Ervaringen Edukoppeling Lessons learned uit BPV Optimalisatie en implementatie nummervoorziening.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
HET DIGITALE ARBEIDSPLEIN Het Digitale Arbeidsplein is een website ontwikkeld in het kader van het project “Zelfmanagement van de eigen loopbaan” van MeijerConsult.
Advertisements

Kernmodel Onderwijsinformatie [ KOI ]
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Mijn.
Noodzaak van slimmer onderzoek Alfons ten Brummelhuis Den Haag, 4 juni 2014.
De zin en onzin van escrow
Digitaal factureren/Digipoort Enschede
(Concept) Edurep Jaarplan 2014 Manon Haartsen, productmanager Edurep (Kennisnet)
Het Nieuwe Werken De optimale werkplek Vijf best practices voor een geoptimaliseerde werkplek Michel Ehlert & David Stoeckel.
Toegang en identiteitsmanagement
Kennisnet en de Kennisnet Federatie
DHO Technische Architectuur
Privacy & Social media – Job Vos 13 februari 2013
voor financiële rapportages
Digitale leermiddelen in het mbo
17 april 2008 WAB*info De digitale bron van de Nederlandse waterbodems Gaston Lamaitre Data-ICT-Dienst, Delft Uitvoerders: Atlis (hoofdaannemer), CSO (functioneel.
Architectuurprincipes en EduStandaard Over de rol van de Architectuurraad en hoe we de principes kunnen laten werken voor het onderwijs.
PLDA – Connectiviteit Rudolf de Schipper Geoffroy Fauveaux 09/11/2004.
Onderwijsvraagstuk Kennisnet
De belofte van Learning Analytics…… Olaf de Groot.
Digitaal aanmelden, in- en uitschrijven. Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo.
SURFnet en IEEE 802.1X Amsterdam, 8&9 Mei 2003.
ROC-UP!-project Procesgroep Onderwijscatalogus & Examinering 22 januari 2013.
hcc!pc Werkgroep netwerken
Modelplan Nafase Het is een ramp geweest..,wat doen we nu?
Verkenning rollen en taken EduStandaard tbv:
Zachte waarden klinkende resultaten?!. Uitgangspunten van de werkgroep De deelnemende ROC’s delen de notie dat (kern)waarden onderscheidend en legitimerend.
coördinator gezondheidsrecht KNMG
Edukoppeling certificering
Titel Van de Dia’s Hier kunt u uw bericht kwijt. Het lettertype is Calibri en de letter grootte is 28. Gebruik maximaal 8 regels per dia Gebruik niet meer.
De juridische context van de digitale factuur.
ECK Distributie & Toegang Start ontwerpproces nummervoorziening
Voor u de volgende schermen verspreidt … U hebt de poster verspreidt. De betrokken personen weten dus waar ze uw tips kunnen terugvinden. Dan verspreidt.
Transitie Afnemers Tanja Mundt Coördinator Implementatie BRP afnemers
Project “Ontwerpfase Centrale Nummervoorziening”
Doorontwikkelen BRON MBO
Beveiligingsaspecten van draadloze hotspots Toepassing van 802.1x met FreeRADIUS Steven Wittevrouw Bachelor Elektronica - ICT 3ICT
Hogeschool van Amsterdam - Interactieve Media – Internet Development – Jochem Meuwese - -
Federated Authentication Benchmarking Framework
Edukoppeling Transactiestandaard v1.2 Architectuurraad 18 juni 2015.
ONTSLAGREGELEN.nu Gemakkelijk samen het ontslag regelen.
OSO op Edukoppeling Uitgangspunten proefopstelling, ervaringen OSO’15.
Digikoppeling in de praktijk
Onderzoeksvaardigheden 3
De oplossing De aannemelijke oplossing van het dilemma, wat ga je testen?
OR & Reglement. Conform WOR: iedere OR moet een reglement opstellen waarin … “de onderwerpen worden geregeld die bij of krachtens deze wet ter regeling.
7 januari 2011 Digikoppeling locatie datum Ruud Koreman Implementatie coördinator.
Infoavond groep 7 en Agenda Welkom Hoe werken wij in groep 6, 7 en 8? Wie ondersteunen? Methodes zijn straks vrij in te zien. Vragen?
12.30 – 13.00Inloop en lunch – 13.15Welkom en toelichting Open Toegang/Semantiek – 14.30Korte presentaties ( minuten per stuk)
Online leren in de mbo praktijk Leo Bakker - Kennisnet.
Registratie ECK standaard Distributie & toegang 2.0 Architectuurraad 14 april 2016.
Optimalisering inhoudelijke opname en ontslaggegevens.
BPV-Update Heleen Beurskens MBO Raad Ad Geluk SBB.
Technische Architectuur. p. 2 Instellingen Q WS SSL Certificaat voor digitale handtekening Cert SSL client certificaat Web service Consumer SSL server.
Bevindingen Proefopstelling OSO op EK Overstap Service Onderwijs op Edukoppeling One small step for (a) man…
Gegarandeerde Aflevering. p. 2  Referte : unieke identificatie van berichten, vragen en antwoorden Vraag / Antwoord : De afzender dient voor elke vraag.
Problematiek rond OIN waar lever ik een bericht af betrekking hebbend op een bepaalde leerling (het subject)?
Brancheaanpak DCMR Met inzicht meer effect Marinus Jordaan.
Edukoppeling Implementatie aanpak Edustandaard Architectuurraad 23 juni 2016.
BUSINESS INFORMATIEMANAGEMENT/ FUNCTIONEEL BEHEER MIDDAG GEBRUIKERSONDERSTEUNING VOOR FB BESTELAANVRAGEN.
Het onderzoeksverslag
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
Verrichtingenthesaurus
Vragen voor geïnteresseerde leveranciers 31 januari 2017
Aantrekkelijk formuleren
BVMBO: Aan de slag met collegiaal leren!”
Vergelijkingen oplossen
Interview verslag schrijven
Vandaag Opening Inleiding keuzedelen Splitsen in twee groepen
Titel project die kort aangeeft waar het om gaat
Hans Broodman Nassau Fundraising De Toekomst van Fondsenwerving
Transcript van de presentatie:

Ervaringen Edukoppeling Lessons learned uit BPV Optimalisatie en implementatie nummervoorziening

Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Projecten Nummervoorziening  Service (Java, Apache CXF)  Referentie clients  Java Apache CXF  C# WCF  Edukoppeling 1.2  TLS 1.2  WS-Addressing  Geen signing geen encryptie  WSDL-first BPV Optimalisatie  Service (C#, WCF)  Clients zijn SIS en Stageadministraties  Edukoppeling 1.1  TLS 1.0  WS-Addressing  Wel bericht signing, geen encryptie  WSDL-first  Bijzonderheid: in lijn met Doorontwikkeling BRON

Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Ervaringen Nummervoorziening In theorie is het mogelijk om code voor addressing te genereren vanuit WSDL  In de praktijk foutmeldingen van wsdl.exe en wsdl2java  Keuze om geen CXF-specifieke configuratie op te nemen in build files  Oplossing:  WSDL bevat geen wsaw:Addressing  eigen interceptors schrijven BPV Optimalisatie Lijst met eisen is redelijk duidelijk  WCF wizards en tools bevatten honderden settings met allemaal effect op berichten, vooral gerelateerd aan berichtsigning 3

Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. “… Lijst met eisen is duidelijk …”  OIN opgemaakt volgens afspraak 6 (Edukoppeling 1.1 pag. 18) (NB niet opgenomen in Edukoppeling 1.2?)  Autorisatie vindt plaats op basis van de identiteit van de zelfstandig bevoegde afnemerorganisatie (Digikoppeling Identificatie en Authenticatie 1.2 p 9) dwz OIN  De berichten de WS-Addressing headers bevatten volgens afspraak 8 (Edukoppeling geeft de OIN’s van de zendende en/of ontvangende partij door met WS-Addressing, Edukoppeling 1.1 pag. 23).  De berichten ondertekeningen bevatten volgens de afspraken WB001 t/m WB012 (Digikoppeling 3.0 Koppelvlakstandaard WUS, pag ).  De berichten het publieke certificaat van de aanbieder bevatten volgens diezelfde afspraken.  De berichten worden uitgewisseld op basis van een http verbinding beveiligd met TLS v1.0 (Edukoppeling 1.1 pag. 23).  Er is geen verplichte relatie tussen de certificaten die gebruikt worden voor signing van de berichten en certificaten die gebruikt worden voor de TLS beveiliging, volgens Digikoppeling gebruik en achtergrond certificaten v1.3.1 par

Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Aanbevelingen  Nav ervaringen: Ontwikkelingshulp  codevoorbeelden, sample clients, beschrijving van instellingen voor veelgebruikte toolkits, compliancevoorzieningen  Nav documentatie: Best practices  Documenteer de best practices, verwijs voor toepasselijke recepten naar documentatie, neem voorbeeld berichten op  Vergelijking met Digikoppeling: Kies in H2M2M voor een goed passend model  Als er vanwege tijdsdruk een korte termijn oplossing wordt bedacht, besteed dan ook aandacht aan migratie naar het uiteindelijke doel 5

Bedankt voor uw aandacht Marc Fleischeuers IT Architect