Experiment 5: Museumbezoek door evenementen. Vooraf Dit receptenboek is bedoeld voor musea die de resultaten van de experimenten willen toepassen in de.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Van primair onderwijs naar voortgezet onderwijs
Advertisements

PROFIELWERKSTUK Hoe kunnen wij je helpen?.
SEH Congres 2013 Hersteladvies Jan Vromans.
14 april 2008Symposium reisagenten You gotta move!
De historie & de toekomst
1 Samenwerkend leren met Google Docs Werking en mogelijkheden van online tekstverwerken.
Experiment 7: Het effect van het bezit van een Museumkaart bij leerkrachten Leerkrachten in experiment 7 € 0,00.
ZAPPcity Project ZAPPcity • alle evenementen onder één publicitaire paraplu • 28 augustus – 14 september • kunst, cultuur, sport, media • locaties.
Project Jong in De Friese Meren Jongerenparticipatieproject in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 2013 Presentatie 28 augustus 2013 Het PAC, Lemmer.
Europese financiering voor Musea, 26 juni 2007 Amsterdams Historisch Museum Laura Grijns.
Tweede Studiedag Brede School – Vlaams Parlement 16 mei 2008 Een brede Kinderopvang REFLECTIES door Jan Van Gils Onderzoekscentrum Kind en Samenleving.
Family Friendly Toolkit: een Vlaamse herwerking. Vlaamse versie: wat en waarom? Vlaamse versie -Jong geleerd… -Families belangrijke doelgroep -Vraag uit.
OUDERS VOOR INCLUSIE. WIE ZIJN OUDERS VOOR INCLUSIE ? Vereniging van en voor ouders Voor alle ouders van kinderen, ongeacht hun handicap We zijn vooral.
Vmbo in beweging Waarom? Wat is het? Doel Wat gaan we doen? Wij doen mee.
Projectleidersplatform en Themamiddag Plan van aanpak
‘Het talent bestaat niet.
De Museumvereniging en het HGIS-C bezoekersprogramma Margriet de Jong Amsterdams Historisch Museum, 26 juni 2007.
MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Waar staan we voor! Als medezeggenschapsraad bestaande uit leerkrachten en ouders willen wij mede vormgeven.
Voorbereidende les Hier volgen dia’s met afbeeldingen die u aan de leerlingen kunt laten zien. In de notities van PowerPoint (onder de dia in de schrijfmodus)
SESSIE 8 PLEIDOOI VOOR DUURZAME CULTUURBELEVING OP SCHOOL.
Amateurkunst nu en in de toekomst 28 mei 2011 Kunstfactor Sectorinstituut amateurkunst Missie Visie Kerntaken Hoofdlijnen beleid 28 mei 2011.
Club voor jongens en meiden met een beperking.
Route van PO naar VO. Route van PO naar VO Wat brengt de wet passend onderwijs ons oud nieuw Steeds meer kinderen werden doorverwezen naar het speciaal.
Wereldoriënterende vakken in de onderbouw.. Aanleiding tot ons onderzoek Er is vraag naar lesmateriaal voor wereldoriënterende vakken in de groepen 1.
Dit is de spreekbeurt van Esmée!
Online filmpjes maken. (
Online filmpjes maken. (
Experiment 4: Regionale Museummenu’s. Vooraf Dit receptenboek is bedoeld voor musea die de resultaten van de experimenten willen toepassen in de eigen.
Zo doen we dat op De Wissel. Inhoud  Onze visie  Onze doelen  Afspraken  Tips  Facebook  Twitter  Youtube  Tot slot.
Ambassadeurs 29 augustus Agenda Mededelingen Digitale werkplaats Ambassadeurs (Hester) Bijeenkomst met RvT over cultureel ondernemerschap.
