Rosneft te kopen BP uit Russische joint venture. DE Raad van bestuur van BP heeft ingestemd met een aanbod van de Russische staat oliemaatschappij Rosneft.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Organisatiekunde.
Advertisements

Onderwijs van nu voor de wereld van morgen.
Van zeepbel tot zeepbel David Para Marxistische zomeruniversiteit 22 augustus 2008.
Cuba & Tsjernobyl
Overgang van handelskapitalisme naar Industrieel kapitalisme
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
H3 Industralisatie en Ismen.
De marketingmixstrategie
Werkloze Een werkloze solliciteert naar de post van wc-ontstopper bij Microsoft.
Welkom bij de World Vision Quiz.
Oerproducent (bijv. de veehouder)
Dopper.
Welkom. Verwachtingen Hoe groeien WELKOM ! VANDAAG >De beste distributeurs uit 50 landen zijn samen om een nieuw hoofdstuk in de Welding Industrial Distribution.
1 Wat is microfinanciering ? 2 1. De financiële behoefte.
Benzineprijs Hallo, Ik heb gehoord, dat de benzineprijs binnenkort kan komen op Euro 2,00.
SuccesfactorindicatorTargetActie Omzet Omzet per link/ advertentie100 EUR1.Bedrijven advertenties laten plaatsen 2.Online bedrijven/ websites benaderen.
voor de zomervakantie tot
Nederland telt in 2021 volgens CPB 17,3 miljoen inwoners. In 2011 was dat 16,7 miljoen. Het aantal 65– plussers stijgt de komende tien jaar met bijna.
Maatschappelijk Aanbesteden
Economische Crisis Hoofdstuk 1, paragraaf 3.
1950-Heden - de tijd van televisie en computer
FC Eindhoven Bezoek een sportief evenement. Observeer het publiek tijdens je bezoek Ik ben naar de ladies night van FC Eindhoven geweest. Dit was een.
barrio Je wilt een artikel verkopen en zet een advertentie in de ' virtuele etalage' 10,- Barrio buurtmarkt Etalage.
Paragraaf 2.5 Sovjetunie.
 Een uitvoerder is ongeveer de baas als er iets gebouwd moet worden. Hij/zij regelt de plannen en zorgt voor alle benodigheden. De uitvoerder werkt.
Balans Schematische weergave
Hst 3: Naar de Verenigde Staten: ‘el otro lado’ Diversiteit alom!
Raven en een weduwe Van boven bekeken – 7.
Einde van de koude oorlog Paragraaf 4. Steeds betere relatie oost en west Dankzij concessies van de SU : Eind 1989: Gorbatsjov liet toe dat er in veel.
De opkomst van de middeleeuwse stad
Geen woorden maar daden!? Over het belang van een actieve seniorenraad
§ 2 CHINA DE FABRIEK VAN DE WERELD
3 vwo 1 wereld §7 en 8.
Toerisme in Zuidoost Azië
21/11/20141 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week De geschiedenis herhaalt zich steeds Spijtig!! Putin op bezoek Krim.
Get 5 Get Rich Get 5 Rich. © 2001 Goovaerts & Menick Wat Zou u Doen of Kopen Als u Zoveel Geld Zou Hebben en Niet Op De Prijzen Zou Hoeven Letten?
1 Week 38/ /11/ Voor oktober vrezen velen onder ons een crash Wat denken wij?? Voor de VS zien we weinIg kans van een crash gezien.
HISTORISCHE CONTEXT KOUDE OORLOG
§5.4 Het einde van de koude oorlog
Onderwerp: Zaal intro C B A symbolen Training van de week. Training 2
De werkloze… biedt zich aan bij Microsoft om toiletten te poetsen… Bihal Hij krijgt een onderhoud met de personeelschef.
Ongeveer in 850 na Christus ontstond de "Staat van Kiev"
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Economische Crisis Hoofdstuk 1, paragraaf 3.
Kredietcrisis? Beter meten is beter weten waar nog klantkansen liggen.
Hoe hoger de luchtvervuiling? Hoe hoger de bevolkingsdichtheid - verkeer - huisverwarming Hoe meer industrie.
OPDRACHT B. ING BANKIEREN APP Omschrijving: Altijd en overal uw particuliere en uw zakelijke bankzaken regelen via uw mobiel of tablet. Download deze.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Antwoorden herhalingsopgaven
1 TH Hoofdstuk 1 Bevolking § 6 en 7
1 vwo Hoofdstuk 1 Bevolking, §7 - 9
Titel wereld moet weg. 1 havo/vwo 1 Bevolking § 7-8.
1 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
3 havo 3 Draagkracht : tussen hoop en vrees § 1-4
3 vwo 3 Draagkracht : tussen hoop en vrees § 1-5
Wat als je vanuit huis kon werken ….
Hong Kong zijn bezig met het uitbreiden van een vijf-sessie wint strip op maandag geholpen door een hogere is geopend in de Chinese markten dat maakt.
Alumnidag Masters Verpleegkunde 25 januari 2008 En, wat heb ik hier nou geleerd? Afscheidscollege Hein Beijer.
BP vernieuwt inzet voor MIT met tweede belofte van $25 miljoen.
Vraag en Aanbod van financiële middelen & nominale en reële rente
Erfpacht.
Profielkeuze Kwaliteiten Bedrijvenbezoek
Welkom Havo 5..
Woestijnrat of kat.
STEAM Camp International School of Aruba
Hoofdstuk 2 Nederland als industriële samenleving § 4
De maakindustrie in Midden-Limburg
Problemen m.b.t. landbouw en water: hoge verdampingsgraad
Nederland en de rest van de wereld
Geen woorden maar daden!? Over het belang van een actieve seniorenraad
Transcript van de presentatie:

