmegids?  Een online catalogus van uw producten en lessen.  De mogelijkheid voor scholen om in te schrijven:
Wegwijs in Nationale Bank van België
Bonhoeffer - Enschede Hogeschool Windesheim - Zwolle.
Handleiding Cency.nl Versie april De openingspagina toont foto’s van mogelijke voornemens.
Introductie Digitale Bibliotheek UGent
& STAGEREGISTRATIE INFOSESSIE STAGE
Challenge the future Delft University of Technology Augustus 2010 Korte handleiding Metis Plus Augustus 2010.
Digitale handboekencollectie van Uitgeverij Van In via Knooppunt
Boom uitgevers Den Haag. Korte presentatie BJu en de digitale wereld Onze visie op digitaal in het Hoger Onderwijs? En-en: boek plus digitaal (inclusief.
De nieuwe studiewebsites van Pearson Benelux Vergroot je kennis met behulp van gevarieerd studie- en oefenmateriaal Wat is Pearson.
Bordboeken Van .pdf naar HTML5.
Wegwijs in Belfirst.
Samenwerking met andere bibliotheken. 1. Ga naar en klik op “quick links”. PHL-catalogus.
Opdracht 1: Pak een s. Openen van materialen: Materialen in verschillende formats ontwikkeld (Word, Powerpoint, Zip) Programma Good Reader (gratis)
EhBIB Search Eenvoudig en geavanceerd zoeken Zoekresultaten weergeven.
Wegwijs in Bel-first Handleiding voor het gebruik van deze databank en het opslaan van informatie eruit.
Welkom! Klik hier om te beginnen
Databanken in de PXL-Bibliotheek
Hogeschool PXL – Elfde-Liniestraat 24 – B-3500 Hasselt Wegwijs in Gopress Handleiding voor het gebruik van de databank.
Biologie/Bio-medische wetenschappen Blackboard Natasa Brouwer, AMSTEL Instituut.
NU Burgerschap Harald Veldman en Ingrid Leegsma 10 maart 2015 NU Methoden Congres.
Het zoek van onderdelen verbeteren?
Magister voor ouders.
1 i-Learn 2 Inloggen via ilearn.fopas.be met uw InFoPas codes.
Hoe zoek ik informatie in de bibliotheek ? Sociaalagogisch werk VIVES bibliotheek Kortrijk
DEMO MIJN BIBLIOTHEEK GEBRUIK VAN MIJN BIBLIOTHEEK.
INSTRUCTIE IB SWV RIJNSTREEK DIGITALE GROEIDOCUMENT ROBERT SMEENK.
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
LAM Forum LAM Forum : presentatie. LAM Nederland website Laatste keus in het menu „LAM Forum“ opent een nieuw tabblad met het LAM Forum.
Nieuwsbegrip en Jeugdbieb
Hogeschool PXL – Elfde-Liniestraat 24 – B-3500 Hasselt PXL-Bibliotheek Breekt uit 2016 Tips om je goed voor te bereiden.
WebDoc Beknopte uitleg voor eindgebruikers Versie 13/12/2013.
Kickoff SomToday 6 SEPTEMBER Wat doen we vandaag ?  Inloggen in SomToday  Handleidingen in WikiWijs: link in WikiWijs plaatsen  Digitale leermiddelen.
Welkom ! De Faculteit der Rechtsgeleerdheid heet je van harte welkom bij dit introductieprogramma over E-systemen die je nodig hebt tijdens je studie aan.
Kickoff SomToday 6 september 2016.
Recht op leerlingenvervoer:
Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school
Kathleen D’hanis – november 2016
IWIO – Blok/Toets evaluatie
Student Portal Klik op de weblink Vind je onderwijsrooster
Bedrijvigheid in de lessen economie!
Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school
Aura Software: meer dan 25 jaar thuis in schoolbibliotheken
Aura Software: meer dan 25 jaar thuis in schoolmediatheken
Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school
(Niet) Allemaal digitaal
ClupApp van HTV Berg & Dal
Handleiding Interactief Aankoop systeem (IAS)
Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school
Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school
Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school
Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school
Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school
Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school
Handleiding Prodas-app
Bedrijvigheid in de lessen economie!
Wat is het Office Pakket?
Wat is het Office Pakket?
Wat is Bingel Raket? Gratis app voor iPad en Android-tablets
Transcript van de presentatie:

specifiek voor Volledige versie op BB! PREVIEW Digitale collectie: handboeken, bordboeken, leerplannen en ander digitaal materiaal Laatst bijgewerkt: 18 oktober 2016

LEES MIJ In deze powerpoint krijg je een korte preview van de digitale collectie voor PXL-Education. De volledige handleiding mét codes en stappenplannen vind je op Blackboard => PXL-Bibliotheek => Links en E-info = > E-info Succes! DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

KleuteronderwijsLager OnderwijsSecundair Onderwijs Leerplannen OVSG + VVKBaODe Boeck Nieuwsbegrip Van In BingelVan InVan In + Van In DidditVan In Diddit Plantyn Scoodle Die Keure leraarskamerDie Keure (LSO)Die Keure (LSO) (volgt nog) Averbode WeZooz Academy WDM aardrijkskunde Het Archief voor Onderwijs MilaLila (Frans) N.B. Elke uitgeverij / applicatie heeft een specifieke manier van werken. Volg daarom altijd nauwgezet de instructies op die je terugvindt in de presentatie op BB. Indien het toch niet lukt, meld je je bij Sarina zal je vragen dan z.s.m. Overzicht digitale collectie (klik op de hyperlinks om te volgen / open de secties in de balk links) Overzicht per uitgever DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

Digitale toegang tot de leerplannen lager en kleuteronderwijs DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

