Zondagsinvulling. Geen rechtstreekse lijn sabbat - zondag Wel rechtstreekse lijn van sabbat naar Christus Zondagsinvulling vanuit Christus Zondagsinvulling.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Jezus en de sabbat.
Advertisements

“Ik kan dit niet oplossen...”
Welkom in deze kerkdienst
Waarom ben ik hier op aarde?
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Evangelie der genade Vragen :
LEVEN IN INTIMITEIT (als vriend van de Vader tussen vrienden)
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
Discipelschap.
Het dak eraf Marcus21-12.
VASTEN HONGER NAAR GOD.
Heer, maak van mij een instrument van vrede…
Jezus geneest Jezus genas iedere ziekte en elke kwaal. Toen hij de mensenmenigte zag, voelde hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos.
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
zonder angst voor veroordeling
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
De visie is Jezus One for all.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Bij het kolenvuur Johannes
TOV VRIJDAG VANAVOND PRATEN WE SAMEN OVER: ARROGANTIE TROTS NEDERIGHEID.
De Heer ontmoeten op dag 1 en dag 8
Een dag van vreugde in de Heer
God beantwoordt je roep om hulp Jezus Christus God beantwoordt je roep om hulp Jezus Christus Psalm 22.
Zondag 1 Wat is jouw zekerheid in dit leven? Dat ik van Jezus ben
Reisgenoten dragen elkaars lasten
GOD LEREN KENNEN WIE IS GOD? Jakob bij Pniël.
Wie is God voor jou?.
Waarom werd Gods Zoon mens? Zondag 14 HC. Waarom werd Gods Zoon mens? Om met jouw zonden af te rekenen Zondag 14 HC.
BOODSCHAP zondag 14 september 2014
Wandelen met de Ontzagwekkende
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
Marcus 9.
Ik ben de ware wijnstok. Mijn Vader is de landman
Genezing in de schaduw? Handelingen 5:15
Welkom in de samenkomst
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
Een plek van aanbidding. “Bij aanbidding spelen de emoties en het gevoel voor schoonheid zeker mee, maar het is wel een grote reductie wanneer men aanbidding.
O Heer, wat ben ik moe!.
Gods aanwezigheid ontdekken
Een voorbeeld dat navolging verdient
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Evangelische gemeente de Brug. Wat is het oude leven? Wat is het nieuwe leven? Waarom moet je gedoopt worden?
de verheerlijking op de berg
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
We lezen Kolossenzen 2: 16 – 3: 5 Marcus 2: 23 – 3: 6 De preek gaat over zondag 38 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied:
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
De offers – HET OFFER, beeld(en) van het werk van de Heer Jezus
terug naar het paradijs
Elia ontmoet God in een zachte bries
Het Sabbats Principe Hebreeën 4: Verwarring… Na ons sterven…?!
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Welkom en afkondigingen Zingen:218: 1,2,3,4 Stil gebed, bemoediging en groet Zingen:113: 1,2 Gebed Kinderen gaan naar de KND Zingen:“Voor we Gaan” Schriftlezing:
Galaten 5, De vrucht van de Geest….
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Jezus verbreekt het werk van de satan 1.Wat er aan de hand is:door satan geboeid 2.Wat Jezus er aan doet:door Jezus bevrijd 3.Wanneer Jezus dat doet:op.
Rusten in Christus. « » Mt 5:18 « Denk niet dat ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen,
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
In de lessen 1 t/m 5 leer je over de kerk
Les 9 Vier een rustdag met God
Doorgrond mijn hart.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
GOD. GOD GOD Op adem komen: teken van verbondenheid.
Geloof spreekt.
Wees niet bang voor hen die wel het lichaam, maar niet de ziel kunnen doden. Wees liever bang voor hem die in staat is en ziel en lichaam om te.
Transcript van de presentatie:

Zondagsinvulling

Geen rechtstreekse lijn sabbat - zondag Wel rechtstreekse lijn van sabbat naar Christus Zondagsinvulling vanuit Christus Zondagsinvulling

Rust van de sabbat was voorafschaduwing Rust is in Christus werkelijk gekomen Marcus 2:28 - “…en dus is de Mensenzoon ook heer en meester over de sabbat” Matteus 11: “Kom naar Mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal Ik jullie rust geven. Neem mijn juk op je en leer van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden…”

Zondagsinvulling Wat is rust? Genesis 2:2-3 Exodus 20:11 en Deut.5:12-15 Hebreeën 3-4 Rust vinden in Gods volbrachte werk

Zondagsinvulling Bij rust hoort een dag - OT zevende dag was enige dag met een naam zevende dag was teken van het verbond, Ex.31:12-17

Zondagsinvulling Bij rust hoort een dag - NT Jezus stond op op zondag Hij verscheen op zondag Gemeente kwam samen op zondag, Handelingen 20:7 “Op de eerste dag van de week kwamen we bijeen voor het breken van het brood.” “Dag van de Heer”, Openbaring 1:10 - “Op de dag van de Heer raakte ik in vervoering. Ik hoorde achter me een luide stem…”

OT: expliciet gebod NT: geen expliciet gebod, wel trend Zondagsinvulling

Bij rust hoort samenkomen Exodus 31: bouw tabernakel afgesloten met herinnering aan sabbatgebod Lukas 4:16 - … en volgens zijn gewoonte ging Hij op sabbat naar de synagoge Handelingen 2:46 - dagelijks Hebreeën 10: opmerkzaam blijven en elkaar ertoe aansporen … in plaats van wegblijven elkaar juist bemoedigen

Zondagsinvulling Zondagsinvulling niet vanuit een dag maar vanuit Christus Rusten doe je in Gods volbrachte werk Bij rust hoort een dag Bij rust hoort samenkomen

Zondagsinvulling Zondagsinvulling onder druk, vanzelfsprekendheid van twee diensten voorbij Gemakzucht of onvoldoende doeltreffend? Gesprek over doelgericht bezig zijn

Zondagsinvulling Gesprek over doelgericht zondag invullen aanbidden dienen gemeenschap zijn evangeliseren discipelen zijn

Zondagsinvulling