Instroom en mobiliteit Het programma Instroom & Mobiliteit van FCB draagt bij aan een passende bezetting in de branche Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wet meldcode van kracht!
Advertisements

Samen werken aan inzetbaarheid en mobiliteit 1. Grote veranderingen • Jeugdzorg heeft te maken met grote veranderingen: • Transitie • Gemeenten worden.
Online Matchen ‘Van Recruitment tot kwalitatieve selectie’
Reactie op tienpuntenplan CDA. Waardering voor het plan  Komt vanuit het seniorenplatform van het CDA, senioren zijn serieus genomen  Thema’s sluiten.
Actielijnen School –Ex programma Matching-offensief
Dmv de startersregeling wil de gemeente Rotterdam de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Rotterdam.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Amersfoort de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Amersfoort.
Landelijke bijeenkomst samenwerkingsverbanden Kinderopvang-beroepsonderwijs 9 dec 2013.
Sectorplan: de regio aan zet!
Hoe maak ik een goed online cv?
Welkom bij…. EFFICIËNCY IN PERSONEELSMOBILITEIT. Wie is Synusflex ? •Nieuw instrument op het gebied van personeelsmobiliteit. •Efficiency staat centraal.
Mobiliteit en Loopbaan
Dmv de startersregeling wil de gemeente Amsterdam de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Amsterdam.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Utrecht de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Utrecht. In.
Kats en coaching doe, leer, ontwikkel jezelf
Het Werving & Selectiebureau voor het onderwijs!
Dmv de startersregeling wil de gemeente Arnhem de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Arnhem. In de.
Loopbaancentrum Zwolle
1. Leidinggeven Blz. 7 Boekje Leidinggeven. leidinggeven Wat wil een leidinggevende? Dat het werk goed gedaan wordt en dat medewerkers met plezier werken!
Opleiden van medewerkers
WELKOM.
Welkom bij workshop IV Hoe zorg ik voor voldoende opdrachtgevers?
MetrixLab © april Presentatie E-Recruitment Monitor 2008 t.b.v. totaljobs.nl P07893 © april 2008 Onderwerpen 1.Opzet & doel onderzoek 2.Belang van.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Almere de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Almere. In de.
G!DS Basismodule Trainingsdag 2 Naam, functie Datum, plaats.
EVC: Erkenning Verworven Competenties Laat zien wat je waard bent! Toepassing bij [corporatie]

FLOW WEP Toepassing bij [corporatie].
Schakelen tussen Onderwijs & Arbeidsmarkt Festival van het Leren, 12 september 2014.
Verkenning Strategische personeelsplanning voor [uw organisatie]
| Dé werving & selectie specialist voor de sport! Uw vacature, onze uitdaging!
 Ondernemerschapspaspoort De reis naar de arbeidsmarkt van de toekomst, kun je vastleggen, de route bepaal jezelf! Waarom een paspoort: De Nederlandse.
De kracht van de samenwerking in de regio
FLOW WEP Toepassing bij [corporatie].
© Synovate Click to edit Master title style Click to edit Master subtitle style Hoe wordt je de favoriete werkgever van Nederland?! Highlights uit het.
Presentatie PSO Nederland
LEERJAAR 1 SAW.  Wat wil ik gaan doen: A. Pedagogische werk > Kinderopvang (Niv 3 en 4) > Jeugdzorg (niv 4) B. Maatschappelijke zorg > Maatschappelijke.
LOOPBAANSCAN MEDEWERKERS SECTOR WATERSCHAPPEN. JOUW LOOPBAAN De nieuwe cao sector waterschappen biedt kansen om jezelf verder te ontwikkelen in je loopbaan!
Duurzame inzetbaarheid en het Levensfasebudget CAO GGZ Een Een interactieve presentatie voor medewerkers vs oktober 2013.
Wat is Digitale marktplaats voor hulp, klusjes en zorg Laagdrempelig, veilig en eenvoudig hulpmiddel om elkaar te vinden. Via een organisatie of rechtstreeks.
& Onze Staatvandienst Landelijk werkend, regionale focus – Hoofdkantoor Deventer – Kantoren in Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen, Doetinchem,
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 6 Onderdeel : personeelsinstrumenten.
Werk maken van Diversiteit in Rotterdam Woonstad Rotterdam.
Inzet universitaire studenten op de werkvloer. Programma Voorstellen Hoe is het idee ontstaan? Een student aan het woord. Hoe zijn we te werk gegaan?
Bijeenkomst 5. Terugblik  Wat hebben we vorige bijeenkomst besproken?  Alles gelukt met het persoonlijk profiel?  Liepen jullie nog tegen dingen aan?
Jenneke van Veen, voorzitter van het Verbeterprogramma Palliatieve Zorg.
Welkom Functiecreatie in de Jeugdzorg 9 juni 2016.
Cliënt en mediawijsheid Les 7 digitalisering in de zorg.
YELLOW BIJ DE GEMEENTE GRONINGEN 2 JUNI zzp’ers voor Nieuw !
Slim in Werk Subsidie Presentatie OPOF 22 juni 2017
<plaats en datum>
Presentatie scholingsmarkt speeddate UWV
Instructie Deze presentatie geeft, samen met de demo van de Talentenmonitor, leidinggevenden een goed beeld van de verschillende stappen en mogelijkheden.
Welkom FLOW Arbeidsmarktonderzoek Woningcorporaties 2016; highlights
Instructie Deze presentatie geeft, samen met de demo van de Strategisch Ontwikkelingsplan, leidinggevenden een goed beeld van de verschillende stappen.
Instructie Deze presentatie geeft, samen met de demo van het Strategisch Ontwikkelingsplan, leidinggevenden een goed beeld van de verschillende stappen.
Welkom FLOW Arbeidsmarktonderzoek Woningcorporaties 2016; highlights
De arbeidsmarkt van morgen!
Duurzame inzetbaarheid
EVC EVC traject: kort onderzoek naar jouw kennis en vaardigheden. Afgerond met erkend Ervaringscertificaat Hiermee toon je zowel jouw kennis en vaardigheden.
Reflector Big Five Personality
<plaats en datum>
Overweeg je om docent te worden? Zet je plan om in actie!
Duurzame inzetbaarheid
FLOW WEP Toepassing bij [corporatie].
Dienstverlening Krikke Consult
Hoofdstuk 9 Marketingdoelstellingen
Gebruik VDAB-zelfbedieningstools
Loopbaanpaden Een verkenning.
De branche kinderopvang
Transcript van de presentatie:

