Een internetprogramma voor preventie van hart- en vaatziekten en dementie: wat vinden ouderen daarvan? Beishuizen CRL, Akenine U, Barbera M, Guillemont.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Onderzoek naar competentiegericht beoordelen in het groene onderwijs
Advertisements

• Beste gemeenteleden, • Op de komende pagina’s ziet u de oproepen: vraag en aanbod, van de hartenmap. • Ziet u een vraag of aanbod waar u iets mee kunt?
Welkom bij Leefstijl.
Sarah De Baets Julie Cokelaere
In de leerlingenraad zitten 6 kinderen(bij ons)
DE olympische spelen..
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Loopbaangesprekken 11 december 2012.
Ha jongens, zo zag ik er uit toen ik net zou oud was als jullie… Man, wat was ik lui in die tijd… Gelukkig zijn jullie een stuk ijveriger, dus met dat.
HUB KAHO Omgevings– en procesanalyse van gastopvang voor ouderen als startende inclusieve woonzorgvorm Diels V., Van Rampelberg S., Van Puyenbroeck J.
Behandeling van suïcidaal gedrag bij jongeren
De verdwenen steen.
Amanda Schneiderberg Angela Qureshi Karin de Bruin Michelle de Kort
Meer bewegen via internet 28 juni 2011 – OU Open Kennisavond Denise Peels Stijn Friederichs.
Enkele wijze principes van de kleine Boudha dewelke je moet respecteren en letterlijk volgen !!!!!!!
Stichting Jeugdwerk Pottenberg.
Inspirerend Coachen - praktijkervaring - het G®ROW kader
Geluid aan.
De doula: duivels of devine
Hoe een juiste onderzoeksvraag opstellen?
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Zorg voor de Toekomst Noord- en Oost-Groningen Marieke van Ginkel
Ik ben Ulrike Seynaeve en ik ben 18 jaar oud. Op 18 november 1991 werd ik geboren te Torhout, maar al men hele leven lang woon ik te Lichtervelde. En.
Match made in Mekka Online daten voor moslim vrouwen
UIT DE KRANT; OMDAT HET EROP GAAT LIJKEN DAT OOK EUROPA GETROFFEN ZAL WORDEN DOOR DE VOGELGRIEP EN MEN IN DAT GEVAL PERSONEEL TE WEINIG HEEFT OM HET GROTE.
de ze me je te de wat moet ik doen ik stop de ze me je te de wat moet ik doen ik stop.
Nachts am Wolgastrand - Die Flippers
Hoe is dat ... ouder worden ?.
Opdracht: brief aan de redactie van een krant.  Graag wil ik volgende ten sprake brengen.
Het maken van een spreekbeurt
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven." „Ja, en ik vraag me de hele tijd al af, wie met hem gestorven is." „Hoezo met hem?" "Nou, in de annonce stond.
Hoorcollege 3 Overgewicht Diabetes Jelle Wijma
Methodische gespreksvoering
Wij ondersteunen en begeleiden kerken bij het gemeente-zijn in deze wereld.
‘n Kleine jongen rijdt met zijn vader langs het ’’ hete ‘’ kwartier van de stad en vraagt aan zijn papa.
Aquarellen van Marcel REYNAERT.
Afstudeeronderzoek Suzanne Doolaard
Moderne zorg. Successen tot nu toe… Meer kennis pathophysiologie Meer mogelijkheden therapie Dat betekent dat meer kinderen: Langer leven Opgroeien.
Respect voor autonomie of ingrijpen?
Ouder informatieavond 2015 Dit schooljaar succesvol! voor ouders/verzorgers van onze doublanten.
Goed in je vel zitten Talenten ontplooien Omgaan met dagelijkse stress
Duid het juiste land aan
Invloed van patiënt- en praktijkkenmerken op kwaliteitsindicatoren voor diabetes mellitus in de huisartsenpraktijk Dr. Mark Nielen Dr. Joke Korevaar Dr.
UVW LinkedIn Presentatie
Oriëntatie op het beroep
Over 5 jaar zijn de vormen van behandeling & zorg ingrijpend veranderd Veranderende opvattingen over behandeling en zorg, de groeiende vergrijzing en (te.
Onderzoeksvaardigheden
Internet-interventies voor cardiovasculaire risicofactoren bij ouderen – een systematische review en meta-analyse Cathrien Beishuizen, Blossom Stephan,
Kwaliteit van de hulpverlening Transactionele analyse Dorien `t Hart
Psychosociale aspecten bij niertransplantatie/ nierdonatie Gemmy Peters Medisch Maatschappelijk Werk Transplantatiecentrum UMC St Radboud September 2005.
Wikimedia Les 1. Wat is Wikimedia? Weten we het nog?
Vrouwen hebben altijd het laatste woord !!!!
Van bank naar leerbank 1. Aanleiding 2 75% Startkwalificatie.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Workshop INFORMATIEVAARDIGHEDEN Samen sterk met.
Learn & Share bijeenkomst School en wijk verbonden Beatrixtheater, Utrecht 17 september 2015.
Wat is oud? Inleiding door: Arie Stolk redactielid Geron.
Hoe maak je een werkstuk? Begin op tijd!!. Kies een leuk onderwerp  Denk aan een hobby, sport, beroep, stad of onderwerp uit een van de lesboeken van.
Netwerkondersteuning - ondersteunend. Aanleiding Ouders of een gezin of jongeren zitten in een moeilijke fase. Voorbeelden: * Moeder dreigt oververmoeid.
MOTIVATIE. Dromen en Idealen Jongeren dromen en hebben idealen.
De incidentie-trend van dementie Analyse van Nederlandse eerstelijns data Emma F. van Bussel PhD student en huisarts in opleiding.
WELKOM Wil je kinderen gelijke kansen geven, dan moet je ongelijk onderwijs aanbieden.
Factoren geassocieerd met het voorschrijven van antihypertensiva bij ouderen T. van Middelaar, M.P. Hoevenaar-Blom, W. A. van Gool, E. Richard, E. Moll.
Agenda avond Welkom Inleiding avond Presentaties Jeugd en Jongeren Aan de slag in groepen! (analyseren huidige situatie en toekomst) Pauze (± 21.00) Bepalen.
Diverse spreuken en gezegde`s
Disclosure belangen NHG spreker
Informeren over de rol van de huisartsenpraktijk bij ouderenzorg
Disclosure belangen NHG spreker
Ook wij als Wijkracht!?.
Transcript van de presentatie:

