Brief aan de Galaten -57- 6:12-14 het kruis of de besnijdenis.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

De wetmatigheid (elektromagneet) van de geest van het leven in Christus Jezus maakt je vrij van de wetmatigheid van zonde en dood.
Genade en veroordeling
Romeinen 16:17-23 ernstige slotwoorden. En ik spreek jullie aan, broeders, hen in het oog te houden die onenigheden (twee- stand) teweegbrengen en struikelblokken.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Romeinen Denken en Dienen.
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Godsdienst.
Eén Heer: Christus Jezus
Markus 5: 41 En Hij vatte de hand van het kind…..
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Elevator pitch profielschets: dat ben ik CV = levensbeschrijving Paulus: mijn profiel is het kruis van Christus aanstoot en schande.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Brief aan de Galaten -11- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Brief aan de Galaten -19- geloof – zonen - Abraham.
Brief aan de Galaten -13- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Vrij van de wet!? Galaten. Moet je de wetten van Mozes houden of juist niet? Wat is de kracht van het geloof? Hoe voorkom je dat een christen zijn vrijheid.
Brief aan de Galaten -3- De verbazing van Paulus.
Brief aan de Galaten -33- Geloof werkt door liefde.
Brief aan de Galaten -28- Zwakheid van het vlees – geluk- niet uitstekend ijveren.
Brief aan de Galaten -8- Paulus en de anderen. Damascus – (na roeping) Arabië - tijd onbekend Damascus – 3 jaar Jeruzalem - 15 dagen Syrië en Cilicië.
Brief aan de Galaten -45- de vrucht van de geest: geloof.
Brief aan de Galaten -6- Hoe ging het?. Vervolgens….na 3 jaar in Jeruzalem Kefas verslag doen, 15 dagen daar. Handelingen 9:26-28 Galaten 1:18.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Brief aan de Galaten -53- Gods genade aan het werk.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Gedoopt! Wat doe jij met jouw doop?.
Brief aan de Galaten -17- Evangelie van genade. wij leven in/uit de genade van God!
Brief aan de Galaten -32- Vrijheid in genade. Wij hebben in Christus Jezus eonisch leven: Hoe?
Brief aan de Galaten -4- Hoe ging het?. Galaten 1:10 “Want overtuig ik nu mensen, of God?” Centraal in evangelie: God + Christus of de mens?
Brief aan de Galaten -5- Hoe ging het?. Paulus vervolgde de gemeente van God Gemeente(n) van God: Handelingen 20:28 1 Corinthiërs 1: 2 1 Corinthiërs 10:32.
Brief aan de Galaten -9- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Brief aan de Galaten -Inleiding-. Galaten Aan wie werd geschreven? - Noord-Galatische theorie (tot eind 19 e eeuw) - Zuid-Galatische theorie (vanaf.
WAAROM IS DE WATERDOOP ZO’N BELANGRIJKE STAP IN HET LEVEN VAN EEN CHRISTEN?
VRIJHEID IN CHRISTUS Les 11 voor 9 september 2017.
Filippenzen – 2 1:1,2 Genade en vrede Gebed.
Verbondenheid.
“En toen zij dit hoorden, waren zij gerustgesteld, en zij verheerlijkten God en zeiden: Zo heeft God dus ook aan de heidenen de bekering gegeven die tot.
Brief aan de Galaten :15-18 (slot)
geloof in en lijden voor Christus
niet meer ik maar Christus!
ROEMEN IN HET KRUIS Les 14 voor 30 september 2017.
F18 Christus centraal Filippenzen 1:21-24 (18).
Judaïseren? 3 december 2017 Rotterdam.
in nieuwheid van leven wandelen
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
De dwaasheid van het kruis
Brief aan de Galaten -2-.
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
de valstrik van het kruis
de brief aan de Romeinen
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
De vlieger van de Heilige Geest
de brief aan de Galaten (5)
Transcript van de presentatie:

Brief aan de Galaten :12-14 het kruis of de besnijdenis

Ernstige gedeelten, persoonlijk gericht aan de Galaten: 1:6-2:4 - de snelle verandering bij hen 4: verdriet van Paulus over hen 6: gedrag van de judaisten

Zie met welke grote letters ik jullie met eigen hand schrijf – Galaten 6:11

Wie er ook goed willen uitzien in het vlees, dezen noodzaken jullie besneden te worden, alleen opdat zij niet voor het kruis van Christus Jezus vervolgd worden - Galaten 6:12 vlees: basar (Hb) – buitenkant, het uitwendige van de mens, het zichtbare (neutraal) vlees: sarx (Gr) – verbonden met de zonde, in beeldspraak voor de van God afgekeerde kant vd mens בשׂר Beth – 2 huis Sjin tand Resj – 200 hoofd

Wie er ook goed willen uitzien in het vlees - Galaten 6:12 Naar buiten toe…. Lucas 18:9-14 Mattheus 23:28

Wie er ook goed willen uitzien in het vlees, dezen noodzaken jullie besneden te worden, - Galaten 6:12 “goede werken doen” dezen noodzaken jullie besneden te worden - gedoopt te worden (in geest, in water) - tot bekering te komen - de boodschap aan te nemen - “zoveel tot Jezus geleid” - religieuze verplichtingen te vervullen

alleen opdat zij niet voor het kruis van Christus Jezus vervolgd worden - Galaten 6:12 welke boodschap van het kruis: Jezus stierf aan het kruis voor je zonden, maar…je moet zelf ook bekeren, in water gedoopt, besneden/besprenkeld, tot het levenseinde volharden ?

alleen opdat zij niet voor het kruis van Christus Jezus vervolgd worden - Galaten 6:12 gehoorzaamheid van Jezus Christus tot en met de dood van het kruis, zonder menselijk doen, zonder werken, zonder tot het Jodendom* toe te treden

Betekenis van het kruis tevoren gekend en bestemd, roepen, rechtvaardigen en verheerlijken GOD doet dat alles Romeinen 8:29,30

Betekenis van het kruis alleen in genade gered, alleen in het bloed van Christus gered, verzegeld met de heilige geest van de belofte tot in de dag van de vrijkoping (Romeinen 5; Efeziers 1:13; 4:30)

alleen opdat zij niet voor het kruis van Christus Jezus vervolgd worden…... door wie vervolgd? ….die van Jakobus kwamen.... Galaten 2: de Joden uit Asia Handelingen 21:27....de wettischen van vandaag..

Want velen, over wie ik jullie vaak sprak, nu echter spreek ik ook wenend, wandelen als vijanden van het kruis van Christus Filippenzen 3:18 orthodoxie van Paulus’ dagen, vooral die uit de besnijdenis zijn (Titus 1:10) oudsten stellen tot opbouw op Kreta

….want zelfs niet zij die besnijden, handhaven zelf de wet Galaten 6:13 Geven 10den van de munt, de dille en de komijn… Jullie die de mug uitziften, maar de kameel doorslikt Mattheus 23:23,24

maar zij willen dat jullie je laten besnijden, opdat zij zich juist in jullie vlees beroemen Galaten 6:13 want de besnijdenis heeft wel nut als u de wet houdt, maar als u een overtreder van de wet bent, is uw besneden zijn tot onbesneden zijn geworden.. roemen op vlees: - zie - 1,2 Korintiers aantallen, volgelingen, religieuze plichten vervullen, goede sprekers, beter dan Paulus, et cetera

Moge het mij echter niet gebeuren mij te beroemen tenzij in het kruis van onze Heer Jezus Christus waardoor (de) wereld voor mij gekruisigd is en ik voor (de) wereld Galaten 6:13 De wereld als uiterlijk/uitwendig systeem onder het bestuur van de satan - geen connectie meer