LEEN VAN HULST MELK & SNEEUW. Titel: Melk & Sneeuw Uitgeverij: ’t Verschil Verschijning: 30/11/2011 Vertaling: In het Fins en Engels.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Muziek: Susan Boyle Silent Night.
Advertisements

Honger, naar GOD. Het motief om te vasten..
Contrast- en kleurbewerking Image- adjustments en Adjustment Layers.
Beginnen met PowerPoint Ga nu naar dia 2.
Samenwerken aan “rechtstreeks toegankelijke hulp”.
EEN BEETJE WINTER geschreven: Paul Stewart en Chris Riddell.
Kunstproject groep 8.
PowerPoint creatief met effecten
Denken en gewoon doen. Leren is eerder het vuur aansteken dan een emmer vullen.
Door Rosalie Blok. 4 en 5 juni 2013 was het weer tijd voor de Jaarlijkse modeshow van de studenten van de opleiding Mode/maatkleding van ROC Tilburg.
Het ziekenhuisvenster.
Vakantie hotel en huisjes
Gemaakt door: Fardau Kleefstra
Een tekenles over:.
Wat moet je wel en wat moet je niet doen?!?
De avonturen van Kapitein Onderbroek
Gemaakt door: Tessa Tjepkema
In 1987, in een klein stadje genaamd Sussex, werd een huisje helemaal vernietigd… Alles werd buitengegooid, inclusief een bruin beertje... Het bleef er.
Van Abbemuseum.
Door: Jessica Bacuna. De titel is Glamping omdat havo 5 een camping outfit moesten maken, maar het moest ook glamorous zijn.
Ademnood.
Quiz Start.
Game concept Samenvatting hoofdstuk 20 & 21. De waarde van esthetiek Het kan spelers aan trekken die het spel anders niet hadden gespeeld Het kan jouw.
BRIDGET JONES The edge of reason Kijk een film (dvd/bluray) met het commentaar van de regisseur en ga opzoek naar de succesfactor.
E-minds Gemaakt door: Marie Joëlle. Menu.  E-minds  Foto's  Zwem game  Stop filmpje.
blij,boos,bang,verdrietig.
Letterkunde van 1800 tot 1914 griezelverhaal schrijf je eigen
Paragraaf 1.2 De Renaissance.
De naam GLOW komt van alle lichteffecten en de projecttechnieken. De 6 e editie van GLOW, dat van 5 t/m 12 november 2011 in Eindhoven plaatsvond, heeft.
Spreken vanuit de stilte. De omgang met God maakt vrijmoedig.
De Titel De titel is “Bloedlief”. Inge Misschaert.
Romano smurfen.
Clair-obscur / Helldunkel
De heksen Roald Dahl.
Graphic novel: globalisering
Heksje Wijsneus en de magische stenen
De man die twee keer verdronk
Lesbrief Kidsbios Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het NFF geweest?
Geestkracht Verbondenheid Gegroeid vanuit geestkracht samen met het CAW, SOMA, CAD, CGG Groei Uitbreiding naar andere organisaties toe zoals het OCMW…
De geheimen van het bos Thema Groep 5/6 Pinguïns.
Dirk leven in een middeleeuwse stad. Hoe maak je een middeleeuwse stad? Activiteit 1:  Foto’s van nu vergelijken met afbeeldingen van vroeger;  Zoeken.
Powerpoint presentatie.
Literaire bouwstenen 3.
BOEKBESPREKING EX2 Hagar Sakkaki 4TSTW. Beschrijving boek : Titel: ‘Dansen op de vulkaan’ Auteur: Floor De Goede Verschijningsdatum: 2012 Uitgever(s):
Gemaakt door Natasha Aerts 4TSTW.  Uitgeverij  Em. Querido’s uitgeverij BV Amsterdam, Antwerpen2008  Verschijningsdatum  2008  Is het vertaald? 
Literatuur, maker en maatschappij
Kubisme Een stroming in de kunst vanaf 1900 tot ongeveer 1920
Luisteren en begrijpen
Auteur Titel van de boek.
Hoofdstuk 5 Structuur/ dieren.
‘Panter’ van Brecht Evens
Genesis 37:3-11 Vader Jakob was al oud. Toen kreeg hij een zoon, Jozef. Jozef werd verwend door zijn vader. Hij maakte een heel mooie jas voor Jozef. De.
Mooie bruine.

Onderwijzen is opvoeden
Barok en Rococo De Barok begint ca in Italië.
Het hele verhaal Genesis 2:1
Gemaakt door: Marlon Bruins (april 2011)
Op reis met Vincent van Gogh
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
Ricky Seinstra & Mirre Dollekens
Poster ontwerpen Opdracht fictie klas 1.
3.2 Zien 1ste klas.
De geschiedenis van Sint en Piet.
Volksuniversiteit Zwolle
Federatie Tilburgse Zangverenigingen – 31 maart 2018
Federatie Tilburgse Zangverenigingen – 31 maart 2018
AUSLÄNDER Paul Dowswell 304blz. 1e druk, November 2009
Graphic novel: Friend or foe?
Literaire Begrippen.
Transcript van de presentatie:

LEEN VAN HULST MELK & SNEEUW

Titel: Melk & Sneeuw Uitgeverij: ’t Verschil Verschijning: 30/11/2011 Vertaling: In het Fins en Engels

THEMA De auteur bracht een triestige thema aan haar verhaal waarin Leen de hoofdpersonage verliefd wordt op een studente dat ze in Finland ontmoet. Maar geleidelijk aan beseft ze dat een eventuele relatie met Gil niet mogelijk is. De centrale thema dat weergegeven wordt gaat rondom onmogelijke liefde. We zien de gevoelens van beide personages evolueren.

STIJL De auteur maakte gebruik van kleine vierkantige plaatjes dat niet recht geschetst zijn. De personages zijn wazig getekend en dit lijkt alsof de auteur een 3D- effect creëerde zodat het lijkt dat de personages echt bewegen. Er werden verschillende sobere kleuren gebruikt zoals licht bruin, wit en verschillende tinten grijs wat maakt dat het met de Finse winter past.

VERHALENDE GRAPHIC NOVEL Leen: Zij is een studente dat op uitwisseling is in Finland. Ze wordt verliefd op een andere studente dat ze ontmoet maar weet niet hoe ze in deze situatie moet handelen. Gil: Zij is een studente dat ook op uitwisseling is in Finland. Gil weet wat Leen voor haar voelt maar ze wilt niet een relatie beginnen omdat het ‘taboe’ is.

VERHALENDE GRAPHIC NOVEL Leen: De scene dat mij het meeste aansprak is wanneer Leen terugkeert naar haar land. Ze zit voor de computer een bericht af te wachten van Gil maar zij is helemaal niet van plan om wat nieuws van haar te geven. Hier besef ik zelf hoe dat Leen erover dacht en het was deze eigenschap dat mij het meeste aantrok bij deze personage.

BEOORDELING Tijdens het zoeken van een boek kreeg ik de cover te zien en het trok mij aan. Ik zag onmiddellijk dat het een triestige thema was. Na het lezen van de achterflap werd ik meteen ontroerd. Toen ik het boek las vond ik de plaatjes mooi getekend. De kleuren dat werden gebruikt pasten met het thema van het verhaal.