Jenaplanschool Cleophas 2014 Van basisschool naar middelbare school 2013/2014.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Van primair onderwijs naar voortgezet onderwijs
Advertisements

Groep 1 en 2 In de kleutergroepen worden in januari en juni LVS CITO taal en rekenen afgenomen.
Info avond Voortgezet Onderwijs EN WAT NU ????? EN WAT NU ????? Basisschool De Stokland
Presentatie Procedure naar het VO
Informatieavond groep 7
Informatieavond groep 8
Informatieavond groep 8 20 SEPTEMBER 2011 Inhoud van de avond  De dagelijkse gang van zaken / afspraken  De nieuwe website  Wereld in getallen  Agenda.
Informatie avond groep 8
Informatieavond groep 8
Informatieavond GROEP 8.
Euh…, hoe gaat dat eigenlijk met het VO en die adviezen...?
Informatie avond groep 8
De weg naar het voortgezet onderwijs
Het Voortgezet Onderwijs
Welkom op deze informatie- Over groep 8 en het voortgezet onderwijs
Euh…, hoe gaat dat eigenlijk met het VO en die adviezen...?
Informatieavond groep 8
En nu ????????? Naar het voortgezet onderwijs!
De Gong informatieavond 16 november 2010 Euh…, hoe gaat dat eigenlijk met het VO en die adviezen...?
Informatieavond groep 8
Informatieavond groep 7
Welkom op de Informatieavond Paschalisschool Schooljaar Groep 8B – 11 september 2014 Informatieavond Paschalisschool groep 8B.
van schooladvies tot inschrijving
Informatieavond.
Informatie avond groep 8A
WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 8. - Opening - vakken groep 8 - huiswerk/mededelingen klik hierhier - Cito eindtoets / aanmelding VO - Schooladvies/Voortgezet.
De niveaus. De niveaus Advies van de basisschool Werkhouding, huiswerkhouding en zelfstandigheid van het kind Intelligentie en leerprestaties van het.
Naar het Voortgezet Onderwijs Voorlichtingsavond
Kiezen voor een school voor voortgezet onderwijs
Na de basisschool Presentatie Procedure naar het VO Mieke Staal Intern Begeleider 5 MW.
POVO groep 7 en 8 Helma en Jorien.
Het Voortgezet Onderwijs. Schooltypes V.O. VWO HAVO VMBO Praktijkonderwijs.
Het Voortgezet Onderwijs
Het Voortgezet Onderwijs
Naar het Voortgezet Onderwijs Naar het Voortgezet Onderwijs
Naar het voortgezet onderwijs
Informatieavond groep 8 (Waterlandse Overstap, advies VO) OBS ‘t Carrousel Schooljaar
Advies en POVO procedure
Ouder- en leerlingavond voortgezet onderwijs 8 oktober 2015.
POVO groep 7 en 8 Helma en Jorien. Veilig overstappen  Juiste schoolkeuze  Voorkomen uitval of switchen.
Presentatie VMBO Utrecht. BrugklasToelaatbaar met LOVS VMBO- BasisOverwegend V- scores, met af en toe een IV – score VMBO- kaderOverwegend IV- scores,
Informatie-avond groep 7 en 8 schooljaar Van de basisschool naar het voorgezet onderwijs en overige praktische informatie Karen van Nassau Anja.
Welkom op de informatieavond van groep 6/7/8. De avond zal bestaan uit 2 onderdelen:  Groep 6/7 en 7/8  Voortgezet Onderwijs.
Ouderavond groep 7 WELKOM!. Programma Inleiding, doel van deze avond Tijdlijn Het advies Het vooradviesgesprek Het voortgezet onderwijs Vragen.
Ouderavond 2015–2016  Voortgezet onderwijs  Voorbereiding voortgezet onderwijs  Kalender.
Voorlichting Voortgezet Onderwijs Informatieavond voortgezet onderwijs Voorstellen Voorstellen Het voortgezet onderwijs Het voortgezet onderwijs.
POVO groep 7 en 8 Obs de Klim. Veilig overstappen  Juiste schoolkeuze  Voorkomen uitval of switchen.
Welkom in groep 8! WELKOM IN GROEP 8!. Welkom Kamp NIO & Eindtoets Voortgezet onderwijs Kanjertraining Eibo Huiswerk & website.
Informatieavond voortgezet onderwijs September
POVO groep 7 en 8 Obs de Klim. Veilig overstappen  Juiste schoolkeuze  Voorkomen uitval of switchen.
 Jezelf zijn en elkaar respecteren in een veilige omgeving.  Zelf verantwoordelijkheid leren dragen en nemen.  Tegemoet komen aan verschillen.  Gebruik.
Welkom Op de informatie avond van groep 7 en 8!.
De Buut voortgezet onderwijs groep 8
Elke ouder wil maar één ding….
Op weg naar het Voortgezet Onderwijs (VO)
Welkom op de Informatieavond Paschalisschool Schooljaar Groep 8b – 14 september 2017 Informatieavond Paschalisschool b.
Ouderinformatieavond Middaggroepen
Bs Petrus en Paulus en bs Edith Stein
Naar het Voortgezet Onderwijs
GROEP 8 Naar het voortgezet onderwijs..
Welkom Informatie presentatie groep 8 Door: Fenny & Koen.
INFORMATIEAVOND GROEP 8
informatieavond Voortgezet Onderwijs
Ouder- en leerlingavond voortgezet onderwijs
Voorlichtingsavond Voortgezet Onderwijs 11 September 2018
van Basisschool naar Voortgezet Onderwijs
OP WEG NAAR HET VOORTGEZET ONDERWIJS (VO)
Na de basisschool.
Voorlichtingsavond Voortgezet Onderwijs 11 September 2019
Transcript van de presentatie:

jenaplanschool Cleophas 2014 Van basisschool naar middelbare school 2013/2014

Waar gaat het om vanavond Natuurlijk om uw kinderen en om de overgang van onze school naar de middelbare school. Natuurlijk om uw kinderen en om de overgang van onze school naar de middelbare school.

Smurfendorp groep 8 jenaplanschool Cleophas 2014

Panda’s groep 8 jenaplanschool Cleophas 2014

Jonge Dolfijnen 8 jenaplanschool Cleophas 2014

inhoud kiezen kiezen wat ligt vast: -advies -l.v.s. -aanbod wat ligt vast: -advies -l.v.s. -aanbod opbouw voortgezet onderwijs en niveaus opbouw voortgezet onderwijs en niveaus het keuzeproces het keuzeproces hoe te kiezen? hoe te kiezen? wat staat uw kind te wachten? wat staat uw kind te wachten? wat staat u te wachten? wat staat u te wachten?

jenaplanschool Cleophas 2014 Kiezen een belangrijke keuze een belangrijke keuze een groot aanbod in Utrecht een groot aanbod in Utrecht veel hetzelfde, maar toch anders veel hetzelfde, maar toch anders kiezen wat bij je past kiezen wat bij je past

jenaplanschool Cleophas 2014 Wat ligt vast? het advies van de basisschool het advies van de basisschool het leerlingvolgsysteem (6-7-8) BL en R het leerlingvolgsysteem (6-7-8) BL en R onderwijskundig rapport (okr) onderwijskundig rapport (okr) de cito-eind toets de cito-eind toets

jenaplanschool Cleophas 2014 Het voortgezet onderwijs De opbouw VMBO HAVO VWO

jenaplanschool Cleophas 2014 Vwo Havo Basis beroeps GL Kader beroeps VMBO Primair onderwijs MBO Niveau 2 Niveau Universiteit HBO leerwegondersteuning TL/ Mavo

jenaplanschool Cleophas 2014 Voor een aantal scholen buiten Utrecht is er soms een andere procedure. Kijk hiervoor op de site van de school van uw keuze. Wacht hier niet te lang mee.

jenaplanschool Cleophas 2014 De Kopklas Voor kinderen met een taalachterstand is er de kopklas. Verwacht eindniveau is TL, HAVO of VWO. Voor kinderen met een taalachterstand is er de kopklas. Verwacht eindniveau is TL, HAVO of VWO. Toelating LVS Cito Toelating LVS Cito Eindcito groep 8 wordt niet dit schooljaar afgenomen. Deze wordt afgenomen in de Kopklas. Eindcito groep 8 wordt niet dit schooljaar afgenomen. Deze wordt afgenomen in de Kopklas. Rekenniveau moet voldoende zijn III, II, I Rekenniveau moet voldoende zijn III, II, I

jenaplanschool Cleophas 2014 Scholen met VMBO TL, HAVO en VWO Binnen Utrecht is er een ruime keuze aan scholen. Binnen Utrecht is er een ruime keuze aan scholen. Meer info op Meer info op

jenaplanschool Cleophas 2014

Het advies van de basisschool We houden met veel zaken rekening We houden met veel zaken rekening capaciteiten capaciteiten motivatie motivatie werkhouding werkhouding opgedane kennis opgedane kennis ervaring uit het verleden ervaring uit het verleden

