5 belangrijke punten EHBO

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Busramp in Zwitserland
Advertisements

Wees maar niet bang, wanneer de nacht gaat komen
De schoolmaatschappelijk werker
Het doen van eigen onderzoek
Uitslag enquête over online pesten
LET OP !!! © 2011 Nederlandse Reanimatie Raad
Flip Jan van Oenen Clemens Bernardt
“IK KRIJG HET NIET UIT MIJN HOOFD”
Welke eis stel je aan de ondergrond als je aan uitwendige hartmassage begint Dat deze hard is.
LET OP !!! © 2011 Nederlandse Reanimatie Raad
De Drama Driehoek.
Introductie: vertellen dat de taxichauffeurs in deze training leren hoe zij de gedragsprotocol kunnen gebruiken en toepassen in de praktijk. Lastige situaties.
Veilig internet Mediawijsheid
Sollicitatiegesprek.
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
Heb het goed hou het goed Corrie Blijdorp De Driehoek
levenslessen 7 % Steeds even klikken om verder te gaan !
Sportblessures en EHBSO
Welkom 1 aan het bestuur en de leden van OXO aan alle (plus)ouders en (plus)grootouders aan alle aanwezigen.
Kleine ongelukjes.
Welkom !!!!! bij de Thema avond van Casa Dos EHBO voor kinderen.
Tips voor een vlotte start!
Gedragscode Koninklijke Landmacht
om deze presentatie uit te voeren
EHBSO Module voor BSM.
Inleiding Komende periode gaan we het hebben over kinderen die ziek-zijn: Verzorging, Het herkennen van de symptomen/de klachten Wat kun/moet je doen.
Mijn stage bij het grotehuis het is een bejaardentehuis Naam: Elke Klas:4a Jaar: Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ.
De 10 geboden Ik ben de Here God. Ik ben jouw God. Ik wil altijd voor jou zorgen. Hou daarom van Mij het meeste. Maak geen beeld van God. Gebruik de naam.
In dit hoofdstuk komt aan de orde: Vijf belangrijke punten In dit hoofdstuk komt aan de orde: Vijf belangrijke punten bij het verlenen van Eerste.
In dit hoofdstuk komt aan de orde: Besmetting Aansprakelijkheid Hulpverlener Let op! In dit hoofdstuk komt aan de orde: Besmetting Aansprakelijkheid.
In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie Eerste Hulp tijdens evenementen In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie.
Een haperend geheugen.
Betrokkenheid op de werkvloer
GRONDWERK De eerste hulp verlener zit bijna altijd op de grond naast het slachtoffer. Veel handelingen worden daarom op de knieën en vanuit de onderrug.
H3. Communicatie Gesprekstechnieken.
Het sollicitatiegesprek
EHBO Selina de Vries.
Hoofdstuk 4 Waterhulpverlening, de theorie
Persoonlijk ontwikkeling Plan Deniz Engin
Wees eens wat OENiger Open – Eerlijk - Nieuwsgierig
Herhaling belangrijke punten EHBO
Herhaling belangrijke punten EHBO
…?.
Filosoferen met kinderen in pleegzorg
E.H.B.O lessen.
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroten
Kom in actie tegen eenzaamheid!
Week 7 Jacqueline Koopmans Docentenkamer PH 01.12
De kracht van positief opvoeden
Hand-out van de thema-avond 19 maart 2015 voor ouders en leerkrachten Verantwoordelijkheid geven... niet loslaten, maar anders vasthouden…
Grenzen Eerlijk communiceren over wat je denkt, ook als je iets niet wilt. Mag dat?
Veiligheid en Lotus Veiligheid van de Lotus Petra Koster.
Beter omgaan met ruzies
Klik om het opmaakprofiel van de modelondertitel te bewerken Moeten we boeten? Thomas Nagel over morele pech Sander Voerman Technische Universiteit Eindhoven.
Terreur in de klas. Eerst een minuut stilte. Tips van Klasse: leerlingen-over-terreur-en-geweld/
Alarmeren en hulpverleningsregels
Welkom op onze thema-avond
Herhaling belangrijke punten EHBO
Gedragscode Koninklijke Landmacht
TOON DEZE SLIDE: INLEIDING
EHBO-lessen.
Herhaling belangrijke punten EHBO
Rode Kruis – afdeling Roeselare / EERSTE HULP / 1 & 2
EHBO.
Toolbox Communicatie Samen doen we het beter!.

Welke vijf belangrijke punten komen altijd aan de orde?