Leerplannen digitaal Leerplannen GO! zowel voor kleuter- als lager onderwijs vrij toegankelijk (en dus niet opgenomen in de lijst) Leerplannen VSKO zowel voor kleuter- als lager onderwijs (VVKBaO) inloggen (zie volgende slides) Leerplannen OVSG zowel voor kleuter- als lager onderwijs inloggen (zie volgende slides) Leerplannen DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

Leerplannen digitaal Leerplannen OVSG a)algemene inlog b)leerdoelen, ET, OD + doelenboek kleuter c)leerdoelen, ET, OD + doelenboek lager Leerplannen OVSG DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

Leerplannen digitaal Leerplannen VSKO => VVKBaO 1 login voor zowel voor kleuter- als lager onderwijs inloggen met je PXL-login - opgelet: of (niet met je voornaam+naam!) Klik op een leerplan om als pdf te downloaden. Je kunt elk document doorzoeken met CTRL+F (bv. op zoekterm als ‘kleuter’) Leerplannen VVKBaO DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

Leerplannen digitaal Leerplannen GO! vrij toegankelijk via o.be/sites/portaal_nieuw/Prikbord voorleerkrachten/Basisonderwijs/l eerplannen/Pages/default.aspx o.be/sites/portaal_nieuw/Prikbord voorleerkrachten/Basisonderwijs/l eerplannen/Pages/default.aspx Leerplannen GO! DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

Nieuwsbegrip begrijpend lezen aan de hand van nieuwsartikels en actualiteit materialen steeds beschikbaar in 3 niveaus (zie ook archief) 1 user: steeds uitloggen na gebruik Niet te gebruiken in Internet Explorer, wel in Google Chrome en Mozilla Firefox. Databanken DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

De Boeck i-board: leerboek en werkboek inclusief de oplossingen, audio- en beeldfragmenten en extra links en afbeeldingen handige werkbalk om antwoorden te tonen en eigen notities en materiaal toe te voegen inloggegevens maak je zelf aan (zie Blackboard) De Boeck DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

Van In via Knooppunt extra materiaal bij de handboeken: oefenbestanden, toetsen, audio- en beeldfragmenten, oplossingen en de correlatie met de leerplannen etc. maar liefst 811 licenties, inclusief digitale bordboeken ‘Bordboek Plus’ inloggegevens maak je zelf aan in Knooppunt (zie BB) waarna je een inlogcode ingeeft en vervolgens inlogt (zie volgende slides) OPGELET: Van In werkt het best in de browser Google Chrome (sommige onderdelen werken immers niet optimaal in Firefox) Van In DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

Diddit is het online leerplatform van Van In voor het secundair onderwijs. Het biedt o.a. extra (remediërings)oefeningen voor leerlingen. Diddit Van In Diddit DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

Plantyn via Knooppunt en Scoodle extra materiaal bij de handboeken materiaal is geïntegreerd in de gratis agenda van Scoodle met de mogelijkheid om leerdoelen, lesverloop en nodige materialen (YouTube-filmpjes, afbeeldingen, liedjes etc.) te koppelen aan je lessen inloggegevens maak je zelf aan in Knooppunt (zie BB) waarna je een inlogcode ingeeft (net als bij Van In) en vervolgens inlogt via Scoodle (zie volgende slides) Plantyn Scoodle DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

Bingel is het online leerplatform van Van In voor het lager onderwijs. We bieden dit academiejaar een demo aan voor leerkrachten in spe. Bingel Van In Bingel DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

Plantyn via Knooppunt en Scoodle extra materiaal bij de handboeken materiaal is geïntegreerd in de gratis agenda van Scoodle met de mogelijkheid om leerdoelen, lesverloop en nodige materialen (YouTube-filmpjes, afbeeldingen, liedjes etc.) te koppelen aan je lessen inloggegevens maak je zelf aan in Knooppunt (zie BB) waarna je een inlogcode ingeeft (net als bij Van In) en vervolgens inlogt via Scoodle (zie volgende slides) Plantyn Scoodle DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

Leraarskamer Die Keure (lager onderwijs) 2.Klik op ‘Methodes’. Die Keure DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

Averbode: materiaal bij de boeken raadplegen Averbode SO DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

Averbode basisonderwijs -Tijdschriften LLO -Sterren aan de hemel LLO -Kid’i LKO DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

Averbode BO Tijdschriften Averbode LLO DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

Averbode Sterren aan de hemel LLO Averbode BO DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

5.Klik op ‘Leesknuffel’ om het materiaal te bekijken. Averbode Kid’i LKO Averbode BO DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

WeZooz Academy Filmpjes en lestrajecten voor LSO WeZooz Academy DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

WDM werkmappen aardrijkskunde DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

Bestaat uit 2 luiken: 1) leerkrachtenondersteuning 2) platform e-ducate.me WDM – werkmappen aardrijkskunde WDM DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

Voor het digitale materiaal van de Werkmappen Aardrijkskunde van WDM vul je het contactformulier op de website in Vermeld dat je student lerarenopleiding bent en dat je inloggegevens wenst. Altijd je school adres gebruiken. Meer info via Arjan Goemans. 1) Inlog WDM leerkrachtenondersteuning aanvragen WDM DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

Arjan Goemans geeft een lijst van studenten door die gebruik willen maken van e-ducate.me via Diligentia. 2) Inlog WDM e-ducate.me aanvragen WDM DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

Als je je aanmeldt met de gegevens uit de mail, kom je in het hoofdscherm. Bovenaan kan je meteen gaan zoeken: Archief voor Onderwijs Het Archief voor Onderwijs DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

MilaLila: extra materiaal voor Frans MilaLila DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

Veel succes met je zoekopdrachten, en aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie. PXL-Bibliotheek Sarina Wijnen 011/ Succes! DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!