Genieten van Gods gave Seksualiteit is een gave van God Ook de verschillende beleving ervan door mannen en vrouwen is dat. Geniet van seksualiteit (Hooglied,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Heilig vrijen Jezus en onze seksualiteit
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Bouwstenen voor Gemeenterelaties Liefde. Wat is liefde?  Schrijf de naam van een geliefde op en geef 5 voorbeelden hoe u die liefde uitdrukt naar die.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Godsdienst 1.
Seksualiteit: gave van God
We leven in een tijd waarin vreemdgaan zelfs gepromoot wordt.
"verliefd, verloven en sexualiteit".
SAMENWONEN HOT or NOT ?? Van Taboe naar Hype
IN DE KERK M/V. GEVOELIG ONDERWERP Wat staat er voor je op het spel?
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Twee principes God verbiedt vaak het ergste. Vraag je dus af: wat zou er nog meer onder dit verbod vallen? Tegenover elk verbod staat een gebod Vraag je.
Verbonden.
Heilig vrijen Jezus en onze seksualiteit
SEKS voor het HUWELIJK SAMENWONEN Wat is er op tegen?
Gezonde Relaties
EFEZE 5: Konfrontatie : oude mens ontucht
SEKS voor het HUWELIJK SAMENWONEN Wat is er op tegen?
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Zijn de geboden van God moeilijk te volbrengen
De 10 geboden Ik ben de Here God. Ik ben jouw God. Ik wil altijd voor jou zorgen. Hou daarom van Mij het meeste. Maak geen beeld van God. Gebruik de naam.
Geloven en nu….
Godsdienst 1 1.
Twee wegen Ga door de nauwe poort naar binnen. Want de brede weg, die velen volgen, en de ruime poort, waar velen door naar binnen gaan, leiden naar de.
Marco, in dit verbond dat we samen aangaan, geef ik jou de belofte dat ik trouw zal zijn. Kijkend naar de afgelopen tijd kan ik mij absoluut niet voorstellen.
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
Leven zoals God het bedoelde?!
Zonde en Gods reactie Seksualiteit (deel 2)
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Huwelijksformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus,
? Wat zegt de Bijbel erover?
Priscilla, Manoek, Monique & Merel
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd We lezen: Handelingen 17: , 1 Timoteüs 2: , 2 Timoteüs 3: 15 – 16 De preek gaat over:
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Hoe vier je Kerst?.
GEWOON IEMAND ZIJN ..
Grenzen Eerlijk communiceren over wat je denkt, ook als je iets niet wilt. Mag dat?
Een voorbeeld Een alleenstaande jongere zegt in een pastoraal gesprek: Ik ben vastgelopen. Ik zeg eerlijk dat ik homo ben. Overal word ik echter beoordeeld.
Relatievorming in het licht van de bijbel. Culturen verschillen In de bijbel: verstandshuwelijken, familie- arrangementen, vrouwen hadden weinig te zeggen.
Single zijn, bijbel en gemeente. Citaat ‘Dominees moeten niet zo zielig doen over alleenstaanden. Als ze in een doopdienst gevoelig bidden voor alleenstaanden,
Het huwelijk De basis. Even nadenken; mee eens? Het huwelijk is een geschenk uit het paradijs. Het huwelijk wordt veel te romantisch voorgesteld. Jongelui.
Wat hebben we vanaf onze kinderjaren opgebouwd in het netwerk van ons denken? Liefde of afwijzing? Liefdesbanden of angstbanden?
Het huwelijk De basis. Mee eens, of niet? Waarom? Het huwelijk is een geschenk uit het paradijs. Jongelui moeten beter voorbereid worden op het huwelijk.
Geloofsopvoeding Vader- en moederschap. Vader én moeder zijn nodig Kinderen hebben twee rolmodellen nodig, van de vrouw en van de man. Kinderen hebben.
Samen intiem Een avond voor een mariage course voor stellen die tussen de 15 en 25 jaar getrouwd zijn. 1.
Ik ben de Koning van de Joden. Jezus uit Nazaret, koning van de Joden Ik ben de Koning van de Joden.
Aanwijzingen voor een bezinning in kleine of grote kring.
Doel van het huwelijk Genesis 1: 27 God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de.
Seksuele diversiteit.
Oog voor de ander, oog voor jezelf
De oorsprong v.h. huwelijk 1: Noodzaak v.h. onderwijs
Diaken? ouderling? dominee?.
    Christelijke vrijheid samen God willen dienen in de gemeente
Homofilie: je seksueel aangetrokken voelen tot
Het ideale huwelijk.
Een christelijke kijk op homoseksualiteit
Een christelijke kijk op homoseksualiteit
en ik betrek het op Christus en de kerk
Een christelijke kijk op homoseksualiteit
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
Samen intiem Een avond voor een marriage course voor stellen die tussen de 15 en 25 jaar getrouwd zijn.
Wat zou het mooi zijn! Als er een plek zou zijn, waar:
JJij en ik, wij zijn allemaal net zo zondig.
HET KONINKLIJKE LIEFDESLIED
Single zijn, bijbel en gemeente
Transcript van de presentatie:

Genieten van Gods gave Seksualiteit is een gave van God Ook de verschillende beleving ervan door mannen en vrouwen is dat. Geniet van seksualiteit (Hooglied, Spreuken 5) Je relatie met God hoeft dus geen tegenstelling te zijn van met seksualiteit bezig zijn, integendeel (Ef. 5:33- 33).