Instroom en mobiliteit Het programma Instroom & Mobiliteit van FCB draagt bij aan een passende bezetting in de branche Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening. Kwalitatief en kwantitatief, nu en in de toekomst. Op de website van FCB staat veel informatie die hier mee te maken heeft zoals : Employabilityscan Subsidieregeling leren en ontwikkelen professionals Testen rond wat kan ik, wat wil ik Subsidie EVC trajecten Loopbaancompetenties Loopbaanpaden Werving en vacaturesite Leren in organisaties Op de volgende sheets tref je de linken aan naar relevante onderwerpen

Inzetbaarheid Employability: het vermogen van medewerkers om nu en in het vervolg van hun loopbaan arbeid te verrichten. Medewerker: Blijvend investeren in ontwikkeling vergroot kansen op plezier in het werk en kansen op werkzekerheid. Werkgever: Realiseer hiermee een organisatie waarmee je met daadkracht op iedere toekomstige ontwikkeling kan reageren. FCB biedt in een paar stappen inzicht in employability: Testen rond wat kan ik, wat wil ik Loopbaancompetenties

Leren en Ontwikkelen Stimuleringsregeling tot Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen Professionals Heb je als organisatie, als professional of als samenwerkingsverband een goed idee hoe je de ontwikkeling en scholing van welzijnsprofessionals in jouw organisatie een flinke boost kan geven? Via de ‘Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen Professionals W&MD’ is het wellicht mogelijk om dit plan daadwerkelijk uit te voeren. De subsidie bedraagt maximaal 40% van de kosten. Van 1 juni tot en met 31 juli 2012 kunnen organisaties hiervoor een aanvraagformulier invullen. Relevante linken: Leren in organisaties

Werving en vacaturesites Met de FCB Werving- en Selectietool beschikt u over: Vacaturesite Kosteloos vacatures plaatsen, inzien en beheren op de website Sollicitaties Sollicitaties van kandidaten op uw vacatures inzien (let op: deze reacties komen niet in uw mailbox binnen!) CV-bank cv's van kandidaten doorzoeken. U kunt kandidaten die passen bij uw zoekopdracht selecteren en benaderen. Kandidatenbeheer. Ook kandidaten die via andere kanalen op de functie binnenkomen kunt u hier beheren. Werkgroep. Met een 'werkgroep’ in de FCB Werving- en Selectietool kunt u het wervingstraject delen met, of overdragen aan, een collega.

Op zoek naar een baan? Op zoek naar een leuke baan in Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening? Op deze site vind je vacatures en nog meer Met sollicitatietips en mogelijkheid je CV te plaatsensollicitatietipsCV te plaatsen Interesse in jobs uit een andere branche? Kijk naar de ander landelijke vacatures in de Kinderopvang of vacatures in de Jeugdzorg. vacatures in de Kinderopvang vacatures in de Jeugdzorg En via deze link kun je zien welke functies nog meer passend zijn: