DE RINGBRUG De uitbreiding van het havengebied, de vestiging van industrieën en de bouw van nieuwe wijken als Goese Polder en Noordhoek bracht met zich.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
het gezicht van Leiden in de jaren vijftig
Advertisements

Stad Gent worstelt met betalingachterstand Vraag Johan Deckmyn 1.
Verkeerseducatie : dode hoek
Fietsproef Berlaar (2012) Start van de proef..
Henk en Monique, Albeiro, Juan David, Alberto. WELKOM THUIS !!!!
Route Oost Inventarisatie door Paulette en Theo
Wijkconferentie Zuiderburen 2011 ….. Presentatie project Drachtsterweg e.o. ….. 13 april 2011.
verkeerskrant gemaakt door:
PARIJS Een PowerPoint over de eendaagse reis
Knelpunt 3 : kruispunt E. Blangeoisstraat - Paalstraat.
Dorpen Vroeger Nu Later
Een presentatie van Raslen,Jelmer,Jamal,Afsaneh,Leon en Ritchie
Groep 8 vertrok dinsdagochtend 6 april om 8 uur richting onze hoofdstad. Hoe het was? Dat ziet u in de komende presentatie!
Burgers regelen het zelf
Parkeerproblematiek prioritaire straten
“Highligh” Footbridge Rio Cualle River als het hoog water is moet je wel over de brug Na het lunchen in het jungle restaurant zijn we weer naar beneden.
Verkeer Maandag 10 januari 2011.
Jeugd~verkeersexamen
Beste vrienden, Dit zal mijn laatste mail zijn. Het zal misschien een schok zijn voor jullie, maar ik heb een belangrijke beslissing genomen. Ik neem een.
Reparaties !!  WL Reineke  Augustus 2006  Achter de koppeling kwam een ratelend geluid. Gereedschap erbij en maar even kijken.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
In de Atlas der Buurtwegen van Belsele van 2 april 1845 wordt voetweg nr. 32 als volgt omschreven: Richting: Sentier de Belcele à la Grande route Naam:
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Berlijn+DDR en de Koude Oorlog
Wegwerken van gevaarlijke kruispunten en wegvakken in Vlaanderen
In die tijd kondigde keizer Augustus aan dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in de stad van hun familie.
De verkeersborden.
Inleiding Doelstelling Organisatie Planning Projectonderdelen Fasering
De Leidse regio blinkt uit in een mooie omgeving.
Klik op ‘start’ om te beginnen.
Knip Hogeweg Informatiebijeenkomst 22 januari 2015
Vervanging Tafelbrug Zuidhorn
Powerpoint Scheepsdalebrug BRUGGE 25-april 2011 Romain.
Presentatie van Roos & Isis
2VMBO B/K Mens & maatschappij
Beachvolley 2000 Even oude koeien uit de gracht halen.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Paragraaf 2 Er komen weer steden.
Walibi World(poster en folders)
Hofplein Rotterdam.
Het jaartje rond … januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember.
Infovergadering Heraanleg Kasteellaan 21 januari
Hoe zag het plaatsje Ootmarsum er in de oorlog uit? Wij probeerden hier achter te komen en dat is ons gelukt. Wij gaan jullie er over vertellen.  Dit.
Participatieavond 29 september 2015 Mobiliteit wijk Oostkouter.
DE BEESTENMARKT De Beestenmarkt is al een zeer oude straat, of moeten we zeggen een heel oud plein? De eerste vermelding van de naam wordt aangetroffen.
Troelstralaan De Troelstralaan loopt van Ringbaan-West tot Van Hogendorplaan en is een doorgaande weg in de wijk Goese Polder. Deze wijk, waar de bouwactiviteiten.
Theater de Stoomfabriek
STATION GOES. Het station door de jaren heen Het was 1867 toen de Ganzestad aangesloten werd op het spoorwegnet. In juli dat jaar werd de lijn Bergen.
OKRA verkeerdt Test je kennis. De vragen Hier volgen tien verkeersvragen. Er zijn telkens drie antwoordmogelijkheden. Slechts één antwoord is correct.
BERGWEG In deze presentatie maken we een wandeling over de Bergweg. Dit is een belangrijke ontsluitingsweg in de wijk Goes-Oost. De straatnaam werd bij.
Presentatie Adviescommissie Ruimtelijke Ordening Stand van Zaken Maasterras 20 januari 2009 inleiding > wat vooraf ging > huidige proces > visie > uitgangspunten.
L.A. Springer en het groen op de Oostwal. Leonard Adriaan Springer ( )  Leonard Adriaan Springer was een vooraanstaand tuinarchitect die voor.
De ziekenhuiszorg in Zeeland en Schouwen- Duiveland Algemene ledenvergadering 15 november 2011.
IJzerlaan(brug), Noordersingel P&R gebouwen Schoten - 9 juni
1971 Ringbaan-West In 1968 ging de gemeenteraad akkoord met uitbreidingsplan Goese Polder, een plan ruwweg begrensd door de door de nieuw aanlegde Ringbaan-West,
Door: Datum: Locatie: G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf 2 e informatieavond Martin den Otter 13 oktober 2014 Gemeentehuis Zoeterwoude Vervanging Lagerbergbrug.
Zuidvlietstraat De straatnaam is jonger dan de straat zelf; pas bij raadsbesluit d.d. 28 april 1937 werd de naam vastgesteld met de volgende begrenzing:
1 Herinrichting N382 Anzegem Infomarkt 7 september 2016.
FRUITLAAN We maken in deze presentatie een korte wandeling over de Fruitlaan. Een relatief jonge weg nog met veel variatie. De weg is een belangrijke doorgaande.
WAAR VINDT GROOT ONDERHOUD PLAATS?
Bewonersavond Herstraten Hoogstraat westelijk deel-Veerstraat
Blok 3 De stad verandert Deelvraag: Hoe de stad verandert na 1870?
Ledverlichting bij Rijkswaterstaat
NR 51 NR 53 NR 55 NR 57 NR 59 Huizen … m Inname … m
Welkom bij de Wijkraad De Groote Wielen
volgende bladzijde terug
Blok 3 De stad verandert Deelvraag: Hoe de stad verandert na 1870?
Oversteken op een kruispunt met verkeerslichten
Burgerzaal Zutphen Korte introductie V van 18.
Burgerzaal Zutphen Korte introductie V van 19.
Transcript van de presentatie:

DE RINGBRUG De uitbreiding van het havengebied, de vestiging van industrieën en de bouw van nieuwe wijken als Goese Polder en Noordhoek bracht met zich mee dat er ook een betere wegontsluiting moest worden gerealiseerd. Dit leidde o.a. tot de aanleg van de Ringbaan (Oost en West) en de bouw van de Ringbrug over het Havenkanaal. De brug werd naast een rijbaan voor het autoverkeer voorzien van fiets- en voetpad en rails, onderdeel van de goederenspoorlijn richting havengebied. Dit niet frequent gebruikte spoor werd overigens al begin jaren 80 opgebroken. In januari 1968 werd de Ringbaan-West in gebruik genomen, tussen Ringbrug en ‘s-Heer Hendrikskinderendijk. Het steeds drukker wordende verkeer richting haven- en industiegebied, Wilhelminadorp en Kattendijke hoefde nu voortaan niet meer via de stad te rijden. De Ringbaan-Oost volgde later, nadat op het kruispunt met de A. Joachimikade een verhoogde rijbaan met fiets- en voetgangerstunneltje was aangelegd. De brug, die op 2 augustus 1966 in gebruik werd genomen, ging aanvankelijk “naamloos” door het leven en werd pas volgens het op 21 november 1974 genomen raadsbesluit tot Ringbrug gedoopt. Plannen om de brug te vervangen door een aquaduct konden i.v.m. gebrek aan financiën geen doorgang vinden en het is ook om deze reden dat de brug in de maanden maart/april 2014 grondig wordt gerenoveerd. We zullen in deze presentatie in het kort de “levensloop” van deze brug volgen.

Na de aanbesteding in 1964, wordt in 1965 begonnen met de bouw van de brug. Op deze foto zijn de werkzaamheden al een flink eind gevorderd en wordt m.b.v. een drijvende kraan het wegdekdeel ingehesen. We kijken in noordelijke richting. De foto is in november 1965 gemaakt. Foto: Gemeentearchief

We moeten nog even geduld moeten hebben, maar het zal niet lang meer duren voordat we de brug over mogen! De brug, gezien vanaf stadszijde. De bomen en huizen op de achtergrond staan langs de Oude Singel en zullen spoedig gaan verdwijnen voor de aanleg van de Ringbaan-Oost. Ook deze foto dateert van Foto: Gemeentearchief

Op dinsdag 2 augustus 1966 wordt de brug zonder officieel vertoon voor het verkeer opengesteld. Deze diaopname is in december van dat jaar gemaakt. Rechts zien we op de achtergrond een olieopslagtank van Fina. We vinden nu op deze locatie de Praxis. Dia: P. Dekker

De brug in geopende toestand. Op de achtergrond de vestiging van het doe-het-zelf keten Praxis. Een beeld uit Foto: H.N. v.d. Heuvel

De Ringbrug, gezien in westelijke richting, anno Foto: afdeling Openbare Ruimte gemeente Goes

We kunnen goed begrijpen waarom zo pleziervaarders naar Goes gaan en daar steeds blijven terugkomen! Nog even de brug passeren en we zijn (weer) in de sfeervolle haven! De foto dateert uit Foto: mevr. Hamelink-Roukema