1 ACCEDE BV The Cairbag® Company De “Steigerbag” Potentie tot: veilig en kostenbesparend werken-op-hoogte in opslagtanks 7 september 2016, KI< Terneuzen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Veel gestelde vragen over Polyganics’ NasoPore®
Advertisements

#Exactlive12 / #livesessie8 Wel of niet naar de cloud?
Nederlandse Isolatie Industrie
toolbox werken op hoogte
Multifunctionele kering Science Park Amsterdam
Themaweek Water Sectie Techniek.
De aantrekkingskracht van uitzendwerk voor werkgevers De rol van ontslagbescherming Amsterdam, 9 juni.
BioComposiet Van restafval naar product BioComposiet groep : Perry van Adrichem Ricardo Struik Tim van Paassen Arno Droogers.
Info obligaties aanschaf Probounce banen 8 en 9
De wisselschakeling..
Workshop harde schijf indelen
Kleppen meten en stellen bij een K100 2V
Constructief Ontwerpen BOUCOWdt1
De perfecte onderbouw voor natuursteen
Collectieve en Individuele valbeveiliging
Veiligheid tijdens de afbouwcyclus
P4.3 Het grotestedenbeleid
Jezelf bewegen…… De ander bewegen……
44 Doosjes (1) Lengte, breedte, hoogte meten Inhoud berekenen
Gemaakt door: Joran en Davy
Les week 6 Ultrasoon reiniger. jh2009.
Cure Track. Probleem Vanwege de vergrijzing neemt de zorgvraag toe en er zijn steeds minder mensen in de zorg actief. Indien er niks gebeurd zal het zorgaanbod.
Oppervlakte Oppervlakte = op het vlak Dit is 1 cm²
Jord Knaap & Paul Crouwel
Deze presentatie gaat over de risico’s van het werken hellende daken en de manieren om deze risico’s te verkleinen. De presentatie is algemeen. Gebruik.
Deze presentatie gaat over de risico’s van het werken op hoogte en de manieren om deze risico’s te verkleinen. De presentatie is algemeen. Gebruik waar.
TOOLBOXMEETING WERKEN OP VERPLAATSBARE ROLSTEIGERS
Ladders Sport voor sport. Ladders Sport voor sport.
Stefan Cornelissen & Eva de Leeuw
NATUURKUNDE’ Paragraaf 6.4
VEILIG WERKEN OP EEN VASTE STEIGER
Raton – RPS (Raton Pigging System)
Behaviour Based Safety bij Distributie
Beeldbewerking.
Thema 2 Cellen § 2.4 Opname en afgifte van stoffen tussen cellen en het uit- of inwendig milieu.
Logistiek 1 DISTRIBUTIE LOGISTIEK Presentatie titel
EXTOSEAL ENCORS Goedkoper Gegarandeerd lucht-, wind- en waterdicht 2 x sneller geplaatst flexibel aanpasbaar aan ondergronden.
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
‘Minder Licht”?! Afrondende overwegingen lichtreductie in de praktijk Teus Koteris, NSVV Kernteam Outdoor Hoevelaken, 21 januari 2016.
Voor gezond en veilig werken Toolbox Big Bags. voor gezond en veilig werken Wat is een Big Bag? 2Titel van de presentatie Big Bag = flexibele stortgoedhouder.
Oplossingsrichtingen onderwijshuisvesting Reek.. Ontwikkelingen Stichting Maashorst ambieert naast uitbreidingsmogelijkheden van de Vlinder, ook.
Update 2011 Ellen van Kooten en Laila el Hannouchi Bedrijfseconomie voor de Horeca deel 1 Paragraaf 6.4.
Risico-inventarisatie Unicoz GMR Gordon Robinson, 14 maart 2016.
Gasunie is een van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa. Veiligheid heeft binnen Gasunie de hoogste prioriteit; het vormt de basis van onze.
“Oenze speulplekke” ziet kunstgras als ideale ontwikkeling.
Hoe ontstaat een wolk? Samenstelling van de atmosfeer.
Hoe ontstaat een wolk?. Samenstelling van de atmosfeer.
FIREPROOF & ACOUSTICPANELS - PRODUCTEN FAP HEAT & ACPUSTIC 1100 FAP HEAT & ACOUSTIC 900 FAP HEAT & ACOUSTIC 300 Fireproof & Acoustic Panels B.V. Kolkweg.
Arbeidsmarkt.
taking care of energy and the environment
Kennismaking nieuw aflegsysteem
Les 3 omtrek oppervlakte inhoud
Banden.
Opdracht Vijvers
MagProtect Safety Corner
toolbox ELKE VEZEL TELT!
Kostprijsberekening bij stukproductie
Ondernemerschap E43.
toolbox ELKE VEZEL TELT!
Module 6 Basis pneumatiek
renovatie en onderhoud
Inkoopcoöperatie.
Werken met ladders en trappen
Verpleegtechnische vaardigheden
Werken met ladders en trappen
Werken met ladders en trappen
Toolbox Werken met ladders en trappen
Deze presentatie gaat over de risico’s van het werken hellende daken en de manieren om deze risico’s te verkleinen. De presentatie is algemeen. Gebruik.
De Kostprijs Why Bother?.
Gasunie is een van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa
Transcript van de presentatie:

1 ACCEDE BV The Cairbag® Company De “Steigerbag” Potentie tot: veilig en kostenbesparend werken-op-hoogte in opslagtanks 7 september 2016, KI< Terneuzen door: Erik Eenkhoorn

2 ACCEDE BV The Cairbag® Company De “Steigerbag” in een tank

3 ACCEDE BV The Cairbag® Company Het eerste prototype van de “Steigerbag” Bestaat uit een “ronde, hard opgeblazen schijf gemaakt van een “3 dimensionaal” rubber, een separaat opblaasbare “fietsband” en enige pneumatiek.

3-dimensionaal material (rubber) dat dichtgelast wordt tot een gesloten ruimte met luchtaansluitingen. Lucht-en vloeistofdicht materiaal. Wordt vormvast door opblazen waarbij werkdruk van 100 millibar voldoende draagvermogen voor personen oplevert. Drijft op water, opgeblazen dikte van 5-30 centimeter. Vastzetten door gebruik te maken van een separaat opblaasbare “fietsband” met variabele breedte langs omtrek 3-D schijf. Modulair opbouwbaar met ringen tot grote diameter, waarbij alle segmenten door een mangat passen. (nog niet getest) 4 ACCEDE BV The Cairbag® Company De “Steigerbag”

5 ACCEDE BV The Cairbag® Company Steigerbags hebben als doel: het vervangen van het gebruik van traditionele steigers voor het werken op hoogte. En: dit op een veilige, ergonomisch en economisch aantrekkelijke wijze te realiseren. Steigerbags hebben een gering aantal componenten. Steigerbags zijn minder af- hankelijk van verbindingen van deze componenten en de kwaliteit daarvan. Het veranderen van de werk- hoogte gaat eenvoudiger.

Product verwijderen uit tank en tank schoonmaken. Tank 100% vullen met water (gasvrij maken). Water terug laten zakken tot gewenst werkniveau. Steigerbag via mangat in tank brengen en in tank opblazen. Ladder in mangat van het dak op de Steigerbag zetten. Steigerbag inspecteren, testen. Gereed voor gebruik. 6 ACCEDE BV The Cairbag® Company De “Steigerbag” operationeel Een opblaasbaar drijvend werkplatform bestaat uit een zogenaamd drie-dimensionaal textiel dat er conform onderstaande voorbeeld uitziet en bestaat uit 2 luchtdichte lagen (nr.9) met daartussen vele honderden draadjes (nr.8). Wanneer een dergelijk kussen, dat in diktes van 0,5 tot 30 centimeter geleverd kan worden, opgeblazen wordt, ontstaat er een stijve vormvaste plaat. De hiertoe benodigde overdruk is gering. In feite zal iedere overdruk ertoe leiden dat de draadjes (nr.8) op trekspanning staan. Hierdoor ontstaat er een strak gespannen vlakke matras. De druk kan dusdanig hoger ingemaakt worden dat er een gewenste belasting van bijvoorbeeld 1 bar van een persoon mogelijk is, zonder dat het kussen ingedrukt wordt.

7 ACCEDE BV The Cairbag® Company De eerste “Steigerbag” in een tank

8 ACCEDE BV The Cairbag® Company Mogelijke voordelen van een opblaasbaar drijvend werkplatform in opslagtank vergeleken met traditionele steigerbouw: Sneller aanbrengen en verwijderen. Beduidend minder materiaal. Toegang via de externe trap aan de tank. Conformeert beter aan “no-entry” verplichting. Eenvoudige en snelle verandering werkniveau. 100% dichte werkvloer die overal aansluit op tankwand. Geen personeel in de tank op verschillende hoogtes. Minder kans op schade bij het uit de tank halen. Gemakkelijker te certificeren (indien nog vereist). Mogelijke economisch aantrekkelijker door lagere huur- en opbouw of door lagere aanschaf- en operationele kosten.

Wanneer zou het gebruik van een opblaasbaar drijvend werkplatform in opslagtanks aantrekkelijk kunnen zijn: Bij relatief hoge tanks en silo’s die vanwege de hoogte veel traditioneel steigermateriaal nodig zouden hebben. Wanneer er op meer dan één niveau gewerkt dient te worden. Wanneer er in meer dan één tank of in tanks met verschillende diameters gewerkt dient te worden. Wanneer de beschikbare shut-down periode van een tank geen traditionele steigerbouw toelaat. Wanneer het logistiek niet mogelijk is de grotere hoeveelheden traditioneel steigermateriaal te verwerken. Wanneer de Steigerbag bij permanente aanwezigheid ook als inwendig drijvend dak kan dienen. 9 ACCEDE BV The Cairbag® Company

10 De “Steigerbag” Mogelijk de oplossing voor een veiliger en kosten besparend “werken-op-hoogte” in opslagtanks. Dank voor uw aandacht ACCEDE BV The Cairbag® Company