Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N. willen laten dopen. Onderwijs Wanneer.
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (2)
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Formulier III Heilig Avondmaal (1)
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Votum en Zegengroet Zingen: Gezang 158: 1 Wet Zingen: Psalm 15:1,2,4
Welkom in deze kerkdienst
Veertigdagentijd   2  3  4   5  6  'Jezus ontmoeten'
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Zingen: Gezang 145: 1, 2, 3, 4(staande) Zingen: Psalm 44:7 (zittend)
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N. N. en N. N
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
In deze presentatie staan beide.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Welkom in deze kerkdienst
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten we eerst luisteren naar wat de Bijbel zegt over de instelling en de betekenis van de doop. Voordat onze Heer.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Welkom in deze kerkdienst
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Welkom in deze kerkdienst
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Welkom in deze eredienst
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan Na de zegen zingen we Lb. 1 Schriftlezing: Jesaja 42:18 – 43:13 Tekst: Jesaja 43: 1b.
Zoek thuis je doopkaart eens op ouders, wat hebben jullie beloofd? wat heb ik aan mijn doop? waar ben je gedoopt?
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Vluchtkerk/met open armen We lezen: Mattheus 18: Lukas 19: De preek.
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Blz. 8 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Blz. 718 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten we eerst.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Nieuwjaarsborrel Zaterdag 2 januari uur GKV Middelburg – Kruiskerk KliK presenteert: Van harte welkom! KliK?? Zie kerkblad.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
U bent van harte welkom in de E&R tent aan de Fort den Haakweg in Vrouwenpolder voor informatie: E&R team / Welkom bij de sing.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Kort doopformulier voor de kinderdoop
De doop geeft hoop.
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Welkom in deze kerkdienst
Na de dienst is er een deurcollecte
Transcript van de presentatie:

Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben te kennen gegeven dat zij hun kind willen laten dopen. Onderwijs Wanneer in de gemeente van Christus de doop wordt bediend, gebeurt dat volgens het woord van onze Heer Jezus Christus. Hij heeft zijn apostelen de opdracht gegeven alle volken tot zijn leerlingen te maken en hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest en hun te leren zich te houden aan alles wat hij hun opgedragen had. In de brieven van de apostelen wordt ook over de doop gesproken.

Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Zo zegt Paulus dat wie in Christus Jezus gedoopt zijn, in zijn dood gedoopt zijn. We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven om, zoals Christus door de macht van de Vader uit de dood is opgewekt, een nieuw leven te leiden. Ook de kinderen mogen delen in dit geheim, overeenkomstig het woord van Jezus: Laat de kinderen bij me komen, houd ze niet tegen,want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij.

Het volk Israël trok met zijn kinderen uit Egypte, het land van duisternis en slavernij, door de Rietzee en de woestijn op weg naar het beloofde land. Dus stonden ook de kinderen onder Gods belofte en opdracht. Reeds sinds Abraham, de vader van alle gelovigen, wordt het verbond ingescherpt door de besnijdenis aan jongens op de achtste dag na de geboorte. Volgens de apostel Paulus zijn de gelovigen in Christus besneden, niet door mensenhanden, maar met de besnijdenis van Christus, door het afleggen van het aardse lichaam. Toen u gedoopt werd bent u immers met hem begraven. Zo heeft de kerk sinds de dagen van de apostelen aan de kinderen de doop bediend. Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III

In de naam van de Vader gedoopt worden is een afbeelding en garantie dat God de Vader voor eeuwig zijn genadeverbond met ons sluit. Hij geeft daarmee te kennen dat hij ons tot zijn kinderen en erfgenamen aanneemt. Hij zet Zich voor ons in ten goede. In de naam van de Zoon gedoopt worden is een afbeelding en garantie dat de Heer Jezus al onze zonden afwast op grond van zijn lijden en sterven. Wij mogen met hem opstaan in een nieuw leven, bevrijd van zonde en schuld. Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III

In de naam van de heilige Geest gedoopt worden is een afbeelding en garantie dat hij vast en zeker in ons wil wonen en werken. Hij verbindt ons aan Christus en doet ons delen in het heil dat Christus voor ons verdiend heeft. De schatten van Christus maakt hij ons eigen: de afwassing van onze zonden en de dagelijkse vernieuwing van ons leven totdat wij eenmaal met alle heiligen God zullen loven in de wereld die komt. Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III

Doopgedachtenis Op grond van het verbond roept en verplicht de doop ons tot een nieuwe gehoorzaamheid. Laten wij toegewijd zijn aan de ene God, Vader, Zoon en heilige Geest. Laten we hem vertrouwen en liefhebben met heel onze ziel, met heel ons hart, met heel ons verstand en met al onze krachten. Loslaten moeten we al wat onheilig is. Afsterven moet ons oude, zondige leven, opdat we helemaal een nieuw leven leiden in dienst van God. Als we uit zwakheid in zonde vallen, hoeven we niet aan Gods genade te twijfelen. Evenmin is het een reden om dan maar door te gaan met zondigen. De doop is immers het garantiebewijs dat het verbond, dat God met ons gesloten heeft, eeuwig is. Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III

Samengekomen rond de doopvont worden wij allen getuigen van de doop van dit kind en gedenken wij onze eigen doop. Laten wij ons dan niet schamen om Christus openlijk te erkennen, want het evangelie is Gods reddende kracht voor allen die geloven. Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III

Doopgebed

Opwekking aan de gemeente En u, geliefde broeders en zusters, ontvang dit kind met liefde in de gemeente. Weet u geroepen door uw voorbede en voorbeeld deze ouders te steunen. Wees ook daadwerkelijk bereid om, waar nodig en mogelijk, eraan mee te helpen, dat dit kind groeit in het geloof, in de genade en de kennis van onze Heer Jezus Christus. Want “wij zijn allen gedoopt in één Geest en zijn daardoor één lichaam geworden” (1 Kor.12:13). Hiertoe helpe ons de Heer door zijn Geest. Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I

Dankgebed