jenaplanschool Cleophas 2014 Leerweg ondersteuning Bij kinderen die in aanmerking komen voor leerwegondersteuning (LWO) wordt de NIO toets afgenomen. Bij kinderen die in aanmerking komen voor leerwegondersteuning (LWO) wordt de NIO toets afgenomen. De school geeft de kinderen die hiervoor in aanmerking komen in overleg met de ouders op. De school geeft de kinderen die hiervoor in aanmerking komen in overleg met de ouders op. Aan de hand van de uitslag kan het kind in aanmerking komen voor LWO. Aan de hand van de uitslag kan het kind in aanmerking komen voor LWO. Afname vanaf eind oktober Afname vanaf eind oktober

jenaplanschool Cleophas 2014 Het keuzeproces De keuze ligt vast door advies en cito LVS De keuze ligt vast door advies en cito LVS Normering cito LVS Normering cito LVS De aanmelding: begin maart 2014 De aanmelding: begin maart 2014 BrugklasToelaatbaar met LOVS VMBO- BasisOverwegend V- scores, met af en toe een IV – score (of hoger) VMBO- kaderOverwegend IV- scores, met af en toe een III- score (of hoger) VMBO-TLOngeveer evenveel III- scores als IV-scores (of hoger) HAVOOverwegend II-scores, met af en toe een III-score (of hoger) VWO/gymnasiumOverwegend I-scores, met af en toe een II-score (of hoger)

jenaplanschool Cleophas 2014 Tijdpad……….. Eind groep 7 voorlopig adviesgesprek Eind groep 7 voorlopig adviesgesprek Januari vervolg adviesgesprek ouders groep 8 Januari vervolg adviesgesprek ouders groep 8 Februari 2014 definitieve keuze voor V.O. Februari 2014 definitieve keuze voor V.O. Er wordt gekozen middels een enkelvoudig advies. Er wordt gekozen middels een enkelvoudig advies. Tevens moet er een keuze gemaakt worden voor een 2e school. Dit is noodzakelijk als de 1e keuze vol zit. Tevens moet er een keuze gemaakt worden voor een 2e school. Dit is noodzakelijk als de 1e keuze vol zit. Enkele scholen loten als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn. Enkele scholen loten als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn.

jenaplanschool Cleophas 2014 Kiezen?? Waar let je op Scholen lijken het zelfde maar zijn het niet Verschil in vakken KwaliteitExtra’sBegeleiding Omgang met leerproblemen Hulp bij huiswerk Lesuitval en spijbelen Buiten lesactiviteiten Contact met ouders RapportenOuderavondenDomeinen

jenaplanschool Cleophas 2014 Middelbare school, wat staat uw kind te wachten? Middelbare school, wat staat uw kind te wachten? Van oudste naar jongste Van oudste naar jongste Op de fiets naar school Op de fiets naar school Meer huiswerk Meer huiswerk Leswisselingen Leswisselingen Eigen boeken Eigen boeken Nieuwe klas Nieuwe klas Nieuwe schoolregels Nieuwe schoolregels Veel leraren Veel leraren

jenaplanschool Cleophas 2014 Basisschool Middelbare school wat staat u te wachten? Kind verandert Kind verandert Grotere “afstand” met de school Grotere “afstand” met de school Niet 1 juf of meester maar wel 12 of 14 Niet 1 juf of meester maar wel 12 of 14 Ingewikkelder Ingewikkelder Nieuwe regels en gewoonten Nieuwe regels en gewoonten Duurder Duurder

jenaplanschool Cleophas 2014 Nog wat belangrijke data op een rij november tot en met februari bezoek open dagen. 11, 12, en 13 februari Cito-eindtoets. woensdag 26 februari open lesmiddag. vanaf februari advies gesprekken. vanaf februari advies gesprekken. vanaf februari digitale aanmelding V.O. door onze school. 10 maart uitslag Cito eindtoets. medio april bericht van toelating/afwijzing.

jenaplanschool Cleophas 2014 Andere activiteiten van groep 8 20 t/m 23 mei kamp in Driebergen 10 juli afscheidsavond groep 8 11 juli laatste schooldag groep 8

jenaplanschool Cleophas 2014 En nu aan u………………… Vragen……………..? Ook informatie op de websites: Vragen……………..? Ook informatie op de websites: (veel gestelde vragen door ouders over Eindtoets groep 8) (veel gestelde vragen door ouders over Eindtoets groep 8) Succes bij de keuze Succes bij de keuze Dank voor uw aandacht Dank voor uw aandacht