"Zorgen dat leren werkt: het E-model“ 19 APRIL 2016 'S-HERTOGENBOSCH.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
situationeel leiderschap
Advertisements

Door goede gesprekken groeien
SportMinistry. AIA, de kerk en sport  Kerken willen graag relevant zijn en in hun wijk getuigen van Jezus, maar hoe doe je dat?  AIA: sport als taal.
Welkom iPad of Laptop uit. Tassen tegen de achterwand s.v.p. Ga rustig zitten en wacht tot de les begint. Tafels staan opgestapeld, blaadje met pen ligt.
….een korte presentatie
De voorbereiding Opzet gemaakt voor de inplementatie van oefenen.nl voor het MT Plan van aanpak Tijdslijn Kostenplaatje.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Waarde-volle zorg LPZ, 11 oktober Opbouw Voorstellen Ontwikkelingen Ander perspectief In gesprek 2.
Het leven.
Ervaringsdeskundigheid, eigen kracht en hulpverlening
SAMEN AAN ZET Workshop voor leidinggevenden én docenten.
GAAN Gewoon Anders Ambulantisering Nieuw
Herkennen en omgaan met levensvragen door verzorgenden
De kracht van HBSoftware B.V Onze kracht is branchekennis. Wij begrijpen wat vastgoedontwikkeling is. Wij weten wat de prioriteiten van het management.
Velon werkgroependag 2007 leren van leerlingen Wat betekent Opleiden in de school: voor de leerling?
VLECHTWERKEN IN PRAKTIJK LOOPBAANONTWIKKELING Bea Janssens
7 inzichten van Nieuw Leiderschap
Inspirerend Coachen - praktijkervaring - het G®ROW kader
Leiderschap en zelfbedrog:
Titelpagina.
Korte introductie tot het principe
PRESENTEREN KUN JE LEREN
Betrokkenheid op de werkvloer
Deel anders, mijn organisatie
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
NulNu Manifestatie: Congres HAN 8 oktober 2014
Communicatiehandvatten Blijf in contact
CanDo Coaching.
moderniseren van het curriculum.
Met Stakeholders Gedeelde Visie
Dienstverlening voor integere en geweldloze communicatie Presentatie door R.R. Annema.
Vernieuwing beroepsgerichte programma’s vmbo: LOB
Je loopbaan in eigen handen ? Wie is AAN ZET ?
Gelukkige Medewerkers presteren beter!
 Leiden van een organisatie  ontwikkelingen sturen en beïnvloeden  beheersen van processen.
MANTELZORGGESPREK.
Identiteit van de divisie Zorg & Gezondheid
Om soms eens dieper over na te denken
Onze doelen en visie in beeld
Haal het beste uit jezelf en anderen! Toekomstbestendige Bloei.
De DIA – Dialoog In Actie van VIA ! Welkom bij deze workshop Marcel Daems ● advies ● training ● management Resultaat door verbinding.
ZIN!JA ANTWERPEN 29 OKTOBER 2015 Coaching in de Vlaamse Overheid.
VOOR ALLE LEERWEGEN ! NU. INHOUD ARTXPRESS AUDITIE PROCEDURE PROGRAMMA LEERLIJN MOTIVATIE CONTACT.
Sociale Media Doelen van Sociale Media voor kennisoverdracht:  Betrokkenheid  Vindbaarheid  Bereikbaarheid  Community bouwen Zichtbaarheid  Mensen.
BEWONERGESTUURDE WIJKONTWIKKELING: DE KRACHT VAN EIGEN OPLOSSINGEN !
Ons leervermogen moet in de 5 de versnelling – maar hoe ? Pim Verheijen NSCU – bestuurslid / oprichter Cap Cloud - online platform voor performance, kennis,
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 6 Onderdeel : personeelsinstrumenten.
Wat reist er met je mee !? Over reflecteren op jouw professionele identiteit.
1 Cultuur Profielen & Programma’s GEDRAG Visie op leiderschap persoonlijke beleving business strategie transfer.
Personal Development Programma Commissaris: Erica de Leeuw - Culturele antropologie & bestuurskunde - Achtergrond in zorg en welzijn - Bestuurssecretaris.
Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden. HR netwerkbijeenkomst Tineke de Visser In voor zorg!Merel van der Ham 13 april 2016Aafje Academie.
Workshop: StemPresentatie Presenteren vanuit stem, adem, klank, houding, expressie. Vergroot de impact van jouw pitch!
Dr. Patrick Vermeulen GITPMoed & Vertrouwen Moed en Vertrouwen Workshop 1 Motivatie 1.
Hoe kan je kracht worden vernieuwd… op weg naar een hoger doel.
Organisatiemet zelfsturende teams  1. Waarom  Mensen willen graag zelf beslissingen nemen en (mede)verantwoordelijk zijn  Direct in overleg met de.
© MOVISIE Een leefbare samenwerking Door: Bora Avric (senior organisatieadviseur en o.a. projectleider van het project ‘Sportief Participeren’ binnen MOVISIE),
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
door de ogen van haar medewerkers
Persoonlijk Leiderschap
De week van de vrijwilliger
In gesprek over werkdruk
Hanneke Mous Adviseur & Begeleider
Ga je mee met de versnellingsvertrager?
Werken met plezier en goed presteren
5 valkuilen & Tips.
Duurzame inzetbaarheid in de praktijk
Titel project die kort aangeeft waar het om gaat
The Future Teacher 3.0.
Aan de slag met werkdruk: nieuwe plannen uit de sector
Transcript van de presentatie:

"Zorgen dat leren werkt: het E-model“ 19 APRIL 2016 'S-HERTOGENBOSCH

Vrijhaven om corporate leren in alle facetten te beleven en te bespreken Faciliteren-begeleiden-adviseren en implementeren van corporate academies en leerlijnen Wij coachen learning consultants in hun nieuwe rol WIE ZIJN WIJ?

Marjolein van Altena Is part-time directeur van de NSCU en werkt daarnaast als adviseur bij Tornak. Marjolein heeft diverse HR- managementfuncties gehad en als senior consultant talloze (internationale) projecten gedaan in het bedrijfsleven en bij verschillende overheden. Zij is daadkrachtig en to the point, waarbij de dialoog met de ander altijd de richting bepaalt. Nadat zij in Frankrijk één van haar dromen verwezenlijkt had (paarden houden), lonkte het advieswerk weer en het samenwerken met anderen. Dit bracht haar bij Tornak en (voor de helft van het jaar) in Nederland. WIE ZIJN WIJ? René Rol René maakt heldere analyses en geeft scherpe feedback die mensen in hun waarde laat. Samen met Pim is hij directeur en grondlegger van Tornak. In organisaties komt hij snel ‘leerstoornissen’ op het spoor waardoor er beweging ontstaat in vaste patronen en ruimte ontstaat voor ontwikkeling. René straalt veel energie uit en toont op alle niveaus van de organisatie lef. Hij hecht aan authentiek leiderschap en brengt dit ook zelf in de praktijk. Zijn bagage ’door de jaren heen’ maakt hem breed inzetbaar. Teresa Spoelstra-Boons Teresa is een enthousiaste en inventieve consultant op de gebieden van leeroplossingen, duurzame inzetbaarheid en leiderschap. Als onderwijskundige en docent kan zij goed de combinatie leggen tussen wetenschappelijke theorie en de praktijk. Door oprechte bewondering voor het individu maakt Teresa snel verbindingen en ligt in dat ze bij een klant uitgaat van de kracht van wat bestaat, niet bang ben voor beweging en samen met de klant toe werk naar doelen en resultaten.

VAN …. NAAR …. VanNaar Blokken en modulesGespreid in de tijd (leren voor- tussen en na) Formeel lerenInformeel leren Een los aanbodLeerlijnen en permanent leren U – leren / klassikaal , invloed (social) media, beeld Consumerend Docent ontwerpt Docent doceert Docent wordt geëvalueerd Docent en cursusgroep geeft feedback Producerend Druk op eigen verantwoordelijkheid Deelnemer ontwerpt Deelnemer wordt geëvalueerd en maakt aantoonbaar Deelnemer creëert eigen feedback Deelnemer staat centraalWerksysteem betrokken Bestaand lespakketPersoonlijke leerroutes Individueel lerenIndividueel en organisatieleren

VanNaar BijgewoondBewegen en bewezen Aantal cursussenAantal effecten Van lokaalNaar werkplek Ontlast baasjesBelasten (involveren) baasjes Tijd vastTijd los Leidinggevende geeft aanWerknemer geeft zelf aan Leidinggevende wil oplossing voor een probleem met minimale inspanning VAN …. NAAR ….

ACTION LEARNING MODEL Aristoteles ”Wat we moeten leren om te doen, leren we door te doen” Confusius met “Ik hoor en ik vergeet, ik zie en ik onthoud, ik doe en ik begrijp”.

HET E-MODEL OMDAT…  Leertrajecten niet altijd succesvol zijn en dan…  (te) duur zijn en in verhouding weinig opleveren waardoor…  de leermotivatie van medewerkers keldert en…  onvoldoende gebruik gemaakt wordt van expertise door samenwerking zodat…  Beslissers afhaken en geen zin meer hebben in nieuwe opleidingsinvesteringen.

HET E-MODEL OMDAT:

Het E-model is een denkmodel aan de hand waarvan: Je ervoor kunt zorgen dat leertrajecten ook echt slagen Kunt achterhalen waar het fout ging als het onvoldoende gelukt is E-MODEL

Neem contact op met: NSCU: tel MEER INFORMATIE? Spreek ons aan!