Leger des Heils Internationale Ontwikkeling & Samenwerking.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Zinloosgeweld .. Discriminatie .. Intolerantie
Advertisements

Op reis langs de voorzieningen
Geef samen met SBR kinderen met een meervoudige beperking een kans om op te groeien tussen leeftijdsgenoten zonder een beperking.
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Interactum Lectoraat Kantelende kennis
Workshop: Als je op of uit valt of juist niet…. Wat komt aan de orde: 1.De realiteit van de GHS 2.Aanstaande ontwikkelingen 3.Vragen en/of opmerkingen.
Info avond Voortgezet Onderwijs EN WAT NU ????? EN WAT NU ????? Basisschool De Stokland
Wat is er met mijn mama? Informatie over de ziekte ALS bedoeld voor kinderen op de basisschool. (Met nadruk bedoeld om samen met uw kind door te nemen)
Presentatie UNICEF.
De historie & de toekomst
Herstelondersteunende zorg
Lectoraat Rehabilitatie Groningen Kracht voor ouderschap van ouders met psychische aandoeningen Subsidie van het Fonds Psychische Gezondheid.
Vraag 1: Welk onderwijstype volgt uw kind? Vraag 2: In welk jaar zit uw kind?
Het Milieu op de Filippijnen
OBS Twekkelerveld Op 18 maart 2007 heet OBS Twekkelerveld voortaan een BOOM school. BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat. In de nu volgende PowerPoint.
Digitaal Onderwijs. In deze presentatie: - Versnellen van het plan - Leraren en Leerlingen - Digitaal les,omdat het beter is dan het huidige systeem.
Sloppenwijken.
TEST JE MEDISCHE KENNIS
Geef de kinderen de wereld
Light for the World. Light for the World....Werkt in Azië en Afrika...helpt mensen met een handicap.
MINIKORAAL Gemaakt door Quinten.
Aantekening §2 B-nummers.
Kolonialisme Kolonialisme is eigenlijk een kolonie, dat is een stuk grondgebied buiten het oorspronkelijke grondgebied soms overzee. West Europese landen.
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
De tafel van….
Gemaakt door Max jolita isabella fleur demi max
JUNIOR Mijn vriend.
1zorg-route.
De Bernadetteschool Deze presentatie is gemaakt door VSO-leerlingen van de Bernadetteschool Teksten geschreven door: Sander, Luuk, Kevin, Remco, Jeffrey,
De dankdag-collecte is bestemd voor Red een Kind
Duo Die Twee een interactieve kwis.
Nepal!. Mijn reis: Eind februari ga ik naar Nepal Engels en knutselen lesgeven op een basisschool Wonen in een gezin daar.
Algemene informatie voortgezet onderwijs september 2013.
Oorlogskinderen Van Minke en Maaike.
Wat ik wil…..
Een groot deel van China is nu zeer rijk. Maar er zijn nog steeds enkele afgelegen dorpen waar de mensen die er wonen behoren tot de armste mensen in de.
In Uw licht zien wij het Licht
Annie Minasian Maya Delafontaine
Het leven.
Het was een leuk begin, We ontmoette een paar mensen met een handicap. :Een blinde vrouw :Een slechtziende vrouw :Een jongen die in een grote rolstoel.
Van boven bekeken Mind of Christ Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten? Maar wij hebben de zin van Christus. (Jes.55:9)
Kinderarbeid en het recht op onderwijs in de wereld
Onderzoeksvragen? 8 april april 2014.
Welkom op de informatieavond van groep 7
Zin en onzin van evidence based werken Zorginstituut Nederland 1 september 2015 Margo Trappenburg.
Welke waarheden zijn er nog?. Wanneer begon de beschaving van het oude Egypte? rond 3300 N.C. rond 4300 N.C. rond 3300 V.C. rond 4300 V.C.
Onderzoeksvragen?.
Leerlingen van het RvEC helpen Shoma middels Buddy project!!
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
GROEP 8.
Workshop Curriculum Mapping Bram ten Kate Dean International Business School Hanzehogeschool Groningen.
Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa.
Verschillende grafieken en formules
* 1F = BASISSCHOOL * 2F = VMBO * 3F = HAVO & MBO.
Wat houdt dit in? Hoe lang houdt dit aan? Wat kan hier aan gedaan worden?
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
U zult bij het zien van deze serie over foto’s misschien (nog beter) begrijpen dat de kinderen in India, maar ook de leerkrachten en de ouders van hen,
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
1 Nieuwstraat AG Son tel fax SWZ locatie Zonhove.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
Kwetsbare jeugd -Straatbendes, drugs, moord en geweld horen bij de orde van de dag in Guatemala -Veel jongeren komen uit gebroken, arme gezinnen en een.
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Lichaampje prik 1 Korintiërs 12:18-20 "God heeft elk deel van het lichaam een eigen taak gegeven. Precies zoals hij dat wilde. Een lichaam bestaat dus.
Waar?. Waar? Waar? Egypte ligt in Afrika, op 3200 km van België De hoofdstad van Egypte is Cairo In Cairo wonen ongeveer 20 miljoen mensen (in België.
Vandaag collecteren we voor het zendingswerk van Kerk in Actie
Versterk de kleine kerken in Bangladesh
De collecte is voor Red een Kind.
Met de dood voor ogen… …gaat de hemel open!
Transcript van de presentatie:

Leger des Heils Internationale Ontwikkeling & Samenwerking

Matumaini basis school voor gehandicapte en albino kinderen

De Mantumaini basischool Deze school is gelegen in Temeke ( Tanzania) Op het terrein van het Leger des Heils Hoofdkwartier van Tanzania in Dar es Salaam Ongeveer 200 gehandicapte kinderen uit heel Tanzania wonen hier in een internaat. Onder hen ook ongeveer 40 albino kinderen, deze zijn vaak zeer slechtziend en ze worden belaagd met de dood. Er wordt onderwijs en zorg op maat geboden.

De Matumainischool

Mensen met een (lichamelijke) beperking worden in Tanzania gezien als minderwaardig en vormen een kwetsbare groep. 95% van de Tanzaniaanse bevolking is erg arm dus gaan gezonde kinderen voor.

Matumaini “place of Hope” een basisschool waar niet alleen onderwijs maar ook zorg wordt gegeven op maat gemaakt programma voor elk kind. fysiotherapie en – oefeningen. het aanmeten van protheses, hulpstukken en speciale schoenen.

Op de Matumaini school zijn ongeveer 40 albino kinderen. Deze kinderen hebben vaak last van hun ogen en zijn slechtziend

De school heeft een eigen medische hulppost

Het oefenen met protheses

Alle protheses moeten zelf gemaakt worden

…..en dan maar oefenen…

De kinderen proberen ook zelf dingen te maken om te verkopen

Op de Matumaini school ontstaan er vriendschappen

Tijd voor een spelletje