Dorpsraad Acht 2014-2018 Van harte welkom in het Dorpshuis Acht!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Van duurzaam energie-initiatief naar Met Elkaar Voor Mekaar
Advertisements

Medezeggenschap op de Julianaschool Wie zijn wij Waarvoor is er een MR Wat doen wij.
Het ‘nieuwe’ samenwerken Voor een duurzame stad Door de inzet van NME.
Belangenbehartiging door ouderenbonden in Oost Veluwe
Een veilige en fijne buurt maak je samen
P. 122 oktober 2013 Intro in de jeugdraad. 22 oktober 2013 Jeugdraad p. 2 Opdrachten •Adviezen te geven en voorstellen te formuleren, op eigen initiatief.
Project VOCATIO Camille Delbecque Communicatie en contact laureaten
Partner voor verenigingen Laat uw leden verantwoord sporten.
Werksessie Inspiratiedag Samen nog sterker
STEDENBAND LEIDEN-OXFORD Een traditie met toekomst heden.
1.1a2, Vereniging voor elektronisch geld instellingen in Nederland Toelichting op doelstelling en werkwijze Kees Klomp (voorzitter) 11 juni 2002.
4 juni 2011 Cultureel Centrum de Postkoets Horn
Strategie Arie Meulepas 9 & 10 nov
W e l k o m. De Plaatselijke Groep en de rol van de coördinator Brussel – studiedag VRN – 22 april 2008.
UMCU Centrale BioBank: Hoe verder
Nijverdal, september 2006 Ruimte voor de jeugd Wie, wat, waar en wanneer?
Jeugdgroepen op straat
Regionale betrokkenheid bij de beroepskolom Een casus… Dag van de Beroepskolom 5 oktober 2012.
Workshop: actieplan netwerking Netwerk je sterk Nicolas De Baere (BBL)
Rivierenland in eigen hand Leefbaarheid verbeteren door eigen verantwoordelijkheid en zelfwerkzaamheid van bewoners van kleine kernen in het Rivierengebied.
PBO Platform Belangenbehartiging Ondernemersverenigingen presentatie adviesraad OF 31 januari 2011.
Welkom Workshop: Vereniging van de Toekomst Programma: -Voorstellen -Introductie Huis voor de Sport Limburg -Vereniging van de Toekomst.
De Medezeggenschapsraad
Bijeenkomst ondernemersvereniging Hoogstraat voor speciale zaken ga je naar de Hoogstraat 12 september 2012.
MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Waar staan we voor! Als medezeggenschapsraad bestaande uit leerkrachten en ouders willen wij mede vormgeven.
Pastoraat nieuwe stijl. Wat was ook al weer de aanleiding? Wat is er na de vorige keer gebeurd? Hoe ziet het er nu uit? Help! Tips hebben we nodig. Hoe.
Workshop Fondsen werven
VOOR WERKZOEKENDE 40+ERS
Welkom Bij de onafhankelijke partij voor elke Bestenaar.
Vergaderen.
Agenda Opening/welkom Informatie over project ‘Dementietafel: delen en verbeteren’ Voorstellen verschillende organisaties – wie doet mee? – werkgroep.
P. 123 oktober 2014 Jeugdraad voor dummies Installatie VGC-jeugdraad.
De MedezeggenschapsRaad Inspraak in beleid. Programma Doel MR Taken en verantwoordelijkheden Samenstelling Werkwijze Inspraak: wat betekent dat voor jou?
Workshop sponsoring Delft voor Elkaar
Gemeente Heerenveen. Presentatie Fries Zorgcongres Wat is de Participatieraad - Visie en missie - Werkwijze en onze werkgroepen - Advies geven.
Welkom op de ALV van het CDA Brabant 14 november 2015
Volle OR en hoge verkiezingsopkomst: Utopie of goed realiseerbaar?’
Informatieavond herinrichting centrum Liempde
WhatsApp-groep GB Welkom bij de bijeenkomst: WhatsApp-groep Veiligheid Gemert-Bakel.
Vergadertechnieken. Uit welke vaste onderdelen bestaat een vergadering? Vooraf weet iedereen wanneer en waar de vergadering plaatsvindt.Vooraf weet iedereen.
De Wmo is meer dan zorg? Commissie Samenleving, maandag 17 maart 2008.
De partij van de toekomst. Wat willen we? zetels zetels zetels Doel Een liberaler Nederland Nodig Draagkracht en invloed.
monumenten- en erfgoedraad 1 De MONUMENTEN- en ERFGOEDRAAD een motor in het gemeentelijke CULTUURBELEID van Borgloon.
Lokaal Woon en Leefbaarheids Plan. Lokaal Woon- en Leefbaarheids Plan  Waarom  Resultaten bijeenkomsten  Hoe nu verder.
Patiëntervaringssonderzoek CQI-Z Drs. Ana Prieto Lestegas Marktonderzoeker Afdeling Marketing&Communicatie.
Vrijwilligersbeleid bij SVC’08.  Beoefenen en bevorderen van de voetbalsport in al zijn vormen. Wij doen dit door deel te nemen aan door de KNVB georganiseerde.
Samenvatting voorstellen Metropoolregio Rotterdam Den Haag Commissie Bestuur, Leefomgeving en Duurzaamheid Gemeente Delft 25 juni 2013.
Project Kanteling Wmo Dantumadiel/Dongeradeel Raadsbijeenkomst, 9 april 2013 Tom Kamsma.
Verbinden - vertrouwen – begrip – passie - netwerk Platform Eergerelateerd en Relationeel Geweld Kop van Noord Holland drs. MST Pfann.
© MOVISIE Een leefbare samenwerking Door: Bora Avric (senior organisatieadviseur en o.a. projectleider van het project ‘Sportief Participeren’ binnen MOVISIE),
Decentralisatie jeugdzorg: Transitie en Transformatie Klankbordgroepen Maandag 13 februari 2012.
Woonservice gebieden Resultaten Enquête Door Mark Paalman.
Klankbordgroep Milieuklachten Woensdag 16 september 2015 Presentatie voor de Burenraad.
Barrièrestraat 4 | 8200 Brugge | GSM 0477/ of 0477/ | VIP (VroegInterventieProject) Najaar 2016.
Adviesraad Sociaal Domein
Buurtpreventie Samen voor een veilige en leefbare buurt.
Wegen van waarden en randvoorwaarden
Toekomst van de besturen …
Landelijke raad 10 december 2016
Welkom! Nieuwe vormen van medezeggenschap
Adviesraad Sociaal Domein
Van voetbal kantine tot buurthuus de Leemkamp Marle
Welkom op de najaarsvergadering in de SKALM 13 nov 2018
Dorpsraad Stevensweert in oprichting.
De Ondernemingsraad.
Medezeggenschap bij De Eshoek
Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken
Tessenderlo, in de neus van limburg
Programma van de avond Opening Voorstellen Doelen en kaders ouderklankbord Delen van ervaringen diverse activiteiten Wat leeft er onder de ouders? Vervangersproblematiek.
Trefdag Huis van het Kind Zaventem
Transcript van de presentatie:

Dorpsraad Acht Van harte welkom in het Dorpshuis Acht!

Het programma Voorstellen nieuwe leden Strategisch Actieplan Dorpsraad

De leden van de Dorpsraad Acht Ad SparidaensRemco van DoorenFia Tempelaar– van Leeuwen Joop De GraaffRick Segers

De toekomstvisie Een leefbaar Acht

Relatie met de inwoners

Relatie DR met de Inwoners van Acht Doelen te realiseren voor 2018 – Meerwaarde van een DR in Acht heeft zich bewezen. Dit wordt aangetoond door: In 4 jaar zijn tenminste 25 openbare DR vergaderingen georganiseerd Er is een aanwezigheid van gemiddeld 75 inwoners op de Dorpsraad vergaderingen (nu gemiddeld ca 40) Tenminste 30% van aanwezige inwoners op DR-vergaderingen is jonger dan 35 jaar De DR heeft tenminste 8 dossiers onderhanden en/of zijn afgerond Aanmelding van tenminste 10 kandidaten voor de DR verkiezingen in 2018 Een opkomst > 40 % bij de volgende DR verkiezingen Tenminste 15 inwoners van Acht participeerden in werkgroepen van de DR De “moedervereniging” van de Dorpsraad, Achtse Belangen, heeft in 2018 minstens 25% meer leden dan in 2014 – De DR organiseert de jaarlijkse Dodenherdenking in Acht Doelen in 2014 – Organisatie dodenherdenking 4 mei 2014 – Tenminste 3 Openbare Dorpsraadvergaderingen; eerste op maandag 16 Juni (2 e op 15-9) – Lijst van 3 onderwerpen waaraan in het najaar van 2014 gewerkt wordt (vastgesteld op de DR vergadering in september) – Start campagne om de betrokkenheid van de inwoners van Acht met DR te vergroten. Gedifferentieerde campagne per leeftijdscategorie

