Een wereld geregeerd door geld 1 Kron 29:14-16 Wat ben ik, en wat is mijn volk, dat wij in staat zijn gebleken zo veel kostbaarheden af te staan? Alles.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 februari 2014 “U moet beseffen dat het de Heer, uw God, is die u in staat stelt om die welvaart te verwerven,
Ik wens je De kracht van god.
Waterdragers VYA 14 juli 2013.
Waarom ben ik hier op aarde?
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Discipelschap.
We zijn toch allemaal gelijk…
Evangelie der genade Vragen :
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Fair Play Eerlijk spelen
Kindermoment.
Zingen Gedenk, o volk, met heilig beven,
Muziek : Bert Kaempfert Morgen
Diaconale bewustwording, een duurzaam proces.
Geven en laten geven. geven uit gulheid en gemeenschapszin.
Vastenbezinning 5 maart 2012 Welkom.
Zingen Vers 1 Ik ben de wijnstok mijn Vader is de wijnboer
Medewerkers voor de “Goed voor elkaar” activiteiten voor de basisschoolkinderen uit groep 1-4.  19 september “Filmmiddag” vanaf 14:45 uur  26 september.
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Afgoden: hoe word ik gelukkig?
Godsdienst 1 1.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Doop Friso Sake Looij en Bastiaan Mike van Noordenne Zondag 10 Mei 2009 Jesaja 49: 15 Zou het mogelijk zijn dat een moeder haar kind zou kunnen vergeten,
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Overdenk de waarheid Piekeren helpt niet.
De gemeente: een heilige priestergemeenschap. een dubbel beeld: gemeente = tempel gemeente = priester- gemeenschap.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Wat heerlijk om een schat te vinden!
Je geld of je leven! Een preek over geld.
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
onze roeping als gemeente
“Geef en je zal gegeven worden.”
VREDE.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 november 2014 God houdt zich aan zijn beloften. Hij zal ons niet teleurstellen. We kunnen bouwen op de Heer,
Leven zoals past bij God
de Heilige Geest van de Hemelse God
Wat een apart verhaal! Opkrassen! Geen Grote Markt! De aureool rond de zweep Laat jij je gezeggen? Jezus in de tempel.
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
Zingen Vers 1 Laat ons nu vrolijk zingen! Komt, heft uw liedren aan
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
“de liefde van God”.
Gods aanwezigheid ontdekken
Geen angsten! Je hoeft niet bang te zijn… Waar komen angsten vandaan? Genetisch meegekregen Van kinds afaan aangepraat Door een traumatische ervaring.
Preek Matteüs 13:
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Vers 1 Voorwaar, ik keer mij stil tot God. Hij is mijn heil, mijn vaste rots. Een schuilplaats wil Hij voor mij wezen. Alleen hij Hem is hulp in nood.
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
1 In Uw licht zien wij het licht. 2 Saul Koning van Israël Door God gezalfd; de Geest van God ontvangen Ongehoorzaam; de Geest weggenomen.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
-Arm of rijk? 1. -Welke rijkdom? 2 -Arm of rijk? -Welke rijkdom? 3 Thema: God wil ons de ware rijkdom leren 1.Christelijke tevredenheid 2.Christelijke.
U bent gekozen om de schat van uw HEER te zijn (Deut.7 en10b) U BENT GEKOZEN OM DE SCHAT VAN UW HEER TE ZIJN I. Besef hoe bijzonder je bent, alleen omdat.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
U bent gekozen om de schat van uw HEER te zijn (Deut.7 en10b)
Kies voor je God, niet voor je bezit (Zondag 42) lezen Zondag 42 inleiding: thema ‘Kiezen’ lezen Matteus 6:19-24 onderwijs, met daarin lezen - Spreuken.
1 GEVEN. 2 David Bovendien, de tempel van mijn God gaat mij zo ter harte, ik stel boven op alles wat ik al voor het heilige huis bijeen heb gebracht mijn.
En een euro voor de zending ….
De zegen van de HERE maakt rijk! Welvaartsevangelie?
Jezus volgen met wat je hebt en geeft
1.
gelijkenis van de zaaier
Transcript van de presentatie:

Een wereld geregeerd door geld

1 Kron 29:14-16 Wat ben ik, en wat is mijn volk, dat wij in staat zijn gebleken zo veel kostbaarheden af te staan? Alles is van u afkomstig, en wat wij u schenken komt uit uw hand. […] HEER, onze God, al deze rijkdom die we bijeengebracht hebben om voor u een tempel te bouwen voor uw heilige naam, komt uit uw hand en aan u dragen wij die op.

Twee systemen Wereld-systeemKoninkrijk van God  Mammon  Kopen en verkopen  Krijgen en houden  Procentuele groei  Economie: schaarste  God  Geven en ontvangen  Zaaien en oogsten  Vermenigvuldiging  Economie: overvloed

Welvaart en rijkdom Een erfenis voor latere generaties:  Land  Huizen  Vee  Bedienden  Goud en zilver Genesis 24:35, Job 1 Deut 8:18: u moet beseffen dat het de HEER, uw God, is die u in staat stelt om die welvaart te verwerven

Geld

Mammon: breken met zijn macht  God op de eerste plaats (Matt 6:33)  Geven (Markus 10:17-21)  Zaaien (Matt 19:29)

Twee uitersten geen prosperity teaching (welvaartsevangelie) én geen poverty mentality (armoede-ideaal) Want als ik rijk zou zijn, zou ik u wellicht verloochenen, zou ik kunnen zeggen: ‘Wie is de HEER?’ En als ik arm zou zijn, zou ik stelen en de naam van mijn God te schande maken. Spreuken 30: 7-9: Twee dingen vraag ik u, gun ze me zolang ik leef: Houd me ver van leugen en bedrog. Maak me niet arm, maar ook niet rijk, voed me slechts met wat ik nodig heb.

Vragen:  “Alles is van u afkomstig, en wat wij u schenken komt uit uw hand. ”  Wat betekent dit voor jou?  “Waar je schat is zal ook je hart zijn”  Waar is jouw schat?  En waar is dus jouw hart?  “Jullie kunnen niet God dienen én de mammon”  Ben jij nog in de greep van mammon?  Wat kun je doen om hier los van te komen?

1 Kron 29:14-16 Wat ben ik, en wat is mijn volk, dat wij in staat zijn gebleken zo veel kostbaarheden af te staan? Alles is van u afkomstig, en wat wij u schenken komt uit uw hand. […] HEER, onze God, al deze rijkdom die we bijeengebracht hebben om voor u een tempel te bouwen voor uw heilige naam, komt uit uw hand en aan u dragen wij die op.