- WORKSHOP - Probleem?. Is er een probleem? Inleiding 3 problemen - WORKSHOP -

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Is er leven na de dood?.
Ik wens je De kracht van god.
De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Evangelie der genade Vragen :
Wat is de bedoeling van Johannes?
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
De christelijke boodschap
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
8 December 2013.
Jeruzalem!. Jeruzalem Bezit – vrede Vrede bezitten Werpen (water/woorden) – hersteld (Onder)wijzen – welzijn.
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Hoezo ‘Hij komt spoedig!’ ?
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
In deze presentatie staan beide.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Verlangen naar licht.
‘De weg, de waarheid en het leven’?
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
Romeinen Denken en Dienen.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Ik zal mijn gemeente bouwen Zendingsdienst
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
Beelden van de kerk.
De doop in de Heilige Geest
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
Een voorbeeld dat navolging verdient
GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
Blijven in het Woord tot erkentenis der Waarheid. Zaaier 3x.
Welkom Zondag 30 augustus 2015
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
Na de Ontmoeting … Weer naar buiten Pinkstergemeente De Schuilplaats Spijkenisse, 17 januari c Na het bidden/ 1 van.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Toegewijd aan de Bijbel. Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was.
Les 9 voor 27 februari Veel veldslagen van de Grote Strijd vonden plaats gedurende de geboorte van de Christelijke Kerk. De eerste Christenen moesten.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
26 juni 2016 Zoetermeer. de voorzegging in Jesaja 28 1 de voorzegging in Jesaja 8 2 Paulus' commentaar in Romeinen 9/10 3.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Les 17 Het geluid van voetstappen
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
Transcript van de presentatie:

- WORKSHOP - Probleem?

Is er een probleem? Inleiding 3 problemen - WORKSHOP -

Wat mensen denken Min. 30% van de Bijbel is profetisch, maar wordt nauwelijks gelezen. De Bijbel Inleiding Profetie tussen wal en schip Is er een probleem? De vervulling van vele profetieën staat vlak voor de deur! Veel christenen zijn zich niet bewust wat de wereld te wachten staat Thess. 5:19-21 Blus de Geest niet uit. Veracht de profetieën niet. Beproef alle dingen, behoud het goede. Opb. 22: 7 En zie, Ik kom spoedig. Zalig is hij die de woorden van de profetie van dit boek in acht neemt.

Wat zegt de Bijbel? De Bijbel Inleiding Profetie tussen wal en schip Wat mensen zoal denken… Ik voorzie een glorieuze toekomst voor de kerk op aarde… Ik verwacht dat de wereld beter zal worden: vrede, welvaart, gezondheid… Israël heeft geen nationale toekomst meer… Ik verwacht een wereldwijde opwekking: de komst van het Koninkrijk… Ik verwacht dat de Heere mij zegent met rijkdom, gezondheid, welvaart … Met Israël komt alles vanzelf wel goed…

Lett of symb De Bijbel Inleiding Profetie tussen wal en schip Wat zegt de Bijbel over de toekomst? Twee vragen: a)Hoe moeten we de profetieën lezen? b)Wat zeggen zij over de toekomst?

1. Hoe moeten we de profetieën lezen? Profetie tussen wal en schip a) Letterlijk Israël= Israël 4x verv theologie Chiliasme De beloften die aan Israël zijn gedaan, blijven van kracht. Vervangings- theologie De beloften die aan Israël zijn gedaan, zijn nu voor de kerk. b) Symbolisch of Israël = de kerk

1. Er wacht het Joodse volk geen aards Koninkrijk meer Matt. 24 is, op de komst van de Heere Jezus na, allemaal geschiedenis… 2. Alle oudtestamentische profetieën zijn vervuld… 4. Je verdiepen in de (profetieën over de) eindtijd is verspilde energie… Vervangings- theologie De beloften die aan Israël zijn gedaan, zijn nu voor de kerk Israël = de kerk Profetie tussen wal en schip 1. Aards kon. 2OT 2. De symbolische uitleg: b) Symbolisch

