Detachering Interim Management Werving & Selectie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Loopbaanbegeleiding in het groene onderwijs
Advertisements

“Die verzuimdossiers kosten mij teveel tijd”
Onze kernwaarden.
situationeel leiderschap
De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne.
“Hoe kom ik aan klanten?”
geen doorstroom, zonder doorstroom en uitstroom geen I-Interim Rijk!
Introductiebijeenkomst
Ontwikkelmij ontwikkelt zijn klant
Welkom bij de 4e workshop over:
Ontwikkeling onderlinge verhoudingen
Kwaliteit met beleid Petra Verhagen
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
In je element zijn slim samen
Onze missie: “Wij voorzien onze opdrachtgevers en partners van simpele, praktische, kosteneffectieve en kwalitatief hoogwaardige oplossingen”.
Inhoud presentatie  Problematiek  Doel “PB-inkoopshop”  Het concept  Conclusies  Planning.
Het Werving & Selectiebureau voor het onderwijs!
Doorbreekt de impasse “ontwikkeling vergt focus, moed en motivatie”   Dit is een presentatie van Transcend Advies & Coaching.
Economics of Motivation Studiedag ‘Het gaat niet goed’ 28 april 2011.
Wat kunnen wij voor uw organisatie betekenen ? Even voorstellen
Hoofdstuk 3 Inzet voor een project
Innovatieve werkvormen voor landschap en cultuurhistorie
Participatie en een Klantenraad
Welkom bij de 4e workshop over:
Ondernemen(d) in het onderwijs
Even voorstellen 250 medewerkers, 4 vestigingen
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Ster van Succes.
Workshop 2: Plezier in je werk: daar word ik blij van!
Vernieuwing beroepsgerichte programma’s vmbo: LOB
Ondernemende professionals gevraagd! Lieve help!
Cijfers & Trends Ondernemen In de Kappersbranche 1 april 2015.
11 Diversiteit & inclusie July 30, Overzicht Diversiteit en inclusie zijn een integraal onderdeel van onze business. Het is essentieel dat u.
Business Model You Wie jou helpt (Key partners) Wat je doet
Haal het beste uit jezelf en anderen! Toekomstbestendige Bloei.
Waarden & organisatiecultuur
NorthgateArinso Nederland. Kernwaarden NGA "Onze opdrachtgevers worden ondersteund door mensen die niet alleen weten wat het is om in een bepaalde regio.
Met talenten werken in je team Een werkwinkel voor Zin?Ja! Guy Geerens
‘Actieve kaderleden als compagnon voor een collega met een beperking’ ‘Collega’s maken het verschil – Hart voor arbeidsbeperkten – 24 november, Scheveningen.
Waarom? Je hebt de afgelopen lessen je interesses, vaardigheden en persoonlijkheid in kaart gebracht. Waar dat samenkomt, daar ligt je passie. Dat.
Hulpvragen voor het formuleren van je eigen kernwaarden
Werkgroep Communicatie/BioPassie Willemien van den Broek, WB.. Stylist Food Henk Gerben, consument Evelyn Muller, Estafette/Odin Daniëlle Schols, projectmanager.
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 4 Onderdeel : STRUCTUUR.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Betrokken waarbij en hoe? Missie/DoelOrganisatie Betrokken OpbrengstenMensen Activiteiten Inzet van: – Tijd – Waarde – Netwerk.
"Zorgen dat leren werkt: het E-model“ 19 APRIL 2016 'S-HERTOGENBOSCH.
Tevredenheidsmeting OCMW Presentatie MC Bea 24/08/09.
Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden. HR netwerkbijeenkomst Tineke de Visser In voor zorg!Merel van der Ham 13 april 2016Aafje Academie.
SFEERIMPRESSIE TRAININGEN Wij geloven dat het echt anders kan! Wij, Mariel Koopmans en Jan Wijnand Hoek, oprichters van TrainingenLean.nl, werken dagelijks.
Flexpool Wij zijn Flip!. Ken jij Flip al? Hoi, ik ben FLIP Word jij mijn nieuwe collega?
Westfriezen Hoe gaan wij de club nog mooier maken? Jeugdbeleid
JCI VLAANDEREN #EXCHANGE. INLEIDING JCI bestaat enkel en alleen door de toewijding, de ideeën, de passie en de inzet van de individuele leden.
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
LinkedIn – Je carriere start nu!
Zin Ja Netwerk 14 december 2017
Marketing as a service ‘Hoe ziet de klantreis voor onze verschillende klanten eruit?’ Hoe wordt touchpoint ‘formulieren’ ervaren? ‘Zijn de formulieren.
ASAP-TIPS VOOR DE HR-PROFESSIONAL
Persoonlijk Leiderschap
De world is changing – get ready voor the future
Werken met plezier en goed presteren
Dienstverlening Krikke Consult
Ontwikkeling, wij als EBS
Wij komen centraal te staan !
Hoe zijn wij als inwoner betrokken geraakt?
Wij zijn ‘One PPG’ Ons doel We protect and beautify the world
100% Subsidie Ontwikkeladvies 2019.
Doelen, verlangens, behoeftes en drijfveren
Nieuwsgierig wat een OFGV-trainee doet?
Transcript van de presentatie:

Detachering Interim Management Werving & Selectie

Wie zijn we?  Amedes is een bureau gespecialiseerd in Detachering, Interim Management en Werving en Selectie voor de verzekeringssector.  Detachering? Als specialist leven of niet-leven (BOAR) word je ingezet in diverse operationele processen en activiteiten in de verzekeringswereld. Maw je werkt vast in dienst voor Amedes maar vervult opdrachten ter plaatse bij een opdrachtgever.  Jouw inzet helpt onze klanten bij de ontwikkeling en introductie van nieuwe producten, door te voeren wetswijzigingen of het oplossen van tijdelijke capaciteitsproblemen. Hierdoor vervul je steeds wisselende opdrachten bij dezelfde of verschillende klanten.

De waarden van Amedes  Kracht De basisfilosofie van Amedes wordt het best omschreven als handelen uit eigen kracht. Initiatief nemen is de boodschap. Er heerst een hands-on mentaliteit bij Amedes, waarbij jouw belang als medewerker altijd voorop staat. Dit resulteert in een sfeer waar succes uitstraalt van onze medewerkers naar klanten maar ook naar collega’s, vrienden en familie.  Human Bij Amedes staat de medewerker centraal. Amedes werkt voor en door mensen. Het menselijke aspect en het respect in de samenwerking met klanten en eigen medewerkers is voor Amedes dan ook van het grootste belang. Het sterk betrekken van mensen bij de organisatie is één van onze drijfveren. Amedes streeft naar een klimaat, waarbinnen medewerkers onder gunstige arbeidsvoorwaarden in alle vrijheid eigen verantwoordelijkheid nemen.. Het menselijk meevoelen, wordt mede bevestigd door de kleinschalige sponsoring van sociale projecten en goede doelen.

De 3 P’s van Amedes  Plezier Er moet gelachen worden, er moet leven zijn in de brouwerij. Werken moet vooral leuk zijn. Als onze medewerker plezier heeft in zijn/haar werk bereiken we samen het meest, en straalt dat succes ook af op onze klanten. Dat plezier is niet alleen zakelijk. Daarom willen we graag af en toe samen een hapje eten, of wat leuks gaan doen.  Passie Plezier in het werk gaat hand in hand met oprechte belangstelling voor de branche en voor onze klanten. De mensen van Amedes zijn geboeid door het werk waar ze mee bezig zijn. De passie vormt een waarborg voor succes en klantentevredenheid.  Prestige Goed werk afleveren en daarbij gepaste trots voelen, is kenmerkend voor elke Amedes werknemer door zijn positief sterke uitstraling naar klanten, maar ook naar collega's, vrienden en familie. Prestige is onze drive. Het geeft energie en leidt tot nieuwe successen.

Word lid van ons team! Wat zoeken wij ? Vanuit de markt neemt de vraag naar flexibele arbeid toe. Met detachering voldoen we aan die groeiende behoefte. Om onze groeiambitie waar te maken richten wij ons op laatstejaars- studenten Bachelor Financie- en verzekeringswezen. Hierdoor willen we ons personeelsbestand aanvullen met junior medewerkers die gedetacheerd worden als consultant verzekeringsspecialist. Als je wordt geselecteerd door ons HR departement krijg je vanaf de aanvang van je job een bediendencontract van onbepaalde duur met een proefperiode van 6 maanden aangeboden.

Waarom kiezen voor Amedes? Welke zijn de voordelen van het werken bij Amedes  We zijn een kmo met een horizontale structuur en een open mentaliteit. Je maakt deel uit van een gezellige club met allemaal collega’s die dezelfde professionele interesses hebben;  Onze waarden plezier, passie en prestige worden hoog in het vaandel gedragen;  Je krijgt de kans om de sector te leren kennen en een eerste werkervaring op te doen;  Je krijgt onmiddellijk een vast bediendencontract;  Je gaat voor een vaste job met de nodige afwisseling  Je kan genieten van permanente vorming, zowel op verzekeringstechnisch gebied als op vaardigheden;

Word lid van ons team! Wie zoeken wij ?  Draag je onze basiswaarden Plezier, Prestige & Passie hoog in het vaandel?  Wens je je kennis en ervaring verder te ontplooien?  Spreekt de combinatie : vaste job en wisselende werkomgeving je aan?  Heb je affiniteit met beheersmatige en administratieve taken?  Zie je niet op tegen reizen? Jouw Profiel  Laatstejaars graduaat financiën- verzekeringswezen;  Ervaring met PC en computertoepassingen is een must;  Zeer goede kennis Nederlands en goede kennis Frans;  Houden van afwisseling en gericht op persoonlijke groei;  Mobiliteit lijkt je vanzelfsprekend;  Zin voor initiatief, dynamiek;  Communicatieve vaardigheden;  Willen meebouwen aan de groei van ons bedrijf;

Schrijf je nu in! Jobcafé Amedes Graag nodigen wij jou uit op onze onthaaldag Op 26 Mei! Wie weet start jij binnenkort in een boeiende job!?!

Dan zien we je graag op 26 mei! Het Amedes-team Ben jij ons ontbrekende puzzelstuk?