Brief aan de Galaten -31- Isaäk en Ismaël – vrij - gebonden.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Genezing op sjabbat Johannes 5:1-18
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
De VRUCHT van de GEEST Galaten
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Galaten 4: het voorgaande in de Galaten-brief… 2.
Zonde, de grootste vijand
Welkom in de samenkomst
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
Paulus en Israël Romeinen steen des aanstoots, rots van ergernis Rom.9:33.
Genade en veroordeling
Romeinen 8:11 En indien de geest van Degene, die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont…
Paulus en Israël Romeinen Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid.
Romeinen 15:23-28 Plannen van Paulus.
Pasen & Pinksteren op één dag!
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
Thema voor vanavond is:
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
De HEER maakt je aan het lachen Sara’s lach: 1. een verwonderde lach; 2. een aanstekelijke lach. Genesis: boek van de geboorten. God belooft ook Abram.
Christelijke Vrijheid
Engelen.
Romeinen Denken en Dienen.
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
Preek Jakobus 2:
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Welkom in de samenkomst
12 juli 2015 Zoetermeer. Romeinen 1 1 Paulus, een dienstknecht van Christus Jezus, een geroepen apostel, afgezonderd tot verkondiging van het evangelie.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
Heb je een offer. Jezus heeft het offer op het kruis gebracht
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Brief aan de Galaten -11- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Brief aan de Galaten -48- de vrucht van de geest: geloof/trouw.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Brief aan de Galaten -19- geloof – zonen - Abraham.
Vrij van de wet!? Galaten. Moet je de wetten van Mozes houden of juist niet? Wat is de kracht van het geloof? Hoe voorkom je dat een christen zijn vrijheid.
10 maart 2016 Hendrik Ido Ambacht Paulus, apostel van de natiën.
Brief aan de Galaten -8- Paulus en de anderen. Damascus – (na roeping) Arabië - tijd onbekend Damascus – 3 jaar Jeruzalem - 15 dagen Syrië en Cilicië.
Brief aan de Galaten -6- Hoe ging het?. Vervolgens….na 3 jaar in Jeruzalem Kefas verslag doen, 15 dagen daar. Handelingen 9:26-28 Galaten 1:18.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Eerherstel voor Jeruzalem, de bruid van de HEER 54 1 Jubel, onvruchtbare vrouw, jij die nooit een kind hebt gebaard; breek uit in gejuich en gejubel, jij.
Brief aan de Galaten -29- Hagar en Sarai – typen/verbonden.
Preek over Genesis 21:1-7 1 e Adventszondag. Introductie Advent 2015 Bijzondere geboorten: a.De geboorte van Isaak b.De geboorte van Obed c.De geboorte.
Brief aan de Galaten -23- belofte – geloof - zonen.
Romeinen
“En toen zij dit hoorden, waren zij gerustgesteld, en zij verheerlijkten God en zeiden: Zo heeft God dus ook aan de heidenen de bekering gegeven die tot.
Brief aan de Galaten -7- Paulus en de anderen.
What's in a name? HALLO mijn naam is... 6 augustus 2017 Den Haag.
Hagar en Sara – typen/verbonden
Gij nu zijt het lichaam van Christus
Paulus & de verbonden (4)
de brief aan de Romeinen
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
Niet onder de wet 5 augustus 2018 Urk.
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
de brief aan de Galaten (2)
Transcript van de presentatie:

Brief aan de Galaten -31- Isaäk en Ismaël – vrij - gebonden

4: 28 Júllie echter, broeders, zijn, zoals Isaak, kinderen van de belofte Isaäk : die doet lachen Kinderen van de belofte: Abraham als vader - geloofsgerechtigheid Sara als moeder – vrij van werken van de wet vgl: Galaten 3:29

4:29 Maar evenals destijds hij die naar het vlees voortgebr acht is, hem die naar de geest voortgebracht is, vervolgde, zo is het ook nu.. vlees geest IsmaëlIsaäk HagarSara SinaïSion Jeruzalem nuJeruzalem boven

4:29 Maar evenals destijds hij die naar het vlees voortgebr acht is, hem die naar de geest voortgebracht is, vervolgde, zo is het ook nu oudnieuw slavinvrije slavernijvrijheid ongeloofgeloof zichtbaaronzichtbaar

4:29 Maar evenals destijds hij die naar het vlees voortgebr acht is, hem die naar de geest voortgebracht is, vervolgde, zo is het ook nu.. vlees geest IsmaëlIsaäk HagarSara SinaïSion Jeruzalem nuJeruzalem boven oudnieuw slavinvrije slavernijvrijheid ongeloofgeloof zichtbaaronzichtbaar

4:29 Maar evenals destijds hij die naar het vlees voortgebracht is, hem die naar de geest voortgebracht is, vervolgde, zo is het ook nu.. Ismaël vervolgde Isaäk – Genesis 21:9 Saul vervolgt David De wereld haatte Hem en ons – Johannes 15:19

4:29 Maar evenals destijds hij die naar het vlees voortgebracht is, hem die naar de geest voortgebracht is, vervolgde, zo is het ook nu.. Joden doodden de profeten, de Heer Jezus Christus Saulus vervolgde ‘de weg’ Joden vervolgden Paulus van stad tot stad

4:29 Maar evenals destijds hij die naar het vlees voortgebracht is, hem die naar de geest voortgebracht is, vervolgde, zo is het ook nu.. Judaïsten in Galatië wilden het evangelie van de genade verstoren Galaten 6:12

4:30 Maar wat zegt de Schrift ? "Werp deze dienstmaagd en haar zoon uit, want in geen geval zal de zoon van de dienstmaagd het lotdeel genieten met de zoon van de vrije”. (Genesis 21:10) Ismaël tijdelijk in Abrahams tent  (vlees t.o.v. geloof)

4:31 Daarom, broeders, zijn wij geen kinderen van de dienstmaagd, maar van de vrije.