1. Er wacht het Joodse volk geen aards Koninkrijk meer... Vervangings- theologie De beloften die aan Israël zijn gedaan, zijn nu voor de kerk Israël = de kerk Profetie tussen wal en schip 3x NT 2. De symbolische uitleg: b) Symbolisch Jer. 31: 3 ged. en 36 (Het Nieuwe Verbond) Ik heb u liefgehad met eeuwige liefde Oude Testament: Ez. 20:44 Dan zult u weten dat Ik de HEERE ben, wanneer Ik omwille van Mijn Naam met u niet zal doen overeenkomstig uw slechte wegen en uw verdorven daden, huis van Israël, spreekt de Heere HEERE.

1. Er wacht het Joodse volk geen aards Koninkrijk meer... Vervangings- theologie De beloften die aan Israël zijn gedaan, zijn nu voor de kerk Israël = de kerk Profetie tussen wal en schip 2. De symbolische uitleg: b) Symbolisch Luk. 1: Hij zal groot zijn en de Zoon van de Allerhoogste genoemd worden, en God, de Heere, zal Hem de troon van Zijn vader David geven, en Hij zal over het huis van Jakob Koning zijn tot in eeuwigheid en aan Zijn Koninkrijk zal geen einde komen. Nieuwe Testament: 2x NT

1. Er wacht het Joodse volk geen aards Koninkrijk meer... Vervangings- theologie De beloften die aan Israël zijn gedaan, zijn nu voor de kerk Israël = de kerk Profetie tussen wal en schip 1x NT 2. De symbolische uitleg: b) Symbolisch Hand. 1 3 Hij heeft Zichzelf, nadat Hij geleden had, ook levend aan hen vertoond, met veel onmiskenbare bewijzen, veertig dagen lang, waarbij Hij door hen gezien werd en over de dingen sprak die het Koninkrijk van God betreffen. (…) 6 Zij dan die samengekomen waren, vroegen Hem: Heere, zult U in deze tijd voor Israël het Koninkrijk weer herstellen? Nieuwe Testament:

1. Er wacht het Joodse volk geen aards Koninkrijk meer... Vervangings- theologie De beloften die aan Israël zijn gedaan, zijn nu voor de kerk Israël = de kerk Profetie tussen wal en schip 2. OT vervuld? 2. De symbolische uitleg: b) Symbolisch Rom. 11: En ook zij zullen, als zij niet in het ongeloof blijven, geënt worden, want God is machtig hen opnieuw te enten. Want als u afgehouwen bent uit de olijfboom die van nature wild was, en tegen de natuur in op de tamme olijfboom geënt bent, hoeveel te meer zullen zij die natuurlijke takken zijn, geënt worden op hun eigen olijfboom. Nieuwe Testament: NEE, Gods liefde en trouw zijn eeuwig.

2. Alle oudtestamentische profetieën zijn vervuld… Vervangings- theologie De beloften die aan Israël zijn gedaan, zijn nu voor de kerk Israël = de kerk Profetie tussen wal en schip 3. Matt. 24 vervuld? 2. De symbolische uitleg: b) Symbolisch Zach. 12:2-3 (vgl. Zach. 14) Zie, Ik ga Jeruzalem maken tot een bedwelmende beker voor alle volken rondom, ja, ook tegen Juda zal het gaan bij de belegering van Jeruzalem. Op die dag zal het gebeuren dat Ik Jeruzalem zal maken tot een steen die moeilijk te tillen is voor al de volken. Allen die hem optillen, zullen zichzelf zeker diepe sneden toebrengen, en al de volken van de aarde zullen zich tegen haar verzamelen. NEE, vele tientallen oudtestamentische profetieën wachten nog op vervulling!

