EINDPRESENTATIE WERKGROEP DORPSVISIE: 14 maart 2016 Dorpsvisie Zuidwolde.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Demografische veranderingen: Mijn dorp over 10 jaar
Advertisements

Samen ouder worden in en rondom De Bron 10 oktober 2013 Werkconferentie.
Kulturhus Oudehaske Presentatie voor bewoners (participanten) in Oudehaske Ontleend aan rapport “Projectbureau Kulturhus d.d. 20 januari 2006” Stuurgroep:
Informatieavond Actieplan Wonen
De Groene Heuvel “Hof van heden en de toekomst”. Schetsen voor de toekomst.
Uitslag School Tevredenheid Onderzoek Ouders 2014
Houtskoolschets Starterswoningen. Aanleiding Wachtlijsten woningbouw Grondpositie en kosten Aantrekkelijke gemeente blijven Veel woningen te koop, maar.
Workshop Wonen en Zorg Maatschappelijk Kosten Baten Analyse
Wijkambitie Zuidwest Wijkdialoog 29 november 2011.
Andere Tijden? Informatie over een continurooster met gelijke schooldagen voor alle kinderen van de Twirre.
Geen geld naar onnodige stenen, maar naar activiteiten Advies aan bestuur gemeente Oss over de voorzieningen in het dorpengebied Herpen in 2030.
Wonen in Nederland Hst 3.2 : Verstopte steden.
Hst 3.2 : Congestievraagstukken
Bijeenkomst ‘Leefbaarheid’ Rabobank Zuidwest-Drenthe (2) Frans Thissen Afdeling Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies.
WORKSHOP LEEFBAARHEID Deel 2. Opzet Wat maakt uw dorp of streek leefbaar? Naar een model van leefbaarheid Waardering en Belang De leefbaarheid en sociale.
Lokale voorzieningen: voorwaarde of resultaat van leefbare en vitale dorpen? Frans Thissen Afdeling Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies.
Startbijeenkomst Dorpsplan … ‘Een dorpsplan maken; leefbaarheid in perspectief’
Dorpsplan Mook Terugkoppeling en vooruitblik. Terugblik Dorpsoverleg  Wat is er tot nu toe gedaan door Dorpsoverleg en werkgroepen?  Hoe sluit dat aan.
Toekomstig wonen in Diessen
Mooiland in Oss introductiebijeenkomst Wijk- en Dorpsraden gemeente Oss donderdag 5 februari 2015.
Visie Zwiggelte Met mekaor Veur mekaor.
Burgerinitiatieven.
Bewonersavonden agenda Strategische toekomstvisie Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, 4, 5 en 17 november 2008 Jeroen Haan.
Traject Hoe het begon Enquête oktober 2011 Wat wil je beslist niet missen in 2015 Wat zou je wel kunnen missen? Uitwerking resultaten en.
De Wiekelaar als ontmoetingspunt De rol van Kulturhusen en de Wmo.
Leerplan BSc 6 Real Estate & Housing Chrissy Brom, Jolanda de Schiffart De Poptahof, Delft.
Presentatie| door: Verkenning ontwikkeling Dorpscentrum - Multifunctionele Accommodatie Kloetinge 2015.
Scherm van Ede Valleiconferentie Netwerk Geriatrie 3 december 2015
Regio West-Brabant Paul Vermeulen Programmamanager Ruimtelijke Ontwikkeling, Wonen en Leefbaarheid “Ontkoppelen behoud en bereikbaarheid voorzieningen”
Wmo-scan voor dorpshuizen! Plattelandsparlement 14 november 2015 Gerrit Kapteijns.
IKC Klarendal.
Tafel dagbesteding gemeenten
1 Richting nieuwe Woonvisie Den Helder Raadscommissie S&B 23 november 2015.
DORPSVISIE NIJEVEEN Vijftig+ vrijwilligers hebben deelgenomen aan de Dorpsvisie Het initiatief is van de Dorpsvereniging en is financieel.
Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Presentatie krimp en leefbaarheid 7 februari 2013.
Respijtzorg werkconferentie ‘...respijt op maat Drenthe’ 15 april 2015 B. Bijl.
Prestatie afspraken met Union1 Prestatie afspraken Gemeente Oud-Beijerland en Union Commissie Ruimte + Commissie Samenleving 3 december 2008.
Door: Rixt Wibiër Branding (middengebied) Twekkelerveld.
AH WOON WONINGWET WOONVISIE. Algemene Huurdersvereniging WOON Algemene Huurdersvereniging WOON sinds belangenbehartiging voor de huurders van.
Lokaal Woon en Leefbaarheids Plan. Lokaal Woon- en Leefbaarheids Plan  Waarom  Resultaten bijeenkomsten  Hoe nu verder.
Berkelland in cijfers Wat betekent dit?. Taken procesbegeleider: Partijen bij elkaar brengen Introduceren van nieuwe instrumenten voor gemeenten en onderwijs.
Actiepunten Uitvoering Dorpsvisie Zuidwolde. Actiepunten stickeren WONEN 1.Onderzoek doen, of er animo bestaat voor een ‘geclusterd wonen’ voor ouderen,
Woonvisie Drechtsteden Presentatie Infokamer Raad 30 maart 2010.
DELFTSE HOFJES. PIETER VAN FOREEST zorginstelling met uitgebreid pakket aan diensten voor senioren zorg op maat; zorg waar nodig en niet meer dan nodig.
Dordt aan Zet. De gebruikswaarde van een voorziening maximaliseren door de behoefte van alle belanghebbenden centraal te stellen. Gemeentelijk Eigendom.
Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Presentatie krimp en leefbaarheid 13 november 2012.
Agenda avond Welkom Inleiding avond Presentaties Jeugd en Jongeren Aan de slag in groepen! (analyseren huidige situatie en toekomst) Pauze (± 21.00) Bepalen.
Uitslag enquête De uitslag van de enquête Werkgroep Dorpsraad Nieuw Bergen 17 juni 2015.
Wist u dat? ons cluster al jaren meer formatie krijgt dan waar we recht op hebben (1 : 25)… de krimp al een paar jaar gaande is… we ieder jaar maanden.
Collegeprogramma Kansen zien, kansen grijpen, kansen bieden Structuurvisie -> Laan 1945 als voorzieningenas Ontwikkeling “ontmoetingsplek” op locatie Kloosterhof.
Dorpsraad Herpen Thema-avond wonen 11 oktober 2016.
Presentatie Inloopavond Integraal Kindcentrum Zevenhoven Noordeinde 26 oktober 2016, Teylersplein Nieuwveen.
Huurdersraadpleging donderdag 27 oktober 2016
Prestatieafspraken.
Hbo-tbv wonen Algemene vergadering 2016.
Duurzaam Idskenhuizen
Hartelijk welkom Contactmiddag 1.
Thema-avond Monitoring
Passend onderwijs.
Hartelijk welkom Contactmiddag 1.
Presentatie ‘Nieuwerkerk kijkt vooruit’
Hartelijk welkom Contactmiddag.
Wijkaanpak Gedeelde uitgangspunten: top-down en bottom-up benadering.
Hartelijk welkom Contactmiddag.
Informatiebijeenkomst omwonenden 11 oktober 2017
Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken
ISociaal Programma gericht op stroomlijning van informatievoorziening van het sociaal domein om de inwoner sneller aan een passende oplossing te helpen.
Pionieren aan de kust: Langer thuis wonen in Schagen doe je samen!
Bewonersavond 20 maart 2019.
Volkshuisvesting in 2019.
Transcript van de presentatie:

