Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden. HR netwerkbijeenkomst Tineke de Visser In voor zorg!Merel van der Ham 13 april 2016Aafje Academie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Identiteitsverankering
Advertisements

Door goede gesprekken groeien
Het Techniek- en MotivatieKompas Leerlingen in hun kracht brengen.
Persoonlijke Waarden Het waardenperspectief
Introductiebijeenkomst
Zorg Beter mét Vrijwilligers
Visie op HNW juni Belang van een Visie Een Visie op Werken is de overkoepelende beschrijving hoe een organisatie werk in de toekomst ziet. De visie.
Onderzoeksopzet Het Nieuwe Werken in veranderkundig perspectief
Omzien naar elkaar Omzien naar elkaar in Bergambacht: Hoe komen we bij elkaar in het vizier?
Sportiviteit & Respect HC Twente 26 maart 2014
Waarde-volle zorg LPZ, 11 oktober Opbouw Voorstellen Ontwikkelingen Ander perspectief In gesprek 2.
Focus-Fontys Sneed het mes van twee kanten?.
27 januari 2011.
Alle vrouwen welkom in onze vrouwenstudio Zonneplein 33 Bergen op Zoom.
Workshop ‘Is er een toekomstige rol voor verkoopvrijwilligers’ 25 mei 2013.
PleegoudersOnline Jarabee Naam spreker: Patrick Olde Daalhuis&
‘De palmboom’ buurtgericht kinderdagverblijf
Flexibiliteit van Medewerkers Stimuleren Prof. Dr Mandy van der Velde
Voorbereidingen in Jaar van voorbereiding en ontwikkeling Start schooljaar : 1 e jaars BBL 20 leerlingen 2 e jaars BBL 12 leerlingen.
Wat willen we vandaag doen?
Deel anders, mijn organisatie
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Welkom bij deze mini-beurstraining.
Uitdagingen in de 21-ste eeuw
ACT Advies, Consultancy & Training Note: deze presentatie is op hoofdlijnen beschreven en vraagt om nadere toelichting.
Meer dan de som der delen De verankering van duurzaamheid in de gehele schoolorganisatie 14 november 2014.
Samen sterk in verandering
Visie & Strategie.
De nieuwe zorg Het nieuwe werken Het nieuwe leren
Agile Roadblocks Agile Roadblocks 3 Manifest voor Agile Software Ontwikkeling Wij laten zien dat er betere manieren zijn om software te.
Identiteit van de divisie Zorg & Gezondheid
Informeel Leren Hoe breng je dit in kaart? Door: Kathleen Schlusmans en Jo Boon.
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
11 Diversiteit & inclusie July 30, Overzicht Diversiteit en inclusie zijn een integraal onderdeel van onze business. Het is essentieel dat u.
Evenwicht in sturing.
Haal het beste uit jezelf en anderen! Toekomstbestendige Bloei.
RMC Radius verbindt Op 1 januari 2015 zijn RMC, Regionaal Maatschappelijk Centrum en Radius, welzijnsorganisatie Land van Cuijk gefuseerd. RMC Radius heeft.
Zo doen we dat op De Wissel. Inhoud  Onze visie  Onze doelen  Afspraken  Tips  Facebook  Twitter  Youtube  Tot slot.
Hoe leert de ruiter NHB DEURNE.
Informatiebijeenkomst nieuwe medewerkers
eigenwaarde ontstaat meestal door de volgende 3 factoren.
Wat zijn volgens jou de meest in het oog springende innovaties die van invloed kunnen zijn op opleiden en een leven lang leren ? Welke bedreigingen en.
Volle OR en hoge verkiezingsopkomst: Utopie of goed realiseerbaar?’
2.7. Samenvatting Chaymae Faïk 1BASWA. 1. Een bepaalde manier van zorgen 1989: Eerste Nederlandse, kleinschalige woonvorm Eind de jaren 90  populair.
BEWONERGESTUURDE WIJKONTWIKKELING: DE KRACHT VAN EIGEN OPLOSSINGEN !
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Welkom. Veiligheid Allemaal bril op!!! Waarom zou ik mij houden aan de veiligheidsvoorschriften?
Wijs met media: Deze workshop geeft ouders de gelegenheid ideeën en ervaringen uit te wisselen over het onderwerp “Wijs met media”. De drie kernthema’s.
Werk maken van Diversiteit in Rotterdam Woonstad Rotterdam.
SFEERIMPRESSIE TRAININGEN Wij geloven dat het echt anders kan! Wij, Mariel Koopmans en Jan Wijnand Hoek, oprichters van TrainingenLean.nl, werken dagelijks.
Vroegtijdige zorgplanning Waarover maak jij, je zorgen? M. Van de Wiele Ethicus :VZW Rusthuizen Zr. Van Berlaar R.Z. H. Hart Tienen 13 september 2012.
Wij. Roverscoutswet Ik beloof* mijn best te doen een goede Roverscout te zijn, iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil.
De programmavriendelijke organisatie Provincie Gelderland Ervaringen Liesbet Hoek PGMopen 2015.
 Actief lid zijn van de KBO Nu en in de toekomst In gesprek met de leden Ellen van Troost van Moveo Training & Advies.
‘So you think you can coach…’ Een introductie in “Coaching Ourselves”
WORKSHOP ELEVATOR PITCH Loopbaanevent Trivalent Nynke Visser 21 mei 2016.
GROEIEN MET JE IDENTITEIT. EVEN VOORSTELLEN… WAT IS EEN KLANT?
Communiceren met mantelzorgers Informeren en afstemmen.
Mondzorg - persoonsgericht
Studiemiddag donderdag 30 maart 2017
Begeleiding bij Werkplekleren
Diversiteit & Inclusie
Rotterdam: Van werkstad naar netwerkstad
Antibioticaresistentie en teamleren
HR & employee growth.
Ontwikkeling, wij als EBS
Een lerende en adaptieve organisatie
Lennart Nooij & Linda Lemmens
Startgroep nieuwe HR-cyclus
Vernieuw je HR-cyclus.
Transcript van de presentatie:

Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden. HR netwerkbijeenkomst Tineke de Visser In voor zorg!Merel van der Ham 13 april 2016Aafje Academie

Aafje van Hulst was een van de leidende vrouwen in de 20 e eeuw. Zij legde de basis voor ons werk van nu: ‘waarden’ gedreven in plaats van ‘regel’ gedreven. In deze traditie willen wij staan, het zit in ons DNA en dat is wat wij verder uitbouwen.

De droom van Aafje Uw leven, uw dag, uw thuis. Dat is wat klanten van Aafje ervaren. Uw leven vormt het uitgangspunt. elke dag. Op een manier waarop U zich thuis voelt. Om een eigen leven te kunnen leiden, heb je soms anderen nodig. Aafje is graag die ander Uw leven, uw dag, uw thuis. Dat is wat klanten van Aafje ervaren. Uw leven vormt het uitgangspunt. elke dag. Op een manier waarop U zich thuis voelt. Om een eigen leven te kunnen leiden, heb je soms anderen nodig. Aafje is graag die ander

De wereld verandert!

Vrij- willi ger Veranderende tijden: Aafje op reis Medewerkers Management Bestuur Fami -lie klant Vrij- willi ger Fami -lie klant Vrij- willi ger Fami -lie klant Vrij- willi ger Fami -lie klant Vrij- willi ger Fami -lie klant Vrij- willi ger Fami -lie klant Vrij- willi ger Fami -lie klant Naar welbevinden: -> voor onze klanten -> voor hun familie -> voor mantelzorgers en vrijwilligers -> voor onze medewerkers. -> van regel gedreven naar waarden gedreven. -> van routinematig handelen naar vakmanschap

Onze mentaliteit: waarden gedreven

Aafje staat voor een grote ‘leeruitdaging’. De praktijk van alledag verandert, stelt andere eisen aan de professionaliteit en vraagt het beste van al onze medewerkers, op welk deskundigheidsniveau dan ook: ‘Dit heeft grote invloed op de opleidingsagenda en de manier van leren bij Aafje. We staan voor de uitdaging medewerkers te prikkelen en uit te nodigen mee te doen in de transitie en hun vakmanschap ter beschikking te stellen’ Leren bij Aafje

Werkplekleren bij Aafje Tineke de Visser: ‘Er is veel kennis in medewerkers gestopt door scholing en training. Op welke wijze kunnen we medewerkers uitdagen en ondersteunen bij het toepassen van wat zij geleerd hebben: het blijven ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden’.

Pilot op Aafje Meerweide

Leren zo dicht mogelijk bij de dagelijkse praktijk brengen Steeds theorie met praktijk verbinden. Leren is vanzelfsprekend onderdeel van het dagelijkse werk. Leren doe je samen door zaken af te spreken en elkaar daar op aan te spreken. Iedereen op de werkplek heeft hierin een rol! Rol van de Aafje Academie is de mensen op de werkplek (individueel en teams) te helpen het beste uit zichzelf te halen: ‘wat hebben jij en je team nodig om het werk in de nieuwe Aafje organisatie te kunnen doen, waar sta je in je vakmanschap (samen meten en weten) en wat is er nodig om te ‘groeien en bloeien?’. Werkend leren en lerend werken

De droom van Tineke