De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SAMENWONEN HOT or NOT ?? Van Taboe naar Hype

Verwante presentaties


Presentatie over: "SAMENWONEN HOT or NOT ?? Van Taboe naar Hype"— Transcript van de presentatie:

1 SAMENWONEN HOT or NOT ?? Van Taboe naar Hype

2 Zo ons huisje word aardig kaal
Zo ons huisje word aardig kaal. Binnenkort sloop werk en dan is het einde inzicht. #samenwonen Vandaag is het zover. #verhuizen #samen-wonen #bende #druk next step #wedding? De grote verhuisdag! Hoezee! #samenwonen – Proficiat! Zelf gemaakt bed staat in de verf!! Zaterdag in elkaar zetten en we kunnen #samenwonen, eerst nog wat #klussen

3 “ Het is beter te trouwen dan te branden van begeerte.”
In de Bijbel is God DUIDELIJK GENOEG over het huwelijk “ Het is beter te trouwen dan te branden van begeerte.” “ Houd het huwelijk in ere, in alle omstandigheden.”

4 Redenen om te gaan SAMENWONEN
* Kijken of je wel echt bij elkaar past * Geen trouw voor altijd durven beloven * Na verkeringstijd als serieuze voorbereiding op het huwelijk * Gevolg van een hele vrije omgang met seks, zodat trouwen niet meer nodig is * Eerst nog sparen voor een bruiloft

5 is van karakter veranderd
SAMENWONEN is van karakter veranderd Jaren ’60-’70: afzetten tegen het huwelijk Jaren ’80-’90: vrijblijvend proefhuwelijk Jaren : gelijkwaardig alternatief

6 “ Houd het huwelijk in ere, in alle omstandigheden.”
Ga maar SAMENWONEN , want waarom zou je in Nederland nog trouwen? Geen wederzijdse belofte “tot de dood ons scheidt” Geregistreerd partnerschap ≈ gelijkwaardig aan huwelijk Homohuwelijk = 100% huwelijk Scheiden kan net zo gemakkelijk “ Houd het huwelijk in ere, in alle omstandigheden.”

7 Relatie tussen man en vrouw Nieuwe unieke eenheid Levenslange trouw
Een huwelijk volgens BIJBELS PROFIEL voldoet aan 5 kenmerken Relatie tussen man en vrouw Nieuwe unieke eenheid Levenslange trouw Seksualiteit + kinderen Publiek karakter

8 … welk standpunt moet de kerk dan innemen? … en welke keuzes
Als het Nederlands huwelijk geen Bijbels huwelijk meer is en alle relaties voorkomen ... … welk standpunt moet de kerk dan innemen? … en welke keuzes maak jij dan?

9 Als het om seks en relaties gaat is het in ons land enorm moeilijk
Achter het probleem van SAMENWONEN zit een veel dieper probleem: Als het om seks en relaties gaat is het in ons land enorm moeilijk om echt God en Jezus te volgen.

10 Drie redenen waarom jongeren vaker gaan SAMENWONEN
Wel geloof, geen inzicht Slecht voorbeeld ouders Geen geloof – geen opening “ Houd het huwelijk in ere, in alle omstandigheden.”

11 Er zijn ten dieptste maar TWEE VORMEN van samenwonen
A) Buiten-echtelijk samenwonen  ernstig aanspreken B) Voor-echtelijk samenwonen  gaan voor de beste relatie

12 Samen het leven door is geen PRIVÉ-KEUS
maar een OPENLIJK FEEST waarover GOD je graag vanaf het begin zijn onmisbare ZEGEN wil geven!

13

14 OM OVER NA TE DENKEN Jezus zegt ook nu nog tegen iedereen: HOU HET HUWELIJK IN ERE! Wat betekent dat voor jouw relatie?


Download ppt "SAMENWONEN HOT or NOT ?? Van Taboe naar Hype"

Verwante presentaties


Ads door Google