Eerherstel voor Jeruzalem, de bruid van de HEER 54 1 Jubel, onvruchtbare vrouw, jij die nooit een kind hebt gebaard; breek uit in gejuich en gejubel, jij.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De HEER vergeet zijn belofte aan David niet. 1. Wanneer Hij die belofte heeft gegeven.
Advertisements

Waterdragers VYA 14 juli 2013.
Galaten 4: het voorgaande in de Galaten-brief… 2.
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Jesaja 54 Jubel, onvruchtbare vrouw, jij die nooit een kind hebt gebaard … de kinderen van deze verstoten vrouw zullen talrijker zijn dan die van de gehuwde.
‘Toegang ...’.
de krijgsgevangen vrouw
Liturgie Ld.103: 1 Lz.Jes. 54: 1-8 Ld.289: 1-3 T.Gal. 4: Gz.179a Ps.87: 1-3 Welkom Voorganger:ds. L.G. van der Heide Organist:br. M. Jansma Beamist:br.
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
‘Verwacht de komst des Heren’
Zondag 2 september 2012 doop Tessa Groeneveld Exodus 14:9-22 “Wees niet bang, wacht rustig af, de Heer zal voor u strijden.” De Heer liet de zee terugwijken,
Doop Friso Sake Looij en Bastiaan Mike van Noordenne Zondag 10 Mei 2009 Jesaja 49: 15 Zou het mogelijk zijn dat een moeder haar kind zou kunnen vergeten,
ISRAËL Romeinen 11.
Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht.
In deze presentatie staan beide.
Jesaja 62:6,7 6. Op uw muren, Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld. Nooit zullen zij zwijgen, heel de dag en heel de nacht niet. U die het volk aan.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
De jongeman van Naïn Lucas 7:11-17.
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
Beelden van de kerk.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
In deze dienst zal Ds. P. K. Meijer voorgaan. Na de zegen zingen we Psalm 68: 1 Schriftlezing: Galaten 4: Tekst: Galaten 4: 26.
3e Advenszondag 13 december 2015
Welkom Voorganger: ds. J. de Kok Ouderling : M. v. d. Velde Organist: J.M. v.d. Berg Schriftlezing: Openb. 12: 1-6.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Liturgie ♪ OPW:430 ♫ KND Voor we gaan ♪ 536:1,3 ♪ 518:1,3 ♪ 518:4,6 ♪ 575:1,2,6 ♪ 908:1,2,3 ♪ 908:4,5,7.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Brief aan de Galaten -31- Isaäk en Ismaël – vrij - gebonden.
Brief aan de Galaten -29- Hagar en Sarai – typen/verbonden.
Les 10 voor 2 september 2017 DE TWEE VERBONDEN.
Het gebroken hart van God
Het Evangelie naar JOHANNES studie 27 1 juni 2017 Bodegraven.
“En toen zij dit hoorden, waren zij gerustgesteld, en zij verheerlijkten God en zeiden: Zo heeft God dus ook aan de heidenen de bekering gegeven die tot.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. J.B. Kamp
Mijn God is zo g-o-e-d Hij wijst mij de juiste w-e-g ik geef Hem mijn hele h-a-r-t Hij vult mij met Zijn l-i-e-f-d-e.
Efeziërs (2) WELKOM 1.
Les 3 Goed nieuws Wat doe ik hier vandaag?
Blok III Jezus, Gods Zoon
God heeft een plan Genesis 12:1-2
12 – Moet je alles in de Bijbel letterlijk nemen?
Les 19 Alles helemaal nieuw
Les 17 God, anderen en ik.
Tel de sterren Opdracht:
Wat vind jij van het christelijk geloof?
Apocalyptische tijden
Hagar en Sara – typen/verbonden
De Feesten van de Heer.
Gezegend om recht te doen
de tijden van de herstelling van alle dingen
Paulus & de verbonden (4)
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Hendriksen
3 Mogen ​liefde​ en trouw je nooit verlaten,
God beloont wie Hem zoeken
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
Openbare geloofsbelijdenis
voor heer en knecht, voor dochters en voor zonen.
Gods beloften zijn niet los verkrijgbaar
Wij moeten Gode zingen, Kyrieleison;
We kijken allemaal op een bepaalde manier naar kinderen en jongeren
Hand. 1:4,5 Ga niet weg uit Jeruzalem, maar blijf daar wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in vervulling zal gaan.
Transcript van de presentatie:

Eerherstel voor Jeruzalem, de bruid van de HEER 54 1 Jubel, onvruchtbare vrouw, jij die nooit een kind hebt gebaard; breek uit in gejuich en gejubel, jij die geen weeën hebt gekend. Want – zegt de HEER –, de kinderen van deze verstoten vrouw zullen talrijker zijn dan die van de gehuwde. 2 Vergroot de plaats voor je tent, span het tentdoek wijder uit, zonder enige terughoudendheid. Verleng de touwen, zet de tentpinnen vast. 3 Naar alle kanten zul je je uitbreiden, je nageslacht zal de vreemde volken verdrijven en de verlaten steden bevolken. “Open en onbevreesd?”

4 Wees niet bang: je zult niet worden beschaamd; wees niet bedrukt: je zult niet worden vernederd. Je zult de schande van je jeugd vergeten, je de smaad van je weduwschap niet meer herinneren. 5 Want je maker neemt je tot vrouw, HEER van de hemelse machten is zijn naam. De Heilige van Israël zal je bevrijder zijn, men noemt hem God van de hele aarde. “Open en onbevreesd?”

21 Vertelt u eens, u wilt u onderwerpen aan de wet, maar luistert u wel naar de wet? 22 Er staat geschreven dat Abraham twee zonen had: een van zijn slavin en een van zijn vrijgeboren vrouw. 23 De zoon van de slavin dankte zijn geboorte aan de loop van de natuur, maar die van de vrijgeboren vrouw aan de belofte Dit is een beeld: de vrouwen staan voor twee verbonden. Hagar staat voor het verbond van de berg Sinai in Arabia, dat slaven baart. Als beeld van dat verbond belichaamt Hagar het huidige Jeruzalem, dat met zijn kinderen in slavernij leeft. 26 Maar het hemelse Jeruzalem is vrij, en dat is onze moeder, 27 want er staat geschreven: ‘Wees verheugd, onvruchtbare vrouw, jij die niet baart. Jubel en juich, jij die geen weeën kent. Want zij die zonder man is, heeft meer kinderen dan zij die met een man is.’ 28 En u, broeders en zusters, bent net als Isaak kinderen van de belofte. 29 Maar zoals de zoon die krachtens de natuur geboren werd de zoon vervolgde die krachtens de Geest geboren werd, zo worden nu ook wij vervolgd. 30 Maar wat zegt de Schrift? ‘Jaag de slavin en haar zoon weg, want de zoon van de vrijgeboren vrouw mag niet de erfenis delen met de zoon van de slavin.’ 31 Daarom dus, broeders en zusters, zijn wij geen kinderen van de slavin, maar van de vrijgeboren vrouw. “Open en onbevreesd?”

20 Aanschouw dan Sion, de stad waar wij onze feesten weer vieren. Met eigen ogen zul je Jeruzalem zien, een oord waar je ongestoord kunt wonen, een tent die nooit wordt afgebroken, waarvan geen tentpin ooit wordt uitgerukt en geen touw wordt losgemaakt. “Open en onbevreesd?”