De ‘landing’ van internationalisering in de curricula : kOOD International Activity Griet t’Servranckx Departmental Coördinator international Office.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
INTERCULTURELE TRAJECTBEGELEIDING UITGAANDE STUDENTEN.
Advertisements

The richness of diversity HBO IC DIEN vzw Johan De Cock Coördinator internationalisering.
Beurzen voor studenten Studie en stage Erasmus+ Actielijn 1 - Individuele leermobiliteit Versie november 2013.
Presentatie titel STAGE Leren in de praktijk
Toekomst van internationalisering op de lerarenopleidingen
KHLeuven TOEWIJZINGSPROCEDURE Erasmusbeurzen Een “good practice” ? Erasmusdag, 23 mei 2013.
Laat de buitenlandstage echt meetellen!
Kwaliteit met beleid Petra Verhagen
Handicap + studie nieuwe stijl Congres OCW Studeren met een functiebeperking Utrecht, 24 november 2011.
Karen van Oyen Renate Klaassen Sofia Dopper
Wil Weg Dagen – 14 februari Voorlichting over studie en stage in het buitenland International Office.
Taal(beleid) in het Hoger Onderwijs: een veld onder spanning Linguapolis 17 maart 2011 Prof. Dr. Joke Denekens Voorzitter Onderwijsraad.
13 maart Kwaliteitszorg in internationalisering Deel 2: indicatoren Actie 2 van de Vlaamse Bologna-experten
Meeting Vlaamse ASP- scholen Overzicht van mogelijke initiatieven rond internationalisering in het onderwijs.
Hogeschool Gent. Missie De Hogeschool Gent wil excelleren in onderwijs, onderzoek, dienstverlening en beoefening van de kunsten. Via de competentie van.
Begeleiden van het B-leerproces
3e bachelor Agogische wetenschappen
Licenties Pedagogische wetenschappen Algemeen opzet Scriptiesemiaries.
1 Mobiliteit duurzaam maken GRENSVERLEGGERS 2012 professionalisering door internationale mobiliteit. Onderwijsinspectie.
NIOC 2002 Corrie Huijs 18 april Corrie Huijs en Nico van Diepen Uitdagen en oriënteren op ICT competenties met webdesign E-mission  emotion.
Maak je diploma begrijpelijk in het buitenland!
OIDS Novem-traject SKPO Gemert – Bakel.
Studenten ondersteunen eerstejaars
Transdisciplinaire projecten
Agenda voor het debat “internationalisering K.U.Leuven” Agenda voor het debat “internationalisering K.U.Leuven” (implementatie nota A.R ) De.
Bijeenkomst van 22 november 2011 Brussel, HUB Aanbevelingen en conclusies van de workshops: - Evaluatie - Lesgeven aan een school in een ander taalgebied.
De PiëzoMethodiek Een bottom-up methode.
portfolio als competentie-ontwikkelend instrument
MVO- maatschappelijk verantwoord ondernemen
Opleiden naar de toekomst Werken in een satelliet.
Startcollege B2 Psychologie
Pourquoi apprendre le français?
LOB binnen Taalbrug DG.
De school in Europa - Europa in de school
De rode draad in opleiden binnen AAOS
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Afstudeerstage in het buitenland Opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek.
Project ‘Oog Voor Elkaar’. Oog voor elkaar, verbindt elkaar 6 projecten ‘oog voor elkaar’ in Vlaanderen Ons Centrum werkt mee aan één van deze projecten.
Informatie-avond Een internationaal programma in je opleiding Leuven/Diest, 2 & 3 December 2015.
De nieuwe studente krijgen in hun opleiding te maken met keuzedelen. Hoe ziet het keuzeproces van de student eruit? Wat zijn belangrijke momenten in het.
ISBI (Integrale Studentenbegeleiding Bij Internationalisering): THEMASESSIE Interculturele trajectbegeleiding bij uitgaande en inkomende studenten Agnes.
Lectoraat Eigentijds Beoordelen in het Onderwijs (EBO) Jos Castelijns, Marja Wijnen, Mark Wouters & Willem Heldens Interactum 8 april 2011.
ISBI Inge Vervoort – Toonmoment ISBI – 12/10/2012 Integrale Studentenbegeleiding Bij Internationalisering.
Wat is inclusief speelpleinwerk? Een toegankelijk speelplein stap voor stap Wat kan VDS voor je doen? Vlaamse Dienst Speelpleinwerk Spelen met kinderen.
Samen ontwerpen van een toekomstgerichte en authentieke toetsstrategie Eveline Vinois, Ilse Ruys, Veerle Martens Meer info?
Krachtige STEM-leraren vormen: naar een multidisciplinair didactiektraject als OPO binnen de lerarenopleiding Heleen Bossuyt & Nele Vandamme.
Geletterdheid in CVO 20 mei 2016.
Infoavond schakeljaar Het Groene Lyceum Welkom Even voorstellen Contactgegevens checken.
Natuur Leven en Technologie verplichte cursus (5 ec) voor masters Aardrijkskunde, Biologie, Natuurkunde en Wiskunde
Startcollege B2 Psychologie september 2016 Laura Holsbeeke – onderwijscoördinator Psychologie Manon te Vaarwerk – studieadviseur Psychologie.
Dia 1 van 23 Culturele waarden en communicatie in internationaal perspectief Dia’s bij hoofdstuk 6 Marie-Thérèse Claes Marinel Gerritsen.
Dienstverlening & Producten: een nieuw profiel op het VMBO ondernemend duurzaam innovatief.
International University Week (IUW)
Internationalisering info maart 2017
11 oktober 2016 Studeren in het buitenland Erasmus+ programma Mogelijkheden buiten Europa.
De wereld aan je voeten Wie droomt van een internationale carrière?
International Experiences
Onderzoeken en Ontwerpen met Kunst
International University Week (IUW)
De PiëzoMethodiek Een bottom-up methode.
Internationalisering en ICT Mogelijkheden en (nieuwe) initiatieven op de EUR Karen Jager.
Kansen en mogelijkheden in het buitenland
Gelijke onderwijskansen via taalbeleid :
Welkom bij DAIly NURSE.
LNO²- congres Naar een gedragen verankering van
Stages in klare taal Daphne Keller - stagecoördinator
DIVERSITEITSSTAGE Foto’s in presentatie van studenten TKO en Hilde Braet in het kader van de diversiteitsstage en het project visuele vertellingen.
DIVERSITEITSSTAGE Foto’s in presentatie van studenten TKO en Hilde Braet in het kader van de diversiteitsstage en het project visuele vertellingen.
Professionalisering huisartsenkring – een noodzaak
DIVERSITEITSSTAGE Foto’s in presentatie van studenten TKO en Hilde Braet in het kader van de diversiteitsstage en het project visuele vertellingen.
Transcript van de presentatie:

De ‘landing’ van internationalisering in de curricula : kOOD International Activity Griet t’Servranckx Departmental Coördinator international Office

Departement Gezondheidszorg en Technologie Griet t'Servranckx Departmental Coordinator International Office

Uitdagingen 1 week internationale ervaring voor iedereen Internationale competenties aanscherpen  Verscheiden opleidingen Economisch Wetenschappelijk Gezondheidszorg  Verplichte labo’s, stage Griet t'Servranckx Departmental Coordinator International Office

Internationaliseringsbeleid uitvoeren ? Missing link ? Algemene diensten Departementaal Coördinator Ankerlectoren internationaliseringStudenten Griet t'Servranckx Departmental Coordinator International Office

kOOD International Activity  Verloning van elke vorm van ‘Internationale Activiteit’ ( stimuleren – verlonen)  Flexibel en op maat  Departementale studentenwerkgroep Internationalisering Multidisciplinaire minionderneming Griet t'Servranckx Departmental Coordinator International Office

Keuze OOD gestart als pilot  ECTS punten sprokkelen vanaf het eerste jaar  Opname in het derde jaar  Alle activiteiten voor internationalisering (internationale weken, congressen, buddy-werking, vertegenwoordiging en uitstippelen beleid, ondersteuning, …) die nog niet verloond waren Griet t'Servranckx Departmental Coordinator International Office

