C++ Les 1: introductie. Programmeren Programma’s scripts Websites libraries (Sound, GUI, netwerking…)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het maken van presentaties voor op de computer.
Advertisements

Klik op de oefening die je wil maken:
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
KINN 2010 •OOP •O Object •O Georiënteerd •P Programmeren.
Beginnen met PowerPoint Ga nu naar dia 2.
LG SOFTWARE UPDATE P990 (FOTA = Firmware Over The Air) Augustus 2011.
Instructie Programmeren Task 1 5JJ70. Task 1.1: Hello World •Klik naast de laatste accolade in de grijze kantlijn om een breakpoint neer te zetten, anders.
Let op bij een upgrade! = op DVD (geen CD) Gebruik je Windows Vista? Als je Windows Vista hebt, kun je Windows 7 Upgrade-versies aanschaffen.
Uitleg installatie SAM Broadcaster v3 en v4 met de MySQL database
VBS De Bron Meester Ronny Marc Horst
1 nüMaps Lifetime Europe: installatie procedure. 2 Product verpakking.
Inleiding programmeren in C++ Life Science & Technology 19 januari Universiteit Leiden.
Namaak in ICT Illegale software. Wat is illegale software? Vraag: “Mag u een programma downloaden van het internet, zonder hiervoor te betalen, dit installeren.
Aan de slag met Evernote Documenteer je leven, overal en altijd 1.
WordPress les 3.
Een biologisch onderzoek
Instructie Programmeren Task 1 5JJ70. Task 1.1: Hello World Klik naast de laatste accolade in de grijze kantlijn om een breakpoint neer te zetten, anders.
Cobian Backup 8 Welkom op de Cobian presentatie.
Consoleprogramma’s Hoofdstuk 19. Visual Basic.NET voor studenten2 In dit hoofdstuk … Hoe consoletoepassingen maken In- en uitvoer bij consoleprogramma’s.
HOM COM VERGADERING 26 – Avast virusscan voor XP en Vista.
via Picasa Bestanden op CD of DVD branden
Oudere software op een nieuwe PC De andere manier is het gebruik van virtual p.c. Het gebruik van virtual pc heeft als voor/nadeel het standaard operatings-
Pen- & kleuropdrachten
Microsoft Word Liesbeth Van Raemdonck. Word openen Klik op de ‘start’-knop, links onderaan Klik op Programs Kies voor MS Word.
Windows Applicaties Bouwen met Visual Studio.NET Sijmen Koffeman Development Consultant Microsoft.
Smartboard: Move to reveal (gordijn en vergrootglas)
KINN 2010 OOP O Object O Georiënteerd P Programmeren.
Starten met PHP Dynamischer bouwen. PHP is een een scripttaal waarmee de server pagina’s in elkaar kunt laten zetten. Het verschil met HTML: Een php pagina.
Visual Basic.NET voor studenten De VB- ontwikkelomgeving Hoofdstuk 2.
Unity Real time Service Pack 10 update Installatie opties.
Starten met PHP Dynamischer bouwen.
QR Payment Dit is het startscherm van de app. De applicatie wordt ondersteund door het iOS platform en het Android platform. Ik wens u veel plezier met.
Downloaden in de praktijk woensdag 11 februari 2015.
Zet de telefoon aan en voer je pincode in.
Les 4 De Muis (deel 1) Programmeren met Visual Basic Karl Moens.
Kies Hoe en wanneer installeren Wat is het doel Hoe werkt het (7 schermen)
© imec 2000 © imec 2001 MAX+PLUS II Installatieprocedure.
Handleiding LoGiApp tbv Riwo Transport
1. Starten Zet de telefoon aan en voer je pin code in Als dit scherm verschijnt klik dan vervolgens op de Boordcomputer Icoon 2.1 Inloggen Log in door.
Gevorderde PROGRAMMeer Les
Vervolg C Hogeschool van Utrecht / Institute for Computer, Communication and Media Technology 1 Onderwerpen voor vandaag Een embedded systeem: ARM bord.
CsvSteekproef Hoe en wanneer installeren Wat is het doel Hoe werkt het (5 schermen)
Hoe gebruik ik easy transfer?. Als je een nieuwe pc hebt gekocht, kun je met Windows Easy Transfer je bestanden, , foto's en instellingen overzetten.
PCNHCB PRESENTS : PC & Netwerk Help center Brabant HCB Besturingssysteem.
Installatie Windows 10 woensdag 30 september 2015.
Java Objectgeoriënteerd Programmeren in Java met BlueJ
Docentinstructie: Het is aan te bevelen de eerste dia’s klassikaal te tonen en met uitleg te bespreken. Als na zes dia’s een korte demo van Celsius/Fahrenheit.
Opdracht 4 Video invoegen Gebruik deze presentatie om de opdracht te maken en zet hier je naam:.
Windows 10 Ben te Kulve Inhoud Waarom Windows 10 gemaakt? Waarom zal ik het installeren? Veel gestelde vragen. Kan mijn PC dat aan? Wanneer.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Windows key uitlezen Op welke manier kunnen we de windows key uitlezen
Hoe beheer je efficiënt computers op school? Linux Terminal Server Project (LTSP)in de praktijk Rob Burggraaf Bovenschoolse ICT coördinator VPCO.
Na de praktijk, de theorie.. Zoals een gehaktmolen 1.Je stopt er iets in. 2.Je hoeft niet te weten wat er binnenin gebeurt. 3.Het resultaat verschijnt.
EiD lezer en windows 10 Met de browser Edge. Windows 10 en Edge browser  Wie straks zijn belasting wil invullen via Taks On Web en dit wil doen via zijn.
GUI & classes Een Gui in een class steken en het object gebruiken.
IF() ELSE() LES 4: VOORWAARDEN. BOOL Een variabele die slechts 2 mogelijke waarden kan hebben: true(waar) of false(niet waar) duid je aan met bool bool.
De definitie van een object. Een object is een verzameling van eigenschappen en bewerkingen. Veel voorkomende objecten zijn: D (display) Gui (user interface)
GUI Graphical User Inferface. Window Definieer object(en) create voeg toe aan Gui update Gui draw Gui.
Wat is een firewall ? Student Information Networking.
BEGINNERs EV3 PROGRAMMeer Les
Bridge spellen naspelen met Wbridge5
Bridge spellen naspelen met Wbridge5
Versturen van data naar meerdere mensen
KLIK VOOR ELK VOLGEND SCHERM !!!!!!!!!
S N V WORD-2007 voor BEGINNERS Microsoft Word-2007.
Software Development fundamentals
Continuous Integration and Continuous Deployment
Hoe maak je een eyecatcher
Leren programmeren met Scratch
Windows applicatieontwikkeling
Transcript van de presentatie:

C++ Les 1: introductie

Programmeren Programma’s scripts Websites libraries (Sound, GUI, netwerking…)

Hoe leer je het? OEFENING!

Wat heb je nodig? Editor Compiler Linker => geïntegreerde omgeving (bijvoorbeeld visual studio of eclipse)

Geïntegreerde ontwikkelomgeving voor 3D games C++ code, relatief eenvoudig Compilatie voor windows, mac, android and iphone Goedkope licentie voor commercieële games

Installatie Microsoft visual C Express Is nodig op de achtergrond Download van gb/download/details.aspx?id=34673http:// gb/download/details.aspx?id=34673 Gratis, maar registratie is verplicht om langer dan een maand te werken Standaard installatie volstaat

Installatie Esenthel Engine Download educatieve versie van aarschot.be/mod/resource/view.php?id= aarschot.be/mod/resource/view.php?id=30364 Installer doet alles vanzelf, maar werkt niet achter een proxy server (zoals op school)

Eerste stappen 1.Maak directory C:\EsProjects\oef1\ 2.Open de Esenthel Editor 3.Kies tabblad Code Editor 4.Kies File – Project – New 5.Kies File – Project – New Application 6.Kies File – Project – Save 7.Bewaar als oef1(.esproj) in C:\EsProjects\oef1\ 8.Right-click op Application – New File 9.Maak bestand main(.es) in C:\EsProjects\oef1\

Eerste stappen

Play Druk F5 of kies play in het menu om je programma te compileren en uit te voeren.

Wat staat er in de code? Kan je verschillende delen onderscheiden? InitPre: Deze code dient om het programma te starten Init: Komt dadelijk na InitPre Shut: Code voor het eind van het programma (zal meestal leeg zijn) Update: Wordt telkens opnieuw uitgevoerd zolang het programma actief is. Dient om input te verwerken. Draw: Wordt telkens opnieuw uitgevoerd zolang het programma actief is. Dient om op het scherm te tekenen.

Functies Een blok code waar instructies in kunnen staan noemen we een functie. EE heeft 5 functies die altijd aanwezig moeten zijn (ook al zijn ze leeg): InitPre, Init, Shut, Update en Draw Als je wil dat een functie iets doet, schrijf je dat tussen de accolades { en }

De functie Draw D.clear(WHITE); maakt het scherm leeg. Circle(0.1, 0, 0).draw(BLUE); Tekent een blauwe cirkel op het scherm.

Oefeningen 1.Pas de kleuren van de cirkel en de achtergrond aan. 2.Zet de cirkel op een andere plaats. 3.Zet een rechthoek (Rect) op het scherm, kies zelf een kleur en een positie. 4.Zorg dat het programma stopt als je op de letter S drukt.Extra 1.Zet ook een lijn (Edge) op het scherm. 2.Laat de lijn starten in de linkerbovenhoek van de rechthoek en stoppen in de rechteronderhoek.

Argumenten Tussen haakjes ( en ) kunnen we dikwijls argumenten zetten. Niet elke functie aanvaardt eender welk argument, maar de editor geeft wel uitleg. Via argumenten kunnen we het programma duidelijk maken wat er moet gebeuren.

Huiswerk Installeer Esenthel Engine op je computer en maak de oefeningen opnieuw voor de volgende les.