Welkom op de informatie- avond van groep 3&4.. Even voorstellen... Groep 3/4: Kelly Spooren & Anouchka van de Coolwijk.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Een impressie van een schoolweek in groep 5 t/m 8
Advertisements

Informatieavond groep 3 / 5b september 2013
Welkom op de informatie-avond voor groep 6
Methode - aanpak Hoe om te gaan met zo veel verschillen in de klas?
Welkom in….. Er staat koffie voor u klaar!.
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
Informatie-avond Groep 3/4
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
Voorlichtingsavond groep 3
Informatieavond groep 7b
Informatie avond 18 september 2013
Welkom op de informatie avond van groep 5/6
Informatieavond groep 3
Informatieavond groep 6
Welkom in groep 6 Informatieavond
Info avond CBS De Bargeweide
Informatieavond Groep Het Baken
Welkom in groep 7M Koffie/thee vooraf!.
Informatieavond groep 4
Onderwerpen van deze avond
Op de informatie avond van groep 5 en 6
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
Informatieavond Groep 6C
Welkom in groep 4b informatieavond ‘15-’16
Informatieavond 6B. Algemene informatie Voorstellen: Suzanne de Haan Telefoonlijst en noodnummers Schoolgids, info en weblog 6B:
Welkom op de informatieavond Praktische zaken “Kijkje in de groep”
Welkom op de informatie avond voor groep 7
Basisschool Op De Horst
Basisschool Op De Horst
Welkom op de informatie avond van groep 5/6
Welkom in groep 4 Wilt u de stamkaarten controleren, ondertekenen en weer inleveren? Wilt u uw contactgegevens op de klassenlijst controleren?
Welkom op de informatieavond van groep 5
Welkom op de informatie avond van groep 4
Info avond groep 3 17 september 2015
Welkom in groep 5. In groep 5 is veel nieuw voor de kinderen.
Welkom op de informatieavond van groep 6. Daniëlle Hendrix - Heuts Maandag, dinsdag, donderdag in groep 6. Op woensdag is juf Esther Honings er Op vrijdag.
Informatieavond groep 4 en 5
Welkom op de ouderavond van groep 7. Doel van de avond KKKKennismaken TTTTijden VVVVakken GGGGeen vakinhoudelijke avond PPPPraktisch.
Informatie groep 4 Schooljaar
Groep 5/6 René Hellingman
Welkom in groep 6D.
WELKOM OP DE INFORMATIE AVOND VAN GROEP 3-4. Even voorstellen Op de maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Janneke voor de klas. Op woensdag en donderdag.
Informatieavond groep 3/4
WELKOM OP DE INFORMATIE AVOND VAN GROEP 3. Even voorstellen Op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag sta ik juf Hilde voor de klas. Op vrijdag staat.
Welkom bij de informatieavond van groep 7!. Dit zijn wij!
Welkom!. Een voorstellen: Een voorstellen: Even voorstellen.
Welkom in groep 5 Welkom in groep 5 Juf Henriëtte Juf Adriënne Maud – Nikki – Luuk – Mahdi – Mike – Nick – Maria – Femke – Stefan – Pleun – Fenella – Ryan.
Welkom bij de info-avond van groep 6. Agenda Voorstellen Toelichting vakken Leerlingenzorg Algemene zaken.
Welkom in groep 4. Voorstellen Ilze Arts: maandag, dinsdag en om de woensdag. Marian van Rengs: om de woensdag, donderdag, vrijdag.
Ouderavond groep 3/ Wie staan er voor de klas Maandag en dinsdag – juf Franske Woensdag, donderdag en vrijdag – juf Marleen Dinsdag – stagiaire.
Informatie avond groep 3. Planning van de avond Voorstellen Sociaal-emotionele ontwikkeling. Praktische en belangrijke informatie van de groep Actieve.
InformatieavondInformatieavond Groep 6 schooljaar
 Dinsdag 23 september  Dag indeling  Weektaak  Directe instructie model  Vakgebieden met doelen  Taakspel  Groepsdoorbrekend werken  Tips.
Informatieavond groep 3
Informatie avond Groep 5-6 Basisschool Sint Jozef Noordhoek.
Welkom in Groep 6!. Wat gaan we doen?  Voorstellen  De leerstof van groep 6  Visie van de school  Mededelingen  Vragenrondje.
Welkom in groep 4.
Informatieavond groep 4
Informatieavond groep 5
Informatieavond groep 4
Informatiemorgen schooljaar
Welkom in groep 4 Voorstellen Oudercontact Verjaardagen Nieuwsbrief
Welkom op onze informatieavond
Informatieavond groep 4K
Welkom Groep 3I.
Welkom op de informatie- avond van groep 5.
Welkom in groep.
Welkom in groep 6/7!.
Welkom in groep 4.
Welkom op de informatie- avond van groep 5.
Transcript van de presentatie:

Welkom op de informatie- avond van groep 3&4.

Even voorstellen... Groep 3/4: Kelly Spooren & Anouchka van de Coolwijk

Opzet van deze avond Eerst in vogelvlucht wat praktisch informatie. Deze handout is ook beschikbaar via de website:

Praktische informatie Hoe ziet de dag voor uw kind er uit? Binnenkomst Instructie en de instructietafel Zelfstandig werken Planbord/ takenkaart Spelen, samenwerken en groep doorbrekend werken Extra lokaal

Praktische informatie Handige weetjes over ditjes en datjes. Gym: tijden en kleding Cito toetsen en LOVS Intern begeleiders: groep 3 Lian Rademakers & groep 4 Lisanne Kunst Bouwcoördinator: Walthera Jansen Klassen-, Bieb- en Luizenouders Postmapje/ huiswerk Jarig! Trakteren & uitnodigingen Ziek? Graag even bellen vóór schooltijd. Vragen?

Zo leren kinderen lezen en spellen groep 3 ZLKLS,Jose Schraven Ongeveer 60 a 70% van de tijd in de klas gaat naar het leren lezen. Aanbieden, inoefenen, maar vooral HERHALEN EN VEEL OEFENEN! Ook thuis is het belangrijk vaak te lezen. Het liefst elke dag een minuutje of 10 a 15. Weet u niet wat en hoe? Vraag het ons. Voor de verwerking gebruiken wij de materialen van Veilig leren lezen. ‘

Staal & Taal actief groep 4 Voor spelling gebruiken wij de methode Staal. Deze volgt de methodiek van ZLKLS op. Voor taal gebruiken wij Taal actief

Rekenzeker voor groep 3 & 4 Dit jaar gebruiken wij voor het eerst de nieuwe methode Rekenzeker. Daarnaast werken we ook nog met Rekensprint en Met Sprongen Vooruit.

Klets en de gouden weken Klets! Waarin ze leren om voor zichzelf op te komen zonder de ander te kwetsen. Wie dat kan loopt minder kans om problemen te krijgen. Ook het verergeren van problemen kan hiermee voorkomen worden. “Opkomen voor jezelf zonder de ander te kwetsen”. De gouden weken worden ingezet om de leerlingen, in korte tijd te smeden en te kneden zodat er een fijne sfeer in je groep heerst, een heel schooljaar lang. Ze zijn bij uitstek geschikt om een fundament neer te zetten voor een goede groepsvorming.

Begrijpend en technisch lezen groep 4 Grip Leert kinderen begrijpend en studerend lezen aan de hand van 7 leesstrategieën. Alle strategieën worden steeds apart aangeleerd, zodat de kinderen duidelijke handvatten krijgen om elke tekstsoort te lezen en interpreteren. Grip bevat gevarieerde teksten en legt moeilijke woorden uit. Lekker lezen Correct, technisch en vlot leren lezen op een effectieve manier binnen je eigen AVI niveau.

Schrijven Groep 3 Schrijven is leuk! In groep 3 schrijven we blokletters. Groep 4 Handschrift. In groep 4 starten we met het leren aan elkaar schrijven.

Expressie vakken De expressievakken bestaan uit: Handvaardigheid Tekenen Drama Muziek Dans We volgen hierbij de Tule doelen. Geen vaste methodiek.

Verkeer Wijzer door het verkeer We werken projectmatig samen met groep 3 en 4 aan Verkeer.