Rosneft te kopen BP uit Russische joint venture

DE Raad van bestuur van BP heeft ingestemd met een aanbod van de Russische staat oliemaatschappij Rosneft te kopen de meeste BP's activiteiten in Rusland voor contant geld en aandelen in Rosneft, Rusland's controle van de olie-industrie, verder te consolideren. Onder de voorwaarden van de deal, zou BP blijven in Rusland maar - in eerste instantie ten minste - alleen als een minderheid investeerder in een olie-bedrijf bestuurd door de regering van President Vladimir Putin. Later, hoopt BP met deze strategische band met het Kremlin te trommel tot bedrijf. BP heeft haar bereidheid om te doen een deal voor enige tijd aangeeft en Rosneft ingediend formeel een aanbod vorige week te kopen uit BP 50 procent van een joint venture TNK-BP genoemd. De Bestuur vergunning toegestaan BP's chief executive, Robert Dudley, te onderhandelen over de definitieve voorwaarden voor een verkoop van haar Russische bedrijven binnen een bereik van aanvaardbare combinaties van contanten en aandelen. De bereiken waren $US10 miljard tot $vergelijken14 miljard en 15 tot 20 procent van Rosneft van aandelen. BP is waarschijnlijk een stoel op het bord te krijgen. Advertentie Een formele aankondiging wordt zo vroeg deze week verwacht. Voor BP is de verkoop de grootste stap nog in heer Dudley '' verkleind om te groeien '' strategie in de nasleep van de olieramp met de Golf van Mexico 2010.

Mijnheer Dudley nam het over in het midden van die ramp en besloten dat BP, om te overleven, door de verkoop van oudere, minder winstgevende velden en zich te concentreren op exploratie haar wereldwijde business op nieuwe grondslagen moet zetten. BP verkocht activa in landen van Venezuela tot Vietnam. De Russische bedrijven waren de grootste die passen bij de categorie voor potentiële verkoop, meestal wordt veroudering olievelden in Siberië met weinig potentieel voor nieuwe output. Toch, goed voor ongeveer 25 procent van de wereldwijde productie van BP's of over zo veel olie als BP pompen in de VS, met inbegrip van Alaska. Voor Rusland neemt de buy-out van BP's aandeel in TNK-BP een grote strook van de industrie volledige cirkel terug naar staatseigendom. Rosneft de chief executive, Igor Sechin, een voormalige militaire intelligence officier en een nauwe adjudant van heer Putin, is een voorstander van grotere betrokkenheid van de staat in de olie- industrie.

Als Rosneft BP en de Russische miljardairs die de andere helft van TNK-BP koopt bepalen, zal het worden de's werelds grootste beursgenoteerde oil company, met productie van ongeveer 4,5 miljoen vaten per dag. '' We hebben gezien deze opmerkelijke versterking van de invloed van Rosneft en Sechin persoonlijk,'' zei John Lough, een voormalig ambtenaar van TNK-BP. '' De manier waarop het Russische systeem werkt door het bereiken van een verdeling van de invloed en de toegang tot de huurprijzen [onverhoopte winsten] te bereiken van algehele evenwicht waarop de staat is gebaseerd,'' zei hij. '' Sechin van schijnbare versterking van invloed kon komen ten koste van dat evenwicht. Het kan verstoren de apple kar.'' De New York Times