Relatie met de politiek

Relatie met “de Politiek” in Eindhoven Doelen te realiseren voor 2018 – Adviezen van de Dorpsraad richting de Eindhovense politiek worden door die politiek serieus genomen en beargumenteerd toe- of afgewezen. – De politiek zoekt regelmatig zelf contact met de DR voor advies – Het gekwalificeerd adviesrecht voor de Dorpsraad is weer een feit. – De DR heeft een groot netwerk binnen de politiek in Eindhoven Doelen in 2014 – Start met opbouw van een netwerk van contactpersonen binnen alle politieke partijen. Evt meerdere contactpersonen per partij afhankelijk van “Achtse onderwerpen”. – Formuleer argumenten waarom het voor de gemeente goed is om het gekwalificeerd adviesrecht naar Acht terug te brengen [burgerparticipatie] – Spreek (1 op 1) met vertegenwoordigers van politieke partijen en bespreek de geformuleerde argumenten; Luister goed naar hun voor- en tegens – Herformuleer (indien nodig) het eigen pleidooi – Overleg met de politiek hoe de wederzijdse informatievoorziening georganiseerd gaat worden, zolang er nog geen gekwalificeerd adviesrecht is.

Relatie met de ambtenaren

Relatie met “Ambtenaren” in Eindhoven Doelen te realiseren voor 2018 – Zorgen en Adviezen van de Dorpsraad betreffende de leefbaarheid in Acht worden door de Eindhovense ambtenaren serieus genomen en beargumenteerd toe- of afgewezen. – Ambtenaren zoeken regelmatig zelf contact met de DR voor advies – De DR heeft een groot netwerk binnen de “ambtenarij” in Eindhoven Doelen/Akties in 2014 – Pak het overleg met wijkcoördinator [Ben Demilt] opnieuw op – Zoek ambtenaren van diverse gemeentelijke afdelingen welke woonachtig zijn in Acht en die willen meedenken hoe [en met wie] we de contacten met “de Ambtenarij” zouden kunnen intensiveren.

Relatie met de verenigingen

Relatie met de Verenigingen [en Stichtingen] van Acht Doelen te realiseren voor 2018 – Meerwaarde van een DR voor de verenigingen in Acht heeft zich bewezen. Dit wordt aangetoond door: Tenminste 5 verenigingen per jaar hebben zich spontaan gemeld voor advies/hulp Met alle verenigingen in Acht is tenminste 1x per jaar contact Doelen in 2014 – Aanwijzen DR-leden als contactpersoon voor specifieke verenigingen deze DR contactpersoon spreekt in 2014 tenminste 1x met de betreffende vereniging. – Start campagne om de betrokkenheid van de Verenigingen van Acht met de DR (en visa versa) te vergroten.

Relatie met de ondernemingen

Strategie: DR-relatie met Ondernemingen “Op Acht” Het is de Dorpsraad momenteel nog niet duidelijk of er bij de ondernemingen welke gevestigd zijn in Acht, behoefte bestaat om bepaalde (onderneming overkoepelende) zaken via (met) de Dorpsraad te bespreken of te laten verlopen. Doel 2014: In kaart brengen of er bij de “Achtse ondernemingen” behoefte bestaat om bepaalde (onderneming overkoepelende) zaken via de Dorpsraad te laten verlopen / met DR-Acht te bespreken -bij bedrijven (en eenmanszaken) gevestigd in woongebied Acht -Bij bedrijven op de formeel bij Acht behorende industrieterreinen  Kapelbeemd  Goederen Distributie Centrum

Doelen en acties op het gebied van Financiën Doelen te realiseren voor 2018 – Opstellen begroting Achtse Belangen gebeurt in nauwe samenspraak met Dorpsraad – Samen met Achtse belangen is er een (jaarlijks) bijgewerkte, actuele, 4 jaren begroting – Elk jaar een kloppende begroting Doelen in 2014 – Kloppende begroting – Lijst van jaarlijkse potentieel te subsidiëren projecten aanleggen (historie via AB) – Bespreken van- en besluiten over de Toekenning van de, bij Achtse Belangen, aangevraagde Subsidies. (voor algemeen toegankelijke activiteiten die de leefbaarheid in Acht vergroten)

Doelen en Acties op gebied van Communicatie Doelen te realiseren voor 2018 – Website DR-Acht is portaal voor alle Achtse informatie – Website Dorpsraad Acht wordt minimaal 200x per maand bezocht – 95% van de informatie op de website is actueel – Op website wordt geen informatie aangetroffen die langer dan 30 dagen verouderd is. Doelen te realiseren voor 2014 – Overleg met beheerder bestaande site welke rol hij kan en wil vervullen bij de update/uitbouw/beheer van de website voor Achtwww.Acht.nl – Idem met beheerder van de website van Achtse Belangen eindhoven.nlwww.acht- eindhoven.nl – Reservering domeinnaam: DorpsraadAcht – Opzetten structuur van website Dorpsraad Acht

Rondvraag

Dank voor uw komst! Tot snel bij de volgende vergadering!