Met een bewogen hart aan de slag!. Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

GOD is liefde.
Jezus vol liefde, U wilt ons leiden. Wij prijzen U als onze Heer
Welkom in deze kerkdienst
De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Evangelie der genade Vragen :
Praktisch dienstbetoon
Zonde, de grootste vijand
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
De pittige smaak van de uitverkiezing
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
Welkom in deze kerkdienst
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Welkom.
‘voor de kinderen’.
Open uitzicht Wat een uitzicht! Jona heeft een prima plekje gekozen net buiten de stad. Hier kan hij het allemaal mooi zien, als straks de stad ondersteboven.
GOED NIEUWS.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Op de Berg van God “Ik zal je in een kloof laten schuilen en mijn hand beschermend voor je houden tot ik voorbij ben. Als ik mijn hand weg haal,
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Verlangens van God.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Een brandend hart.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Wandelen met de Ontzagwekkende
Leven zoals past bij God
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Preek Jakobus 2:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Ik zal mijn gemeente bouwen Zendingsdienst
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Niets zonder Gods zegen
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Zingen Vers 1 Barmhartig Vader op uw troon,
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Ga dan op weg… De missie van de Verlosser
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
“En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt!”
En aan hen werden tongen als van vuur gezien, die zich verdeelden, en het zat op ieder van hen …..
Spring in het diepe!.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Anders dan alle goden – anders dan wij Hij houdt niet vast aan.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Israël in nood Wie bent U, HERE? ze luisterden niet naar God Gideon Ik sta je bij, vs. 16.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
“Eind goed al goed….” Jona gaat aftellen  “Hij had er een hut gebouwd om in de schaduw af te wachten wat er met de stad zou gebeuren.”  Loofhut: God.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Blok I God ontmoeten Wie is God? Kun je Hem eigenlijk wel kennen?
Mede-arbeiders van Christus… … in alle omstandigheden
Transcript van de presentatie:

Met een bewogen hart aan de slag!

Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20) 3.Met overtuiging van de betrouwbaarheid (1:1-4) 4.Met bewogenheid voor medemens (9:2)

Mattheus 9:36 “Toen Hij de mensenmassa zag, voelde hij medelijden met hen (werd Hij met ontferming over hen bewogen), omdat ze er uitgeput en hulpeloos uitzagen, als schapen zonder herder.” Met bewogenheid aan de slag; Jezus zelf is daar vol van!

‘Bewogenheid’ in het Grieks ‘Splanchnizomai‘: een sterke uitdrukking van emotie. Geeft uitdrukking aan een warme en bewogen respons op een grote nood. Je bent er kapot van. Het is bewogenheid, een sterk gevoel van sympathie en medeleven en medelijden... allemaal in één woord.

God is vol compassie: 2 Petrus 3:9 “Hij heeft geduld met u, omdat Hij wil dat iedereen tot inkeer komt en niemand verloren gaat”

God is vol compassie: Ezechiel 33:11 “Zo spreekt God: de dood van een slecht mens geeft me geen vreugde, Ik wil dat hij een andere weg inslaat en in leven blijft.”

God is vol compassie: (De geschiedenis van Nineve en Jona) “Ik wist het wel: U bent een God die genadig is en liefdevol, geduldig en trouw en tot vergeving bereid.” (Jona 4:2)

(Jona 4:10-11) “Als jij verdriet hebt om die wonderboom … zou Ik dan geen verdriet hebben om Nineve, die grote stad, waar meer dan mensen wonen … en dan ook nog al die dieren?”

Teksten voor vanmorgen 1.Romeinen 9:2 “Ik ben diep bedroefd en wordt voortdurend door verdriet gekweld. Omwille van mijn volksgenoten …” 2.Romeinen 10:1 “Ik wens uit de grond van mijn hart en bid tot God dat ze zullen worden gered.”

Paulus verwoordt (9:2 en 10:1) 1.Zijn intense droefheid 2.Die altijd aanwezig is 3.Om zijn eigen volk 4.Een hartstochtelijk verlangen 5.Leidend tot een roep tot God 6.Wetend dat ze niet gered zijn

Pas op: Bewogenheid alleen kan je ook misleiden!

Als christen ken je zowel blijdschap als verdriet Een dubbel gevoel

Laat het verdriet je brengen tot gebed Gebruik het positief!

Paulus weet: Alleen Jezus redt!

Lessen uit Mattheus 9:36-38 “Toen Hij (Jezus) de mensenmenigte zag, voelde Hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos uitzagen, als schapen zonder herder. Hij zei tegen zijn leerlingen: ‘De oogst is groot, maar er zijn weinig arbeiders. Vraag dus de eigenaar van de oogst of hij arbeiders wil sturen om de oogst binnen te halen.’”

Wat we leren van Jezus (Uit Mattheus 9:36-38) 1.Ga de ellende niet uit de weg 2.Maak het niet mooier dan het is 3.Accepteer je verantwoordelijkheid 4.Weet dat bidden echt iets doet

Om samen hardop te bidden O God, vergeef ons koude hart. We verlangen ernaar een gemeente te zijn, waarin Christus zichtbaar is, en die vanuit Hardinxveld Giessendam in Nederland en aan de volken in navolging van de apostelen Uw liefde bekend maakt. Door uw genade en tot uw eer willen wij: vernieuwd worden en kracht ontvangen door uw Heilige Geest, strategisch gebruikt worden voor uw koninkrijk, vervuld zijn met Uw bewogenheid voor Nederland en alle volken in de hele wereld.