Werken in een arbeidsorganisatie
Transcript van de presentatie:

5 belangrijke punten EHBO de rode draad bij elke eerste-hulp-verlening onder alle mogelijke situaties en omstandigheden

Welke zijn de 5 belangrijke punten? Op gevaar letten Ga na wat er is gebeurd en wat iemand mankeert Stel het slachtoffer gerust, zorg voor beschutting Alarmeren Eerste hulp verlenen, noodtransport toepassen

VIJF BELANGRIJKE PUNTEN 1. Op gevaar letten persoonlijke veiligheid veiligheid van omstanders veiligheid van het slachtoffer(s) 27-4-2017

Stellingen?? Op gevaar letten: Bij een ongeluk zorg ik altijd eerst dat mijn eigen veiligheid is verzekerd. De veiligheid van het slachtoffer is minder belangrijk. De veiligheid van omstanders, dat is hun eigen zaak! Soms, als een slachtoffer gevaarlijk handelt (of het lijkt zo), verleen ik geen hulp. Mee eens of oneens?

Stellingen?? Op gevaar letten: Een slachtoffer met beknelde benen in een auto zal ik “zonder pardon” uit de wagen trekken als deze auto opeens in brand raakt. Mee eens of oneens? Als een gebouw ontruimd moet worden vanwege gevaar, verplaats ik een slachtoffer alleen in de mij geleerde handgreep volgens Rautek.

VIJF BELANGRIJKE PUNTEN 2. Ga na wat er is gebeurd en wat iemand mankeert 27-4-2017

Stellingen?? Ga na wat er gebeurd is: Ga na wat er, zo juist, gebeurd is Luister naar het slachtoffer Bij geen bewustzijn observeer het slachtoffer Observeer de omgeving (van het ongeval). Mee eens of oneens?

Vraag? Ga na wat er gebeurd is: Welke informatiebron mis ik in de vorige dia??

Omstanders uitvragen

VIJF BELANGRIJKE PUNTEN Het slachtoffer geruststellen, zorg voor beschutting 27-4-2017

Stel het slachtoffer gerust: Stellingen?? Stel het slachtoffer gerust: Stel jezelf voor, geef je naam en voornaam. Vraag de naam van het S.O. en vraag toestemming de voornaam te gebruiken. Mee eens of oneens?

Stel het slachtoffer gerust: Stellingen?? Stel het slachtoffer gerust: Zorg ervoor dat het kind zich betrokken voelt en praat niet over zijn hoofd heen. Wees niet betuttelend. Haal een kind niet bij zijn ouders of andere vertrouwde personen vandaan, als dat niet strikt noodzakelijk is. Mee eens of oneens?

VIJF BELANGRIJKE PUNTEN Zorgen voor deskundige hulp Alarmeren van 112 -Meldt altijd als er kinderen onder de slachtoffers zijn -meldt altijd als het om een reanimatie gaat 27-4-2017

Omgaan met omstanders: Stellingen?? Omgaan met omstanders: Zorg eerst en vooral voor vertrouwen. Betrek omstanders (niet gewond) bij de hulpverlening (laten alarmeren, veilig stellen van de situatie) Stel je voor aan familie en omstanders en laat hen meeluisteren. Mee eens of oneens?

Omgaan met omstanders: Stellingen?? Omgaan met omstanders: Geef correcte informatie. Antwoordt altijd eerlijk op gestelde vragen. Neem beschuldigingen niet persoonlijk en vermijd discussie. Je mag iemand laten uitrazen, maar aanvaard geen lichamelijke agressie. Mee eens of oneens?

Stellingen?? Alarmeren: Bij het alarmeren vermeldt je altijd!! het aantal slachtoffers en of er kinderen bij het ongeval zijn betrokken. Mee eens of oneens?

Stellingen?? Alarmeren: Omdat GSM telefonie nog wel eens wil uitvallen is het belangrijk dat als je alarmeert als 1ste meldt waar je bent. Mee eens of oneens?

Stellingen?? Alarmeren: Bij een verandering in de situatie (wordt slechter) van het slachtoffer, meldt je dit altijd aan 112. Mee eens of oneens?

Verlenen van eerste hulp: Stellingen? Verlenen van eerste hulp: Voer alleen handelingen uit waarvan je zeker bent. Als je twijfelt, kun je beter niets doen. Mee eens of oneens?

Verlenen van eerste hulp: Stellingen?? Verlenen van eerste hulp: Als je een slachtoffer helpt moet dat altijd bekwaam, kalm en voorzichtig plaats vinden. Eerste-hulp-handelingen moeten het slachtoffer gerust stellen en zonder dwang ondergaan. Mee eens of oneens?