De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Van voetbal kantine tot buurthuus de Leemkamp Marle

Verwante presentaties


Presentatie over: "Van voetbal kantine tot buurthuus de Leemkamp Marle"— Transcript van de presentatie:

1 Van voetbal kantine tot buurthuus de Leemkamp Marle

2 Even een korte terugblik
Begin jaren ‘70 wordt begonnen met de bouw van een kantine voor de voetbal De voetbal kantine bood niet alleen plaats aan de voetbal maar ook aan tal van andere verenigingen en instanties o.a. : Ouderensoos Countryclub Biljart vereniging Creatief middagen Gemeente Hellendoorn Plaatselijk belang Marle Vriendenkring Marlese Boerendansers en uiteraard MVV’69

3 exploitatie De exploitatie van de kantine en nu het Buurthuus was en blijft in handen van MVV’69 Beheers commissie blijft toezicht houden ( Alleen over de exploitatie van het Buurthuus!!! Dus niet over bijvoorbeeld sponsering van shirtjes etc.) De beheers commissie bestaat uit alle verenigingen die gebruik maken van het buurthuus. De afgelopen jaren heeft de kantine een meer dan sluitende begroting gehad, dit is mede een gevolg van het gegeven dat is besloten om de bardiensten door vrijwilligers te laten verzorgen.

4 Leefbaarheid Marle Onderzoek naar leefbaarheid Marle door Plaatselijk Belang Marle Uitkomst o.a woningbouw in Marle de kantine moet meer een ontmoetingsplaats worden voor de hele gemeenschap. Meer activiteiten in de kantine zoals internetten, koken voor ouderen, jeu de Boils, kaarten, tentoonstelling historische kring Marle etc. Eventuele openstelling overdag

5 Beheerscommissie In 2009 zijn de eerste besprekingen begonnen over de verbouwing van de kantine Constructieve gesprekken gevoerd met wethouders en vertegenwoordigers van de gemeente Hellendoorn Om voor subsidies in aanmerking te komen zal de kantine omgevormd moeten worden naar een multifunctioneel gebouw Maanden van overleg volgen met gemeente, Leader, Kulturhus, provincie en DLG Mede dankzij de perfectie ondersteuning van de Gemeente Hellendoorn zijn de benodigde subsidies toegezegd.

6 Wie financiert o.a. het nieuwe Buurthuus
Vriendenkring MVV’69 Stichting Supportersclub particulieren

7 inrichtingscommissie
Stuurgroep Drie vertegenwoordigers vanuit de beheers commissie en de voorzitter van MVV’69 bouwcommissie inrichtingscommissie

8 Samen Sterk Buurthuus de Leemkamp Marle
22 augustus 2011 start van de verbouwing van de voetbal kantine naar een BUURTHUUS. Een uniek project met de naam Samen Sterk Buurthuus de Leemkamp Marle onder bezielende leiding van………….

9 Henk Bartels

10 Een greep uit de werkzaamheden

11

12

13 planning Momenteel lopen we ruimschoots voor op planning dank zij de vele VRIJWILLEGERS!!!!! De inrichtingscommissie was en is momenteel druk bezig met het uitzoeken van de inrichting. Dus welke tafels, stoelen, vloerbedekking, gordijnen en welke kleur krijgen de muren. Laat u straks verrassen!!!! Parkeerplaats Jules de Boils baan Afwerking OPENING!!!!!

14 Maar………………..we zijn er nog niet.
Aandacht voor de verdere afwerking inrichten van de parkeerplaats Jules de boils baan Opzetten en begeleiden activiteiten en ook nadat de verbouwing is afgerond zullen vrijwilligers een zeer belangrijke rol blijven vervullen !!!!

15 Als gemeenschap zijn wij trots op de vele vrijwilligers die mee helpen om de kantine om te vormen tot een Buurthuus waar de hele gemeenschap gebruik van kan maken. Wij hebben veel instanties en omliggende plaatsen laten zien waar een kleine gemeenschap als MARLE toe in staat is!!!

16 En dan nu de rondleiding

17

18 En hoe nu verder; Er staat een prachtig Buurthuus; Welke activiteiten Koken voor ouderen Koken voor Mannen????? Internetten voor ouderen Basis training computeren Foto werking Historische kring Marle Dansen Toerisme in samenwerking in samenwerking met Pannenkoekhuus Vergaderen Kortom het buurthuus is en blijft een centrum van waaruit activiteiten worden georganiseerd.


Download ppt "Van voetbal kantine tot buurthuus de Leemkamp Marle"

Verwante presentaties


Ads door Google