De Brug Nieuwkoop 29 mei 2016 Gert Visscher. " Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk."

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De houding van een discipel
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Boodschap in praktijk brengen
Formulier III Heilig Avondmaal (1)
Maak er wat moois van!.
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Het wassen van voeten.
Wat is de kerk? Ideeën, verwachtingen, teleurstellingen.
Getalsmatige groei (???) managment 1. Hand. 1:15 In die dagen stond Petrus op te midden van de leerlingen–er was een groep van ongeveer honderdtwintig.
Verlangens van God.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Zondag 25 HC Franeker 17 oktober 2010
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 oktober 2014 “U bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 november 2014 God houdt zich aan zijn beloften. Hij zal ons niet teleurstellen. We kunnen bouwen op de Heer,
Wandelen met de Ontzagwekkende
de Heilige Geest van de Hemelse God
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
De preek gaat over Handelingen 2: 41 – 47
Welkom in de samenkomst
Welkom in deze kerkdienst
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Gemeente zijn we samen Viering samen-gaan Elim en Zout & Licht Hilversum – 13 sept
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
We lezen uit bijbel gewone taal: Johannes 15: Johannes 4: 7-21 De preek gaat over 1 Johannes 4: 19 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
Sofa-geluk! In het leven kunnen we een gevaarlijke vorm van verlamming oplopen. Het is niet gemakkelijk om die verlamming te benoemen. Ik beschrijf.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Beelddragers van de onzichtbare God
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
De piramide van Petrus 2 Petrus 1:3-7.
INLEIDING JV ICHTHUS – 23/09/’16
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Christelijke vrijheid
HSV: Maar juist hierom heb Ik u laten bestaan, om Mijn kracht aan u te tonen, zodat Mijn Naam bekendgemaakt zal worden op heel de aarde Exodus: 9:16 NBV:
Kerk 2.0 Als je de kerk ‘afpelt’ tot op de kern, wat vind je daar diep van binnen?
Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar
Welkom op 22 jan. Voorganger: Ds. J.P. van Ark Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Berto Smelt Lezing: Joh. 14: 8-26 Kol.1:
Maak er wat moois van (vruchtbaar geloof)
Les 21 Wat geeft de heilige Geest?
Welkom in deze kerkdienst
Les 10 Helden in de kerk Wat doe ik hier vandaag?
In de lessen 1 t/m 5 leer je over de kerk
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Blok IV De heilige Geest
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
. 1.
Kindermoment Vind jij dat de kerk ‘lekker’ smaakt?
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Geestelijke Groei-avond Bommelerwaard
Les 5 Geloven is zo gek nog niet
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Jezus is Heer!.
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
(2Pe 1:1-3) Van Simeon Petrus, dienaar en apostel van Jezus Christus. Aan allen die dankzij de rechtvaardigheid van onze God en van onze redder Jezus.
1 Korinthiërs 13:1-3 / 13:13 Al ware het, dat ik met de tongen der mensen en der engelen sprak, maar had de liefde niet, ik ware schallend koper of een.
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
Zondag 19 mei 2019 Liturgie ♬ ♪ 145 : 1,2 KND 139 : 1, 14 ✟
Genesis 1:1-3 “In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde.
Transcript van de presentatie:

De Brug Nieuwkoop 29 mei 2016 Gert Visscher

" Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk."

Jezus houdt veel van de mensen die in deze wereld bij hem horen. En Hij blijft van hen houden, tot het allerlaatste moment. (BGT) En zijn liefde zal voor hen tot het uiterste gaan (NBV) Joh. 13:1 (in tt tijd)

14 Ik ben jullie Heer en jullie meester, en toch heb Ik jullie voeten gewassen. Daarom moeten jullie ook elkaars voeten wassen. 15 Ik heb jullie het goede voorbeeld gegeven. Wat Ik voor jullie gedaan heb, dat moeten jullie ook voor elkaar doen. - Joh. 13

34 Ik geef jullie een nieuwe regel: Houd van elkaar. Jullie moeten net zo van elkaar houden als Ik van jullie gehouden heb. 35 Dan zal iedereen kunnen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.’ – Joh. 13

7 Als jullie Mij kennen, zullen jullie ook mijn Vader kennen. Ja, jullie kennen Hem al, want jullie hebben Hem gezien.’ – Joh. 14

20 Dan zullen jullie begrijpen dat de Vader in Mij aanwezig is. En dat Ik in jullie aanwezig ben en jullie in Mij. 26 Als Ik bij de Vader ben, zal Ik de heilige Geest naar jullie toe sturen. Hij zal jullie helper zijn, die bij de Vader vandaan komt.

Hij zal aan jullie de waarheid over Mij bekendmaken. 27 Dan kunnen jullie aan iedereen vertellen wie Ik echt ben. – Joh. 15

"Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk." Het leven van de eerste gemeente 43 De vele tekenen en wonderen die de apostelen verrichtten, vervulden iedereen met ontzag. 44 Allen die het geloof hadden aanvaard, bleven bijeen en hadden alles gemeenschappelijk. 45 Ze verkochten al hun bezittingen en verdeelden de opbrengst onder degenen die iets nodig hadden. – Hand. 2

"Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk." 46 Elke dag kwamen ze trouw en eensgezind samen in de tempel, braken het brood bij elkaar thuis en gebruikten hun maaltijden in een geest van eenvoud en vol vreugde. 47 Ze loofden God en stonden in de gunst bij het hele volk. De Heer breidde hun aantal dagelijks uit met mensen die gered wilden worden. Handelingen 2:43-47

"Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk." χάρις - cháris: favor, gunst Zich verheugen! Genade, die vreugde, plezier en dankbaarheid teweeg brengt, die vervulling geeft.

"Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk." Charis wordt gegeven zonder dat er iets wordt terug verwacht! Het (enige) motief: de genade en liefde, de overvloed en de welwillendheid van de gever.

"Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk." 3 Zijn goddelijke macht heeft ons alles geschonken wat nodig is voor een vroom leven, door de kennis van (aan) Hem die ons geroepen heeft door zijn majesteit en wonderbaarlijke kracht.

Het is belangrijk dat we Hem steeds beter leren kennen. Want dán kan Hij ons door zijn goddelijke kracht ook steeds meer helpen. Hij zal ons dan alles kunnen geven wat we nodig hebben om te leven zoals Hij het wil en om Hem te dienen. (Basisbijbel)

"Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk." 4 Hiermee zijn ons kostbare, rijke beloften gedaan, opdat u zou ontkomen aan het verderf dat de wereld beheerst als gevolg van de begeerte, en opdat u deel zou krijgen aan de goddelijke natuur. 2 Petrus 1

"Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk." 5 Span daarom al uw krachten ………………………………………………….. ………………………………………………….. met liefde voor allen 2 Petrus 1

"Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk." 34 Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief. Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten jullie elkaar liefhebben. 35 Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.’ Johannes 13