1. Wat is het verschil … 3. Nat van binnen naar buiten …

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Ik wens je De kracht van god.
Waterdragers VYA 14 juli 2013.
Geheimzinnig en onzichtbaar
1. Jezus laat zijn wonden zien
KOM EN KOOP VAN MIJ.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Stromen van levend water Johannes
God is Licht In wat bestond, was Hij het leven. En het Leven was het licht der mensen. Het licht schijn in de duisternis, maar de duisternis nam het niet.
Gisteren hebben we gezocht naar wat het koninkrijk van God inhoudt.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Zingen Vers 1 O alle gij dorstigen, komt tot de stromen
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Met de vriend van mijn beste vriend…
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
De aarde.
‘voor de kinderen’.
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Johannes 8: 12 Jezus zegt: Ik ben het licht der wereld, wie Mij volgt zal nimmer in duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben.
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
Preek Tekst: Johannes 20: 5-9.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
de Heilige Geest van de Hemelse God
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
1-ste maand 14-de Pascha 15-de onge- zuurde broden eerste- lings- schoof 3-de maand weken- feest 7-de maand 1-ste bazuin- geschal 10-de verzoen- dag 15-de.
Voor gelovigen zijn er stromen van levend water
Het levende Woord.
Welkom in de samenkomst
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Levend water Kind-School-Kerkdienst Baflo, 22 maart 2015.
De doop in de Heilige Geest
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
EEN VOOR ALLEN allen voor één n.a.v. Joh. 16:32-33, Mt. 26:31, Joh. 16:4-7, Hd. 1: mei 2015 R.Rausch © HEMELVAART Evangelische Baptistengemeente.
Van doornstruik naar cipres
VREUGDE.
4 oktober 2015 Rotterdam. = zevende dag van Sukkot (=Loofhutten)
26 november 2015 Bodegraven. terugblik  3:10-11 het gesprek met "de leraar van Israël" stuit reeds op onbegrip over "de aardse dingen";  'wedergeboorte'
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
21 januari 2016 Bodegraven. terugblik  Eerste drie hoofdstukken besproken:  Jezus' doop (1)  het eerste teken in Kana (2)  de tempelreiniging (2)
Ben jij kind van God? Hoe kun je dat zijn? Kind van God, ben je dat: -Als je gedoopt bent? Of: -Als je wedergeboren bent (Joh. 1:12/13 en 3:3)? Of: -Zijn.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
22 mei 2016 Rotterdam. Korinthe.... ... een havenstad met in Paulus' dagen rond de inwoners;
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
21 april 2016 Katwijk Paulus in 'Handelingen'. terugblik vorige keer...  Vanuit Korinthe maakt Paulus de oversteek naar Efeze. Hij laat Priscilla en.
26 mei 2016 Bodegraven. terugblik...  n.a.v. de genezing van de 38 jaar verlamde, wordt Jezus door de leidslieden neergezet als schender van de sabbat;
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
Hand. 1:4,5 Ga niet weg uit Jeruzalem, maar blijf daar wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in vervulling zal gaan.
Handelingen 2:1-4 (5-11) 1 En toen de Pinksterdag aanbrak, waren allen tezamen bijeen. 2 En eensklaps kwam er uit de hemel een geluid als van een geweldige.
Transcript van de presentatie:

1. Wat is het verschil …

3. Nat van binnen naar buiten …

3. De Betere Bucket Challenge …

Beter Maar Ik zeg u de waarheid: Het is beter voor u, dat Ik heenga. Want als Ik niet heenga, kan de Trooster niet komen, maar als Ik heenga, zal Ik Hem tot u zenden. En als Hij komt, zal Hij de wereld overtuigen … (Joh. 16:7-8)

Dopen en druipen Want Johannes doopte met water, maar jullie zullen binnenkort met de heilige Geest gedoopt worden… (Hand. 1:5)

Dorstigen O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en melk. (Jes. 55:1)

Levend water Wie in Mij gelooft, zoals de Schrift zegt, stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien. Dit zei Hij van de Geest, die zij die tot geloof in Hem kwamen, ontvangen zouden; want de Geest was er nog niet, omdat Jezus nog niet verheerlijkt was… (Joh. 7:38-39)