Mag alles? Heidenen: alles wat kan, mag Jodendom/ bijbel: niet alles wat kan, mag RKK: niets mag (maar alleen geestelijken kunnen dat opbrengen) Reformatie: niet alles wat kan, mag Moderne tijd: alles wat kan, mag

Wat mag dan niet? Verkeerde begéérten (1 Joh. 2:16) Daaruit voortkomend verkeerd gedrag: overspel, hoerenbezoek, bestialiteit, pedoseksualiteit en homoseksualiteit Deze noemt de bijbel. Wij vullen aan: seksuele verslavingen (porno, masturbatie) Seksualiteit is voor in het huwelijk tussen man en vrouw

Een beeld In de bedding van het huwelijk (m/v) mag de seksualiteit heerlijk stromen (Spreuken 5) Er zijn twee dijken: die van het publieke recht/de trouwbelofte en van de liefde. De dijken weghalen of de stroom afdammen levert modderpoelen op. Liefde is in de bijbel een eis voor ná de huwelijkssluiting.

Drie maal liefde Eroos: liefde voor de ander waarvan jezelf beter wordt (verliefdheid – kan gevaarlijk zijn 2 Sam. 13) Filia: kameraadschap over en weer Agapè: zelfverloochening, echt liefde voor de ander Deze drie zitten als het goed is in elke relatie, ook de eroos.

Consequenties van de agapè Alleen seksualiteit als je de ander eerlijk in de ogen kunt kijken (Gen. 38) Seksualiteit en liefdevolle intimiteit horen bij elkaar. Wie liefheeft, accepteert de grenzen van de ander (die hij/zij zelf ook moet aangeven!) Niet: ik wil iets van jou hebben, maar: wie kan ik voor jou zijn?

Vragen Gehuwde orthodoxe joden hebben geslachtsgemeenschap op de sabbat. Vreemd of niet? Hoe goed of fout zijn seksuele fantasieen? Is dat voor hetero’s en homo’s hetzelfde? Wat is nu eigenlijk voor jou de basis om een seksuele relatie aan te gaan? Is seksualiteit in de praktijk meer iets van ‘ik wil hebben’ of van ‘wat kan ik voor je zijn’?

Toespitsing God verbiedt: overspel, hoerenbezoek, bestialiteit, pedoseksualiteit en homoseksualiteit. Ben je het ermee eens of niet? Wat is jouw moeite of niet met een homoseksuele collega / gemeentelid / familielid? Wat zou God nu eigenlijk niet willen van homo’s?

Interpretaties van de bijbel Seksualiteit is voor man/vrouw. God verbiedt homoseksualiteit. ‘Alles’ ervan is een zonde. Homoseksueel gedrag is fout. Homoseksuele gevoelens zijn een teken van gebrokenheid. Homoseksualiteit is niet bedoeld door God. Maar God is liefde. Dus homo’s mogen ook in liefde en trouw samenleven. Homoseksualiteit is een gave van de Schepper! Geef homo’s alle vrijheid.  Wat is jouw visie?

Geen angst voor homo’s In de kerk mogen homo’s niet genegeerd worden. In Christus is noch….. Iemand IS mens en HEEFT bepaalde seksuele gevoelens. Homo’s zijn gewoon onze broeders en zusters

Vriendschap Iedereen heeft behoefte aan vriendschap, homo’s en hetero’s. Iedere vriendschap kan ontsporen. Ieder is geroepen om ook in vriendschappen Christus na te volgen. Is een homovriendschap tussen twee alleenstaanden dan zo anders dan een heterovriendschap?

Grenzen Homo’s moeten zich net als hetero’s in hun vriendschappen aan Gods geboden houden. Laten we niemand (homo’s noch hetero’s) de maat nemen over hoe ze hun vriendschap precies invullen.

Alleen zijn is niet goed Het is niet goed als een mens alleen is (Gen. 2, Pred. 4). Dat is moeilijk voor veel alleenstaanden. Laten ze daarom investeren in vriendschap met homo’s, hetero’s, gehuwden en ongehuwden. Juist binnen de gemeente!

Vragen Hoe komt het dat vrij veel homo’s de behoudende kerken verlaten? Geldt dat ook voor jouw gemeente? Zou je het moeilijk vinden als je predikant een vrijgezelle homo is? En de leidster van de meisjesclub? Wat heeft jouw gemeente (vanaf nu…) homo’s te bieden?