Een internetprogramma voor preventie van hart- en vaatziekten en dementie: wat vinden ouderen daarvan? Beishuizen CRL, Akenine U, Barbera M, Guillemont J, van Middelaar T, Rosenberg A, Pols AP, Mangialasche F, Kivipelto M en Moll van Charante EP Inleiding Vergrijzing in Europa: toename van hartvaatziekten en dementie Behoefte aan innovatieve preventiestrategieën voor ouderen Mogelijke rol voor eHealth? Methoden 8 focusgroepen met ouderen: Nederland(3), Frankrijk(2) en Finland(3) thematische analyse bijeenkomsten met onderzoekers uit alle landen Vraagstelling Wat vinden ouderen van een internetprogramma voor preventie?

Een internetprogramma voor preventie van hart- en vaatziekten en dementie: wat vinden ouderen daarvan? Beishuizen CRL, Akenine U, Barbera M, Guillemont J, van Middelaar T, Rosenberg A, Pols AP, Mangialasche F, Kivipelto M en Moll van Charante EP Resultaten “Ik wil het wel een paar keer uitproberen, en als het me niet bevalt dan stop ik. Ik weet niet wat het me kan brengen. Je hebt in elk geval ondersteuning van iemand, als je dat zou zoeken. Als het te ingewikkeld wordt dan zou dat me weerhouden.” (p2, Nederlandse man, 85 jaar, DM) “Weet je wat ik ook denk; dat jongeren meer op internet gaan zitten zoeken dan ouderen. Oude mensen kunnen moeilijker inschatten welke info kwalitatief goed is en welke niet.” (p9, Nederlandse man, 75 jaar, DM)

Een internetprogramma voor preventie van hart- en vaatziekten en dementie: wat vinden ouderen daarvan? Beishuizen CRL, Akenine U, Barbera M, Guillemont J, van Middelaar T, Rosenberg A, Pols AP, Mangialasche F, Kivipelto M en Moll van Charante EP Beschouwing Ouderen hebben motivatie voor preventie (behouden functie en autonomie) Behoefte aan: betrouwbare informatie ondersteuning bij in praktijk brengen preventiestrategieën Daar kan eHealth op inspringen Het moet heel simpel zijn