Efficiënt onderhandelen Beter, sneller, goedkoper 11 februari 2016 Bart van Reeken.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
Advertisements

Onze kernwaarden.
De zin en onzin van escrow
Op weg naar de landelijke toetsenbank lerarenopleidingen
Toetsing Rob Adriaens. Wat is toetsen?  Meten of een kandidaat een bepaald niveau beheerst  Meten of een kandidaat goed heeft opgelet in de les  De.
ICT-competenties voor het einde van de basisschool
Stijn Hoppenbrouwers Software Engineering les 1 Algemene inleiding en Requirements Engineering.
Aanbesteding of Subsidie
Aanbevelingen m.b.t. kennisgevingsdossier. Overzicht aanbevelingen Projectbeschrijving Projectbeschrijving Alternatieven Alternatieven Juridisch en beleidsmatige.
KNA Discussiemiddag Specialistisch Onderzoek Fysieke Bescherming Depotbeheer PvE / actoren / specificaties Roel Lauwerier (ROB) Met dank aan Dingeman Boogert.
1 nüMaps Lifetime Europe: installatie procedure. 2 Product verpakking.
H10: Prijsmanagement.
P Academie voor bijzondere wetten1. 2 Gemeentelijke verordening 60% 3 Academie voor bijzondere wetten.
Informatica 1, Blok 1, Hoofdstuk 2
1. Algemeen belang Met zijn allen moeten we blij zijn met de bewaking van het algemeen belang door het BMB Geen criterium Denkkader/ Hogere doelstelling.
Groep5: CHImazon Christof Derwael, Birgen Geelen, Jasper Boncquet, Jelle Ghys en testpersonen.
Debriefing 24 januari 2012.
6 pijlers van de code in beeld
Hoofdstuk 13 Directe werking van richtlijnen. (2/13) In hoofdstuk 4 hebben we gezien dat: De in een richtlijn opgenomen normen door de lidstaten moeten.
Hoofdstuk 2 Het onderzoeksonderwerp formuleren en verduidelijken Methoden en technieken van onderzoek, 5e editie, Mark Saunders, Philip Lewis, Adrian.
Vraag 1) juist/onjuist. De plichten van de patiënt:
Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Nieuwe Verordening Individuele Wmo Voorzieningen Raadsinformatieavond 17 december 2009.
Richtlijnen voor het indienen van begrippensets & vocabulaires Dennis Krukkert, 10 mei 2012 Mogelijk gemaakt door:
Belgacom Bizmail ONEway voor Leveranciers
Opzet, planning en uitvoering van projecten
Voorschrift op stofnaam en substitutie
Succesvol Partnerschap bij Duurzame Bouwprojecten
Hoofdstuk 1 Management accounting: informatie die waarde creëert.
Filmpje 1: Lisa Ramkema, winnares NK Evelator pitch 2011
Module I Informatica Dhr. C. Walters. Het belang van informatie Gegevens  Informatie  Besluitvorming Gegevens = Data, Raw Material Informatie = Gegevens.
Vergaderen.
Maatschappelijke kosten-baten analyse
WELKOM.
Parametric release Wat is dat?.
Implementatie Office 365, “Kwestie” van loslaten Pieter Vorstenbosch Senior adviseur Onderwijs&ICT 9 december 2015.
Hulpvragen voor het formuleren van je eigen kernwaarden
Wat is inclusief speelpleinwerk? Een toegankelijk speelplein stap voor stap Wat kan VDS voor je doen? Vlaamse Dienst Speelpleinwerk Spelen met kinderen.
Decentralisaties en gegevensverwerking. Even voorstellen Henk Wolsink Teamleider Algemeen Juridische Zaken gemeente Hengelo Adhoc werkgroep privacy provinciebreed.
Stedendag verantwoording GSBIII GSB prestatie-indicatoren 20 november 2008 Drs.D.E.(David) Zijlmans RA.
Jeugdbeschermingskader
1 Ambtenaar van de Toekomst Themagroep: Arbeidsproductiviteit © Copyright PMtD, Alle rechten voorbehouden. Jerome van IngenGemeente Amsterdam Hans.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
INLEIDING Introduceer uzelf, het scenario en van toepassing zijnde hulpmiddelen. STEL DISCUSSIENORMEN Bespreek de “basis regels” voor discussies, inclusief.
Startpagina zonder foto Werksessie waarden & de deontologische code 2 september 2016.
Nieuwe technologische toepassingen in de zorg.
Aanbesteding Storage, servers en Back up
Loont investeren in DCIM?
Piet Van Schuylenbergh
Vragen voor geïnteresseerde leveranciers 31 januari 2017
Nedgraphicsdag 18 september 2012
Een vergadering organiseren
Het 7-stappenplan Er bestaan verschillende modellen en stappenplannen om morele dilemma’s te analyseren en tot een beslissing te komen. Wij gebruiken “het.
Best Value Procurement (Prestatieinkoop)
Nieuwe technologische toepassingen in de zorg.
m.b.t. kennisgevingsdossier
Onderzoekend leren in de natuurwetenschappen
Visie en strategie Les 3: Visie verdieping.
Wat leren docenten en onderwijsondersteuners online van goede voorbeelden van ICT-gebruik en hoe waarderen ze dit online leren? Gerard Baars
Bemiddeling bij klachtenbehandeling
Nedgraphicsdag 18 september 2012
Vergadering Personeelsdienst
Webinar SharePoint Standaard Werkstromen
Projectplan schrijven & Financiën zoeken
Aan het werk! Een les over vacatures, beroepsvaardigheden en
B B O Probleem of uitdaging Besluit of oplossing beeld vorming
Stap 1 Stap 10 Stap 2 Stap 9 Stap 3 Stap 8 Stap 4 Stap 7 Stap 5 Stap 6
Productnaam.
Voeg hier een foto van het product in
KBO en omgaan met privacy
COMPETENTIES EN CERTIFICERING
Transcript van de presentatie:

Efficiënt onderhandelen Beter, sneller, goedkoper 11 februari 2016 Bart van Reeken

Beter, sneller, goedkoper Wat is er belangrijk? Het opbouwen van een relatie Waard creatie Mogelijkheid om bij te sturen Juridische waarborgen Goede prijs / marktconform 11 februari En hoe krijg je dat? respect, voorkomen van teleurstellingen, geen gedoe open bespreken van behoeften en issues granulariteit, sturingsmechanismen marktconforme voorwaarden parallel onderhandelen

Beter, sneller, goedkoper En concreet? Bedenk wat je echt nodig hebt en wat extra's zijn en communiceer dat Probeer je te beperken tot marktstandaard Verwerk belangen ander Nodig uit om met alternatieven te komen 11 februari

Beter, sneller, goedkoper 11 februari Opdrachtnemer zal geen code introduceren of activeren, die erop is gericht gebruik van Software onmogelijk te maken of te beperken (anders dan door personen die niet door Opdrachtgever of Opdrachtnemer zijn geautoriseerd). 5.11Opdrachtnemer zal geen code introduceren of activeren, die erop is gericht gebruik van Software onmogelijk te maken of te beperken (anders dan door personen die niet door Opdrachtgever of Opdrachtnemer zijn geautoriseerd). Code in de vorm van licentie keys die door derde software leveranciers zijn voorgeschreven zijn van de werking van dit artikellid uitgesloten. Documentatie 5.12 Opdrachtnemer verstrekt Opdrachtgever die handleidingen, documentatie (inclusief de documentatie bedoeld in Bijlage 2) en andere gegevens die nodig zijn om gebruikers van Opdrachtgever in staat te stellen de ter beschikking gestelde Diensten en Software effectief en efficiënt te gebruiken. Deze handleidingen, documentatie (zoals maar niet beperkt tot technische en functionele specificaties) en andere gegevens dienen te voldoen aan de volgende eisen: (a) voldoen aan de voor ICT-dienstverlening gebruikelijke eisen van nauwkeurigheid, duidelijkheid en scope; (b) de meest recente beschikbare versie zijn; en (c) zodanige informatie bevatten dat in beginsel iedere gebruiker de relevante Apparatuur, Software of Diensten snel, effectief en efficiënt kan bedienen. Waar sprake is van Pakketsoftware kan Opdrachtnemer volstaan met de door de betreffende leverancier ter beschikking gestelde (c.q. te stellen) documentatie, geschikt gemaakt voor gebruik van de voor Opdrachtgever specifieke inrichting.

Beter, sneller, goedkoper 11 februari Opdrachtnemer zal geen code introduceren of activeren, die erop is gericht gebruik van Software onmogelijk te maken of te beperken (anders dan door personen die niet door Opdrachtgever of Opdrachtnemer zijn geautoriseerd). Code in de vorm van licentie keys die door derde software leveranciers zijn voorgeschreven zijn van de werking van dit artikellid uitgesloten. Documentatie 5.12 Opdrachtnemer verstrekt Opdrachtgever die handleidingen, documentatie (inclusief de documentatie bedoeld in Bijlage 2) en andere gegevens die nodig zijn om gebruikers van Opdrachtgever in staat te stellen de ter beschikking gestelde Diensten en Software effectief en efficiënt te gebruiken. Deze handleidingen, documentatie (zoals maar niet beperkt tot technische en functionele specificaties) en andere gegevens dienen te voldoen aan de volgende eisen: (a) voldoen aan de voor ICT-dienstverlening gebruikelijke eisen van nauwkeurigheid, duidelijkheid en scope; (b) de meest recente beschikbare versie zijn; en (c) zodanige informatie bevatten dat in beginsel iedere gebruiker de relevante Apparatuur, Software of Diensten snel, effectief en efficiënt kan bedienen. Waar sprake is van Pakketsoftware kan Opdrachtnemer volstaan met de door de betreffende leverancier ter beschikking gestelde (c.q. te stellen) documentatie, geschikt gemaakt voor gebruik van de voor Opdrachtgever specifieke inrichting.

Beter, sneller, goedkoper Respectvol en oplossingsgericht Zorg dat iedereen zich prettig voelt Nodig uit om bij te dragen aan oplossing Stel vragen, vermijdt discussie waar mogelijk 11 februari

Beter, sneller, goedkoper 11 februari