De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DE “KEUZECARROUSEL NIET-NEDERLANDSTALIGEN”

Verwante presentaties


Presentatie over: "DE “KEUZECARROUSEL NIET-NEDERLANDSTALIGEN”"— Transcript van de presentatie:

1 DE “KEUZECARROUSEL NIET-NEDERLANDSTALIGEN”

2 Door de gestage toestroom van niet Nederlandstalige jonge statushouders is er steeds meer vraag naar mogelijkheden om deze jongeren, die over voldoende cognitieve mbo vaardigheden beschikken, een passende en effectieve instroommogelijkheid in het mbo te bieden. Het cluster Educatie is actief met deze vraag aan de slag gegaan en biedt m.i.v. oktober 2017 de “keuzecarrousel niet-Nederlandstaligen” aan.

3 Voor wie: De “keuzecarrousel niet-Nederlandstaligen” is voor studenten tussen de 18 en 27 jaar die: Een taalniveau op minimaal A2 hebben. De behoefte hebben te oriënteren op vervolgmogelijkheden bij Scalda. In het bezit zijn van een internationaal diploma herwaardering (IDW) en/of een indicatie onderwijsniveau (ION).

4 Wie kan zich aanmelden voor de “keuzecarrousel niet-Nederlandstaligen?
Studenten inburgering van Scalda die aan het eind van hun traject zitten; Studenten coachklas van Scalda; Studenten van buiten Scalda kunnen ook deelnemen aan dit traject voor een bedrag van € 595.

5 Keuzecarrousel Niet Nederlandstaligen Programma 10 weken
Dichten gat onderwijs Dichten gat werk Schoolse vaardigheden Samenwerken in projecten Meelopen mbo Leerlingen zijn tussen 18 en 27 jaar Hebben taalniveau minimaal A2 Hebben behoefte op oriënteren vervolgmogelijkheden

6 Lessentabel Keuzecarrousel Niet Nederlandstaligen
3 weken van 1.5 dag voor uitleg Nederlandse schoolsysteem en bijbehorende normen / waarden / verwachtingen en basisvaardigheden. 6 weken van 1.5 dag waarbij 1 dag wordt stage gelopen of wordt meegelopen met een opleiding en 0.5 dag voor reflectie coaching. 2 weken van 1.5 ter afronding. 1 bufferweek.

7

8

9 Startmomenten zijn 3x per jaar op:
23 oktober, 15 januari of 2 april Voor vragen en/of aanmelding kunt u contact opnemen met: Michel Meulmeester , Wilma Selen , Paula Dourleijn ,


Download ppt "DE “KEUZECARROUSEL NIET-NEDERLANDSTALIGEN”"

Verwante presentaties


Ads door Google