EINDPRESENTATIE WERKGROEP DORPSVISIE: 14 maart 2016 Dorpsvisie Zuidwolde

Programma deze avond 1Welkom 2Presentatie uitkomsten gesprekken en actiepunten door PBZ (Nico Schutte) 3Korte presentatie werkgroep Energie 4Pauze 5Korte presentatie werkgroepen Zorg, Verkeer en Groen 6Stickers plakken op actiepunten. Uitleg VGD (NV) 7Uitkomst van het stickeren 8Einde

Dorpsvisie Zuidwolde Dorpsvisie, de definitie: Plan voor de toekomst van het dorp, over leefbaarheid in de breedste zin van het woord, door het dorp zelf ontwikkeld voor de middellange termijn (ongeveer 10 jaar), gericht op uitvoering. Wens PB Zuidwolde: plan gericht op uitvoering.

Dorpsvisie Zuidwolde Stappenplan Dorpsvisie 1.Voorbereiding 2.Inventarisatie 3.Terugkoppeling 4.Realisatie

Uitkomsten gesprekken Sterkste punt volgens de deelnemers: Voorzieningen in de buurt. Een echt dorp. Rust en ruimte alom. Positief met elkaar aan de slag: Samen een dorpsvisie maken, leuk!

Uitkomsten gesprekken Wonen en Zorg wonen Vraag en het aanbod voor doelgroep starters en de doelgroep ouderen sluit niet goed aan. Probleem: betaalbaarheid en levensloopbestendigheid. Oplossingen: nieuwbouw van huurwoningen en/of op gang brengen verhuisbeweging binnen de bestaande bebouwing. Clustering van woningen in combinatie met zorgvoorzieningen voor ouderen.

Uitkomsten gesprekken Wonen en Zorg zorg Liever hulp bieden dan vragen Vraag en aanbod niet duidelijk. Aanbod niet alleen voor ouderen. Welke vorm voor het opzetten van burenhulp? Aansluiten bij wat er al is Duidelijke scheiding met de professionele zorg. Centrale rol voor nieuwe website bij het bereiken van vragers en aanbieders.

Uitkomsten gesprekken Voorzieningen (1) Het belang van een ontmoetingsplek voor het hele dorp is groot. Discussie over kansen rondom de locatie van die ontmoetingsfunctie in de toekomst. Het bestuur van De Kern betrekken bij alle mogelijke opties. Binnen het dorp streven naar een gezamenlijk standpunt ten aanzien van de toekomstige locatie voor de ontmoetingsfunctie.

Uitkomsten gesprekken Voorzieningen (2) De huisarts is een zeer waardevolle voorziening die een betere huisvesting behoeft. Het draineren van de ‘Speulakker’ is een zeer grote wens Voor het winkelaanbod is de stad dichtbij maar zijn er in Zuidwolde ook nog een paar waardevolle winkelvoorzieningen beschikbaar.

Uitkomsten gesprekken Verkeer Zuidwolde is goed bereikbaar, pluspunt Veiligheid een voorwaarde. Er valt nog veel te verbeteren, want er gaat relatief veel verkeer door het dorp Zuidwolde. Vele suggesties voor verbeterings maatregelen, moeten nader worden bekeken. Werkgroep Verkeer staat in de startblokken

Uitkomsten gesprekken Omgeving en aanzien van het dorp Zuidwolde kan mooier. Bewoners willen zelf energie in steken in het verbeteren van het aanzien. Ligplaats- en steigerbeleid door de gemeentes, tegen wildgroei steigers en meer boten in het Boterdiep Het dorp kan zijn voordeel doen met meer groen. Ook werkgroep Groen begint zich te vormen

Uitkomsten gesprekken Duurzame Energie Er is inmiddels een werkgroep actief, die de mogelijkheden onderzoekt voor samen energie besparen en eventueel samen energie produceren. De Werkgroep Duurzame Energie presenteert zich straks zelf

Uitkomsten gesprekken Saamhorigheid/dorpsactiviteiten Best veel aanbod, organisaties en actieve mensen in Zuidwolde. Enkele mensen, met uitzondering van de middelbare school jeugd, geven aan wat te missen. Het ontbreekt aan goede trekkers in het dorp. Meer toenadering tot nieuwe inwoners in het dorp gewenst. Betere informatievoorziening over alle voorzieningen en verenigingen (nieuwe site PBZ) Oproep vrijwilligersbank

Uitkomsten gesprekken Ontbrekende onderwerpen Asielzoekers opvangen in Zuidwolde. Wellicht meer kleinschalige opvang mogelijk in Zuidwolde? Consequenties van de Gemeentelijke Herindeling. Straks is Bedum het stiefkind van Delfzijl, Appingedam of de stad Groningen.