3. Matt. 24 is, op de komst van de Heere Jezus na, allemaal geschiedenis… Vervangings- theologie De beloften die aan Israël zijn gedaan, zijn nu voor de kerk Israël = de kerk Profetie tussen wal en schip 4. Verspilde energie 2. De symbolische uitleg: b) Symbolisch 14En dit Evangelie van het Koninkrijk zal in heel de wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken; en dan zal het einde komen. 21 Want dan zal er een grote verdrukking zijn, zoals er niet geweest is vanaf het begin van de wereld, tot nu toe, en zoals er ook nooit meer zijn zal. 29 En meteen na de verdrukking van die dagen zal de zon verduisterd worden en de maan zal zijn schijnsel niet geven en de sterren zullen van de hemel vallen en de krachten van de hemelen zullen heftig bewogen worden. En deze verzen dan: NEE, Matt. 24 is voor het grootste deel (nabije) toekomst.

4. Je verdiepen in de (profetieën over de) eindtijd is verspilde energie… Vervangings- theologie De beloften die aan Israël zijn gedaan, zijn nu voor de kerk Israël = de kerk Profetie tussen wal en schip 2. Gevolg 1 2. De symbolische uitleg: b) Symbolisch En wij hebben het profetische woord, dat vast en zeker is, en u doet er goed aan daarop acht te slaan als op een lamp die schijnt in een duistere plaats, totdat de dag aanbreekt en de morgenster opgaat in uw hart. NEE, wie de profetieën links laat liggen, loopt in het duister.

Israël = de kerk Profetie tussen wal en schip Gevolg 2 Gevolg 1: Verduistering van de Schrift 3. Gevolgen symbolische uitleg Vervangings- theologie De beloften die aan Israël zijn gedaan, zijn nu voor de kerk Het stopt niet met de profetieën: Genesis 1-3, huwelijk en seksualiteit, verhouding man / vrouw, kleding / muziek, materialisme, alverzoening, eenheid met andere godsdiensten en sekten: RK, Boeddhisme, Islam… Gods Woord Joh. 8:31-32 Jezus dan zei tegen de Joden die in Hem geloofden: Als u in Mijn woord blijft, bent u werkelijk Mijn discipelen, en u zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u vrijmaken. b) Symbolisch Dijkdoorbraak 1953

Israël = de kerk Profetie tussen wal en schip Rom 11 Gevolg 1: Verduistering van de Schrift 3. Gevolgen symbolische uitleg Gevolg 2: 2000 jaar christelijk antisemitisme. Anti-Joodse wetten Gevaarlijke ‘bloedsprookjes’ Kruistochten De zwarte dood, de pest De inquisitie in Zuid Europa “De Protocollen van de Wijzen van Zion” De Sjoah (vernietiging) of Holocaust Vervangings- theologie De beloften die aan Israël zijn gedaan, zijn nu voor de kerk Ca doden Gods Woord Gods volk b) Symbolisch

Israël = de kerk Profetie tussen wal en schip Gevolg 3 Gevolg 1: Verduistering van de Schrift 3. Gevolgen symbolische uitleg Gevolg 2: 2000 jaar christelijk antisemitisme. Vervangings- theologie De beloften die aan Israël zijn gedaan, zijn nu voor de kerk Gods Woord Gods volk Rom. 11:11 Ik zeg dan: Zijn zij soms gestruikeld met de bedoeling dat zij vallen zouden? Volstrekt niet! Door hun val echter is de zaligheid tot de heidenen gekomen om hen tot jaloersheid te verwekken. b) Symbolisch

