Doorlopende leerlijnen MBO-HBO onderwijsassistent PABO.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Diversiteitsbeleid binnen het HBO 1 december 2010 Ineke van Halsema
Advertisements

Martijn Bijleveld.
Welkom.
Het veranderend landschap in het MBO
Oriëntatie Op Automotive / Mechatronica Met als doel een basis leggen voor het Multidisciplinaire denken en werken in een Automotive.
Opgericht 14 juli 2000 Ter verhoging van het aantal onderwijsdeelnemers dat een opleiding beroepsgekwalificeerd kan afronden.
22 en 24 mei 2013 Frank Haacke Vincent Jonkers Monica Wijers
Taal en rekenen in beweging!
Taal en rekenen 17 april. Taal en rekenen 17 april.
Kansrekening. Inhoud Inleiding Inleiding Mogelijkheden noemen/toelichten Mogelijkheden noemen/toelichten Ondervonden problemen (en oplossingen) Ondervonden.
Rekenen en Taal Uitdagingen voor de kwaliteit van lerarenopleidingen Rob de Kievit en Joke Snippe Veloncongres 31 maart 2008.
Werkconferentie over Wiskunde D in relatie tot het HBO
Doorlopende duale leerweg MBO-HBO ICT bijdrage nummer Hanriette Ruigt Haagse Hogeschool Jan van der Staaij Albeda College.
Flitsbijeenkomst Nieuwegein 20 november Wat u kunt verwachten: De doorlopende leerlijn eisen aan de school = eisen aan het curriculum? het referentiekader.
Uitstroomprofielen in het VSO ... en dan ?
Voorbereiding aanvraag pilot ronde 4b Projectleider: hbo instelling en twee mbo instellingen Proces: project management - Fase 1: werkgroep strategie &
VM4 Technologieroute Dag van de Beroepskolom 2012.
Zoektocht naar samenwerking MBO - HBO
Enkele vragen vooraf Wie van u werkt in het MBO ?
Rekentoets locatie DEN BONGERD.
Programma Diversiteit en Anti Discriminatie HBO-I Docentendag 30 maart 2010 Ineke van Halsema.
‘Diagnostische toetsen’ Doorlopende leerlijnen Rekenen-Wiskunde toetsen bij referentieniveaus Jan van Weerden Hoofd Research PO-VO.
De ontwikkeling van het begrip functionele geletterdheid en gecijferdheid in toenemende verfijning/complexiteit/uitgewerktheid Wat? Taal in de vakken en.
Kaartje Gelderse Vallei invoegen. * Start gesprekken eind 2008 door welzijnsinstellingen en scholen * Redenen: * verandering in de maatschappij * onaantrekkelijkheid.
Taal en rekenen Joke van Balen.
Trainer Basisvaardigheden Spelling
Nieuw Nederlands 4e editie
Rekenen Eigenvaardigheid
Van raamwerk naar referentiekader, wat betekent dat in de praktijk?
Informatieavond onderbouw
Carrouselbijeenkomst Rekenen en taal Doorlopende leerlijnen Wilma Willems – 14 april 2010.
Inhoud bespreking 1.Voorstelling 2.Sectorspecifiek cijfermateriaal – Belang van de cijfers – Aanpak en inventarisatie – Presentatie cijfers.
Goede Mavo Uitstekende examenresultaten Hoge score voor rekenen Goede basisopleiding met persoonlijke begeleiding Prima sfeer en veel aandacht.
Rekenen op de Grundel. Vanaf komend schooljaar: Rekenexamen telt mee in het eindexamen Al van invloed voor de voorexamenklassen (4 havo en 5 vwo) Doorlopende.
Nieuwe kwalificatiestructuur MBO
Project “Eén Groen Lyceum” – 1/10/ /10/2016 (Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO): Groen Onderwijsonderzoek; thema “Doorstroom groen vmbo-mbo”)
Waarom Een groep experts, de commissie-Meijerink, heeft vastgesteld dat het onderwijs in Nederland worstelt met 2 problemen: –Na de basisschool is er.
KEIHARDE KENNISQUIZ MBO-HBO. Vraag 1 Er zijn plannen om mbo-deelnemers boven een bepaalde leeftijd niet meer te te bekostigen. Welke leeftijd is dat?
Opgericht 14 juli 2000 Ter verhoging van het aantal onderwijsdeelnemers dat een opleiding beroepsgekwalificeerd kan afronden.
Welkom. Sandra Endlich ma + di Karen Ahrens wo/do/vrij.
Het belang van de ketenverbinding Laura Punt. Wat komt er aan bod? Een stukje geschiedenis De beheersing van de basisvaardigheden Nut en noodzaak van.
Basisonderwijs Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs HAVO VWO Praktijk- school.
EXAMINERING Danielle vd Burgt Examencoördinator/examendeskundige team VP.
Rapport Meijerink in de praktijk Heleen Rutgers Taal in de Etalage 21 april 2009.
Cbs De Wieken Informatie nieuwe Cito-normering
Een doorgaande lijn VVE-PO in de praktijk Hoe wordt er vorm gegeven aan de doorgaande leerlijn van voorschoolse educatie naar het primair onderwijs? Door:
Open Huis 19 januari Hartelijk welkom! Avila College Even voorstellen: Gerco van ‘t Spijker Teamleider klas 1 en 2.
Conferentie Doorlopende Leerlijnen Taal en Rekenen, de referentieniveaus in de praktijk parallelsessie 1 nr. 2 Overdracht po-vo in de praktijk.
Bijeenkomst projectleiders Utrecht, 26 september 2011.
Project WebSite LGOG Doelen, wensen, opzet en voortgang.
Pilot november 2011 Utrecht. GRONINGEN DLL en REFERENTIENIVEAUS.
Een doorlopende leerlijn van VVE naar PO Hoe wordt er aan de doorgaande leerlijn van voorschoolse educatie naar het primair onderwijs vormgegeven? Door:
Taal- en rekenbeleid in de regio Mariëlle Verhoef (projectleider taal en rekenen) Herman Krikhaar (coördinator Profijt)
MBO-HBO in Strategische Agenda Hoger Onderwijs en Onderzoek Floor Boselie-Abbenhuis Dag van de Beroepskolom 9 oktober 2015.
DOLLARD COLLEGE LOCATIE SCHEEMDA Pilot 1.1 Collega’s Dollard College 11 maart 2010.
Doorstroom mbo-hbo Dr. José Mulder. NRO-onderzoek om te kijken hoe overgang mbo-hbo verbeterd kan worden Fase 1: wat is er reeds bekend? Fase 2: monitoren.
‘Samen werken aan een betere aansluiting vo-hbo’
Voor ouders klas 5Ha Voorlichtingsavond dinsdag 20 september 2016.
Samen Slim Bouwen aan de Toekomst
Platform VMBO Dienstverlening en Producten
Experimenteerruimte: Vakmanschap- en technologieroutes
Haal meer uit het leerlingvolgsysteem aan de hand van de TOA
VMBO-achtbaan Ontwikkelagenda Onderwijsprogramma
Pedagogisch werk KD 2016.
Minitoetsen BWI Maaike Foppen Marjolein van Eck Rienke Voorburg
Naar meer activerend onderwijs in het VO
Welkom KT op Het Twickel College Borne.
Rekenen en wiskunde op Het Segment
LEZING HERONTWERP DERDE LEERJAAR
Op weg naar taalbeleid vo-hbo!
Transcript van de presentatie:

Doorlopende leerlijnen MBO-HBO onderwijsassistent PABO

De cijfers……… DagopleidingMBO AantaldeelnemersGeslaagdpercentageAantaldeelnemersGeslaagdpercentage Au.*All.*Au.*All.*Au.*All.*Au.*All.*Au.*All.*Au.*All.* ,90%37,50% %31,25% Eigenvaardigheid rekenen DagopleidingMBO AantaldeelnemersGeslaagdpercentageAantaldeelnemersGeslaagdpercentage Au.*All.*Au.*All.*Au.*All.*Au.*All.*Au.*All.*Au.*All.* %66% ,00%63,10% Eigenvaardigheid taal

Doelstelling project…… Aan het einde van schooljaar zijn de inhouden van rekenen en taal binnen het curriculum ‘onderwijsassistent doorstroom hbo’ voorbereidend voor het gevraagde basiskennisniveau van deze vakken op de PABO.

Belangrijke peilers van het project Communicatie:De collega’s rekenen van beide instellingen zijn bekend met de rekeninhouden van Mondriaan, het gevraagde basiskennisniveau van de PABO en de referentieniveaus (Meijerink) Documentatie:Het onderwijsprogramma rekenen bij Mondriaan ‘onderwijsassistent’ en de eindtermen van het basiskennisniveau van de PABO HHS zijn gedocumenteerd. Informatie:Een voortgang informatiesysteem wordt gebouwd dat aansluit bij eisen die de HHS stelt vanuit het management informatiesysteem hogeschoolbreed. Uitkomsten worden vergeleken met voortgangsrapportages van vorige jaren