Beoogde competenties Talen  Verdiepen van de vreemde talenkennis en de (communicatieve ) vaardigheden in de moedertaal en in de vreemde talen Intercultureel/Internationaal/global  Verhogen van de Interculturele openheid en van de specifieke interculturele vaardigheden  Leren overleggen en samenwerken in een interculturele omgeving  Verhogen van de flexibiliteitszin en het aanpassingsvermogen in een interculturele context  Verhogen van de bewustwording van eigen identiteit en culturele eigenheid Personal skills  Verhogen van de organisatiezin en organisatorische vaardigheden  Stimuleren van ondernemings- en creativiteitszin  Verhogen van de autonomie en zelfredzaamheid Beroepsspecifiek  Uitbouwen van beroepsspecifieke competenties door middel van gevolgde bijscholingen en lessenreeksen, zomercursussen, congressen, uitwisselingsprojecten  Leren Interdisciplinair werken Griet t'Servranckx Departmental Coordinator International Office

Voorbeelden inhoud De inhoud van dit OOD kan verschillen al naar gelang de activiteiten en de gevolgde opleiding. Beoogde aantal werkuren (minimum 80) Elke inhoud dient te worden goedgekeurd door de OOD verantwoordelijke.  Deelname aan een Intensive Programme ( min 10 dagen)  Deelname aan een door je opleiding erkende zomercursus in het buitenland  Deelname aan een studentencongres (Unite ( allen), Florence (Verpleegkunde en Vroedkunde) of aan een door je opleiding erkende Internationale week)  Het volgen van een extra door de gastinstelling erkende taalcursus van de doeltaal in het gastland zelf  Het spelen van een actieve rol in de departementale en/of centrale buddywerking  Het extra begeleiden van inkomende Erasmusstudenten voor bepaalde OOD’s via tutorsessies en sessies van PAL  Het opnemen van de rol van Student International Officer voor je opleiding (o.a. mee uitbouwen van het beleid voor de opleiding, infomomenten, internationale week), deelnemen aan de departementale studentenraad voor International Office  Het opnemen van de rol van Student International Officer buiten je opleiding ( KHLeuven, studentennetwerken, nationale en internationale organisaties, ESN), internationale activiteiten mee organiseren en promoten ism je KHLeuven en/of departementale coördinator Internationalisering en je ankerlector) Griet t'Servranckx Departmental Coordinator International Office

Plus disseminatie Bij elk van de geciteerde opties hoort automatisch het dissemineren van de resultaten van je activiteiten en ervaringen via  de opmaak van het verslag ‘Internationalisering’ (link wiki)  de aanvulling en update van de wiki  de opbouw van een infostand met verzameld informatief en PR materiaal voor allerlei info en PR momenten  een actieve deelname aan infomomenten Internationalisering  algemene G&T infoavond ( het opzetten van een infostand in de cafetaria en het informeren van de bezoekers via aangepast materiaal)  specifieke infomomenten per opleiding  de Departementale Internationale Week (presentatie en/of infostand) Griet t'Servranckx Departmental Coordinator International Office

Evaluatie  E-portfolio – logboek volgens vast sjabloon  Vermelding opdracht, tijdsbesteding, persoonlijk assessment  Product bijvoegen  Tussentijdse evaluaties via vast sjabloon met Tutor  Eindbespreking Griet t'Servranckx Departmental Coordinator International Office

Evaluatiesjabloon COMPETENTIE S/OUTCOMES HOOFD ACTIVITEIT DEEL ACTIVITEIT TIJDTIJD BEOORDELINGSTU DENT BEOORDELINGTUT OR FEEDBAC K communic atie /taal intercultura liteit personal skills beroepsspe cifiek Infoavond Communicatiepla n Affiche Mailings Database inschrijvingen Infobeurs:stands evaluatie A-B-C-D-E-Fx-F- NVT A-B-C-D-E-Fx-F- NVT A-B-C-D-E-Fx-F- NVT A-B-C-D-E-Fx-F- NVT A-B-C-D-E-Fx-F- NVT A-B-C-D-E-Fx-F- NVT A-B-C-D-E-Fx-F- NVT A-B-C-D-E-Fx-F- NVT A-B-C-D-E-Fx-F- NVT A-B-C-D-E-Fx-F- NVT A-B-C-D-E-Fx-F- NVT A-B-C-D-E-Fx-F- NVT Eindresulta at A-B-C-D-E-Fx-F- NVT Naam student:Jaar en Opleiding :