Israël = de kerk Profetie tussen wal en schip 4. Lett uitleg Gevolg 1: Verduistering van de Schrift 3. Gevolgen symbolische uitleg Gevolg 2: 2000 jaar christelijk antisemitisme. Gevolg 3: Men predikt een valse Messias en een valse vrede. Matt. 24:4 En Jezus antwoordde en zei tegen hen: Pas op dat niemand u misleidt. Zie ook vs. 5, 11, Gods Woord Gods volk Gods Zoon Vervangings- theologie De beloften die aan Israël zijn gedaan, zijn nu voor de kerk b) Symbolisch

per. 1 Profetie tussen wal en schip 4. De letterlijke uitleg: drie perioden Chiliasme De beloften, die aan Israël zijn gedaan, blijven van kracht. Valse vrede en Grote Verdrukking 7 jaar 1 Genadetijd a) Letterlijk Israël= Israël Matt. 24: 21 Want dan zal er een grote verdrukking zijn, zoals er niet geweest is vanaf het begin van de wereld, tot nu toe, en zoals er ook nooit meer zijn zal. Wederk + vrederijk

per. 1 Profetie tussen wal en schip Vrederijk (Israël) 1000 jaar Valse vrede en Grote Verdrukking 7 jaar 1 2 Genadetijd Wederkomst Here Jezus 4. De letterlijke uitleg: drie perioden Ps. 47:1-4 en 8 Alle volken, klap in de handen; juich voor God met luide vreugdezang. Want de HEERE, de Allerhoogste, is ontzagwekkend, een groot Koning over de hele aarde. Hij onderwerpt volken aan ons, Hij brengt natiën onder onze voeten. Hij kiest voor ons ons erfelijk bezit uit: de trots van Jakob, die Hij heeft liefgehad. God regeert over de heidenvolken; God zit op Zijn heilige troon. eeuwigh

Genadetijd per. 1 Profetie tussen wal en schip Laatste Oordeel Vrederijk (Israël) 1000 jaar Valse vrede en Grote Verdrukking Volmaakte Eeuwigheid 7 jaar Wederkomst Here Jezus 4. De letterlijke uitleg: drie perioden Opb. 21:4 En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan. 4 conclusies

Laatste Oordeel Vrederijk (Israël) 1000 jaar Valse vrede en Grote Verdrukking Volmaakte Eeuwigheid 7 jaar Profetie tussen wal en schip Genadetijd 5. Slot Wederkomst Here Jezus Vier conclusies: 1.De wereld wacht op korte termijn geen vrede, maar een grote chaos. 2.De vervolging van (echte) christenen en Joden zal sterk toenemen. 3.De verleiding en afval zullen toenemen. 4.De staat Israël zal middelpunt worden van de haat van de wereld. Matt. 24:4 En Jezus antwoordde en zei tegen hen: Pas op dat niemand u misleidt. Zie ook vs. 5, 11, opname

Laatste Oordeel Vrederijk (Israël) 1000 jaar Valse vrede en Grote Verdrukking Volmaakte Eeuwigheid 7 jaar Profetie tussen wal en schip Genadetijd Ps. 18 Here Jezus 5. Slot: en wij? 1 Thess. 4:16-17 Want de Heere Zelf zal met een geroep, met de stem van een aartsengel en met een bazuin van God neerdalen uit de hemel. En de doden die in Christus zijn, zullen eerst opstaan. Daarna zullen wij, de levenden die overgebleven zijn, samen met hen opgenomen worden in de wolken, naar een ontmoeting met de Heere in de lucht. En zo zullen wij altijd bij de Heere zijn.

Laatste Oordeel Vrederijk (Israël) 1000 jaar Valse vrede en Grote Verdrukking Volmaakte Eeuwigheid 7 jaar Profetie tussen wal en schip Genadetijd Here Jezus Opb. 1:3 (vgl. 22:7) Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij. En zie, Ik kom spoedig. Einde Ps. 18:30-31 Gods weg is volmaakt; des HEREN woord is zuiver. Hij is een schild voor allen die bij Hem schuilen. Want wie is God behalve de HERE, wie is een rots buiten onze God?

U kunt o.a. deze presentatie (de workshop versie) downloaden vanaf: