Toastmasters Johan van der Meer. voedselverspilling in Nederland Toastmasters Johan van der Meer.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Klimaatquiz Als 500 leerlingen een jaar lang geen aluminiumfolie gebruiken om hun boterhammen te verpakken, besparen ze energie. Hoeveel? a) De energie.
Advertisements

DE AFVAL KENNISQUIZ.
Warme Truiendag quiz 2013.
Aanleiding auditverslag van 2011 achterstandenbeleid.
Verdiepingsthema’s: Eten en …de wereld om je heen
Gemaakt door Julie, Aliza, Betso, Wout En Thomas V.
Keukenhygiëne.
Statistiek HC1MBR Statistiek.
Internationale handel
De ecologische voetafdruk
NETWERK: 2000 bedrijven met MVO-ambitie
Gevaarlijke stoffen!! risico’s, vergiftiging, soorten, voorkomen, etikettering, gevarendiamant.
1.
Thema HACCP
Weetjes over de zee ….
Voedselhygiene.
Leefwereld Les 2 Producten van het land.
Nieuwjaarsevenement MVO ‘Van ambitie naar impact’ 20 januari 2015
Wikiwijs.
Kwaliteitsgerichte Tracking and Tracing Case: Aardbeien.
Goederenverwerking H20 Milieu Manager Handel.
KAM H3 Milieu Logistiek teamleider.
Door Wouter-Jan Schouten WORKSHOP CIRCLE SCAN. Slide no. 2 WOUTER-JAN SCHOUTEN Doctoraal Bedrijfskunde, Erasmus Universiteit 21 jaar bij the Boston Consulting.
Les 3 Je bent wat je eet Waar staat er bij jou op het menu?
Hygiëne in de keuken.
Les voor ♀ Plaatje Loverboys.
Zorgen voor een zo laag mogelijke ouderbijdrage ! Jij helpt ook mee !
GROENTE EN FRUIT Elke dag eten we groente of fruit. Maar waar komt dit vandaan? Vandaag onderzoek jij waar onze appels en tomaten vandaan komen. Ook ontdek.
Programma Wat gaan we vandaag doen? –Waarom verspillen we voedsel? –Waar komen onze ingrediënten vandaan? –Koken –Quiz! Wat gaan we vandaag doen? -Oneerlijke.
Opdracht: voeding Koen en Michiel mensen bewust maken om milieuvriendelijker te eten.
PRESENTATIE ENERGIE OPSLAG René van Hartingsveldt Directeur Eurotronic B.V. Alphen aan den Rijn 27 september 2016.
Geen afval, wél grondstof
HACCP.
Energiebesparing zonder grote moeite.
Procentuele afname berekenen
Mijn dier, mijn vriend..
Groen op je bord.
Nederland verspilt jaarlijks: €4.4 miljard euro! Aan goed voedsel.
Schaarste en voedselverspilling
Jager-verzamelaars.
Wat eet je wel, Wat eet je niet?
Waarom wordt er eten verspild?
Les 4 Wat kun je zelf doen? De koelkastles © Copyright by Instock.
Wat is voedselverspilling?
De impact van verspilling
Lesweek 3 Voedingscentrum app Theorie pagina 182 t/m 194
Drinkwater Kijk naar de titel. Waarom staat er wéér in de ondertitel?
HACCP.
Wat staat er op een etiket?
Energie van Eigen Dak 1.0 Besparen zonder moeite.
Vruchtensappen Jente van der mei.
Voedingscentrum Voedselverspilling
Anna Wie heeft er wel eens pijn in zijn mond gehad? …
Iedereen waterdrager Wereldwaterdag
Schaarste en voedselverspilling
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Wat is voedselverspilling?
Supermarkt Voedselveiligheid.
Veilig en verantwoord werken
CAK Zorg thuis in de WMO.
Supermarkt Voedselveiligheid.
Waarom verpakken? Kwaliteitsbehoud houdbaarheid.
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Herkomst van voeding Eigen verspillingsgedrag.
Wat staat er op een etiket?
Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Herkomst van voeding Eigen verspillingsgedrag.
Hardlopen.
Hoofdstuk 21 PROBLEEMOPLOSSEN. Hoofdstuk 21 PROBLEEMOPLOSSEN.
Transcript van de presentatie:

Toastmasters Johan van der Meer

voedselverspilling in Nederland Toastmasters Johan van der Meer

Bij wie is de voedselverspilling het grootst Cijfers Tips om minder voedsel te verspillen

Toastmasters Johan van der Meer Door voedselverspilling gaat er veel goed voedsel verloren. Alleen al in Nederland wordt jaarlijks voor enkele miljarden euro’s aan bruikbaar voedsel de kliko ingegooid. Voedselverspilling vind je overal: bij de oogst, tijdens opslag en transport, in supermarkten en horeca, maar ook thuis.

Toastmasters Johan van der Meer

De consument is zelfs de grootste voedselverspiller. Ongeveer de helft van alle verspilling gebeurt bij mensen thuis: de gemiddelde Nederlander gooit jaarlijks zo’n 50 kg goed voedsel weg. Toastmasters Johan van der Meer

Hiermee gooit de Nederlandse consument voor ongeveer 2,5 miljard euro aan eetbaar voedsel per jaar weg. Dat is jaarlijks zo’n 340 euro per huishouden en ruim 150 euro per persoon. Toastmasters Johan van der Meer

Wat kun je thuis doen? Toastmasters Johan van der Meer

De betekenis van THT en TGT Toastmasters Johan van der Meer

Tenminste Houdbaar Tot (THT) Bij een THT-datum is het dus verstandig om op je zintuigen af te gaan, en de datum verder te negeren. Overigens zijn de meeste van deze producten véél langer houdbaar door alle chemische toevoegingen, maar dat verteld de fabrikant natuurlijk niet. Toastmasters Johan van der Meer

Te Gebruiken Tot (TGT) Je ziet een TGT datum vaak op verpakkingen staan met zeer bederfelijke waar, zoals groenten en verse zuivelproducten. Als de datum verstreken is, kun je het dus maar beter weggooien om voedselvergiftiging te voorkomen. Toastmasters Johan van der Meer

Richt je koelkast op een slimme manier in door de net gekochte producten achteraan te zetten. Alleen op deze manier worden de ‘oude’ producten eerst gebruikt. Toastmasters Johan van der Meer

Bedankt voor jullie aandacht Toastmasters Johan van der Meer