Het samenbrengen van taal- en leesvaardigheid en kunst- en cultuureducatie in Noord-Brabant ten behoeve van de omgang met de 21 e eeuwse vaardigheden in.
Experiment 6A: Een nationale inventarisatie van bestaande goede praktijken.
Opdrachten en eindopdracht
VOOR ALLE LEERWEGEN ! NU. INHOUD ARTXPRESS AUDITIE PROCEDURE PROGRAMMA LEERLIJN MOTIVATIE CONTACT.
Experiment 2: Museumbezoek in schoolverband. Vooraf Dit receptenboek is bedoeld voor musea die de resultaten van de experimenten willen toepassen in de.
Informatie over de Kaart van GezondheidsGegevensDrenthe.nl.
TNS NIPO MuseumMonitor | Studiedag Prijsbeleid binnen Musea | 13 december 2007 Agenda Wat is en doet de MuseumMonitor Wat heeft men over voor museumbezoek.
Typ hier de titel Geef hier extra gegevens op. Inleiding n Doel van de discussie n Iets over uzelf.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Boer Burger Coöperaties en Ketenverkorting Boer Burger Coöperaties in voedsel, energie en land zijn geweldige innovatie plaatsen voor de groei van biologische.
VMBO Basisberoeps & Kaderberoeps Op weg naar de toekomst!!
Experiment 3: Stimulering museumbezoek via social media en games.
Wijs met media: Deze workshop geeft ouders de gelegenheid ideeën en ervaringen uit te wisselen over het onderwerp “Wijs met media”. De drie kernthema’s.
MATHEKINGS - 25 JAAR KINDEROPVANG HUMANITAS -MATHEKINGSTENTOONSTELLING BERLIJN - ONDERDEEL VAN EEN RIJK ONTWIKKELINGSAANBOD.
Ontmoeten, inspireren en genieten bedrijfsplan Dordrechts Museum en Simon van Gijn 24 maart 2009.
Komt u zich ook presenteren? Open Dag Wijkplatform Oosterboer- Ezinge 24 september 2016.
Presentatie Passend onderwijs Voor: Ouders/verzorgers van SBO Petrus Dondersschool Datum: 3 april 2014.
Training SomToday/WikiWijs DINSDAG 24 MEI. Wat doen we vandaag ?  Huiswerk invoeren in SomToday  WikiWijs: toegevoegd aan arrangement, bekijken  Hoe.
ELRC Workshop in Den Haag, Nederland, Kunt U Bijdragen? 1.
Kwaliteitshappening 2012 Voorstel concept 28 maart 2012.
Vrijwilligerswerk. Proces Team samenstellen Verantwoordelijkheden – Contact opnemen met personen die zijn aanbevolen als geschikte leider – Opvolgen.
EEN PROJECT PLANNEN, VERKOPEN EN UITVOEREN Commissie voor vrijwilligerswerk.
Commissie voor vrijwilligerswerk.  Kennismaken met het concept van vrijwilligerswerk  Vrijwilligerswerk inpassen in uw dagelijks leven  Betrokkenheid.
‘Spelen met Ruimte, in de lokale samenwerking’
Northwind traders Wie wij zijn Ondertitel brochure of bedrijfsslogan
Informatieavond Workshop ked-coaching 2 november 2016
Commissie voor vrijwilligerswerk
Praktijk Opleiders Cursus
Binnenkort start hier het webinar Facebook Marketing voor je groep - Deel II: ‘Je Scoutinggroep op Facebook’
Titel van evenement Inleiding van evenement Subtitel van evenement
Duurzame inzetbaarheid
Commissie voor vrijwilligerswerk
Effectiviteit van een dieetbehandeling
Effectiviteit van een dieetbehandeling
Effectiviteit van een dieetbehandeling
DE “KEUZECARROUSEL NIET-NEDERLANDSTALIGEN”
BoekStart en vrijwilligers in de Bibliotheek
Transcript van de presentatie:

