STATION GOES. Het station door de jaren heen Het was 1867 toen de Ganzestad aangesloten werd op het spoorwegnet. In juli dat jaar werd de lijn Bergen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Revitalisering Cornelis Danckertsstraat Van 2012 naar heden. •januari 2012 besluit tot renovatie • januari 2013 besluit tot nieuwbouw.
Advertisements

Maak een tentoonstelling
LIES werd op jaar, is reeds 13 jaar gestorven en werd dus 14 jaar oud 13 plus 14, 27 een enorm stuk van ons leven 27 jaar geleden in juni,
Geesten Ze zijn overal om ons heen... Geloof je het niet???
1940 Deel 1 Duitse opnamen 1940 Deel 1
Wij maakten een uitstapje naar: Het Centraal Station.
1 MINIMALE IMPROVISATIE DOOR MAXIMALE VOORBEREIDING.
Vierdag 1889 de Gebr. Vierdag vestigen zich met hun bedrijf in Apeldoorn aan de Stationsweg A 424.
Gedelegeerd bestuurder
Groep 8 vertrok dinsdagochtend 6 april om 8 uur richting onze hoofdstad. Hoe het was? Dat ziet u in de komende presentatie!
Nieuwsbrief 18 oktober 2012 Agenda: Vr. 19 okt: Leerlingen vrij i.v.m. studiedag 22 t/m 26 okt.: Herfstvakantie Di. 30 okt: Luizencontrole Vr. 2 nov: Techniekmiddag.
OV-tunnel Koninginnegracht Milieucafé 15 december 2009 Nutshuis Jan van Male ROVER Den Haag.
Delft delft open huis 18 november 2009 tak architecten arnhem.
Treinen in Nederland.
Fotoreportage ‘Kunst in de Amsterdamse ondergrondse’
Met Randstadrail van Slinge naar het centrum van Den Haag
De nieuwe reizigerspassage van Centraal Station Rotterdam is zaterdag 10 november 2012, officieel geopend. De nieuwe passage is zes keer breder dan.
Door : Lucas Van Der Haven
We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.
In de Atlas der Buurtwegen van Belsele van 2 april 1845 wordt voetweg nr.36 als volgt omschreven: Richting:Sentier de Belcele à Waesmunster par le hameau.
Citymarketing Hilversum 2006
Gemaakt door: Jorn van Sisseren
De fiets en het jaar van de mobiliteit
Centraal Station ROTTERDAM Het Centraal Station is bijna afgebouwd, er is negen jaar aan gewerkt.
Vervanging vlinderkleppen Streefkerk
Voor de buurt door de buurt De Linie vormt een klein wooneiland in een zich snel ontwikkelende omgeving. Gebouwen blijven verrijzen om ons heen en we mogen.
11) Die toonde dat Gent Sint-Pieters, als drukst bezochte station in heel Vlaanderen in feite moeilijk bereikbaar is met de wagen. FOTO STAPEL STUDIES.
Veiligheid & Overlast Bewonersavond BPC Roosendaal 12 januari 2011.
1 Presentatie voor de kaderleden van de Noord-Hollandse ouderenbonden en de werkgroepen van de SBO-NH 8 november 2013 Door Wiebe de Haan (voorzitter Rocov-NH)
Hofplein Rotterdam.
Genealogie Verdon(c)k te Gravendeel
Station Grubbenvorst – Greenport Venlo
Ontwikkeling Stationsgebied Haren - Fase II. Even voorstellen Welkom vanavond!
Presentatie Raadscommissie Verkeer en Vervoer – gemeente Dordrecht
Toegankelijke bushalten Gem. Schinnen Door: ing. Maurice Vroomen ing. Rudy Stevens.
Loes Bonnemayer - Concept - Dienstregeling 2017 in Dordts perspectief 15 september 2015 Aan de hand van de perspectieven en ambities per corridor wordt.
Troelstralaan De Troelstralaan loopt van Ringbaan-West tot Van Hogendorplaan en is een doorgaande weg in de wijk Goese Polder. Deze wijk, waar de bouwactiviteiten.
Presentatie Zorg- en Veiligheidshuis commissie gemeente Delft 23 november 2010 Edith van den Berg Manager veiligheid.
Jacob Stamperius Kinderboekenschrijver en onderwijzer Wilhelminadorp 8 april 1858 – Zeist 22 januari 1936.
Ontwikkeling Stationsgebied Haren 16 november 2009 Werksessie bewoners Ruimtelijke Kwaliteit.
DE RINGBRUG De uitbreiding van het havengebied, de vestiging van industrieën en de bouw van nieuwe wijken als Goese Polder en Noordhoek bracht met zich.
Welkom Informatiebijeenkomst RijnGouwelijn Lammenschansweg Gemeente Leiden.
BERGWEG In deze presentatie maken we een wandeling over de Bergweg. Dit is een belangrijke ontsluitingsweg in de wijk Goes-Oost. De straatnaam werd bij.
Verkeersdoorstroming Gouda Integraal bekeken en aangepakt Raadspresentatie 21 juni 2010.
Evolutie van de democratie in Nederland Met de Acte van Verlating van 1581 werd de onafhankelijkheid van de Republiek uitgeroepen, die na afloop.
Samenvatting voorstellen Metropoolregio Rotterdam Den Haag Commissie Bestuur, Leefomgeving en Duurzaamheid Gemeente Delft 25 juni 2013.
Begin 1900 ontwikkelden Professor Max Weber en meester Jan Pannekoek het plan om een Imkersvereniging in Eerbeek op te richten. Prof. Max Webermeester.
L.A. Springer en het groen op de Oostwal. Leonard Adriaan Springer ( )  Leonard Adriaan Springer was een vooraanstaand tuinarchitect die voor.
Jan Havickszoon Steen werd in 1625 of 1626 in Leiden geboren en ook begraven in 1679… Hij was de oudste van acht kinderen, toen heel normaal..
IJzerlaan(brug), Noordersingel P&R gebouwen Schoten - 9 juni
Lucht- en panoramafoto’s van Goes
Zuidvlietstraat De straatnaam is jonger dan de straat zelf; pas bij raadsbesluit d.d. 28 april 1937 werd de naam vastgesteld met de volgende begrenzing:
FRUITLAAN We maken in deze presentatie een korte wandeling over de Fruitlaan. Een relatief jonge weg nog met veel variatie. De weg is een belangrijke doorgaande.
Je neemt nooit afscheid van wat echt telt.
Stedenbaan Commissie Ruimte & wonen 9 mei 2007.
Gemeentelijke Vervoercentrale Zeeland B.V.
Blok 3 De stad verandert Deelvraag: Hoe de stad verandert na 1870?
Openbare vergadering 30 januari :00 uur
Station Grubbenvorst – Greenport Venlo
Made by : Levi, Ruben, Bram, Morris
MaaS pilot: Rotterdam The Hague Airport
VeiligheidsRegioTwente
Kwaliteitsimpuls Station Delft Zuid
De Investeringsagenda’s: samen investeren in een bereikbare, leefbare
Qbuzz nieuwe vervoerder in Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.
Met NS vliegensvlug door West-Europa De trein als alternatief voor vliegen op afstanden tot 700 km 22 november 2018 Kaj Mook – Hoofd Business Development.
Hij was de oudste van acht kinderen, toen heel normaal..
WAT BRENGT DE NIEUWE VISIE ZUIDAS 2016 ONS IN 2017 ?
Buslijnen tijdens bouw fietsenkelder
Wet en regelgeving Lokale spoorwegen
Transcript van de presentatie:

STATION GOES

Het station door de jaren heen Het was 1867 toen de Ganzestad aangesloten werd op het spoorwegnet. In juli dat jaar werd de lijn Bergen op Zoom – Goes in gebruik genomen en al snel doorgetrokken naar Vlissingen. Het stationsgebouw zou het, met diverse aanpassingen in de loop der tijd, uithouden tot In 1982 werd het huidige station in gebruik genomen. Tot op de dag van vandaag vervult het Goese station een belangrijke rol en zijn steden als Roosendaal, Dordrecht, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Lelystad direct vanuit Goes bereikbaar per trein. In deze presentatie maken we enkele historische reuzenstappen om te zien hoe het station van Goes zich in de loop van de tijd ontwikkelde.

Anno 1868 De oudst bekende opname van het Goese Station, gemaakt kort voor de opening op 1 juli Er wordt nog hard gewerkt aan diverse dienstgebouwtjes, maar… binnenkort is Goes uit een zeker isolement verlost!

Anno 1930 In 1930 werpen we een blik op het Stationsplein. De treinreizigers treffen bussen aan van verschillende ondernemers die hun eventueel verder kunnen brengen. Ook verder vervoer per taxi is mogelijk. Rechts van het station zien we de overdekte loopbrug zodat de reizigers veilig het perron kunnen bereiken. Door het toenemende verkeer is de indeling van het Stationsplein in de loop der tijd enkele malen gewijzigd.

Anno 1930 Een blik vanaf het perron; zou de trein al in aantocht zijn?

Anno 1977 Een blik op het station vanaf de Frans den Hollanderlaan in Dr. ir. F.Q. den Hollander was de in Goes geboren latere president-directeur van de N.S. Bij de elektrificatie van de Zeeuwse Lijn in 1957 besloot de gemeenteraad de Stationsweg te hernoemen in Frans den Hollanderlaan. Den Hollander kreeg bij die gelegenheid het ereburgerschap van Goes toegekend. Foto collectie Bitter-van Opstal

Anno 1980 Op spoor 2 is zojuist de Intercity naar Vlissingen binnengekomen. Het treinstel betreft een zgn. “Hondenkop”, een type treinstel dat, met de nodige varianten, tussen 1956 en 1996 op de Nederlandse sporen was aan te treffen. De loopbrug is inmiddels door een tunnel vervangen. Kort na het maken van deze opname zou begonnen worden met het slopen van het stationsgebouw.

Anno 1988 Op 19 november 1982 wordt het nieuwe station officieel in gebruik genomen. Bij het stationsgebouw inbegrepen zijn een postkantoor, kantoorruimten, restauratie en fietsenstalling. Om de stationsentourage te completeren worden in 1983 busstation en P&R (park and ride)-plaatsen in gebruik genomen. In 1987 wordt bij het station ook een VVV-kantoor geopend, tussen het stationsgebouw en het aangrenzende hotel Terminus. Het VVV is inmiddels al weer geruime tijd naar het stadscentrum verhuisd en het gebouwtje is al weer gesloopt.

Anno 2001 In 2001 wordt hard gewerkt aan de verlenging van de perron- annex voetgangerstunnel naar het Stationspark. De bereikbaarheid van het station wordt op deze wijze voor de bewoners van de zuidelijke wijken aanmerkelijk verbeterd. In januari 2002 kan de nieuwe voorziening in gebruik worden genomen.