Experiment 5: Museumbezoek door evenementen

Vooraf Dit receptenboek is bedoeld voor musea die de resultaten van de experimenten willen toepassen in de eigen organisatie. Er zijn totaal 7 experimenten of onderzoeken die elk afzondelijk worden behandeld. Dit is experiment 5 en bevat: – Een samenvatting van vraagstelling, vormgeving, doelstelling en resultaten* – Aanbevelingen waarmee een individueel museum vandaag nog mee aan de slag kan Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt of meer informatie wilt over de experimenten. Hiervoor kunt u contact opnemen met Antoinette Beijen van de Nederlandse Museumvereniging / 020 – * Het volledige onderzoek is gepubliceerd in het rapport ‘Stimulering museumbezoek door kinderen – resultaten en verantwoording van de experimenten’ van Aarts De Jong Wilms Goudriaan Public Economics bv (APE) en Paul Postma Marketing Consultancy bv (PPMC) van november Hierna te noemen APE/PPMC rapport en te downloaden via

Inhoud Inleiding en uitgangspunten Vormgeving Doelstellingen Resultaten Aanbevelingen voor musea

Inleiding en uitgangspunten Experiment 5 onderzocht in hoeverre museumbezoek door kinderen gestimuleerd kan worden door een landelijk evenement De volgende uitgangspunten staan centraal in dit experiment: Kinderen in schoolverband en gezinsverband. Langlopend; in eerste instantie wordt uitgegaan van drie jaar. Schaalgrootte; dit type evenementen heeft alleen effect indien het tot nationaal niveau kan worden opgebouwd. Rechtstreeks communiceren met de kinderen zelf. Kinderen zijn actief, moeten dingen doen en ontdekken. Bijdragen aan de kerndoelstellingen van het primair onderwijs

Vormgeving (1) Twee trajecten: – Via scholen: Door erfgoed- en museumkoepels worden bezoeken van scholen aan musea georganiseerd. Hier wordt een prijsvraag aan toegevoegd. De winnaar mag zich museumklas van het jaar 2012 noemen. – Via gezinnen: De doelstellingen van de ANWB Explorers komen overeen met die van de experimenten. De leden van de ANWB Explorers en mijnTIKKIT.nl worden uitgenodigd museuminspecteur te worden. Zij moeten hiervoor een museum inspecteren en hun rapport uploaden op

Vormgeving (2) Brochure verspreid met deelnemende koepels: Museumgroep Leiden Erfgoedspoor Zuid-Holland Museumschatjes Brabant Cultuurkaartje Limburg Culturele Mobiliteit Drenthe Museumschatjes Fryslan Cultuurmenu Den Haag Website museumklasvanhetjaar.nl met de volgende functies - Informatie over de te winnen prijzen - Aanmelden - Insturen - Stemmen op inzendingen - Tussenstanden van de stemmers en inzenders

Doelstellingen museumklas van het jaar 2012 Potentieel aantal kinderen via Koepels deelnemende klassen 400 inzendingen stemmers

Doelstellingen Museuminspecteurs 2012 Potentieel aantal kinderen via ANWB+mijnTIKKIT.nl bezoeken door Museuminspecteurs inzendingen stemmers

Resultaten De resultaten van Museumklas van het jaar en Museuminspecteurs zijn bekend ca. april 2012

Aanbevelingen voor musea In experiment 5 staan de evenementen centraal. Musea kunnen hier op de volgende manier aan meedoen, overleg met Antoinette Beijen voor de mogelijkheden: Museumklas van het jaar – Promoot educatieve programma’s bij scholen – Bestel folders en geef die aan bezoekende schoolklassen – Zorg voor voldoende ruimte in het educatieve programma Museuminspecteurs – Promoot de Museuminspecteurs bij bezoekende kinderen en op de eigen website – Laat je museum toevoegen op landvandeanwb.nl en museuminspecteurs.nl – Doe iets speciaals voor Museuminspecteurs die op bezoek komen